Keresés

Részletes keresés

windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.28 0 0 529

Szerintem semmit, mert amint beviszed, két óra múlva, de legkésőbb másnap már újra ott van...
Na itt a rendőrök hozzáállásában a hiba.
Nem csinálok semmit, mert úgyis minek. Várom a nyugdíjat, addig meg csak elleszek valahogy.
Igenis be kell vinni őket, és ha délben kiengedik, délután újra bevinni. Ne mondja már nekem senki, hogy nem lehet a körmükre nézni, miből élnek?

Ohrana...tudom hogy csak az elkeseredés beszél belőled, de te is tisztában vagy vele, hogy egy dolog hogy egy embert előállítasz...

ha bűncselekmény akkor megindul az eljárás...

két lehetőség van vagy őrizetbeveszik ha az előzet feltételei fennálnak, vagy az eljárást egy részét ott helyben lefolytatják és szabadonengedik... 

ha szabálysértés, akkor sem nem lehet benntartani mint a törvényesen előírt idő... és persze szabálysértésért is meg van hogy mikor lehet csak előállítani...

Ha ezt eljátszod amit leírtál reggel és délben...ami eleve kizárt, akkor annak két komoly következménye lesz.. a rendőrt feljelentik jogtalan fogvatartás miatt, illetve amíg a rendőr reggel, majd délben előállítja ua-t a személyt,  megírja az eljárás alapját képező jelentést és a fönöke elfogadja és aláírja... addig bennt ült a kapitányságon..és nem kinn van az utcán ahol lennie kellene....  

Az hogy egy szabálysértőnek, aki zsivacsot lóbálva áll a kereszteződésben stb..vagy aki az aluljáróban árul és egyéb más szabálysértőkkel szemben a rendőrségnek lenne-e a kötelessége megnézni, hogy miből él....hát úgy gondolom azért ez utópia és a jelenleg hatályban lévő törvényeknek igen csak ellentmond...

Abban igazad van, hogy bizonyos dolgokon igenis változtatni kellene.

Nekem is kinyilik a bicska a zebembe ha rágogumizó rendőr megállít, napszemüvege mögött a szemét se látom...és még köszönni is elfelejt, vagy csak foga közt szürve a szót valamit kiköp alig hallhatóan...

..és persze az is idegesít, amikor rokonomat a kapitányság elől elküldik a francba amikor zseblopás miatt tenne feljelentést, de úgy hogy mondja a tettes képe rajta van az áruház videóján, sőt tanú is van aki látta, sőt még azt is megmondja vki, hogy hol lakhat a beste...és elküldik, hogy holnap lesz benn panaszfelvevő... 

de hidd el erre is van megoldás....

Előzmény: ohrana (523)
tanoneva Creative Commons License 2009.09.28 0 0 528
Puding próbája az evés. Azért nem mindegy ám fegyvertelen tüntetőket összeverni és kőkemény bűnözőket megfékezni. A díszpinty az nem sasmadár.
Fine Tune Creative Commons License 2009.09.28 0 0 527
Orbán helyében a rendőrségnél szükséges rendteremtést rábíznám Vonára. Azt hiszem, lenne ott egy kis pánik, de nagyon rájuk férne.
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.28 0 0 526

OFF

Bocs..azt hiszem én vagyok a ludas, hogy ostoba beirásommal,amely quasi a parancsmegtagadás lehetőségét mint eshetőség képbe helyezte eloffoltam a topicot egy irányba, ahol mindenki kifejtheti, hogy kit hogyan és miért is nem, vagy igen vertek félholtra a rendőrök 2006-ban miután a tömeg közé lőttek több izben is...sőt az országgyűlési képviselőt, aki majdnem alkalmas arra, hogy miniszterelnök legyen jól meg is verték a félhományban és füstben ahogy feléjük haladva a kezében egy kb. nem is tudom hány cm x hány cm-es igazolványt lobogtatva kikérte magának az intézkedést...vagy oszlatást tök mindegy...innenmár távolról...10 év múlva vszeg már az lesz hogy csak épp egy barátjával a jövő heti tv műsort nézegették, amikor brutális kommandósok rohanták le és teperték le, majd közvetlen közelről több izben rálőttek...mközben egyik maszkos pribék kirúgta kezéből úgy fekve az országgyülési igazolványt, amely jól táhatóan meg volt világítva.

