Keresés

Részletes keresés

htplacebo Creative Commons License 2003.12.04 0 0 299
Igen, éppen ezért is hívtalak volna ma reggel, küld már el Silver számát emailben léci, ő biztos tudja.
Előzmény: Porter (298)
Porter Creative Commons License 2003.12.04 0 0 298
Mi meg megnézzük (megvesszük?) a Whirpoolt ma este. Decemberben azért elég rendesen hozzájárulunk majd Magyarország főbb makrogazdasági mutatóinak romlásához (jövedelem-kiáramlás, külkereskedelmi mérleg és megtakarítása ráta)...

HT: legalábbis gyanús a szmláa. Kérdezd meg nyugodtan az "asszonyt" telefonon. (de inkább este 6 után, most le van merülve)

Kábeltévé nekünk UPC lenne jó. Net pedig a legjobb és legolcsóbb.

Előzmény: htplacebo (297)
htplacebo Creative Commons License 2003.12.04 0 0 297
Ööö..Ez az ügyvédi letét dolog, hogyan jutott eszedbe? Ez nekem teljesen elkerülte a figyelmem. Én a birtokbaadáshoz esetlegesen szükséges visszavonhatatlan banki kötelezvénnyel foglalkoztam inkább, de az úgy néz ki, megoldódik, mert állitólag a ház még a héten megkapja a jogerős használatbavételi engedélyt (sic!)és akkor a bank kifizeti az összes hátralévő részletet.

És miért kell rácsörögni hétfőn a Lavinára? Hétfőn már kulcsátadás, vagy nem??? Csörögjenek már ők végre!

Tegnap megvettem a sütőt a budakalászi Eworldbe. Porter, végül csak a 100 ezres Zanussinál maradtunk! Ócsó volt és még grillez is! :)
A sütőről áfás számla gyanánt egy kis blokkot adtak, melyre rá van pecsételve: "egyszerűsített számla"- A lavina neve cíne rajta van, viszont az áfa összege nincs külön feltüntetve, csak annyi, hogy C-20%. A pénztáros szerint ez minden tekintetben szabályszerűen kiállított áfás számla. Szerintetek is? Silver?

Internet ügyben szerintem a Groteszk által javasolt megoldás sokkal jobb mint a UPC-s. Ha ugyanolyan gyors hozzáféréshez juthatunk feleannyi pénzért, akkor mi a kérdés? Csak legyünk sokan, akik beszállunk. Izé, nekem most azonnal nem lesz pénzem gépre, szóval lehet, hogy csak később csatlakoznék...

Előzmény: angyal111 (296)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.04 0 0 296
Lavinát felhívtam, az ügyvéd vagy oda viszi a letétbe helyezett nyilatkozatot, vagy egyből a bankba. Hétfőn kell ismét a Lavinára rácsörögni.
Előzmény: angyal111 (294)
groteszk Creative Commons License 2003.12.04 0 0 295
Én Chello-t használok már 2 éve. :/
A gondolat hogy velük kéne újra szerződést kötnöm - és kb 6e-7e.helyett 12e-t kellene fizetnem nekik fixen 2 éven át - elkeserít...

Előzmény: angyal111 (294)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.04 0 0 294
Én a UPC kábeltévé és chello szolgáltatását szeretném igénybe venni. A bekötés, igénylés, stb. feltételeit meg tudom kérdezni.

Kérdés, hogy a kölcsön folyósításához szükséges letétbe helyezett ügyvédi nyilatkozatot a Lavinától, vagy az ügyvédtől szereztétek be? Illetve volt valamilyen plusz díja?

Előzmény: groteszk (292)
groteszk Creative Commons License 2003.12.03 0 0 293
Csak a link maradt ki persze :
www.madaraszhazak.hu
Itt a "Lakások" (lejjebb) "Telefon, kábeltévé, internet" linken van info.
Előzmény: groteszk (292)
groteszk Creative Commons License 2003.12.03 0 0 292
Kedves Mindenki!

