egyszerüen csak 165 Gigánál tartok letöltés terén ebben a hónapban..és kétséges volt az új lakásban hogy lehet ADSL és sokáig izgultam, hogy a chelloval 30 gigáig tölthetek majd csak..
És csupán azért ajánlom, mert ezt a 30 gigát sokan nem tudják, és beleugranak..és én tudom, hogy nekem mennyire kevés lenne a 30 giga..ennyi..
ha nem warez , letöltés szemszögből nézem, akkor is.
Az viszont tény, hogyha valakinek nem kell a nagy adatforgalom, akkor a chello olcsóbb...nincs kötelező telefon, közalkalmazotti kedvezmény igénybe vehető..stb..
Viszont ha megelégedtek ennyivel, sosem fog változtatni a UPC...
Mi néha fűtünk, de még nem figyeltünk fel ilyesmire. Mondjuk majdnem mindig van valami "háttérzaj" (rádió, cd, stb.) nálunk, lehet, hogy azért nem halljuk. Majd legközelebb megfigyelem (igaz, mi már többször légtelenítettünk, mert annyi levegő volt a rendszerben, hogy nem jött fel a melegvíz a 7.-re - szóval lehet, hogy nálunk volt ez a jelenség, de már nincs).
Befizettél a WLA-ra? Érdekel majd az eredmény! Ha valóban a mindenki által használható frekvenciasávban szolgáltatnak, elképzelhető, hogy más szereplők megjelenésével zavarni fogják egymást.
Szerintem kezdem érteni a WLA árait. Valaki írta, hogy a honlapjukon jóval magasabbak, mint amit nekünk ajánlanak. Úgy látom, hogy a magas árak koncesszióba kapott, saját frekvenciára vonatkoznak, a nekünk ajánlott pedig erre az általánosan és engedély nélkül használhatóra.
Minden esetre jó, hogy nincs hűségnyilatkozat, mert ha nagyon leromlik a kommunikáció minősége, egyszerűen le lehet mondani.
Aha, a T-com korlatlan, mi? Gondolom nem szoktad olvasni a homart (sot, a TV-ben is volt), ugyanis akkor tudnad, hogy a korlatlan sem egeszen korlatlan... Mellesleg akkor mar inkabb WLA, mert az tenyleg korlatlan. A minosegerol meg egy-ket honap mulva tudok majd velemenyt mondani. :)
Nekem is van pár apróságom (cementes tengerfenék a WC-ben, néhány apróbb villamossági probléma), a múlt szerdán írták fel.
A garanciás iroda munkatársa egy rokonszenves ember, most csütörtökön ismét jön az épületbe hibafelmérésre. Néhány dolgot úgyis meg akarok még kérdezni tőle, majd megérdeklődöm, mikor várhatóak a javítások. Minden esetre jó tudni, hogy a 2 hét nem kirívó...
Van még rajtam kívül valaki, aki már fűt? A hőmennyiségmérő környékéről egy halk zúgást- csörgedezést hallok. Feltételezem, a rendszerben még jelenlévő levegőtől van, de sajnos nem értek hozzá. Nálatok is van ilyen jelenség?
Csatlakozom Szürkeszamárhoz. Én is programozó vagyok, egész nap a gép előtt ülök, dokumentációkat online olvasok, gyakran töltögetek le komponenseket, a kollégákkal meg Yahoo-n és Skype-on kommunikálok. A router-ünk logja szerint az utóbbi 3hónapban átlag 18Gb jött le havonta. Pedig itt üldögélek 9-10órát. Ezután hazamegyek, tuti nem fogom megfejelni még majd' kétszer ennyivel. Pláne, hogy ha megtenném, az akár válóok is lehetne :). Nekem igazából azért kell internet, hogy ha valami eszembejut este, utána tudjak nézni, hetente fel tudjam hívni Skype-on a Hugomat Párizsban, meg a szüleimet, ha úgy adódik, le tudjam tölteni a leveleimet. Meg azért kell internet, mert ma az élet része. Olyasmi, mint a tv. Tv-je a nagy többségnek van, de akinek van, annak egy része alig nézi. Viszont bármikor megteheti. Nyilván ha 24/7 filmeket akarnék letölteni, elég komoly korlát lenne a 30Gb, hétköznapi használatban szerintem nem. (Gondoljátok el: 30Gb havi forgalom az olyan, mintha a hónap minden napján letöltenéd a Windows teljes telepítőjét, meg még valamennyit. És azért ebbe elég rossz belegondolni... :) )
Azért a történeti hűség kedvéért tegyük hozzá, hogy az UPC idevágó "apróbetűs részei" értelmében a limittúllépés csak adatsebesség-csökkenéssel jár, plusz díjjal nem (pl. a Classic csomagban 256 kBit/s-ra csökken a letöltési sebesség).