Nehogy félreértsetek és szavaimat gúnynak vegyétek...nem az, csupán irónia, hogy alakulnak ki a legendák....

Komoly dolgok és törvénysértő túlkapások is történtek akkor anno....és valóban hibádzik a felelősségre vonás mindegyik oldal felől...

Azonban egyet szeretnék tőletek megkérdezni....  Volt-e valaki tőletek nyugati demokrációban tüntetésen....?

Volt -e olyan helyzetben hogy a rendőrség felált a "tömeggel" szemben és láthatóan oszlatásra készültek ?

Én voltam....no nem valami magasztos cél miatt, nem. De a lényeg az hogy amikor valamit karattyoltak a hangosbeszélőbe, vagy mibe, számomra nem, de  lehet Goethe-nek gyönyörű nyelven, amúgy restellem, de nekem érthetetlenül, szóval haverom azonnal cibált el jó messzire onnan, pedig én még igen kiváncsi lettem volna....

Tehát aki érti az tudja mire gondolok.... Az embereknek még van mit tapasztalniuk...ebben a nagy demokráciában.....

Amúgy meg nem tudom én még nem láttam más országnyi demokráciákban ogy-i képviselőt a tüntető tömegben, így ilyen módon megnyilvánulni...Mint R Máriuszt...Akinek amúgy nem ismerem a tevékenységét, és minden bizonnyal egy normális jó érzésű ember..csak akkor azt nem értem miért szánták neki padtársai eme Zrinyi Mikós féle szerepet...

...és ilyenkor kérdezi tőlem a kisördög, hogy ugyan már nem játszanak -e  velünk ?

A fentiekre, én csak egyizben vettem részt klf-n tüntetésen, aki többször és volt és más tapasztalt, elfogadom a véleményét...

ON

Vártam valaki reagál arra a hírre, amely a hétvégén jelent meg a meglőtt rendőrrel kapcsolatban a III.kerületi akció során....ja aki állítólag elfogta a tettest is....(lehet polgárőr segítségével, de elfogta) 

Reagálás nincs vélemény nincs....lehet kevés az info...(pedig kiváncsi lettem volna hátha valaki többet tud, mint ami a sajtóban megjelent)

vagy ugye nem azért, mert csak egy...szemkilővő...kár hogy túlélte...stb..

én bíztom benne, hogy csak egyszerűen nem hír....

ohrana Creative Commons License 2009.09.28 0 0 525
Van jogerős ítélet róla, hogy rendőrök verték meg?
Videó az van. Rendőröknek látszó állatok ütötték-verték, még a földön fekve is.

Egyébként részegen nem kell lobogtatni a képviselői igazolványát, főleg a történtek tükrében, jobboldali politikusként....
Ez a "részegen" meg nagyon jó duma. Ott sem voltam, de különben is részeg volt... Ha a rendőr már nem tud mit kitalálni, akkor jön a biztos részeg volt. Jobb ha tudod, hogy a kórházban mindenféle vizsgálatot csináltak, úgyhogy amit itt mondasz, az csak egy mocskos rágalom. (Ami jól mutatja, hogy a rendőrök nyakig sárosak a dologban.)
Aztán az is érdekes, hogy a bírságon azt mondták, hogy senki nem látta a képviselői igazolványt - Te meg azt mondod, hogy látták, és felismerték, de jobboldalit megverni szabad.

Tényszerűen mit tudsz a rendőri brutalitásra mondani: Simon Tibi agyonrugdosásában két rendőr is részt vett. A vékonydongájó képviselő eszméletlenre verésében a felvételek szerint rendőregyenruhás személyek vettek részt - ahogy emlékszem a a bíróságon nem is tagadták, hogy rendőrök voltak, csak éppen nem tudták, hogy ki.
Erre miért van szükség? Amikor a zsebes -kolduló románokat még be sem lehet vinni?

o
Előzmény: prérikutya (512)
ohrana Creative Commons License 2009.09.28 0 0 524
hogy valaki parancsteljesítőként kénytelen elkövetni egy rémtettet, nincs más választása.
Aztán volt, aki megtette, volt, aki nem.

