Tudom, hogy a Best és az OTP velük, mivel a Lighthouse a mi partnerünk is. A Kartago-nak a partnerét nem szeretném ide leírni, mert még reklámot csinálnék nekik, azt meg nem szeretnék.
szvsz az egyik legjobb szálloda most az otp kínálatában. Nem véletlenül magas az ára sem. mi pár éve voltunk benne, akkor is jó volt. Azóta kibővítették, még jobb lehet.
A lighthouse-szal merültünk mi is, rendben volt. Mi életünkben először merültünk, remélem nem utoljára.
A szállodáról itt már többször írtak, keress rá. A szálloda jó, partja nem annyira, de ha ugyis búvárkodni mentek, akkor nem annyira érdekes. Az utazási irodák is a Lighthous-sal szervezik a hajós utakat, de jobban jársz, ha közvetlenül veszed fel velük a kapcsolatot. Mi is velük voltunk, minden rendben volt.
Ha Kartago-val mentek, akkor az nem fog változni. Tavaly is Travel S. charterok éjjel mentek sok országba és még a pontos indulást is állandóan változtatják. Érdekes lesz mikor éjjel háromkor jön értetek a busz. A Malév charter tavaly Sharmra valamikor délután kettő felé ment, egész nyáron és este 8-kor indult vissza.
De van még egy érzés is, ami erősebb mindenféle egyiptomi jogszabálynál is: a fenének van kedve rálépni bármire is, amikor ott lebeghet a kristálytiszta vizben, alatta pedig szó szerint kavarog az élet. Olyan akvárium van alant, amit nincs az az állatkert, vagy Tropicarium, ami képes lenne utánozni és az ember ott van ennek a hihetelen élménynek a közepén. Esküszöm az ember egyszerűen elfelejti letenni a lábát, helyette nem tudja, hogy a sárga, lila, fekete, vagy csikos halacskák után próbáljon úszni.
Az ember itthon, egy képernyő előtt ülve persze nem tudja elképzelni sem, hogy a valóság olyan csodás, hogy megfeledkezzen a félelmeiről. Ezt át kell élni. De minél többet tud olvasni a többiektől, talán annál több bátorságot mert.
A Vörös -tenger só tartalma igen magas , ezért is ilyen nagy a felhajtóerő. HA jól emlékszem 41 ezrelék. Gondoljunk csak a Balti tengerre, ahol csak 1 ezrelék.
Én, mit búvár tudom mondani: Ahol az ember lába leér ott ne sznorizzon!! Koralra lépni, rajta mászkálni szigorúan tilos Egyiptomban.
A mólónál levő vízmélységről nem tudok neked konkrétummal szolgálni, de hadd kotnyeleskedjek bele egy kicsit. Én magam sem vagyok nagy barátja a feneketlen mély vizeknek, de a Vörös-tenger egy teljesen más élményt nyújt. Aki egy kicsit is tud úszni, az garantáltan nem fog elsüllyedni benne. A legtöbbet azzal szórakoztam, hogy felfeküdtem a víz tetejére és figyeltem, hogy ha a kisujjamat sem mozdítom, milyen gyorsan süllyedek el. Elárulom: semmilyen gyorsan, egyszerűen fenntart a víz. Tudom ez hihetetlen, de tény. Sőt, 6-8 méteres vízben, ha nem volt békatalp a lábamon, hiába próbálkoztam lemenni a fenékre, mindig előbb fogyott el a levegőm, minthogy le tudtam volna küzdeni a felhajtóerőt.
Amikor elmentünk hajóval egy korallzátonyhoz (ez Hurghadán volt) és ki kellett menni a már említett 6-8 méteres vízbe - ami ilyenkor már tök mindegy és akár lehetne 6-800 méter is:) -, kicsit velem is ott volt majré, mert én sem szeretem ha a szilárd talajt elhagyom. De aztán a látnivalók feledtették a dolgot, ki sem lehetett húzni a vízből és én voltam a legjobban meglepve, hogy közel 1 órát voltam úgy benn, hogy egy pillanatra sem ért le a lábam. Nem volt ugyanis fárasztó, hiszen nem kell folyton ezerrel taposni.
Szóval mondd meg a párodnak, hogy más a mély víz ott, mint bárhol másutt. De ezt úgyis csak kipróbálva érzi meg az ember.
Még egy kérdés: a Nabq-i részen a mólóról a vízbe mászva milyen mély a víz alattad (leér a lábad?)? Hirtelen mélyül ? Kedvesem miatt kérdezem, mert ő csak ott mer snorkerezni ahol a lába is leér, vagy max. 2 méter mély a víz. Ennél mélyebb vízben nem érzi biztonságban magát... (Tudtok olyan hotelt mondani amely előtt lassan mélyülő a tenger, vagy esetleg hosszabb szakaszon nem olyan mély és az elővilág is épen maradt?)