A fűtési problémánk alapja is félrekötés, az egyik radiátor bekötését rontották el. Lassan 2 hete bejelentettem, de még nincs megoldva. Másik bosszantó hiba a villanyóránk rossz bekötése (felcserélték az órák bekötését). Az átvételkor felvették a jegyzőkönyvet, ami alapján bejelentettük a villamosműveknél a fogyasztóváltozást. Aztán egyik este megállapítottam, hogy a zakatoló mosógép és működő sütő mellett is áll a villanyóránk és gyanakodni kezdtem. Szerintem a még be sem költözött szomszédom is gyanakodni fog, amikor meglátja, hogy üres lakása elfogyasztott 20 KW-ot unalmában.. Mondhatjuk, hogy apróság, csak kissé elegem van már az ilyen apróságokból és a munkahelyem sem tolerálja, hogy folyton szerelőkre várok, vagy elkéretőzöm.
Ha a UPC internet szolgáltatását vlasztjátok (középső csomag) akkor max. 3o gigát tölthettek korlátozás nélkül. A T-Com kábelnetes és ADSL szolgáltatás viszont KORLÁTLAN!
szóval ha internetről van szó, akkor a UPCvel ne nagyon foglalkozzatok!
:) ne izgulj, ezzel a problémával nem vagy(unk) egyedül. Én amikor jeleztem a hibát, épp kint voltak a garisok, azért nem tudtak feljönni, mert egy másik lakásban csereberélték az órákat :). Mire Hozzád jutnak, rutinműtét lesz nekik...
Így van! A fürdőszoba bútort tervezgettük, de inkább betörőnek tűnhettünk, mert még csak az egyik szobában van villany, ezért lámpázni kellett.
Aztán ott felejtettem a lakásban az egyik kulcsot, és szombat este leizzadva vettem észre a hiányt. Ugyanis nem emlékeztem, hol hagytam. És még a függő a lépcsőház és lakásszámmal rajta volt!!!
Ma felhívtam az UPC-t, hogy indítsák el a beruházási folyamatot, különben teljesen leigáz minket a T-Com. Mondtam, hogy küldjenek sok-sok ügynököt!!! Ez nem lehetetlen küldetés. :-)))
Ja, a lakásajtó hangszigetelése közelít a 0-hoz, pedig biztonságtechnikailag jó kis szerkezet. Viszont nagyon a tetszik a mozgásérzékelős folyosóvilágítás.
A közös költséget lehetőleg állandó átutalási megbízással fizessétek, akkor sosem lesz hiány.
Én a bankszámla kivonatomból arra következtetek, hogy nálunk elutalták az utolsó részletet! Konkrét infóm persze nincs mert a saját erőn fellüli banki fizetésekrő semmi papírt nem kaptunk még eddig!
Ha minden igaz (és jól gondolom, hol laktok), tegnap este ott voltatok a lakásotokban. Meg akartalak látogatni, de gondoltam, biztos el vagytok foglalva, úgyhogy inkább nem zavartam. :)))
Én megrendeltem mindenféle szolgáltatást a "T"izétől. Mivel nem tudni, hogy más szolgáltató is lesz na meg hogy mikor, így egy éves hűségnyilatkozattal rendeltem meg. Egy év után, ha már letisztultak az erőviszonyok, meg lesz több alternatíva is, kidobom az egész "T"izét, s előfizetek egy jobb alternatívára (feltéve ha lesz).
A honlapjuk szerint még kábeltévés adást sem szolgáltatnak a mi környékünkön úgyhogy az nem mérvadó! Majd ha esetleg jelentkezik valaki aki megpróbálta beköttetni velük akkor okosabbak leszünk!:-) De pl. az furcsa, hogy a T-Com nem is próbálkozott nálunk ADSL szerződés ajánlattal!:-)
Az lehet, hogy ajánlották, de ha jól tudom, olyan 90 napos határidőkkel (legalábbis a Centerben) tudják elkezdeni a Netszolgáltatást. Gondolom most izzítják be a berendezéseket. Itt is látszik, hogy nics még szolgáltatásuk a XIII. kerületben: http://www.t-online.hu/ajanlataink/lakossagi/megismerem/20050604holerheto.html
Mázlink volt, pont a háznál volt az építésvezető, így egyből tudta értesíteni a gépészt. Álatalában a garanciás irodánál kell szólni és időpontot egyeztetni (451-1000, ha jól emlékszem). Mire az ember kijött, mi megnéztük, hogy szisztematikusan a melegvizes helyeken hideg, a hidegvizes helyeken meleg jött, tehát tudtuk, hogy a bejövő csövek vannak fordítva kötve (így nem kellett bontani, csak a konyhában csináltak minimális locs-pocst). Ha csak a wc-ben van meleg víz, még akkor is lehet, hogy megúszod a bontást, bár akkor már kisebb az esély. Egyébként a garisok nagyon gondos munkát végeztek (amennyire meg tudom állapítani). Meg rendesek is voltak, bekötötték a mosogatógépet, ráadásul nem is kértem, hanem látták, hogy nincs bekötve és ők ajánlották, hogy megcsinálják...