o
Előzmény: Törölt nick (521)
ohrana Creative Commons License 2009.09.28 0 0 523
Szerintem semmit, mert amint beviszed, két óra múlva, de legkésőbb másnap már újra ott van...
Na itt a rendőrök hozzáállásában a hiba.
Nem csinálok semmit, mert úgyis minek. Várom a nyugdíjat, addig meg csak elleszek valahogy.
Igenis be kell vinni őket, és ha délben kiengedik, délután újra bevinni. Ne mondja már nekem senki, hogy nem lehet a körmükre nézni, miből élnek?
Egy magyart egy doboz tojás miatt őrizetbe lehet venni.
Az, amit a kereszteződésben csinálnak, az minimum a közúti közlekedés akadályozása. (Budaházynak is egy szivaccsal kellett volna megállni a híd közepén, és az autók szélvédőjét azzal sorban összekenni.)

o
Előzmény: prérikutya (515)
Gósztrájder Creative Commons License 2009.09.27 0 0 522

"Hát Ő is megtehette volna."

Megtehette, aztán parancsmegtagadásért a helyszínen lelőtte a felettese.

Előzmény: prérikutya (520)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.26 0 0 520

Egy tábornok megtehette. Egy tizedessel szerinted mi történt (volna) ha ellentmond? :)

Hát Ő is megtehette volna. Ez a kötelessége, meg blablabla.... kár erről olyannal vitatkoznod, aki annyit ért a dologhoz, mint ló a hátúszáshoz....:-)

Előzmény: Gósztrájder (519)
Gósztrájder Creative Commons License 2009.09.26 0 0 519

"ugyanakkor nem köteles résztvenni az egészben.
Sőt olyan is volt, egy tábornok nem azt hajtotta végre amire utasították, hanem ez ellenkezőjét.
"

Azért ébredjünk már fel!
Egy tábornok megtehette. Egy tizedessel szerinted mi történt (volna) ha ellentmond? :)

Előzmény: Törölt nick (517)
Gósztrájder Creative Commons License 2009.09.26 0 0 518

"Nürnbergben a szovjet bíró nagyon szépen beszélt erről a "parancsra tettem", "csak a parancsot teljesítettem". (Lett is belőle sok halálos ítélet.)"

Kimondtad a kulcsszót: SZOVJET bíró! :)

Előzmény: ohrana (510)
Vanquisher Bobbins Creative Commons License 2009.09.26 0 0 516

Tudod nem szép dolog, ha csúszik a zsiga: lennél szives forrást adni közkatonákkal szemben hozott nürnbergi ítéletről?

Előzmény: ohrana (510)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.26 0 0 515

Elvesztettem a személyi irataimat és csak otthon vettem észre. Ker-i yardra be, előtte okmányirodába telefon, mondták, hogy tudnak segíteni, csak az utcán áll a sor az útlevél váltás miatt, és menjek a zsarukhoz, mert ők is tudnak - hivatalosan - segíteni.

Pl. a XIV. ker.-ben sem foglalkoznak ezzel, csak akkor, ha ellopták az iratokat. hogy miért nem így van, azt én sem tudom...

Mivel vittem vkit és siettem, nem volt időm megállni és megkérdezni tőlük, hogy ugyan miért itt méregetnek az árnyékban és miért nem tisztítják meg az útkereszteződést az oda nem illő elemektől, de nem szerettem volna stresszelni magam.

A trafis rendőr nem fog ilyet csinálni, neki nem ez a dolga. Van erre a feladatra más is (elméletileg), de lehet, hogy éppen nem ez a legfontosabb dolga az egyetlen egy járőrnek a kerületben.

Egyébként pedig mit csinálnál a kéregető románnal? Szerintem semmit, mert amint beviszed, két óra múlva, de legkésőbb másnap már újra ott van... Itt pl. a joggal, illetve alkalmazásával van gond,, nem a rendőrséggel....

Előzmény: vt75 (513)
vt75 Creative Commons License 2009.09.26 0 0 514
szóval 1 mondatban: nagyon kíváncsi vagyok mikor lesznek itt tapasztalható változások..
Előzmény: vt75 (513)
vt75 Creative Commons License 2009.09.26 0 0 513
"Én azért bízom benne, hogy úgy a nyomozóknak és az egyenruhás zsarunak a töbsége tisztességes. A baj az hogy sajnos van köztük jó pár aki nem az és az emberek e szerint itélnek."

