Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Amig 30 ropiert aceldobos, acel elsutoszerkezetes, megbizhato nemet gazrevolvert lehet venni, addig a FEG dugja fel maganak 50 rugoert a mukodeskeptelen GRP-jet
OK, igazad van, de nézz meg egy full acél német öntöltő gázpisztolyt,hogy mennyibe kerül... (ha egyátalán találsz) Amúgy itt mindenki szerelemből vett GRP-t, 100%-ig biztos vagyok benne,hogy önvédelemre majd' mindenkinek egy HW figyel az oldalán :)
Adogatópálya reszelgetve, rugó rövedebb, de szvsz erősebb is!? Csövet is kiszedték (látszanak az erre utaló nyomok)+még lőttek is vele párat -teszt jelleggel-.
Még nincs municióm, de nemsokára én is tesztelem. OC, CS, riogató Umarex, Fiocchi.
Ja, Space Cowboy eladó GRP-jére kb a fél fórum jelentkezhetett :)
Hmm. Tudom, hogy én láma vagyok a kérdéshez de az én gyárilag homokfúvott GRPK-m 50 fiocchi riogató alatt 2 hibát vétett (első, revolverező lövés, sztem túl lazán fogtam, később odafigyeltem erre is) és egy szerény teszt (1-1 tár umarex oc és cs) gáz is HIBÁTLANUL sikerült. Ha a szutyokszemét munkahelyem fél évre előre nem szervez keresztbe ott lettem volna a gp-talin.
Addig is további tesztek jönnek és csak azután a rohadt csőszűkítés. Ha o.k., jövőre elhozom (biztos a rövidebb szán miatt nyit könnyebben - működik és pont.)
Most,hogy mondod, eszembe jutott, hogy 68-ban nekem valószínűleg az volt a határőrségnél. Az oldalán a könnyítésen látszott a maró nyoma. Egyébként is pontos, masszív gépmunka volt, fatusával.
De visszarinyálom azt az időt, persze csak a húszéves korom miatt.
"Tudom, hogy régen már volt ilyen, de asszem talán akkor indult a gp-s láz,azóta hatalmas lett a választék, szegény GRP elveszik a forgatagban.
Nah Gvass? Nincs kedved hozzá?"
Nincs.
Tudod, mire megirja az ember, mar ujra csodbe is ment a FEG, es tenyleg csak fikazni lehet. Anyagan kivul ugye otvarszar az egesz elkeszitesi minoseg, juzernek kell ujra osszerakni 50 ezerert.
Olyan, mint egy Dacia, csak irrealisan dragan.
Vagy szerezzen aki tud 5-6+ eveset, az jo esellyel faszanyos lesz.
Amig 30 ropiert aceldobos, acel elsutoszerkezetes, megbizhato nemet gazrevolvert lehet venni, addig a FEG dugja fel maganak 50 rugoert a mukodeskeptelen GRP-jet.
GRP 9-es kis kedvencemet elvittem FÉG-hez, mivel az adogatópályán akadoztak a töltények. Na, ugyan még nem próbáltam ki, de szemmel láthatólag javult a helyzet+a rugót is kicserélték.
Vehehe, most jut eszembe, honnét tudod, mire kell. Hátha csizmácskában, fodros kisgatyában és az oldalamon munkásőr PA 63-as tokba bújtatott GRP 9-cel billegetem magam a tükör előtt ...
Mire jó, mire jó ? A GRP se önvédelemre kell, és ha má' nyalogatni tartom, akkor ebben legalább öregesen mutatósabb. ( Lenne, ha nekem is lenne ilyen tokom. Tokom, nem tököm :) ...
gvass:
Akkor arra sem hivatkozhatok, hogy macskára kell? :)
Pedig egy kicsit megmozgatta a fantáziámat, hogy jó lenne hozzá egy tartalék huzagolt cső, hátha a gázé elrozsdál... .)
Á, így már nem is akarok venni grp-t.
"Jól sejtem, hogy az éleshez tartozó cső fődarab és csak engedéllyel rendelkezők vásárolhatják? "
Nem, az USA-ban peldaul nem fodarab:-))
Bananisztanban azonban igencsak az, es kulon megszerzesivel veheted csak meg, es kulon tartasi engedelyt kapsz ra. Illetve nem kapsz, mert "potalkatresz" indokkal nem lehet kerelmezni.
"Képzeljétek, a pécsi ismerősöm,akinek még tavasszal vettem a FÉG-nél GRP-9-est vett a pécsi zsibajon egy vadonatúj PA-63-as tokot. "
Aha. Es mire is jo az?
Mert amikor irtam cikksorozatot fegyvertokokrol, akkor ez volt az elrettento pelda, amibol hosszu masodpercek munkajaval lehet csak kivenni a fegyvert, gondos gyakorlas utan, laboratoriumi korulmenyek kozt, stresszhelyzetben meg sehogy.
Képzeljétek, a pécsi ismerősöm,akinek még tavasszal vettem a FÉG-nél GRP-9-est vett a pécsi zsibajon egy vadonatúj PA-63-as tokot. Gyári, natúr bőrszínű, valahol raktáron lehetett becsomagolva, harminc éves is lehet.
És ráadásul 2000-ről lealkudta 1700-ra, egy Dobos tokot nem kapni annyiért.
(Régen egy ilyenre pár órát kellett várni: filmhívás, szárítás, képhívás, fényezés, szárítógép, és még csak papíron volt meg fekete-fehérben("párat" csináltam)... brutális ez a digitális fotózás, még mindig kiborulok rajta... off vége)
Nah, pont ilyen kalandom volt ma egy ukran szakival... preseltetni akartam szerszamba linearis vezeteket, o meg ellenkezett, hogy kalapalni jobb... rahagytam, aztan lett is pluszmunka, mert mire beleverte a cumot a helyere deformalodott a rud, aztan nem ment ra a persely.... masodjara mar hallgatott ream.
Amugy pres"gep" annyi, hogy egy nagy kerek, menetes szarral, lin.vezeteken. tekered a kereket, cucc meg megyen le... talan sajto meg jobb kifejezes lenne :)
Mennyetek má, behegeszteni, akkor már inkább fúrjátok fel 4-esre, abba 5-ös menetet, de csak a II. vágásig, a III.-ast ne, és akkor betekerhető egy ötös hernyócsavar hármas furattal.
Az legalább cserélhető és variálható is. Pl. lehet, hogy elég lenne a 3,2 mm-es lik.
Kalapacsolas? eleg barbar moccer... pressel elegancsabb, es occsobb is :) Ha kalapalol legalabb valami kemenyfat tegyel koze, hogy ne cseszd ossze a vasat