Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2676
A lényeg az, hogy a hús-nem-evés nem okoz halált, sőt semmilyen károsodást, ha valaki pótolja a fehérjét más módon. Ha tojással, tejtermékekkel, akkor főleg nem!
Előzmény: azul (2675)
azul Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2675

"húsmentes táplálkozás már egy év alatt halált okozhat."

Ezt írtad.

Előzmény: Vik 23 (2674)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2674
Még egyszer leszögezem: nem arról volt szó, hogy valaki belehalhat, ha semmilyen állati eredetű fehérjét nem eszik. Arról, hogy 1 éven belül meghal, aki nem eszik húst. Így.
Előzmény: azul (2673)
azul Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2673
Azért egy ilyen témában előadást tartónak illene számítani rá, hogy esetleg felállnak páran a sorokból, hogy ők bizony nem esznek húst és élnek, mert onnantól fogva nevetség tárgya amit mond, még akkor is, hogyha azt állította, hogy belehalhat nem pedig azt, hogy belehal.
Előzmény: Bütykös Bolha (2669)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2672
Az álszentséged megdöbbentő. Maradjunk annyiban, hogy te gyártottál egy ideológiát magadnak, miért jobb, ha kidobod a kutyát, és ennek megfelelően cselekedtél. Ha egy hangyányit érdekelt volna a sorsa, és a fent hirdetett 'humánumod' szerint jártál volna el, akkor minimum elolvasod néhány valódi etológus szakértő tanulmányát. Lövésed sincs róla, hogy kutya falkaállat, a gazdája számára a falkavezér, a vele való közvetlen kapcsolat a legfontosabb a kis életében, és az életritmusának (ez a vad örökség, a farkasok is nagy pihenésekre és egy-két kimerítő vadászatra osztják a napot) tökéletesen megfelel, ha naponta kétszer jól kimozgatják a sétán (plusz a szükséges számú "pisiszünet"), de azért próbálsz úgy nyilatkozni, hogy szakértőnek tűnj. Az öleb és a természeti lény között sok átmenet van, a kutya domesztikált állat lévén a társállat pozícióban érzi jól magát. A tápoknak semmi közük a humanitárius szempontokhoz, orvosilag megfelelőek, de ha valaki lelkiismereti okból nem akarja ezzel etetni a kutyáját, lehetősége van nyers húst adni neki. És akinek van halvány fogalma a felelősségről, az nem menhelyen szabadul meg a kutyájától, mert tisztában van vele, hogy általában onnan is a fiatal, fajtatiszta egyedeket fogadják be, az öregebb példányok nagy részére a pusztulás vár.
Előzmény: Stoner (2662)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2671
Nem tudom elképzelni, hogy 1 év (vagy akárhány év) ovo-lakto-vegetariánus táplálkozás (tudod, amikor az ember tojást és tejtermékeket is eszik) halált okozhatna. Sőt, nem valószínű, hogy bármilyen károsodást okozzon. Sőt!

Abban igazad van, hogy vannak olyan iszonyúan szélsőséges (csak bizonyos nyers zöldségeket fogyasztó) irányzatok, amiknek a követői hosszú távon szenvedhetnek károsodásokat. De nem erről volt szó!
nazuna Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2670
Erről az A..v reklám jut az eszembe:  "..akár 12 órán át is megszünteti a fájdalmat".  Ebbe belefér az is, hogy csak 5 percre. Nekem például egy percre sem.
Bütykös Bolha Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2669

Nem nagyon értem, hogy hol is az ellentmondás, meg mi is olyan nevetséges. Az hogy létezik legalább egy ember aki x éve nem esett húst, és még nem halt meg az nem bizonyítja, hogy a hústalan táplálozás nem okozhat egy éven belül halált.

Ez pont olyan, mit hogy a hanság legöregebb embere részeges is volt, meg egész életében szűzdohányt szívott, aztán mégis jó egészségnek örvendett több mint száz évig... 