Elvesztettem a személyi irataimat és csak otthon vettem észre. Ker-i yardra be, előtte okmányirodába telefon, mondták, hogy tudnak segíteni, csak az utcán áll a sor az útlevél váltás miatt, és menjek a zsarukhoz, mert ők is tudnak - hivatalosan - segíteni.
Annyi kellett volna csak, hogy adnak egy papírt, hogy eltűntek az irataim.
18 ker-ben a kapus tiszta unott pofával nézett rám (kb 20 éves lehetett), majd elsőre eltanácsolt az okmányirodába, majd uazzal az unott pofával bement, telefonált az ütihez és közölte, hogy nem tud segíteni. A rendőrség oldalában fizetős parkoló, + üzletház fitness szolgáltatással. Fitness apu, fitness anyu be a rokik helyére száll ki az autóból, majd nyugodt mozdulattal teszi ki a rokkant kártyát.
És vmelyik nap bedobnak egy cetlit, hogy mondjak véleményt a rendőrségről....inkább kidobtam a kukába...
A 3-ik kerületben (itt történt az eset) simán elsőre felvették, hozzáteszem, itt a kapus szerintem 18 sem volt..

Másik eset tegnapról: Hungáriáról kanyar be balra Üllőire. Rokkantnak látszó (román?) kiscsaj kéreget - mindenki 1.5 m-rel megáll előtte). 3-an szotyizva röhögnek, (szintén román cigányok), mellettük szélvédő szivacs...
Bekanyarodok balra, a volt katonai suli után a felüljáró alatt elegánsan traffipaxoznak ketten, mennyivel léped túl a megengedett sebességet.
Mivel vittem vkit és siettem, nem volt időm megállni és megkérdezni tőlük, hogy ugyan miért itt méregetnek az árnyékban és miért nem tisztítják meg az útkereszteződést az oda nem illő elemektől, de nem szerettem volna stresszelni magam..

Előzmény: windom earle-ke (491)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.25 0 0 512

Hogy egy olyan alkatú, egyáltalán nem támadólag, fenyegetőleg fellépő embert képesek agyba-főbe verni, amolyan Sz Csabás megoldás.

Van jogerős ítélet róla, hogy rendőrök verték meg? Egyébként részegen nem kell lobogtatni a képviselői igazolványát, főleg a történtek tükrében, jobboldali politikusként....

Előzmény: ohrana (511)
ohrana Creative Commons License 2009.09.25 0 0 511
Bocs, én is bevarrtam volna mindkettőt (abban a szituban).
Vszeg én is, közel s távol egy olyan autó... De amikor a lehetséges 4 "technikai" bizonyítékból egyik sem áll elő, akkor vszeg nem ragaszkodtam volna a fogvatartáshoz, és akkor nézek vissza kamerafelvételeket, amikor még megvannak. (Érdekes, hogy a megtámadottak szavát egyáltalán nem vonták kétségbe, pedig akkor még vissza lehetett volna nézni felvételeket, hogy tényleg olyan autó járt-e a közelükben. Pedig abban az esetben szó állt szó ellen.)

A Mártiriuszozás meg Téged minősít. Eleve más nevével nem gúnyolódunk - bár én voltam katona, és a hivatásosok képessége kb. addig terjed, hogy a neveken röhögjenek, már ha persze ki bírták olvasni.
Másodszor, az az eset a rendőrség egyik legnagyobb szégyene. Hogy egy olyan alkatú, egyáltalán nem támadólag, fenyegetőleg fellépő embert képesek agyba-főbe verni, amolyan Sz Csabás megoldás.

o
Előzmény: prérikutya (509)
ohrana Creative Commons License 2009.09.25 0 0 510
de egyet ne felejtsünk el...a rendőr csapaterőben parancsot teljesít, a mérlegelés lehetősége, hogy törvényes-e amit csinál, avagy nem...igen csekély
Nürnbergben a szovjet bíró nagyon szépen beszélt erről a "parancsra tettem", "csak a parancsot teljesítettem". (Lett is belőle sok halálos ítélet.)

o
Előzmény: windom earle-ke (508)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.25 0 0 509

A rendőr szedi össze az embert az utcán, ő viszi be, ő töri el az ujját.

Ennek eléggé általánostós szaga van....

A rendőr írja le, és írja alá, hogy az az ember őt kővel, palackkal dobálta, felgyújtotta és megverte. Ha nem a rendőr tehet róla, akkor ki?

Azzal, hogy leírja, sz.rt sem ér. Kell még pár független tanú is hozzá, mert egyébként el sem hiszik. Az pedig, hogy megtámadták, ellene is felveti a szakszerűtlen intézkedés gyanúját (sajnos).

