Keresés

Részletes keresés

divehard Creative Commons License 2006.04.20 0 0 2500
Igen azt hiszem, hogy ők azok. Ők is magyarok és nagyon jó személyzetük van nekik is.
Rendes emberek.
Előzmény: JKruz (2499)
JKruz Creative Commons License 2006.04.20 0 0 2499

Igen, www.buvarmania.hu

Előzmény: Replay (2497)
divehard Creative Commons License 2006.04.20 0 0 2498
Tudom, hogy a Best és az OTP velük, mivel a Lighthouse a mi partnerünk is.
A Kartago-nak a partnerét nem szeretném ide leírni, mert még reklámot csinálnék nekik, azt meg nem szeretnék.
Előzmény: Replay (2497)
Replay Creative Commons License 2006.04.20 0 0 2497
Nem is azt írtam, hogy minden utazási iroda velük intézi. De a Best és az OTP igen.

A Kartago milyen társasággal intézi? Magyarokkal?
Előzmény: divehard (2496)
divehard Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2496
Elnézést kérek, de a Kartago nem velük intézi -sajnos- a merüléseket és a hajókirándulásokat.
Előzmény: Replay (2492)
divehard Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2495
Jó választás, profik a szakmában.
Előzmény: cseszt (2494)
cseszt Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2494

Köszönöm szépen!!!

A lighthous-sal már felvettük privát a kapcsolatot!

Köszi még1x

Előzmény: foldimogyoro (2493)
foldimogyoro Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2493

szvsz az egyik legjobb szálloda most az otp kínálatában. Nem véletlenül magas az ára sem. mi pár éve voltunk benne, akkor is jó volt. Azóta kibővítették, még jobb lehet.

A lighthouse-szal merültünk mi is, rendben volt. Mi életünkben először merültünk, remélem nem utoljára.

Előzmény: cseszt (2491)
Replay Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2492
A szállodáról itt már többször írtak, keress rá. A szálloda jó, partja nem annyira, de ha ugyis búvárkodni mentek, akkor nem annyira érdekes.
Az utazási irodák is a Lighthous-sal szervezik a hajós utakat, de jobban jársz, ha közvetlenül veszed fel velük a kapcsolatot. Mi is velük voltunk, minden rendben volt.
Előzmény: cseszt (2491)
cseszt Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2491

Sziasztok,

Sharmban az LTI Grand Azur-ba mennénk két hét múlva. Hallottatok róla valami jót, esetleg rosszat?

Búvárkodni pedig a Lighthous-sal mennénk, van aki tanfolyamra menne, van aki meg merülne. Járt már valaki náluk? Mi a véleményetek?

Előre is köszönöm az infót.

Replay Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2490
Ha Kartago-val mentek, akkor az nem fog változni. Tavaly is Travel S. charterok éjjel mentek sok országba és még a pontos indulást is állandóan változtatják. Érdekes lesz mikor éjjel háromkor jön értetek a busz. A Malév charter tavaly Sharmra valamikor délután kettő felé ment, egész nyáron és este 8-kor indult vissza.
Előzmény: RareMiracle (2488)
RareMiracle Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2488

Sziasztok!

Éjszaka fogunk jönni-menni a repülövel. Picit szomorú lettem!:-(

Szerintetek bízhatunk még abban, hogy ez megváltozik?

divehard Creative Commons License 2006.04.08 0 0 2487

Egyetértek Veled.:-)

Előzmény: moonwalkr (2486)
moonwalkr Creative Commons License 2006.04.07 0 0 2486

De van még egy érzés is, ami erősebb mindenféle egyiptomi jogszabálynál is: a fenének van kedve rálépni bármire is, amikor ott lebeghet a kristálytiszta vizben, alatta pedig szó szerint kavarog az élet. Olyan akvárium van alant, amit nincs az az állatkert, vagy Tropicarium, ami képes lenne utánozni és az ember ott van ennek a hihetelen élménynek a közepén. Esküszöm az ember egyszerűen elfelejti letenni a lábát, helyette nem tudja, hogy a sárga, lila, fekete, vagy csikos halacskák után próbáljon úszni.

Az ember itthon, egy képernyő előtt ülve persze nem tudja elképzelni sem, hogy a valóság olyan csodás, hogy megfeledkezzen a félelmeiről. Ezt át kell élni. De minél többet tud olvasni a többiektől, talán annál több bátorságot mert.

Igy hát bátorság!!!

Előzmény: divehard (2485)
divehard Creative Commons License 2006.04.07 0 0 2485

SZeretném folytatni a gondolatmenetedet.

A Vörös -tenger só tartalma igen magas , ezért is ilyen nagy a felhajtóerő. HA jól emlékszem 41 ezrelék. Gondoljunk csak a Balti tengerre, ahol csak 1 ezrelék.

Én, mit búvár tudom mondani: Ahol az ember lába leér ott ne sznorizzon!! Koralra lépni, rajta mászkálni szigorúan tilos Egyiptomban.

