Hát pont egy hete próbálgattam egy szeszespácot egy darab cseresznye szinfúrnéron és tökre átitta a pácanyagot a másik oldalra pedig szeszes volt és nem is fenyő.Lehet csak nem jól láttam.
Jó hogy átmentünk művészettörténelembe.:/
Az utolsó grundjával kivonták "leszárították"....
Most kivonták vagy leszárították.
Gyanítom hogy az utolsó, mert leszárítani szoktuk,de akkor is nem a beeresztett olajat hanem az utolsó grundnál felvitt paraffinolajat ami arra kell hogy ne "égjen" be az anyag az utolsó rétegnél.
Azért is nem lehet a beeresztett olajat az utolsó grundnál kiszárítani mert akkor a bútoron már van 4-5 réteg politúr.
De ha ezzel foglalkozol akkor szerintem ezt tudod.
Ugye?
Ha vki kér tőlem egy bútort és nem tetszik neki a szín akkor elmagyarázom neki hogy ezt nem lehet újrapácolni(csiszolja az akinek hat anyja van ha lehet egyáltalán ugyebár) de "szívesen" megcsinálom neki megint.
Ezekután tuti hogy elviszi mert hülye lenne megint várni 1,5hónapot és kiadni 2x annyi pénzt.
Ha meg azt mondja csináljam újra akkor az új bútor megy a zaciba és csinálom előről az egészet.De utóbbi szinte lehetetlen nem a pénz ,hanem az idő miatt.
Fenőkőnél azt mondta Erzsébeti hogy köszörüljük majd a sorját szépen lefenjük róla.
Én ezzel teljesen egyetértek mert én is így csinálom.
Ez micsoda ha nem fenés?
Miért csak durva kővel lehet ezt csinálni?
Lehet kapni azt a kétoldalú kb. 5cmx15cm-es fenőkövet(szerintem Erzsébeti is erről beszélt, az ára miatt gondolom) ami tökéletesen megfelel hobbiszinten ugyanis én is ezt használom. Tehát első lépésben megköszörülöm a vésőt.
Ekkor képződik rajta egy dúrva sorja.
Ezt a durva sorját egy dúrvább kövön lefenem róla.
És itt jön a trükk ami hihetetlen de átváltok egy finomabb kőre amivel leszedem azt a maradék sorját amit a dúrva kővel nem tudtam leszedni teljsen.
Ezután már olyan kicsi a sorja véső élén hogy már nem is lehet látni és érezni se nagyon.
Ezután már lehet használni a vésőt mert így is jó éle van, de ha vki maximalista és tökéletes szerszámmal szeretne dolgozni az vagy átfeni egy mégfinomabb kövön vagy felpolírozza polírkoronggal.Én utóbbit használom.
Szerintem Erzsébeti is vmi ilyesmi megoldásra gondolt.
Megkérnék mindenkit hogy az hsz.-ból ne idézgessen ezzel a kivágós-beillesztős(szerintem:D ) dologgal mert rettenetesen irritál.Köszönöm.
Valószinü hátrébb vonulok úgy mint Erzsébeti tette az elmúlt 1-2 hónapba. :/