A Nagyi-féle nyújtódeszkánk végleg hasznavehetetlenné vált. Két kérdésem lenne a szakértőkhöz: 1. Miután keményfa-párti vagyok, alkalmas-e nyújtódeszkának a táblásított bükk? Ellenjavallat? (túl azon, hogy nehéz és drága) 2. Lehet-e valahol ekkora (max. 70x55x2,5cm) méretben ilyen táblát, kapni, vágatni, stb. (víz és főzésálló ragasztóval) Köszönöm!
A BBCP a felület minőségét jelenti.. baromi sokféle minősítés van, (én sem értem mind:))
Egy biztos, hogy ebbő a BB azt jelenti, hogy az egyik oldala tuti minőségű, míg a másik oldala javítófoltozású.
Ez sokszor Pl az én esetemben pont jó mert a 18-asból gyak spac hangfalakat szoktunk csinálni liturgikus, és hangversenyszintű elektromos orgonákhoz, és mint ilyen csak egy fele látszik.. Belül a kutyát nem érdekli, hogy van e javítófolt rajta:)
A 18-as amit írtam az égerfúrnérból van ragasztva, míg a 4-es, és a 12-es az nyír lemezekből. De árban nagyon kicsi az eltérés, az éger olcsóbb...
És igen ezek "orosz" lapok, azért írom így az oroszt, mert ezek sosem voltak oroszok, mert a származási helye az "onnan" jött anyagoknak Ukrajna:) és ez így volt még az "átkosban " is, de a köznyelv szerint orosz és kész:))
Erre a kérdésre így írásba nem hiszem hogy lehet válaszolni mert rengeteg fajta lap van(vagy még annál is több) és azon belül még többfajta fogméret ,szög és fogszám.
Ez sztem még nehezebb kérdés mint a körfűrész lapok fajtáinak kérdése.
Én nem tudom hol lehetne a neten találni ilyen kérdéssel foglalkozó oldalt de majd vki csak linkel neked egyet.
Lehet egyszerübb lenne elmondani mit akarsz vágni.
Hú, ez nem egyszeű kérdés. Erzsébeti biztosan szakszerűbb lesz majd.
Szóval nekem csak finom fogúak vannak. Van olyan is, ami fordított fogazású, vagyis lefele vág, hogy az alja pattogjon ki a cuccnak, de azzal marha nehéz dolgozni. Van olyan is, aminek a foga olyan, mintha egyenlő oldalú háromszögek lennének ráültetve a szárra, szóval se nem fel, se nem le áll. Ez is elég finom, kipattogzás nélküli vágást tesz lehetővé.
Minél kisebb az előtolás vagy mi, szóval a billegés, annál kevésbé vág, viszont annál szebb a felület.
Van már a Bosch-nak olyan lapja, aminél változik a fogazás. Alul durva, felül finom. Az állítólag haladós is, meg nem is pattogzik ki.
Én úgy szoktam vágni, hogy nem is tolom a fűrészt, csak hagyom, hogy vigye magát. Akkor lesz szép meg nem is nyeklik el a fűrészlap.
Meg nagyon fontos a lap köré bepattintható kipattogzásgátló, ami nekem mindig elveszik.
XX.ker Kossuth L. u. ? sz. De könnyű megtalálni, mert az erzsébeti "nagypiaccal" szemben van Erzsébet központjában.
A másik meg XIX ker Az Ecseri piac mögött a régi Autoker telephelyen van. Egy lapszabász üzem a XX.ker-esnek nem tudom a telefonszámát, de a másik kettőnek igen, ha kell valakinek akkor beírom a topicba. Nem mindenféle vastagságban tartanak rétegeltlemezt de ezért van a telefon, rá kell kérdezni:)
Én táblásan veszek, és nagyon ritka mikor darabra kell.
Ezt a legolcsóbban, és a űhelyemhez legközelebb a csepeli szabadkikötőben tudom, a magyarországi nagykereskedőtől. De ez ne ilyesszen el, mert bárkinek adnak táblás kiszerelésben:) és nem húzzák a szájukat, hogy ha csak 1 táblát veszel:)
A Cég neve Holdinpex kft.
pl egy ár: 18-as BBCP minőségben éger alapanyagból 1 tábla (152.5x152.5) 4626 ft
Valahol a Szentendrei úton is van és ott bükk is van.
De otthonra mindig jól jön egy kis rétegelt lemez. Meg a Keresztúri úton van egy nagy rétegeltlemezes, ott sokféle van, de ott még be se dughattam a dekopírt.
Egy dinoszaurusz amely itt maradt a "gengszterváltás" után is..
Én gyakorlatilag semmit sem veszek ott! Modortalanok, egyáltalán nem vevőbarát a gondolkodásuk, és még a munkaidőbeosztásuk is olyan, mintha a vevők lennének ő értük...
Ma szerencsére már választhatok, így semmit sem veszek az erdértől...
És mondanom sem kell, hogy évi 1 táblánál nagyobb a forgalmam...
az, hogy ezek miből is élnek? Hát azt nemtudom... szerintem pont azokból élnek akikből az OTP is...
Csak anno nagyon feb@sztak, telefonba mondtak, hogy persze, elvagjak kettobe, semmi gond.
Aztan a helyszinen kiderult, hogy az elmult evtizedben ott senkinek soha semmit nem vagtak el. Azt mondtak pont rossz a furesz, csak gyanus volt, hogy elsore azt sem tudtak ki felel a szabasert. meg masodikra sem. szoval nem tunt ugy hogy a dolog rendszeres lenne. Akkor meg a fenenek mondja a telefonba, hogy persze. Meg kulon el is magyarazta hogy meretre vagas holnapra, "szallitasi vagas" azonnal. Aztan amikor odamesz latod hogy az atlag vasarlo potos ifaval erkezik, es te leszel a nap legkisebb tetele. Megfogadtam, hogy oda tobbet nem megyek.