Keresés

Részletes keresés

Tvnet_Sanya Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1813
Igen ez így van. Aki az EU-s adószámot megkéri automatikusn negyedéves áfabevalló lesz. :)
Előzmény: Erzsébeti (1812)
Erzsébeti Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1812

Hali!

Szerintem mi egyről beszélünk:)

Ja és nem voltam-vagyok ideges:)

Én az "alapproblémát" onnan vettem ahonnan rferi is, ugymint én arra az olvasatra jutottam, hogy a kolega ott nem akarja kifizetni az áfát, itt meg nem akarja bekönyvelni az adott cégnél. Amint látom nem csak én olvastam ezt rosszul hanem rferi is, mert ő is erre gondolt.

Ehhez a közösségi adószámhoz: Én úgy tudom, hogy ahhoz, hogy valami vállalkozás ezt megkérhesse ahhoz át kell térnie a negyedéves áfabevalláshoz, (ha eddig nem abban volt). Ez a szabály még létezik?

Én éves vagyok, vagyis a cégem, amelyiknek volt közösségi adószáma azt meg januárban megszüntettem (egyéni vállakozás). Így most spec én sem hozhatok kintről közvetlenül eszközt-anyagot... Mondjuk az éves bevallásoman nem nagyon szeretném elcserélni egy negyedévesre:)

Erzsébeti

Előzmény: Tvnet_Sanya (1807)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1811
Működik. Könyveléssel foglakozom. 93 óta. :)))
Előzmény: czebemarci (1810)
czebemarci Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1810

En sem ertek annyira ezekhez a dolgokhoz, ugyhogy kosz Sanya a megerositest!

Ezt az infot en is a konyvelomtol hallottam, es direkt rakerdeztem, hogy ez legalis-e! Termeszetesen nekem sincs kedvem 20e-ert simliskedni. De ez az elkonyveles tenyleg mukodik igy...

czebemarci

Tvnet_Sanya Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1809
"Szerintem" ott vagytok eltévelyedve, hogy mostanság szokás lett a kereskedőknél az árut nem elértékesíteni, holott meg sincs. ;) Na! Az simli a javából, de a tárgyieszköz beszerzés az nem ez az eset.
Előzmény: rferi (1804)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1808
Ha így vásárolsz tárgyieszközt akkor valóban nem kell pénzeszközt előállítanod az áfára.
Előzmény: Tvnet_Sanya (1807)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1807

Nyugi! Jól mondja. Ha a vállakozásod számára EU-ban szerzel be áfaköteles terméket akkor vásárláskor bemondod az EU-s adószámodat és egy rövid (telefonos és vagy elektronikus) ellenőrzés után nettóban kapod meg a terméket. Ezután itthon az adott időszak áfabevallásában (0565/05650...) a bevétel és a költségoldalban is kimutatod a termék áfáját (az +-=0). ;)

Előzmény: Erzsébeti (1806)
Erzsébeti Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1806

Ha te ezt egy működő vállakozással meg mered tenni akkor nagyon bátor vagy...

Az APEH-nél nem szaroznak, olyan büntit akasztanak a nyakadba, hogy utána csak nagyon kicsi kapukat fogsz keresgetni.

Egy kis számlaforgalmú vállalkozásnál egyébként meg egyszerűbb rendesen leszámlázni a dolgokat, aztán meg az ÁFA-t jóváírni, egy ellentételezett számlával, mintsem, hogy egy 20 000-40 000 ft megnyerése miatt egy komplett revizíót megkockáztatni... A fenének kell, hogy az APEH rászáljon. Szóval nagy "bátorságra" vall, ha valaki ezt meg meri játszani. Ezt mondom, hogy egy működő vállalkozásra értem.

Erzsébeti

Előzmény: czebemarci (1803)
Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1805

köszönöm az 5leteket mindenkinek. Anno a leásott faoszlopokat szurokba mártották. Lehet, hogy a végeredmény szine miatt keveredhet az égetéssel. Telifa remek. Az oldala is jó. A rönkfából épített játékokat elvetettem, mivel az előkertem, ahová tervezem őket kicsi, és a robosztusságuk disszonáns lenne.