Előzmény: moonwalkr (2484)
moonwalkr Creative Commons License 2006.04.07 0 0 2484

Szia Fóri 911!

A mólónál levő vízmélységről nem tudok neked konkrétummal szolgálni, de hadd kotnyeleskedjek bele egy kicsit. Én magam sem vagyok nagy barátja a feneketlen mély vizeknek, de a Vörös-tenger egy teljesen más élményt nyújt. Aki egy kicsit is tud úszni, az garantáltan nem fog elsüllyedni benne. A legtöbbet azzal szórakoztam, hogy felfeküdtem a víz tetejére és figyeltem, hogy ha a kisujjamat sem mozdítom, milyen gyorsan süllyedek el. Elárulom: semmilyen gyorsan, egyszerűen fenntart a víz. Tudom ez hihetetlen, de tény. Sőt, 6-8 méteres vízben, ha nem volt békatalp a lábamon, hiába próbálkoztam lemenni a fenékre, mindig előbb fogyott el a levegőm, minthogy le tudtam volna küzdeni a felhajtóerőt.

Amikor elmentünk hajóval egy korallzátonyhoz (ez Hurghadán volt) és ki kellett menni a már említett 6-8 méteres vízbe - ami ilyenkor már tök mindegy és akár lehetne 6-800 méter is:) -, kicsit velem is ott volt majré, mert én sem szeretem ha a szilárd talajt elhagyom. De aztán a látnivalók feledtették a dolgot, ki sem lehetett húzni a vízből és én voltam a legjobban meglepve, hogy közel 1 órát voltam úgy benn, hogy egy pillanatra sem ért le a lábam. Nem volt ugyanis fárasztó, hiszen nem kell folyton ezerrel taposni.

Szóval mondd meg a párodnak, hogy más a mély víz ott, mint bárhol másutt. De ezt úgyis csak kipróbálva érzi meg az ember.

Előzmény: Fóri_911 (2483)
Fóri_911 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 2483

Még egy kérdés: a Nabq-i részen a mólóról a vízbe mászva milyen mély a víz alattad (leér a lábad?)? Hirtelen mélyül ? Kedvesem miatt kérdezem, mert ő csak ott mer snorkerezni ahol a lába is leér, vagy max. 2 méter mély a víz. Ennél mélyebb vízben nem érzi biztonságban magát... (Tudtok olyan hotelt mondani amely előtt lassan mélyülő a tenger, vagy esetleg hosszabb szakaszon nem olyan mély és az elővilág
is épen maradt?)

Köszi előre is a választ.

Fóri
Replay Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2482
Szia! Az egy félreértés, hogy délután 4 után lehet csak a vízbe menni, erről amugy én írtam. Ahol én voltam a Nabq-i részen, kifogtunk egy nagyon szeles hetet augusztusban, és ott a molóról a mély vízbe öt napon keresztül tényleg csak délután
4 után engedték be a snorizókat. De az nem ilyen műanyag móló volt, ami felfekszik a vízre, hanem egy massziv vas, és a végén kb. 6 métert kellett lemászni vaslépcsőn a tengerbe és ott volt a törés a korallfalban kb. 50 méter mélyen. Ha ott egy nagy hullám nekivág a korallfalnak... Amugy ott lehetett a part mellett sekély vízben fürdeni, vagyis inkább csak lubickolni, de ott semmi látnivaló nem volt a víz alatt. De a mélyvíznél gyönyörűséges volt minden.
A Grand Azur is ezen a részen van valahol, de ott lehet, hogy a mély víz messzebb van a parttól. De a part mentén talán lehet fürdeni.
A fürdőcipő használata amugy ajánlatos.
Előzmény: Fóri_911 (2481)
Fóri_911 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2481
Sziasztok!

Július elején szeretnék nászútra menni Egyiptomba, és nagyon szimpatizálok az LTI Grand Azur 5* szállodával. A szállodáról tulajdonképpen csak jókat olvasok, viszont azt írták többen is, hogy a partja nem éppen kedvező, ugyanis nagyon sokat kell gyalogolni be a tengerbe mire úszni lehet, ott viszont hirtelen mélyül, a gyalogolás alatt pedig vigyázni kell hogy ne lépjek korallra, mert az megvágja a lábadat. (nem mintha rá akarnék lépni, hiszen ha minden túrista így viselkedne 1 év alatt letaposnák a korall-állományt.) Azt is olvastam, hogy délután 4 után lehet csak a vízbe menni ezen a partszakaszon?!? Mi igaz ebből?

Üdv és köszi a gyors választ,

Fóri
divehard Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2480

Hallottam ma egy jóhírt. Leírom, hártha valakit érdekel.

Az OTP Travel nem 21-én indítja az utolsó jártatát Sharmba!!

divehard Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2479

Én már voltam ott. Tudod a címem, hívj fel elmesélek róla mindent. Nagyon tuti szálloda, abszolút a belvárosban van.

Üdv

Előzmény: Denitm (2475)
divehard Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2478

Jó hírem van, de nem szertnék itt reklámot csinálni.