Szia! Az egy félreértés, hogy délután 4 után lehet csak a vízbe menni, erről amugy én írtam. Ahol én voltam a Nabq-i részen, kifogtunk egy nagyon szeles hetet augusztusban, és ott a molóról a mély vízbe öt napon keresztül tényleg csak délután 4 után engedték be a snorizókat. De az nem ilyen műanyag móló volt, ami felfekszik a vízre, hanem egy massziv vas, és a végén kb. 6 métert kellett lemászni vaslépcsőn a tengerbe és ott volt a törés a korallfalban kb. 50 méter mélyen. Ha ott egy nagy hullám nekivág a korallfalnak... Amugy ott lehetett a part mellett sekély vízben fürdeni, vagyis inkább csak lubickolni, de ott semmi látnivaló nem volt a víz alatt. De a mélyvíznél gyönyörűséges volt minden. A Grand Azur is ezen a részen van valahol, de ott lehet, hogy a mély víz messzebb van a parttól. De a part mentén talán lehet fürdeni. A fürdőcipő használata amugy ajánlatos.
Július elején szeretnék nászútra menni Egyiptomba, és nagyon szimpatizálok az LTI Grand Azur 5* szállodával. A szállodáról tulajdonképpen csak jókat olvasok, viszont azt írták többen is, hogy a partja nem éppen kedvező, ugyanis nagyon sokat kell gyalogolni be a tengerbe mire úszni lehet, ott viszont hirtelen mélyül, a gyalogolás alatt pedig vigyázni kell hogy ne lépjek korallra, mert az megvágja a lábadat. (nem mintha rá akarnék lépni, hiszen ha minden túrista így viselkedne 1 év alatt letaposnák a korall-állományt.) Azt is olvastam, hogy délután 4 után lehet csak a vízbe menni ezen a partszakaszon?!? Mi igaz ebből?
Május vége/jún.elején készülünk SES-be, a héten kezdtem el nézelődni.
Megdöbbenve tapasztaltam hogy a téli katalógusban az utolsó indulási időpont ápr.26, a nyári katalógusokban az első időpont meg jún.25....Valaki tud erre értemes magyarázatot adni? Mi van azokkal, akik májusban, vagy jún.elején készülnek menni, mint mondjuk pl.én.
A kérdést feltettem az egyik utazási iroda roppant kedves refrensének, aki a "hát én azt honnan tudjam" választ adta(és még én kértem elnézést hogy náluk akartam hagyni 300ezer ft-ot:-).
Ezek után még tanácstalanabb vagyok, mert mostmár azt sem tudom melyik irodával kellene utazni....Tapasztalatok? Tippek? Kart.semmiképpen nem jöhet szóba..
Láthattad, hogy kérdeztem én is a Jordániai átruccanás lehetőségét, de a kompjáratokon kívül - ami egyébként jó ötlet - más lehetőséget nem ajánlottak. Repülőjárat biztos, hogy van (a túristáknak többszörös áron), de a neten semmit nem lehet találni. Egyébként a kompnak nagyon borsos ára van, sőt ha el akarsz menni jordániába, érdemes egy éjszakát ott tölteni, ami a költségeket növeli.
Szerintem a megoldás csak az lehet, hogy a helyszíni irodáknál kell érdeklődni. Tavaj Hurghadában két napos utat helyben szerveztem meg Luxorba, két főre 200$-ért, amibe benne volt a szállás, reggeli és vacsora, és egy napos Denderai és Abüdoszi út jegyekkel, mindennel (ketten voltunk egy kisbszban).
Voltam a Jordán tours-nál, de semmit nem tudtak mondani, illetve csak annyit, hogy az irodát átszervezik. Valami probléma lehet a Jordán utakkal, de semmi infóm nincs.
Én taxi bérlésén gondolkodom, de csak helyben derül ki, hogy lehetséges-e.
Ha valaki az itt olvasgatók közül a közeljövőben kimegy, és erre rákérdezne, majd nekünk megírná, az nagyon jó lenne!
végigolvastam a teljes topicot, de a Naama Bay Hotelről nem találtam semmi infót. Ide megyünk Július elején. Esetleg volt ott valaki? Esetleg elhaladt arra valalki ? :-)
Más: olvastam egy német fórumon, hogy állítólag március 1-n megnyitott egy aquapark (themepark) a Naama Bay-i Hilton szálloda közelében! Halott erről más is?
Még más: engem is nagyon érdekelne a jordániai átruccanás lehetősége. Olvastam itt, hogy állítólag az Olivia Travel csinált vmi ilyesmit, de nem találtam semmit a honlapjukon :-( Valalmi közelebbi infó?
Esetleg tud valaki linket kinti (helyi) utazási iroda oldalára? Hátha ők írnak ilyenről...
Előre is kösz, ha bárki tud segíteni vmelyik kérdésben!
Ok, ok. Mindíg visszajött olyan üzenet, amit még soha sem láttam és ezért gondoltam , hogy valami hiba van a rendszerben. Most egy új levező rendszert kezdtünk el használni (gmail.com) és még nekem is új ez a felület. Bocs nem akartalak sem sürgetni. Köszönöm, hogy reagáltál Üdv.