Ja, állóhinta a terv!

rferi Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1804

Aztán egy APeh ellenőrzésen kibukik, hogy hol az áfa, ha a cég EU-s adószámmal magyar cégként vette meg!Mert az persze tuti, hogy EU-s számról is megmondja az APEH milyen országban van a cég telephelye.

És ha itteni, akkor mért nincs befizetve az áfa?

És akkor sanyi.....

sztem még 251 bruttóért se rossz, de kimenni érte sem gond, még akkor is van rajta nyereség, benzinnel együtt is

Előzmény: czebemarci (1803)
czebemarci Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1803

Erzsebeti,

elvileg igy van, ahogy mondod. Gyakorlatilag tudjuk, hogy vannak kiskapuk. Tehat, ha EU-s adoszammal veszek meg valamit kulfoldon, akkor nem szamoljak fel az AFA-t. Itthon pedig lehet ugy ugyeskedni, hogy kvazi adomentesen veszed meg a geped. Ez az informacio a konyvelomtol szarmazik es valid, a modszer pedig legalis, mindenki igy csinalja.

Hammer-rel targyaltam, es ok is azt mondtak, hogy eu-s adoszammal, euroban fizetve afa nelkul tudnam megvenni a gepeiket.

czebemarci

Erzsébeti Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1802

És ezt az utat csak vállakozások viheték végig! Magánszemélyek nem!

Ők megvehetik kint (EU-n belül) és hazahozhatják De akkor az ottani ÁFA-t mindenképpen a helyszínen ki kell fizetni.

Erzsébeti

Erzsébeti Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1801

Azért ez nem így megy!

Ha van közösségi adószámod (vagyis a vállakozásodnak van) akkor ott nem kell kifizetned a helyi ÁFA-t, DE itthon az ottani nettó árra meg kell fizetned az itteni ÁFA-t, vagyis az ottani nettó árra rá kell számolni a 25%-ot, és ezt itthon befizetni. Persze ha a vállalkozásnak van jóváírása akkor ezt kompenzálhatod ezzel, de ez nem mentesít az itteni ÁFA megfizetése alól.

Erzsébeti

Előzmény: czebemarci (1799)
rferi Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1800
És honnan vegyek EU-s adószámot?
Előzmény: czebemarci (1799)
czebemarci Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1799

rferi,

azt nem mondtad nekik, hogy Linzben 180e-ert adjak?

Eu-s adoszamra kell megvenni, es akkor nem kell az afat kifizetni, ugysem tudjuk leirni.

M.

Előzmény: rferi (1790)
Infomaker Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1798

Ha, a gépek még megvannak, ha érdekel valakit, és van 1 eladó gyalupad is:

200*60 cm, 35.000 ft (nem irányár)

kep.tar.hu/infomaker

20/980-5732

Monoron vannak a cuccok.

PETYUS Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1797
Van, aki kissé meg szokta égetni az akácrönköt, mondván, hogy úgy kevésbé rohad.
Nálunk földbeásott kezeletlen akácfa kerítésoszlop kb. 14 éves korában lett kicserélve, de akkorra a földalatti rész teljesen szét volt rohadva.
Előzmény: rferi (1796)
rferi Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1796

Igazából, amit locsolsz, meg esetleg le van ásva, azt sztem is közönséges akácrönkből kell csinálni.

Mindenféle impregnálás nélkül, legalább ötven éve földben vannak 15 centis rönkök nálunk, szőlőkaróként kezdték, támfalként folytatták.

Látszik rajtuk az élet, de alig.

Előzmény: nebamun (1795)
nebamun Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1795

Kb. öt éve tettem le először ilyen impregnált fából fűszegélyt. Normál igénybevételnél semmi baja, de a muskátlik alatt, ahol jobban locsol az ember, ott bizony a földalatti rész tökéletesen elrothadt.

Más: vettem a Baumax-ban Ferm lapostiplimarót, 16.990 Ft-ért (a Praktikerben ugyanezt árulják 19.990-ért). Nem volt még szerencsém ehhez a márkához, de úgy tűnt ez a low-end kategóriában a normálisabbak között van. Eddig csak Bosch, Makita és Elektra Beckum (Metabo) cuccaim voltak, de ilyen márkákból 70e körül kezdődik a lapostiplimaró (a DeWalt és a Kress is ennyi), de még a low-end-Bosch Skil is 49e. Annyit azért meg nem használom. Maga a szerkezet igazából egy közönséges 710W-os 11.000-et pörgő sarokcsiszoló, amire az alumíniumöntvény fejrész rá van applikálva. Az öntvény alja szépen megmunkált, de a műanyag részek és néhány megoldás, de leginkább a hozzáadott koffer nagyon Made in PRC. Sebaj, ennyit talán megér.