Egy általános kérdést szeretnék felvetni amíg nem késő :)
HT és Porter mi már beszéltünk róla hogy szeretnénk internet elérést az otthonunkban. Mivel még nincsen kábelTV szolgáltatás sem, most még lehetne talán válogatni a szolgáltatók közül, mivel a legtöbben ha már be van kábelezve az épület nem vagy nem túl kedvező feltételekkel vállalják az internet/kábeltv szolgáltatást.
A Madarászházak fórumban bukkantam rá egy igen érdekes megoldásra, miszerint egy cég (a cég a Ditel) szolgáltat telefont/TV-t/internetet.

Kérdésem hogy mennyien vennénk igénybe pl. az internet szolgáltatást közülünk? A példa leírás alapján - aminek a linkjét mindjárt ideírom - kb 5000/hó díjon már korlátlan netezési lehetőség lenne. Persze ez nagyban függ a tervezhető internetezők számától is gondolom.

Várom a visszajelzéseket és ha minden pozitív, megpróbálom bevetni minden ismeretségemet az ügy érdekében ;-)
Üdv.
gR

groteszk Creative Commons License 2003.12.03 0 0 291
Én hallottam olyat hogy 30 nap a földhivatali ügyintézési határidő. Ez kacsa lenne??
Előzmény: Nőgyógyász (290)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.12.03 0 0 290
Létezik a sürgős eljárás iránti kérelem intézménye, de azt valószínűleg a beruházónak kell beadnia + megindokolni, hogy miért is olyan sürgős a dolog. És persze nem kötelezi a földhivatalt semmire.
Előzmény: angyal111 (289)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.03 0 0 289
A fórumalapításért és a sok hozzászólásért azért remélem a IV. emelet is kapott pár plusz pontot:))

A földhivatali bejegyzés tényleg érdekel, mert ha egy évig kell fizetni a plusz havi 0,5 %-ot, az kész anyagi csőd lenne. Szóval, ha tudtok bármilyen gyorsítási lehetőséget, szóljatok...

Előzmény: Porter (288)
Porter Creative Commons License 2003.12.03 0 0 288
A II. kicsit felülprezentált itt, nem?
Előzmény: IGCIDM (280)
Porter Creative Commons License 2003.12.03 0 0 287
Groteszk: mi is "B"-s hűtőt néztünk ki. A hasonló méretű "A"-s hűtők évi 440-480 kwh-t fogyasztanak, a miénk 568-at. Ez éves szinten kb. 1800 ft többleköltség. Peanut.

HT: tud grill-t is.

Előzmény: groteszk (286)
groteszk Creative Commons License 2003.12.03 0 0 286
HT. Egy jóbarátom faterja (nevezzük csak Profanter Úr-nak) adta meg a számát :)
Remélem minden ok lesz vele. Azt mondják nagyon szépen dolgozik. Úgy legyen :)

Én is néztem az EW-ben azt a Zanussi-t, nekem nagyon nem tetszett a design-ja. Végülis, egy drágább digitális sütős Whirlpool settet választottunk. Ma megnézhetitek ott van az akciós soron :) de van egy nem digi 120-ért(egy friss EW újságban ennek az ára ha jól emléxem már csak 114e?!). Szerintem sokkal szebb mint a Zanussi. De ez csak privi vélemény. :)
Hűtőben nem tudtok valami kedvező árú "A"-s beépíthetőt? Nagyon kevés A-s van ebben a kategóriában sajna...vagy ha van az megfizethetetlen.

Előzmény: htplacebo (281)
htplacebo Creative Commons License 2003.12.03 0 0 285
Naa... és ezt ennyivel elintézed?
Milyet vettél, mikor, hol, mennyiért? :)
Előzmény: groteszk (284)
groteszk Creative Commons License 2003.12.03 0 0 284
Én épp' tegnap vettem meg a sütő+lapot :)
egyelőre szüleimnél vár dobozolva...
Előzmény: Porter (279)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.03 0 0 283
A Cézár ház, Kleopátra ház fórumban feltettem egy kérdést, hogy a beköltözéstől mennyi idő míg megtörténik ez a földhivatali bejegyzés?
0,5-1,5 év körüli válaszok jöttek.