Előzmény: Vik 23 (2666)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2668

en aztan itt a vilagon semmit nem kepviselek :) jol lathatoan OFF megjelolessel szoltam hozza hadd ne fedonevu forumtarshoz, egy szemelyes hangvetelu kerdes erejeig. ha veletlenul megis kivancsi vagy a velemenyemre, osszefoglalnam abban, hogy Stonert es teged is irigyellek a problemaitokert, es a sok szabadidoert, amit a temara aldoztok.

na, ha mar megszolaltam:

Stoner

Biztos vannak emberek, akiket dolgokrol meg tudsz gyozni. Olyan viszont biztos, hogy nincs, akit arrol meg tudsz gyozni, hogy az volt a felelos dontes, hogy menhelyre vitted a kutyadat. Szereny velemenyem szerint vallalhatok azok a kellemetlensegek, amik azzal jarnak, hogy tovabbra is biztositsa az ember a hosszu even at ot szolgalo allatnak a megfelelo korulmenyeket. Ha te nem viseled el a fovo hus szagat a lakasban, ami egy kellemetlenseg, es nem vagy hajlando mondjuk napi 2-3 orat szanni a setaltatasra, az semmi mas, mint onzes. Hozzateszem, hogy nem valtott volna ki ilyen indulatokat a forumtasraktol pl egy olyan megoldas, hogy te magad kerestel volna olyan helyet (ismerosnel, kertes hazban) ahol oreg napjait eltoltheti, mint ez a menhelyes vonal... ez a rozsaszin, pottyoslabda elkepzeles meg, hogy majd onnan valaki ot magahozveszi - ez nem is a naivitas, inkabb az ostobasag hatarat surolja...

tovabbi jo bizonygatast, gyozkodest, vitatkozast, ervelest kivanok - ki mit erez magara vonatkozonak ;)

Előzmény: tigristomi (2636)
azul Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2667

Figyelj Tomi, te tényleg azt hiszed, hogy aki nem úgy gondolkodik mint te az csülköt eszik kolbásszal vacsorára, vagy ráveti magát az összes gyógyszerre amit meglát a tv-ben, vagy rögtön kiveteti a tüdejét ha influenzás lesz? Az általad követett elvek szinte mindegyike az orvostudomány (és társai) felfedezéseiből nőttek ki. Ezeket a dolgokat nem a vegetáriánusok találták fel, ugye tudod? Többségük azért nem terjedt el mert időközben bebizonyosodott róluk, hogy nem ott, nem úgy és nem akkor..., de mindig akadt egy-két vakhívő aki tovább cipelte a fáklyát és gyüjtötte maga köré azokat akik nem voltak elég tájékozottak. Nem kell orvosnak lenni, hogy megértsd az emberi szervezet felépítését, de ha az ember ilyesmibe kezd, és még tanácsokat is osztogat, sokadszor írom le teljesen feleslegesen, akkor KÖNYÖRGÖM OLVASSON MÁR UTÁNA OTT AHOL EZEK AZ INFORMÁCIÓK MEGSZÜLETTEK! Szinte alig van itt olyan hozzászólás ami a vegetarianizmust magát támadja, majdnem kivétel nélkül a hozzátapadó tévedések, hülyeségek miatt emelnek szót.

A gyógyszerek:

Mérgek, minden kiscserkész tudja. Nem akkor kell szedni őket ha az ember egészséges, hanem mérlegelve a lehetséges kockázatokat, akkor ha beteg. Aki képes a betegségeket elkerülni, például a táplákozásával, sportolással, vagy mittudomén varázslattal, az nem fog szedni.

"Most nem pesszimista vagyok, de tenyleg valahogy vannak akik teljesen mashogy gondolkoznak, es bizonyos informaciokra nem reagalnak."

Szembejön mindenki az autópályán?