Előzmény: rferi (1788)
rferi Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1794

Abrikter: a gyalukés fölött két fél asztal, a résben forog a késtengely.Az asztalok között 1-3mm magasságkülönbség, a kimenő asztal a késsel egymagasságban.

A bemenő lejjebb.Végigtolod rajta a fát, és meggyalulja az alját.

Vastagoló: A késtengely alatt egy asztal, a tengelyekkel egy magasságban leszorító- és továbbítógörgők.

Az asztalon a görgők továbbítják az anyagot, és a tetején a kés meggyalulja, pontosan akkorára, amekkora a kés-asztal távolság.

Az asztalt lehet emelni-süllyeszteni.

Igazán jól vastagolni, a már egyik oldalon megabriktolt anyagot lehet.

Sokszor csinálnak olyan gépet, ami alul vastagoló, felül abrikter.

Előzmény: GPF (1792)
GPF Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1793
Jól látom, hogy ez olyan, hogy lehet húzni a fűrészlapot? Az jópofa. Elég stabil?
Előzmény: czebemarci (1785)
GPF Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1792

Nem vagyok tisztában a gyaluval kapcsolatos fogalmakkal:

abrikter, vastagoló gyalu, meg mittudomén, mik vannak.

Úgyhogy nem tudom, milyent keresek.

A végeredmény legyen rohadtul téglalap keresztmetszetű és rohadtul akkora, amekkorát szeretnék. (Mondjuk tized mm-re. De ez lehet, hogy túlzás.)

Előzmény: rferi (1791)
rferi Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1791

ha asztallal bíró abriktert keresel, nem lehet halk :(

Sajnos a szirénaeffektus miatt, amit a két asztal közti résben forgó kés kelt.....

Előzmény: GPF (1789)
rferi Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1790
Megkérdeztem: a TK250-es 251 ezer bruttó
GPF Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1789

Nekem egy kis gyalu kellene. Precíz, és tudjon mindent. És ne legyen hangos!

Találjatok már olyat is!

rferi Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1788

Azokat az impregnált anyagokat a Telifa kft (is) csinálja.20 év garit mondanak rá.

Érthetnek hozzá, mert eredetileg ők a MÁV hatvani fatelítő üzeme voltak, ahol a talpfákat telítették.

Namost pölö Szilvásváradon 1888-as sínek vannak fa aljakon........

Előzmény: Há (1780)
halaloszto Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1787

Persze ez mind szep, de nekem egyelore muhelyt kell vennem, csak utanna johetnek a normalis gepek. Aposjelolt garazsaba nem akarok ilyenekkel becuccolni. Muhelyt meg hazzal egyutt gondoltam venni...

vajk

Előzmény: czebemarci (1786)
czebemarci Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1786

és a Béla is forgalmazza ugyanezt, a kínaiak kurvára értenek a bizniszhez, csak matricát kell cserélni rajta:

http://www.kity-maschinen.de/bela1.htm

úgy érzem, itt már árverseny fog kialakulni...

czebemarci

czebemarci Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1785

aha, ez az:

http://www.bernardo.at/products.php?Lang=en&Type=hv&Category=6&Item=tk250

ES! van magyar forgalmazo, epp ma(!) kerdeztem meg toluk, ez micsoda veletlen:

----------------

Dear Mr. Czebe,

Please contact our retailer:

FA-TECH KFT.

Köztarsasag u. 51

8900 ZALAEGERSZEG

Tel.nr. 0036-92-320 900

Best regards

PWA HandelsgesmbH

Martin Holzweber

===================

PWA HandelsgesmbH

Nebingerstraße 7a

A-4020 Linz / Austria

Tel.: +43 / 732 / 664015

Fax: +43 / 732 / 664015-9

E-Mail: holzweber@pwa.at

Homepage: www.bernardo.at

Előzmény: halaloszto (1784)
halaloszto Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1784

Es ezeket a bernardo.at gyartja/hozza/nemtommi, aki linz-ben van...

v

Előzmény: czebemarci (1783)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!