Keresés

Részletes keresés

halaloszto Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1168

Persze, vagy vihetnek tetotartot is.

Csak anno nagyon feb@sztak, telefonba mondtak, hogy persze, elvagjak kettobe, semmi gond.

Aztan a helyszinen kiderult, hogy az elmult evtizedben ott senkinek soha semmit nem vagtak el. Azt mondtak pont rossz a furesz, csak gyanus volt, hogy elsore azt sem tudtak ki felel a szabasert. meg masodikra sem. szoval nem tunt ugy hogy a dolog rendszeres lenne. Akkor meg a fenenek mondja a telefonba, hogy persze. Meg kulon el is magyarazta hogy meretre vagas holnapra, "szallitasi vagas" azonnal. Aztan amikor odamesz latod hogy az atlag vasarlo potos ifaval erkezik, es te leszel a nap legkisebb tetele. Megfogadtam, hogy oda tobbet nem megyek.

vajk

Előzmény: Gorcsev (1167)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1167
Jaja, leesett :))
Visz a csóka magával 1 akkus dekopírfűrészt, oszt' elvágja 2té :))
Előzmény: halaloszto (1165)
halaloszto Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1166

marmint ekkora az alap tablameret retegelt lemeznel.

vajk

Előzmény: halaloszto (1165)
halaloszto Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1165

152cm x 152cm. ez sehogysenem fer bele.

vajk

Előzmény: Gorcsev (1164)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1164
Hacsak nem keresztbe' 1,5 m persze :)))
Előzmény: halaloszto (1161)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1163
Kombi mi? Lehajtott hátsó ülésekkel se? 1,60-as cuccokat hoztunk nemrég...
Előzmény: halaloszto (1161)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1162
Jaaaaaj, Sanya, tegnap is megfogadtad, hogy előbb végigolvasod! ;-)))
2 megoldás is van:
-a később írt raklapos, azzal kiegészítve -csak má' nem akartam túlragozni-, hogy fölülről meg egy 4 lécből összetákolt kis keretet szorítanék rá, akkor egyik irányba se tud kibillenni;
-az eredeti, 4-szorítós, amihez a kellékek lenn pihennek a műhelybe'!
Az első mellett szól, hogy a raklapra szögelt oldalvezetőkkel a hosszirányú passzítás precízebben menne, majd kipróbálom "szárazon", melyik konfigot hogy' lehet összerakni. Mármint milyen gyorsan. A ragasztó miatt, ugye. Vsz. ott is az első lesz a nyerő. Egyre jobban tetcik :)))
(A fölajánlást azé' iktattam, köszi! :))))
Előzmény: Tvnet_Sanya (1160)
halaloszto Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1161

de az erderttol hogyan hozod el??? mert csak tablat adnak, nem vagjak el, es a 1.5m nem fer be a kombiba.

vajk

Előzmény: GPF (1156)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1160
Sajnos nem fogod tudni megtartani a síkot, hogyha csak a spaniferrel szorítasz! Mindenképpen meg kell oldanod a párhuzamosság megtarásának gondját! Higgyé' Sanyának, akko' nem fogol szopni! :) Ha nincsen eszközöd (nem is veszel) erre a célra és köjcsön sem tucc' kérni akkor szólj vissza és meglátom mit tehetek éreted. Érted? :)))
Előzmény: Gorcsev (1154)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1159
Leleményes. Egyszer kiróbálom. Köszi az ötletet! :)
Előzmény: ragyabacsi (1153)
GPF Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1158

A 43 kicsit sok. Nem tudsz meglenni 40-nel? Mert ekkora van az OBI-ban is. És szerintem le is vágják.

Erdért lap-lemez központ is szóba jön.

Még a Zatik-ot lehetne megpróbálni, ott nagyobb a választék és ott is vágnak. Még éppen Budapest.

Az utolsó hozzászólás 7 perce volt, előtte meg fél órával.

Előzmény: mukedveloasztalos (1157)
mukedveloasztalos Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1157
Ugy latom, hogy regen volt mar hozzaszolas, de hatha ideteved valaki, aki tud segiteni.