Előzmény: tigristomi (2626)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2666
Kedves Tomi!
Zajkás Gábor (akire oly nagy szeretettel hivatkozol) boldogult ELTÉ-s koromban az egész évfolyamunknak tartott előadáson kifejtette, hogy a húsmentes táplálkozás már egy év alatt halált okozhat. Amikor jelentkezett néhány hallgató, hogy ők már X éve nem esznek húst, először 5 évre, majd tíz évre módosította a belehalás határidejét. Az egyik lány ezután közölte, hogy ő születése óta nem evett húst, és már 20 éves. Ezután a "szakértő urat" nagyon kiröhögtük.
"Szakértő úr" azóta is fennen hamgoztatja a legkülönfélébb médiákban, hogy az egészséges táplálkozás elképzelhetetlen húsevés nélkül.
Szóval nézz utána, hogy kire hivatkozol, amikor a vegetariánizmus mellett érvelsz!!!!

Mellékesen megjegyzem, hogy elég szomorú, és jelzi a magyarországi állapotokat, hogy éppen ő az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet igazgatóhelyettese. Tragikomikus. 
Előzmény: tigristomi (2629)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2665

Tomi, ha a vegetáriánus számodra nem azt jelenti, hogy egészséges cuccokat viszel be a szervezetedbe, akkor minek ez a "jaj hogy tönkreteszitek az egészségeteket, bezzeg hallgassatok rám" maszlag? Egyél csokit, az legalább finom is.....

:)

Ezt úgyis fel lehet fogni, hogy egyél meg minden nap egy szarvasmarhát és akkor nem kell nekik még több helyet csinálni --> megmaradnak a fák :)

ui: Ha elhiszed azt, hogy a B12 vitamint megtermeli a szád baktériumflórája, akkor logikusan minden reggel kidobob magadból azt a flórát ami azt szintetizálná. És ugye te nem kanadai öregember vagy ...? :)

Előzmény: tigristomi (2659)
Rorimack Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2664
"Az egész B vitamin skála bent van a tönkölybúzában."

vs.

"Vitamin- és ásványianyagtartalma egyedülálló: megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport (a B12 kivételével)"

http://shape.proweb.hu/main.php?rovat=2&cikk=212

" Ha még valaki aggódna, akkor a tengeri alga mindent biztosít." ....csak valódi B12-t nem...

(viszont az a molekula, ami a B12-re hasonlít, gátolja a valódi B12 felszívását...)

"Honnan volt ezeknek az embereknek B 12-jük? A száj baktériumflórájából és a vastagbél baktériumflórájából. Pont."

Vagy pont nem. Valószínübb, hogy nem egész életükben kenyéren és teán éltek.

(Ugyanis, ha jól tudom, az ember még mindig nem tudja felszívni ezt a B12-t)

"Az ember olyan hihetetlen alkalmazkodóképességgel bír, különös tekintettel a húsevésre, növényevő volta ellenére és a főzött ételek fogyasztására, amit egyetlen más élőlény sem visel el, hogy képes olyan vitaminokat és tápanyagokat szintetizálni, ami éppen nincs meg az ételben."

Az ember nem húsevő és nem növényevő. Többek között a főzött ételek fogyasztása teszi emberré. A többi élőlénnyel összehasonlítva nem olyan ügyes a vitaminok ("és tápanyagok"-ez mit jelent?) szintetizálásában. Lásd pl. C vitamin, B12.

"A növényevők közt a civilizációs betegségeknek csak töredéke fordul elő."

Segítek: ha a civilizációs betegségek többsége csak a huszadik században tűnt fel, miközben több évezredes hagyományai vannak a mindenevésnek, akkor vajon miért a mindenevés okozza a civilizációs betegségeket?

" Hiába mondta itt több ember, hogy a növényevő is kap rákot, ha erre nincs statisztika."

Miért ne lenne?

"...ahol egy a föld minden lakosára kiterjedő vizsgálat eredménye szerint a tudósok azt ajánlották, hogy az egészség megőrzése és jobbítása érdekében a föld minden lakosának vegannak kellene lennie..."

...és így rövid időb belül megfogyatkozna a lakosság, drasztikusan csökkenne a biodiverzitás (monokultúrák), tovább pusztulna a Föld.

"Én senkit nem akarok meggyőzni, de érdekes, hogy aki görcsösen ragaszkodik a megszokásaihoz és ide csak kötöszködni és nem ismereteket kicserélni jön, annak ez győzködés. Talán fel lehetne fogni jószándékú segítségnek is..."