Az opelos srácok hiába mondták, hogy nem ők voltak, és elmondták, honnan jöttek, hová mentek, NEM ellenőrizték,

Bocs, én is bevarrtam volna mindkettőt (abban a szituban). Az előzetest a bíróság rendelte el, nem a rendőrség. Az ilyen ügyekben az ügyészség látja el a felügyeletet, tehát nem a rendőr döntött arról, hogy le kell sz.rni, azt amit mondanak.

O.gy. képviselő megverése?

Mártiriuszra gondolsz?

Előzmény: ohrana (505)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.25 0 0 508

Értem hogy gondoltad...

Érdekes hogy viszont abban a véleményünk jelentősen eltér, hogy én ahány rendőrrel beszéltem, azok viszont nem voltak gárdaellenesek...sőt tudom azt is, hogy többen segítettek a szervezésnél a klf kisebb egységeknek...

Igaz viszont beszéltem olyannal is aki csupán azért nem tartotta helyesnek a gárda betiltását mert sezrinte egy illegalításba vonult szervezetet nehezebb megfigyelni...aztán hallottam olyan véleményt is rendőrtől, hogy a gárda kinőtte volna a "vadhajtásait" és minden bizonnyal hasznosan tevékenykedhetett volna...

Szóval én így kerek perec egyértelműen nem jelenteném ki, hogy a rendőrök kifejezetten gárdaellenesek...ahogy azt sem hogy mindegyik, vagy túlmyomóan jelentős részük baloldali érzelmű....

Persze ezt lehet cáfolni...hogy akkor miért történt ez és ez...2006-ban... hm igen van benne valami...de egyet ne felejtsünk el...a rendőr csapaterőben parancsot teljesít, a mérlegelés lehetősége, hogy törvényes-e amit csinál, avagy nem...igen csekély....főképp ha esélye nincs rá....amikor hivatalosan demokráciában élünk...

és nem tudjuk azt, ha valóban mindegyik oszlató komolyan ellenségnek gondolta volna a demonstrálók mindegyikét, akkor hány sérült lett volna....

nehogy félreértsetek én nem védek senkit...csak a klf lehetőségeket vizsgálom (úgy magamban)

Abban viszont teljesen igazad van, hogy a bizonytalanság  (úgy erkölcsileg és törvényileg)a végrehajtó állományban olya szintre is eljuthat, hogy a rendőri intézkedések és eljárások egyre silányabbak lesznek és valóban eljutunk odáig, hogy a fegyvert akkor sem fogják használni amikor kellene és szükséges lenne..egy bűncselekmény megakadályozása során. 

Azért kiváncsi lennék Prérikutya véleményére is, hogy ő mit tapasztalt gárda és jobb-bal érzelmi ügyben a saját köreiben... (jó tudom nem a topic témája ....úgyhogy bocs)

Előzmény: ohrana (507)
ohrana Creative Commons License 2009.09.25 0 0 507
Ha jól értelmeztem a soraidat akkor ezek mindegyike ártatlan és ki kell engedni őket, mielőtt iszonyatos kártérítést kellene fizetni...
Á dehogy mondok ilyet.
Én azt tartom rossznak, hogy az utóbbi időben feltűnően sok vétlent hurcolnak meg, és rengetegszer aránytalanul lépnek fel.
A hídfoglalásnál a fejhez szorított pisztoly. Az utcán kolbászolók, hazafelé igyekvők közül találomra a kisebbek, gyengébbek összefogdosása, egyetemista lány arcának vaskorlátba verése, megbilincseltek megverése stb. Tomcaték "bombagyárán" való rajtaütés. Mind-mind demonstratív brutalitással.
Aztán mikor rájuk lőnek, akkor csak lapulnak.
De amikor a Magyar Gárdáról van szó (akik még senkinek a termését nem lopták le!) akkor pajzzsal-karddal kivonulnak, amikor a termést lopják, akkor meg benzinhiányra hivatkoznak.
Ebből számomra az szűrődik le, hogy a dolgok egyszerűbb végét ragadják meg: fognak valakit, aki ránézésre elfogadható, beviszik, és megpróbálják rábizonyítani.
Gondolom az eredménytelenség rettenetesen frusztrálja a kisrendőröket is, és ezért igyekeznek eredményt felmutatni. Az MG ebben remek ellenség (mint régen az imperialista kémek), mert nem bodzaszedésben edzett kigyúrt sztojakfélék, akiknek ráadásul ott a mobiljukban a főkap száma. (Ahány rendőrrel beszéltem, a MG-t utálja mind, de arra, hogy mi rosszat is tettek, nem tud válaszolni. Talán saját hitványságukat jobban kiemeli csak az a tény, hogy az MGre igény van?)