Sajnos amíg nem történik meg a Földhivatalban az MKB jelzálogjogának bejegyzése a lakáson, addig havonta + 0,5% kamatot kell fizetnünk.
Nem tudtok arról valamit, hogyan lehet meggyorsítani a földhivatali ügyintézést, akár plusz díj ellenében?

Előzmény: htplacebo (282)
htplacebo Creative Commons License 2003.12.03 0 0 282
II.? Külön üdvözlet. Porter, Silver, és én is oda fészkeljük be magunkat.

Az OBI-s fakeretet meg fogom nézni, jó ötlet.

Az hvételi engedélykérelmet 20-án nyújtották be, ahhoz képest ez kiváló részidő lenne. Úgy legyen.

Mi a véleményed úgy általában a házról, annak idején miért pont ezt választottad?

Előzmény: IGCIDM (280)
htplacebo Creative Commons License 2003.12.03 0 0 281
Kösz az infót. Felhívtam, valszeg jó neki a jövő hét! :) Te honnan ismered? A fickó nagyon kiváncsi volt, hogy ki ajánlotta.

A birtokbaadásról tudtok már valamit? Nem hívtátok mostanában a lavinát?

Porter, ha láttok 60cm széles hűtőt, aminek 4, de minimum 2 kereke van, szóljatok. Ma megyek ki a budakalászi Eworldbe, elrakattam már ott egy 100.000 Ft-os zanussi szetet. Aszem az amit ti is néztetek. Abban volt grill is?

Milyen az a Metros whirpool?

Előzmény: groteszk (278)
IGCIDM Creative Commons License 2003.12.03 0 0 280
Sziasztok!

II. em. 14-es számú lakás a miénk.

Porter: Végül a CasaViva-nál rendeltük meg a konyhát. Laminált világos bükk bútorlapból készül.

htplacebo: OBI-ban láttam négyzet alaprajzú fa rácsos alátétet 4 db. görgővel a sarkaiban. Nagy dézsás növények alá készül, de elvileg akár hűtőhöz is jó lehet.

Általános info: a használatbavételi engedélyt dec. 5.-re igérték a Lavinának. Mivel a bank az utolsó 500 e Ft folyósítását csak ehhez az eng.-hez kötötte állítólag a Lavina nem várja meg a pénz tényleges megérkezését, és oda adja dec. 8.-án a kulcsokat.

Üdv.

Porter Creative Commons License 2003.12.03 0 0 279
HT: annak a hűtőnek (Daewoo), amit kinéztünk magunknak, gyárilag van 4 kereke. Viszont brutál nagy hűtő így elég széles (75 cm). Ja, meg üresen 72 kg, úgyhogy azért nem túl egyszerű tologatni azt sem.

Groteszk: mi a lehető leghamarabb szeretnénk beköltözni: a konyhabútor (Casaviva) állítólag a héten bent lesz, az összes fontosabb bútor (háló, nappali) érkezik a következő hetekben. Hiányzó konyhai eszközök mind kinézve (sütő, mosogatógép, hűtő). Világítás megvan. Ezen felül egy egész tárolónyi cucc várja már fél éve ledobozolva (Silver szüleinél), hogy végső helyére kerüljön.

-> Hiába, ha valaki fél évig folyamatosan az üzleteket járja, annak van eredménye.

Előzmény: htplacebo (273)
groteszk Creative Commons License 2003.12.03 0 0 278
HT!
Küldtem mailon a burkoló infót!
G.
groteszk Creative Commons License 2003.12.03 0 0 277
Üdvözlet az új belépőnek :)
Kíváncsian várom a lakás számát.