Na, ha valóban ennyire fontos neked a jószándékú segítség, akkor fogadd el, és nem írnál többször olyan butaságokat, miszerint az ember növényevő.
Előzmény: Stoner (2663)
Stoner Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2663

Hadd ne!

Az egész B vitamin skála bent van a tönkölybúzában. Ha még valaki aggódna, akkor a tengeri alga mindent biztosít. Végeztek egy felmérést Canadában  olyan idős emberek között, akik szinte csak kenyéren és teán éltek. Semmi sem hiányzott a szervezetükből. Gondolom rendesen kijártak a szabadlevegőre. Ez az egész hiánybetegség fóbia csak azért van, hogy elriassza az embereket az önálló felelősségvállalástól. Honnan volt ezeknek az embereknek B 12-jük? A száj baktériumflórájából és a vastagbél baktériumflórájából. Pont. Az ember olyan hihetetlen alkalmazkodóképességgel bír, különös tekintettel a húsevésre, növényevő volta ellenére és a főzött ételek fogyasztására, amit egyetlen más élőlény sem visel el, hogy képes olyan vitaminokat és tápanyagokat szintetizálni, ami éppen nincs meg az ételben. A legfontosabb mindebben, a rendszeresség és a változatos, de periodikusan visszatérő azonosságokat mutató életmód. A növényevők közt a civilizációs betegségeknek csak töredéke fordul elő. Hiába mondta itt több ember, hogy a növényevő is kap rákot, ha erre nincs statisztika. Egy-egy esetben, ráadásul nem eléggé megbízható karrier ismeretében kijelentik: "Ez a vegetariánus a vegyszeres növényektől rákot kapott.." De azt senki nem teszi hozzá, hogy hány mindenevő kapott rákot és minden egyebet. Ha volna ilyen statisztika, ami ezt a két életstílust összeveti (Bár már olvastam szemelvényeket), akkor láthatóvá válna a kettő pregnáns elkülönülése. Erre hoztam én fel a Brian R. Clement - Theresa Foy DiGeronimo: LIVING FOODS FOR OPTIMUM HEALTH, Magyarul Élő ételek az egészségért c. könyv 24 oldalát (magyar változat), ahol egy a föld minden lakosára kiterjedő vizsgálat eredménye szerint a tudósok azt ajánlották, hogy az egészség megőrzése és jobbítása érdekében a föld minden lakosának vegannak kellene lennie. Persze felsorolhatnék 500 könyvet ennek bizonygatására. Én senkit nem akarok meggyőzni, de érdekes, hogy aki görcsösen ragaszkodik a megszokásaihoz és ide csak kötöszködni és nem ismereteket kicserélni jön, annak ez győzködés. Talán fel lehetne fogni jószándékú segítségnek is...

Előzmény: hadd ne (2646)
Stoner Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2662

Tigristomi!

Hogy mekkora ügyet lehet csinálni egy szegény kutya sorsának jobbításából...Csupán azért írtam le, mert nem hallgatok el semmit. Azt is elmondhatnám, hogyan vadásztam és halásztam. Ez a múlt. De azt a kutyát mindannyian szerettük és ő egy vad, szuverén állat volt. Nem volt rossz sora, de már nem tudtuk neki biztosítani azt, amit megérdemelt volna. Ezért vittük el egy olyan menhelyre, ahol külön megdicsérték és körbefotózták, hogy milyen csodálatos és biztosan hamar találnak neki gazdit. Mi csak reménykedni tudtunk, hogy élete végén jó lesz neki. Ebben mi a bűn? Magam nevében beszélek: Nem tartom humánusnak az állatokkal való együttlakást. Az állatoknak emberi ételekkel, konzervekkel, száraz tápokkal való etetését. Napi 2x fél órára való sétáltatását. A kutya a természet gyermeke és nem  öleb. Nálunk az első félévet leszámítva kint volt és egészséges volt minden kutyánk. Mert 3 volt összesen. Úgy jöttek és nem volt szívünk kidobni őket. Pisztrángon éltek és egy kis maradékon, belsőségen. Nem tudom, ki tudna ilyen ellátást biztosítani a kutyájának. Erről nem kívánok többet írni. Elég legyen ennyi.