Küldj e-mailt lécci és hívatkozz erre a beírásra.

Üdv

Előzmény: kubuka (2477)
kubuka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 2477

Sziasztok,

Május vége/jún.elején készülünk SES-be, a héten kezdtem el nézelődni.

Megdöbbenve tapasztaltam hogy a téli katalógusban az utolsó indulási időpont ápr.26, a nyári katalógusokban az első időpont meg jún.25....Valaki tud erre értemes magyarázatot adni? Mi van azokkal, akik májusban, vagy jún.elején készülnek menni, mint mondjuk pl.én.

A kérdést feltettem az egyik utazási iroda roppant kedves refrensének, aki a "hát én azt honnan tudjam" választ adta(és még én kértem elnézést hogy náluk akartam hagyni 300ezer ft-ot:-).

Ezek után még tanácstalanabb vagyok, mert mostmár azt sem tudom melyik irodával kellene utazni....Tapasztalatok? Tippek? Kart.semmiképpen nem jöhet szóba..

Köszi előre is

BGaba Creative Commons License 2006.04.01 0 0 2476

Láthattad, hogy kérdeztem én is a Jordániai átruccanás lehetőségét, de a kompjáratokon kívül - ami egyébként jó ötlet - más lehetőséget nem ajánlottak. Repülőjárat biztos, hogy van (a túristáknak többszörös áron), de a neten semmit nem lehet találni. Egyébként a kompnak nagyon borsos ára van, sőt ha el akarsz menni jordániába, érdemes egy éjszakát ott tölteni, ami a költségeket növeli.

Szerintem a megoldás csak az lehet, hogy a helyszíni irodáknál kell érdeklődni. Tavaj Hurghadában két napos utat helyben szerveztem meg Luxorba, két főre 200$-ért, amibe benne volt a szállás, reggeli és vacsora, és egy napos Denderai és Abüdoszi út jegyekkel, mindennel (ketten voltunk egy kisbszban).

Voltam a Jordán tours-nál, de semmit nem tudtak mondani, illetve csak annyit, hogy az irodát átszervezik. Valami probléma lehet a Jordán utakkal, de semmi infóm nincs.

Én taxi bérlésén gondolkodom, de csak helyben derül ki, hogy lehetséges-e.

Ha valaki az itt olvasgatók közül a közeljövőben kimegy, és erre rákérdezne, majd nekünk megírná, az nagyon jó lenne!

Előzmény: Denitm (2475)
Denitm Creative Commons License 2006.03.31 0 0 2475

Sziasztok,

végigolvastam a teljes topicot, de a Naama Bay Hotelről nem találtam semmi infót. Ide megyünk Július elején. Esetleg volt ott valaki? Esetleg elhaladt arra valalki ? :-)

Más: olvastam egy német fórumon, hogy állítólag március 1-n megnyitott egy aquapark (themepark) a Naama Bay-i Hilton szálloda közelében! Halott erről más is?

Még más: engem is nagyon érdekelne a jordániai átruccanás lehetősége. Olvastam itt, hogy állítólag az Olivia Travel csinált vmi ilyesmit, de nem találtam semmit a honlapjukon :-( Valalmi közelebbi infó?

Esetleg tud valaki linket kinti (helyi) utazási iroda oldalára? Hátha ők írnak ilyenről...

Előre is kösz, ha bárki tud segíteni vmelyik kérdésben!

Üdv.:

Deni

divehard Creative Commons License 2006.03.25 0 0 2474
Az indexen az e-mail címed nem publikus.
Előzmény: Denitm (2472)
divehard Creative Commons License 2006.03.25 0 0 2473
Ok, ok.
Mindíg visszajött olyan üzenet, amit még soha sem láttam és ezért gondoltam , hogy valami hiba van a rendszerben.
Most egy új levező rendszert kezdtünk el használni (gmail.com) és még nekem is új ez a felület.
Bocs nem akartalak sem sürgetni. Köszönöm, hogy reagáltál
Üdv.
Előzmény: Denitm (2472)
Denitm Creative Commons License 2006.03.24 0 0 2472

Szia,

OFF

nem értem, én megkaptam a leveleidet (1 automatikusat és 2 másikat) és köszönöm is, most rágjuk át a témát a családdal, ha döntünk, jelentkezünk!

Mindenesetre a címem: dondtmkukacgmailpontcom (lehet, h. itt az indexen nem az van beállítva, mindjárt checkolom...)!

ON

Sorry az OFF-ért!

Deni

Előzmény: divehard (2471)
divehard Creative Commons License 2006.03.24 0 0 2471
Szia. Ma már küldtem Neked 3 mail. de mindíg visszajött. Légyszi olyan címet adjál meg, amire tudok Neked válaszolni.
Köszi
Előzmény: Denitm (2468)
divehard Creative Commons License 2006.03.23 0 0 2470
Gratulálok a szálloda választásotokhoz. Szerintem is nagyon klassz és jó helyen van.
Előzmény: sz_nikk (2467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!