Igen szép lett az exra 130e Ft-os fürdőm :)

Még a válaszfalat (gipszkarton) kell megoldanom, az még sok piszokkal jár, addig nem akarok költözni, de amúgy persze elindul ezerrel a konyhaépítés + szépítgetés... max 1 hetes csúszást engedélyezek magamnak. Tovább úgysem bírnám :)
Ti többiek hogy álltok ezzel?

HT. Megírom a telszámát a burkolónak amint kiderítettem!

Előzmény: Porter (274)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.03 0 0 276
Üdv a fórumban Igcidm,
Nekem nem rontották el a konyhacsempézést, viszont én nem kértem, magam szerettem volna feltetetni. Így, hogy nem rontották el, már nem bánom.
Előzmény: IGCIDM (272)
Porter Creative Commons License 2003.12.02 0 0 275
HT: a vízórától egyáltalán be tudod tolni rendesen a hűtőt? Valami ügyes kezű asztalossal esetleg gyártathatsz egy olyan talpazatot a hűtőnek, amely alá 4 kis kerék van rejtve felszerelve.
Porter Creative Commons License 2003.12.02 0 0 274
Üdv, új szomszéd! Melyik lesz a te lakásod? Konyhabútort végül a CasaViva-tól rendeltél?

HT: szóltam Silver-nek burkoló ügyben. Sajnos én csak egy Hidegburkolót ismerek: a Csanádi és Kresz sarkán hívtak így egy szendvicsbárt. Pelgrim, vagy Zanussi, döntöttél?

Groteszk: hallom, nagyon jó lett az "extra" csempézés. A miénk is :) Remélem, jövő héten már körbenézhetünk egymásnál. Ti egyből költöztök?

htplacebo Creative Commons License 2003.12.02 0 0 273
Szia Igcidm! Üdv a topicban!

Hanyas lakás a tiéd?
A konyhai problémáidat illetően totál egy cipőben járunk. Az én L-alakú konyhámban csak az L-alak egyik szára van kicsempézve, szóval 8.-a után vinnem kell egy burkolót. Esetleg ösmersz egy jó szakembert?
A konnektorok mellett nekem óriási probléma a konyhában: a vízóra. Oda rakták, ahová a hűtőmet terveztem. Adjatok ötleteket, ismertek esetleg 4 keréken gördülő hűtőt? Ez nem vicc! :) valamit ki kell találni, a hűtőt nem tudom átrakni máshová.

Groteszk, nagyon jól sejted, arról a max 1-2-3 m2 burkolásról lenne szó. Köszi!

IGCIDM Creative Commons License 2003.12.02 0 0 272
Sziasztok!
Örülök, hogy - kb. félév késsésel - rátaláltam erre a fórumra. Mi is az Angyalsétány I.-ben vettünk lakást.
A 29.-ei átadáson szerencsére mi sem találtunk komoly minőségi hibát, hiányosságot. Egy dolgot viszont nehezményeztem. A konyhába a becsempézett fafelület köszönő viszonyban sincs a Lavina alvállalkozójánál a CasaViva konyhastúdióba kiválasztott bútorral. Olyan helyen van csempe ahol nem lenne fontos, ott viszont ahol nagyon hiányzik, nincs. Úgy tűnik, hogy minden lakásba kb. egy ugyanakkora falsávot burkoltak, teljesen függetlenűl a konyhabútortól. A Lavina, és konyhastúdió együtt nem működését mutatja az is, hogy a konektorok egy része is soha el nem érhető helyre kerültek a bútor miatt.

Üdv. mindenkinek. Remélem jó szomszédok / lakótársak leszünk.

Ui.: Jó lenne ha a 2,5 millió Ft-s parkolóhely vételárából egy nullát levágnának. :)

groteszk Creative Commons License 2003.12.02 0 0 271
OK HT!

Ha jól sejtem akkor a konyhafali csempesor továbbrakásáról van szó ugye? Csak hogy a munka nagyságát el tudjam neki mondani.
Rákérdezek.

Előzmény: htplacebo (267)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 270
Hát, még ha én írtam volna ilyet közgazdászként, nekem megbocsátható lenne, de neked:))
Előzmény: htplacebo (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!