Előzmény: tigristomi (2644)
Rorimack Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2661

Nem kell vedekezni ha nem teged tamadnak.

A "szkeptikus" meg mindig nem szitokszo. Ha letagadod a tenyeket, attol azok meg tenyek maradnak. En is remelem, hogy nem habozol, ha mutetre kerul sor ;).

Ne tombolj, elvileg szelid vegan vagy.

Előzmény: tigristomi (2625)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2660
Labor vizsgalatnal kimutatjak a B12 hianyat? Mert ha igen, akkor nekem nem kell, mivel tokeletes a labor eredmenyem.
Előzmény: hadd ne (2658)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2659

1. Vegetarianus vagyok 15 eve, ez igaz. Ez nem jelenti azt, hogy csak egeszseges dolgokat viszek a szervezetembe.

2. Atkins -> egyel hust. Hust, a huseves kozponti az Atkins taplalkozasban. A brazil esoerdoket nagyreszben a marha tenyesztes miatt vagjak ki, ez meg az rtlklubban is volt amikor a fokuszban volt egy musor a cunamirol, es ennek kapcsan megemlitettek a fold pusztitasat.

Előzmény: hadd ne (2657)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2658
Egyiket sem, én a B12 vitamint húsból szerzem be, annak természetes módján. A csukamájolajat neked javasoltam, gondotam csak ezért nem szeretnél húst enni...
Előzmény: tigristomi (2655)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2657

Kedves tomi!

Máról megmaradt kérdéseink:

- ha 15 éve csak egészséges dolgokat viszel be a testedbe, akkor miért kellenek a beöntések és a speciális tisztítókúrák?

- mi köze az Atkins diétának a brazil őserdőkhöz?

Várom válaszaid,

hadd ne

tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2656

"lehuzza a nyelvkaparoval a lepedeket minden reggel a nyelverol"

Tehát lepedékes.

Ciao.

Előzmény: hadd ne (2652)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2655

egyél egy kis tőkehalmáj kivonatot vagy csukamájolajat.

Te melyiket eszed? :)

Előzmény: hadd ne (2646)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2654

Nem lehet egészen véletlenül hogy már annyira kitisztítottad magad mindentől, hogy a gyomrod és a beleid ennek már kárát látják?

Nem. Amugy tervezem egy nagyobb tisztito kura megcsinalasat az emesztorendszeremre.

Előzmény: hadd ne (2645)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2653

Vagy tévedek?

Igen, tevedsz.

Egészséges nyelv nem lepedékes.

Vegyel egy nyelvkaparot ha meg nincs, hasznald egyszer reggel, es szamolj majd be rola.

Előzmény: hadd ne (2641)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2652

"lehuzza a nyelvkaparoval a lepedeket minden reggel a nyelverol"

Tehát lepedékes.

Tomi, tomi .....

Jó éjszakát.

tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2651
 Kozbe jott vmi, azert voltam tavol, vegre ideertem. Te meg vagy? Jo keso van mar.
Előzmény: hadd ne (2639)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2650

Egyik ismerősöm iratta be a gyerekét még a 90-es évek elején egy ilyen speciális vegetariánus magánovodába,

Azt hittem az lett a vege hogy mind meghaltak.

Előzmény: AliceCsodaországban (2603)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2649

És válaszolj nekem légyszíves, ha 15 éve csak egészséges dolgokat viszel be a testedbe, akkor miért kellenek a beöntések és a speciális tisztítókúrák?

Ez annyira nem logikus ...

hadd ne Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2648
Mit húzol le egy speciális nyelvkaparóval, ha nincs mit? És ha nincs mit, akkor minek minden reggel tisztítani?
Előzmény: tigristomi (2647)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2647
 Nem azt mondtam hogy lepedekes a nyelvem, hanem hogy minden reggel tisztitom.
Előzmény: hadd ne (2645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!