Quick Step directeur sportif Dirk Demol responded Monday to reports that he would be rejoining his former boss Johan Bruyneel at the Astana team next year. According to a team press release, Demol said that the "news reporting that I will be returning to Astana at the end of the year is unfounded".
Demol, who served as directeur sportif under the US Postal and Discovery Channel teams moved over to Quick Step after the dissolution of the Discovery Channel organisation last year. He was also rumoured at that time to be moving over to Astana with Bruyneel, but opted to go with Quick Step instead. "Last year I declined an offer from Astana because I wanted to take on a new challenge with Quick-Step," he told Sporza.be.
"But I sometimes speak with Johan Bruyneel and he always tells me that the door is open," he continued. "But we will see after the Tour."
1. Chris Horner (USA) Astana Cycling Team 3:37:13.20 2. Matt Shriver (USA) Jittery Joe's Pro Cycling 3:37:22.58 3. Andrew Pinfold (Can) Symmetrics Cycling 3:37:45.87 4. Francois Parisien (Can) Team RACE Pro 3:38:23.32 5. Will Routley (Can) Symmetrics Cycling
Én se vágyom rá, de fel kell készülni erre am,lehetőségre is.
A tavalyi Vueltán, mikor hullottak a fiúk mint a legyek, vicces formában felmerült, hogy esetleg a két DS-nek kell helyt állni, akkor Demol azt mondta Eki bármikor harckész, de ő már kicsit öreg ehhez. :-)
Ez remek, tényleg szuper! Úgy tűnik a Quick Step nem volt elégedett vele (vagy fordítva), de annál jobb nekünk.
Ami miatt mégsem vagyok felhőtlenül boldog, az az, hogy ha Demol érkezik, akkor valakinek távoznia kell a DS-ek közül. És bár nem zárom ki, hogy Gallopin megy el, sajnos nagyobb az esélye, hogy az Oleg Tinkovval régóta baráti viszonyban lévő Ekimov megy a Katyusába. És ha Eki és Ivanov megy, akkor még valószínűbb, hogy Gusev is. :-(
Kár lenne, de reméljük a legjobbakat, egyelőre öröm, hogy Demol mester hazajön. Kár, hogy a védencét nem hozhatja, ha jól tudom Devolder hosszabbított a Quick Steppel.
De most vettek két idegenlégióst. Ez érdekes lesz. Szerintem lesz egy "nagycsapat" kb. 15 orosszal és lesz egy "kiscsapat", amelyben csak oroszok lesznek. Ez meg is felelne a Katyusa és a Tinkoff jelenlegi felállásának.
A pénzről jut eszembe Asztana, az új főváros ahol Sanghaj, Berlin, Párizs, London hipermodern építészeti stilusát egy helyen láthatjuk és amelyet Bazajev 8 milliárd dollárból (rossz nyelvek szerint ennek többszöröséből) építetett fel.
Az új csapat a Tinkoff és jelenlegi Katyusa összeolvadásából jön majd létre, 30 millio €-ós költaégvetéssel?
Jelenleg a Tinkoffnak 19 kerekese van. Ebbő orosz: Brutt, Khatuntsev, Chernetsky, Serov, Petrov, Eskov, Rovny, Ignatiev, Klimov és Trusov. Ez 10 fő, 9 egyéb nemzetiségű.
A Team Katyushanak 15 versenyzője van és mindenki orosz nemzetiségű. Ez már így is 25 orosz versenyző, és 9 külföldi, meg még akiket megvettek és meg akarnak venni. Kíváncsi vagyok ki megy és ki marad majd.
Ööö, izé... Erre a kérdésre nehéz a válasz. Szerintem az engedélyezett max. létszámra hajtottak.
Feltehetően PT csapat szerettek volna lenni. A szabályok szerint egy PT csapatban max. 30 versenyző lehet, ha van legalább 2, aki újoncnak számít a profik között (a Katyusánál ez nem lehet gond).
No, de jelen helyzetben a PT jövője finoman szólva is kérdéses, tehát ha a jelen szabályok szerinti ProKonti licensszel mennek majd, akkor a max. létszám 25.
Azért nem egészen Real, itt legalább 20 (más források szerint 25) orosz bringásnak kell majd a csapatban lennie. Ezért is nagyon valószínű Ivanov és Gusev.
Hmm... Nem jó dolog ez. A Tinkoff ezzel a harmincmilló eurós költségvetésével a fél mezőnyt felvásárolhatja... Igazi Real Madrid szindróma. Colom távozását különösen sajnálom, nagyon hasznos tagja volt a csapatnak.