Szuksegem lenne ket darab 43 x 47 cm-es, 18 mm vastag tablasitott fenyore. Tudtok-e javasolni valami budapesti boltot, ahol levagnanak nekem ekkora darabot es nem kernek erte szemtelenul sokat (vagy ez eleve lehetetlen)?

Elore is koszi!

GPF Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1156

Ezt a nem egyenest továbbra sem értem. Valami hajlított szerűségre gondolsz?

Egyszer csináltam egy ilyet: Az oldala hajlított, ragasztott rétegeltlemez.

Lehet persze bükk meg még sok más rétegeltet is kapni. Az Erdértnél biztos van rakráron is, a Dosafa másnapra meghozza. Ma reggel kérdeztem.

Előzmény: Garp szerint (1151)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1155
"már jártam úgy, hogy a szög, sőt a csavar is a fa száliránya, göcse, vagy egyéb tulajdonságai miatt a fába hatolva szépen elkanyarodott"
Benn a fában már nyugodtan elkanyarodhat, akkor is odahúzza a megfelelő helyre, ha a ellendarabban a "behatolási pont" jó helyen van. Nem?
"Kivéve, ha mindkét oldalon előfúrod szög-vastagságú fúróheggyel"
Persze, szögnél nyilván megfúrom kicsit, hogy könnyen belekapjon. Kicsit vékonyabbal szoktam, hogy fogjon is jól. (Vagy lecsípem a szög hegyét, ha nincs kedvem furkálni :))
Úgy gondoltam, hogy az egyik (a szélesebb) darabba ütöm bele a szögeket, levágom/kihegyezem, beállítom szépen szembe a másik lapot, picit nekinyomom, hyogy átjelölődjön, és kicsit megfúrom. Aztán kenés és szorítás.
Jut eszembe, van viszont raklapom, azon szépen meg tudom csinálni: 2 lécet ráütök oldalvezetőnek, a deszkái alatt/között meg átvezetem a hevedert... Jó lesz az :))
Előzmény: Garp szerint (1150)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1154
Jó az ötlet, egy feltétele van: az ember odanyúl a kupacba és kikapja a megfelelő méretű deszkákat. Na, ez nálam nem adott :)))
Maz: persze, vannak is. Erre is gondoltam. Meg hogy beszorítom 2 fal közé kocsiemelővel, stb :)))
A spanifer viszont 1*űbb, ha van kéznél...
Előzmény: ragyabacsi (1153)
ragyabacsi Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1153
Kell egy deszka, lehet butorlap is. Keményen rászegelek keresztben két lécet, ogyan távolságra, mint a szoritandó anyag, + 2-3 cm. Közéteszem a munkadarabot, és két egyforma éket egymással szemben melléütve beszoritom. Igy bármilyen méretű lapot meg tudok szoritani. Ezt egy régi asztalos tankönyvben láttam, jóval erősebb állitható kivitelben. Ékes szoritógerendának hivták.
Előzmény: Tvnet_Sanya (1146)
Maz Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1152
Gorcsev!

Láttál már régi keretes fűrészt életedben? Na akkor nem kell ide spanifer/racsnis szorító/istennyila, csak mazzag, meg pár fadarab:-)
Garp szerint Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1151

Egyébként meg egy kérdés:  hol lehetne venni nem-egyenes laminált faforgácslapot, esetleg rétegelt lemezt és faanyagot. A nem-egyenest úgy értem, hogy szeretnék egy olyan bútort csinálni, aminek egyes alkatrészei nem egyenesek (konkrétan ez egy ágy feje lenne).

És még egy: lehet-e valahol kapni olyan rétegelt lemezt, aminek legalább az egyik felülete valami szebb keményfa (pl. bükk). Vagy ezt csak úgy lehet megcsinálni, hogy a sima rétegelt lemezt lefurnérozom? És ha igen, akkor hol lehet ehhez való furnért kapni?

Garp szerint Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1150

Hát, ez a szöges megoldás - tekintve, hogy a fa mégsem egészen homogén anyag - nekem még most se tuti. Én már jártam úgy, hogy a szög, sőt a csavar is a fa száliránya, göcse, vagy egyéb tulajdonságai miatt a fába hatolva szépen elkanyarodott. És akkor fuccs a pontos illesztésnek. Kivéve, ha mindkét oldalon előfúrod szög-vastagságú fúróheggyel.

