Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Én is terepasztalt építek, régi vágyam teljesül most be, hálás vagyok nektek, hogy rengeteg, számtalan ötlettel láttatok el, sok-sok segítséget kaptam a sok modellező írásainak köszönhetően. 5 napig tartott amíg elolvastam a topicot elejétől a végéig:) Kisfaludy1 nek külön gratulálok, kalapemelés, és mély-mély meghajlás a tudása előtt. Nem csak türelmesen, aprólékosan készít el mindent, de szépen is, ízlése is van. Az összes feltett képét elmentettem, minden amit csinál nívós. Döbbenet. Battka1 pedig kedvet adott, hogy maszatoljak egy picit a fákkal. Már ferde szemmel nézek a gyári noch fenyőimre, egyre inkább úgy érzem, hogy nem lesz több gyári fám. Gyökereket már beszereztem, faleveleket is, száradnak, megpróbálok kezdeni velük valamit, ha nem is olyan szépet. Viszont kellene még egy csöpp kis segítség, és mint bizonyára kitaláltátok, nekemis, ahogy a legtöbb balfácánnak a pályatervvel van gondja. Wintrack, igen tudom. Illetve tudom hogy azzal kéne, de nem tudom hogy hogyan, ezért említem itt meg. Nem tudom használni, és tekintve hogy kezdő modellező... vagy inkább játékos vagyok, ezért több más dolog is gondot okozhat. Találtam egy pályatervet ami bizony böszme jól néz ki, de Z méretben van. Aki ért hozzá... szakmailag... véleményezze légyszi, hogy ezt így meg tudom-e valósítani H0 ban, 110x220 on. Felrakok két képet, az egyik amolyan szubjektív valóság, a másik pedig a jelenlegi szomorú, kietlen jelent tükrözi. Aki érez magában késztetést, hogy segítsen egy picit, az légyszi ne csináljon titkot belőle:)
Üdvözlet mindenkinek! Örömmel látom, hogy az utóbbi időben megszaporodtak az épülő asztalokról felkerült képek. Én is teszek fel néhányat. Kéretik figyelembe venni, hogy a terep még erősen elnagyolt.
szeretnék "rédzsettet", csak eddig nem futotta rá, bőven-bőven beérném 4-5 kocsival is csalósan. Lenne mondjuk benne 1 első, 2 másod, 1 kocsma, 1 vezérlő... :) Erre a pályára passzolna is.
:-))) Hááát gondolkodtam már rajta, hogy kéne vennem valami barkácsboltban tizen-párdarab egyforma bútorlábat (olyan 50 cm körül) és mint egy kempingasztal becsavarhatósra megcsinálni, hogy ne a földön kelljen ücsörögni mellette :-))) Csak nem vagyok biztos abban hogy vízszintbe lenne az egész (azaz biztos vagyok benne, hogy nem...)
Mindig itt, a fórum olvasgatása és képek nézegetése közben kapok kedvet, hogy tovább csináljam a korábban bemutatott "terepasztal-szerűségemet". :-) Néha úgy belefásulok, hogy "ááá minek, úgy se rendes asztal, csak egy szőnyeg-helyettesítő" , meg hogy mire lesz az meg (még ha domborzat nélkül is) mire én körbe füvesítem-földesítem a terepet, meg az állomás, stb., de itt mindig megjön a löket a mukához :-)) Na meg amikor össze van rakva és futnak a szerelvények :-)))
Nálam az alapszint kb. a német környezet, az első szint az osztrák (dimbes-dombos), a második szint a svájci (Waldbronn a hegyi illetve Burgdorf a havas állomás). Lesz egy echte magyar modulom is, amit a terepasztal mellé fogok csinálni, Rekettyés állomással.
Ja, ilyen kialakítású asztalon, ami neked van simán megy a 7-kocsiból álló JC Railjet is. Nálam egy ilyen hosszú szerelvény még nem hagyta el az állomást, de az első kocsik már bent lennének a következő állomáson... :)
Azt hittem, st. Nikolaus egy havas, feldíszített állomás. :D
Nos, mivel rokon járás volt mostanság, így sajna kicsit lassabban haladtam. Készülget a jobbos váltókörzet is, már megvan a 7 átmenő és 8. üzemi vágány is. Az utolsó kép szemlélteti, hogy az állomásra mekkora szerelvény befér kényelmesen. Ez a bejegyzés után tűzök is le még dolgozni a pályán! :) Arra nincs valakinek olcsó 5lete, hogy az "alagútgyárban" hogyan vigyem a drótot? Oda nincs kedvem drága Viessmann anyagot pocsékolni...
Sziasztok! hogy ha már ennyien tesznek fel képet az asztalaikról Én is teszek fel az asztal mostani állapotáról pár képet Ahol az a sok szerelvény állott egy nagy csarnok lesz 5 vágányos:D Lesz egy kisebb mellék vonal ami teljes egészében Fenyő erdőben fog vezetni már épül a Bzmot 225 pályaszámú gép
Azon gondolkodom, hogy eladogatom az összes, mindenféle modellfám, és veled csináltatok párat. :D Inkább legyen 50 fa helyett 10db, de az úgy nézzen ki!
Sima GOMBFESTÉK!Amivel az oviban is festettél.Bármilyem papírboltban vagy nagyobb ABC-ben kapsz!Én legutóbb a SPAR-ban vettem,300Ft-körül volt a 12db-os készlet!