Pontosan ezirányú, kifejezetten ontopik érdeklődésem merül fel, nem is a nőügyeire vagyok kíváncsi. Mivel tevékenysége ezen topik alapját képezi. Sokan könnyebbülnének meg nagy sóhajjal, ha tényleg nyugdíjas lenne. Sajnos csak a vakítás megy még mindig, ahogy szokott.
Igen, sikeresen küzdöttél az ellen, hogy a csoportodhoz nem tartozó "turistákra" is kiterjeszd a hatalmad!
De küzdöttünk ám ez ellen - mi KBK-s ifjak - derekasan, a kiskatonák legnagyobb aggodalmára - féltek hogy kikapnak az dandártábornok/vezérkari főnök úrtól... :)
Ez itt kissé OFF! De azért ide írom, mert azért az írottak mások is tartoznak... Kedves László! Távol áll tőlem, hogy Téged megbántsalak. De szeretném a figyelmedet felhívni, hogy mint sokan mások, általánosítasz.... A "zöldeket" ma már egy izgága, hőbörgő csoportosulásokkal azonosítod Te is és sokan mások. Talán joggal. Ezeket kapja fel a média, illetve ők is erre játszanak. Én tizenöt évvel ezelőtt kiszálltam az egészből, már csak távolról figyelem az eseményeket. DE vannak komoly, nagy tudásbázissal rendelkező környezetvédő-természetvédő egyesületek is. Ezek nem kerülnek a médiafigyelem középpontjába. Egyszerűen végzik a dolgukat. Hogy példával is alátámasszam: Természetbúvár Egyesület Ismertebb vezetői: Dr. Láng István akadémikus, kut. Dr. Tardy János, egy. tanár, többek között a Környezetvéd. Minisztérium megteremtője és "motorja", aktív környezetvédő Elhunyt: Dr. Balogh János akadémikus, többek között számos magyar természetfilm "szerzője" és "motorja", a "magyar Attenborough" Vagy maradjunk "vasútközelben" A KASZÓI KISVASÚT csodálatos környezetének a megmaradása is egy civil szervezet érdeme. Jó 10 éves harc eredménye. Jártál már Kaszón? Üdvözlettel: Kis Ferenc
Nos, ha valaki a magánlevelezését, melyet "nyugdíjas"-ként ír alá, a széles nyilvánosság elé tárja, ne lepődjön meg, ha érdeklődés merül fel a topik abszolút ON vonatkozását képező munkaviszonya tekintetében.
Nem biztos hogy a települési vezetők, érdekeltek abban, hogy mikor menjen a közlekedési eszköz.
Miért?
Nagyon off: nem értem, hogy a választást miért kevered ide, de a dolgozónak és a diáknak is van szülője, családtagja, aki ismeri a családtagjai utazási igényét.
4. Volán nem változtat akkorát, így a műlt évi meg a következő évi menetrend nagyjából egyezik pár járat változiik általában, én a helyi járatoknál érzékeltem nagyobb átszervezést jelenleg nállunk.
MÁV mennyiségben kevés járatot közlekedtet.
Ezzel Utast nyerni nem lehet, még a jelenlegi pályakapcitás is többet bír.
Volt szó mellékkocsiból való motorkocsi átépítésről, meg hasonlókról....
Lassan azt gondolom kár volt kidobni az AB-ket.....
Pont leírtam hogy Taxxx egyfajta piackutatást végzett amikor berakta a szerződéses buszt.
Másik ötlet:
Elővenni a menetrendet, a buszost, megnézni, hogy ezen felül hán yszerződéses busz jár, hányan járnak kocsival munkába. Ezeket hogyan lehetne vonatra áttéríteni, ha lehetséges.
Ha meglenne a teljes körű felmérés amiben egy önkormányzatnak is részt kéne venni, akkor jobb lenne.
Ma a település vezetője autóval közlekedik. (nagyon gyakori)
Ha nem vonatozik/buszozik honnan tudja, mikor kellene menni a közlekedési járatoknak?
Van egy furcsa tapasztalatom
A falvakkban településeken van egy inatív, de választásra eljáró réteg, aki már nem munkába jár. Van úgy hogy a temető, vagy a járda, vagy az idősek otthona, vagy az hogy a templom foglakoztatja.
Aki dolgozik, van úgy el se megy, választani, mert akkor is dolgozik.
Diákok szintén nem szavaznak.
Nem biztos hogy a települési vezetők, érdekeltek abban, hogy mikor menjen a közlekedési eszköz.
116-oson Apagyon megnyilt az állomás de csak vonatszemélyzettel lebonyolítható keresztekkel, eddig a bezárás a kiszögelést jelentette.
Tolatós teher pl így keresztez személlyel.
Zárt állomáson személyzet forgalmista nélküli állomásokon is lehetséges keresztezni , ezért bűn a keresztezési helyek megszüntetése. /vágányfelszedésre gondoltam állomási mellékvágány(ok) felszedése/
Igen ez egy szakmai feladat lenne, csak sajnos személyzet nélküli módon nem maradtak meg csak elvétve az állomások, megálló rakodóhelyek.
Azt már meg sem merem említeni, hogy a keresztezési helyeket (azok megszüntetését, szüneteltetését) is az igényekhez kell alakítani. Igaz ez jóval nehezebb (korlátok, pénz), de ez olyan igazi szakmai feladat lenne taxxx számára, amely még hasznos is.
A MÁV eddig a településeket, nem sokba vette menetrendi szempontból.
Az MÁV elküldi a menetrend-tervezetet az önkormányzatoknak, még nyomdába kerülés előtt. (Már az újjat is elküldte.) Az önkormányzatok azonban vagy nem nézik át, vagy nincsenek tisztában a helyi igényekkel.
(A 81-es menetrendjére sem kértek módosítást, több gyorsvonatot.)