Egyébként a faragasztók tipikus kiszerelése 1/2 Kg, vagy 1 Kg, de láttam már kics kb. 1 decis flakonnal is. 30 kilós vakolatokat és betonokat, meg színezőanyagokat lehet inkább látni. :)

Különben ezt a folyékony szöget már én is használtam, működik.

Előzmény: Gorcsev (1149)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1149
Ez kimondottan jó fára is (ill. annyit ír, hogy legalább az egyik anyag legyen nedvszívó). A henkel.hu-n van leírás. Vizes diszperzió ez is, és nem kis előnye -amellett, hogy már van :))-, hogy nem 30 kilós a legkisebb kiszerelés, mint a spéci faragasztókból :)))
Mivel a nyíróerőket nem ennek kell átvinnie, sz'tem jó lesz.
Előzmény: GPF (1145)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1148

:) Már annyiszor megígértem hogy végig olvasom a friss hozzászólásokat és csak utána szólok bele...:/

Előzmény: GPF (1145)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1147
Jobb lenne ám valami rugalmasabb raggancs. :o
Előzmény: Gorcsev (1144)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1146
Mondjam azt Neki, hogy - "bazze Gorcsev! Kérjé köjcsön még két szorítót, mert így sohasem jursz a végére?"- :))).
Előzmény: halaloszto (1143)
GPF Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1145
Azért szerintem jobb lenne valami faragasztó.
Előzmény: Gorcsev (1144)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1144
Kösz a segítcséget, de a Sanyával 1edül is boldogulok! ;-))))

Sanya! +fox lepődni: ez nekem is eszembe jutott, és pont ezt találtam ki rá :))) (Főleg mivel vki már emlegetett is ilyesmit.) Szorítóm télleg csak 2 van, de az is elég lehet, ha az illesztés közelébe teszem. Azér' körülnézek még a családba', biztosamibiztos...
Ja és ragasztóm is van :))) A hétvégén találtam, nemrég vettem: Pattex SuperFix (az a "folyékony szög"-nek reklámolt trutyi). Egy kis szekrényt raktam össze, a fiók előlapját ezzel ragasztottam föl (a 4 tiplire 1-1 csepp, a lap élére meg 1 egész kicsi): pár perc alatt úgy megfogta, hogy nem bírtam leszedni. Sz'tem a szöges "tiplizéssel" jó is lesz. Majd beszámolok :))
Előzmény: halaloszto (1143)
halaloszto Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1143

Szia Sanya,

mar irta, hogy osszesen ket szoritoja van. tokre ertekelem a szaktudasodat, de azert segiteni is megprobalhatnal :-)

vajk

Előzmény: Tvnet_Sanya (1141)
Erzsébeti Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1142

nagyon is az!:))

nekem pl volt olyan feladatom amikor egy szobortalapzatot kellett készíteni a befoglaló méreti kb: 120x90x90 cm volt.

Ezt fúrnéros forglappal csináltuk, és az élek nem látszódhattak! Sőt lábazatnál kellett egy olyan "vastagítást" is csinálni mint a magy épületeknél, kicsi ferde tetővel..

Gyak minden élet 45˙ban kellett vágni.. Na ha akkor nem használjuk az ilyen hevederes szorítókat akkor szerintem még ma is csak nézegetnénk az anyagot...:)

Erzsébeti

Előzmény: Tvnet_Sanya (1141)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1141
Ebben az esetben is merevítened kell a síkokat különben összecsuklik az egész! Lapjára rakjál két zulagot és szorítsd meg 4 db szorítóval. Csak ezután kezd el megtépni a "racsnis hevederes rakományszorítót". Egyébként ez a racsnis izé kurv*ra leleményes megoldásnak tűnik! :))) 
Előzmény: Gorcsev (1140)
Gorcsev Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1140
Köszi, jó ötlet! Azt tudok kérni.
Előzmény: rferi (1139)
rferi Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1139
Az ilyenre a racsnis hevederes rakományszorítót használjuk!
Előzmény: Gorcsev (1138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!