Szóval az a baj, hogy egyszerűen rászoktak, hogy majd elfognak valakit, aztán majd úgyis elítélik. Ezért senki nincs biztonságban - csak a bűnözők.

o
Előzmény: windom earle-ke (506)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.25 0 0 506

Sok mindenben igazad van...

azonban aszem épp itt olvastam, hogy egy évben közel 700.000 büncselekmény történik az országban, ebből gőzöm sincs de minden bizonnyal kb. azért 100.000-ben a tettest elfogják... Ha jól értelmeztem a soraidat akkor ezek mindegyike ártatlan és ki kell engedni őket, mielőtt iszonyatos kártérítést kellene fizetni....( tudom most jön ne forgasd ki a szavaimat) nem is áll szándékomban...a rendőrség rengeteg hibát vét....De úgy vélem a "hibázókat" kell ,  "megcsipni" és felelősségre vonni...

szép lenne ha a kollektív bűnősséget alkalmaznánk és mindenkit levátannk...kirúgnánk stb...

Ez olyan lenne, mint anno régen mikor apai nagyapám parkőr lett, no nem hivatástudatból, meg valami magasztos indíttatásból, hanem csupán csak azért mert arra volt "alkalmas"... mivel 45 előtt rendőrdetektív volt...és sok társa volt aki hasonlóan járt...

06 októbere... azért kiváncsi lennék mennyire firtatták azt, hogy a gumilövedékek használátát ki engedélyezte, (bocs, ki rendszeresítette) volt -e előtte hatástanulmány vagy hasonló...

Épp jelen voltam egy fegyvermesternél a III.kerüetben aki vizsgálta a gumilövedkek hatását az emberi testen...stb...ő is felvetette.../2007.január/( De erről nálam okosabbak már értekeztek és elemezték a dolgokat, lehet csak őket ismételgetném)

".. Lehet a rendőri vezetőket kárhoztatni, de hát az opeles esetben egy nyomozó nem volt, aki azt mondja, hogy túl sok dolog nem stimmel, nyomozzunk más irányba is. Mór esetében sem, okt 23 esetében sem, Ball I. esetében sem..."

No ez az amit nem hiszek el,...../mármint az első kettőben/

Viszont abban Prérikutyának teljesen igaza van....hogy az ügyészség joga és kötelessége a nyomozás felügyelete, úgy törvényesség úgy szakmai szempontból is...

Tehát amikor pl...a békési fiatalembereket pl őrizetbevették, hivakozva mint általános feltétel - hogy ez előzetes letartóztatás feltételei fennállnak - illetve különös feltételekben felsorolva, hogy miért....akkor az ügyészségnek kutyakötelessége ugan számonkérni, hogy milyen bizonyítékok vannak....többek közt a lőporszennyeződés próbáját a kézen (hiába van kesztyű stb) a tetőablak megfelelő vizsgálatát és egyéb ellenőrzéseket  stb....és lehetne sorolni...   

A mór esetében, meg azért - lehet más okok is közrejátszotak - de K.Lajos ezredes karrierje zuhanni kezdett és még jó pár személy eltünt az  akkori NNI-től, (illetve jogelődjétől, Szbei) a 2004-es átszervezés során...

Igaz erről nem szólnak sajtóhírek...

De abban mindenkinek igaza van, ha nem történnek felelősségre vonások...a kirívóan nagy hibáknál....főképp, ha annak politikai és szamai alkalmatlanság az oka, akkor komoly gondok lesznek....és úgy vélem teljesen mindegy hogy milyen kormány lesz hatalmon... 

Előzmény: ohrana (503)
ohrana Creative Commons License 2009.09.25 0 0 505
miért a rendőrséget kell ezzel b.sztatni. Az ilyen ügyekben az ügyészség gyakorolja a felügyeletet.
A rendőr szedi össze az embert az utcán, ő viszi be, ő töri el az ujját. A rendőr írja le, és írja alá, hogy az az ember őt kővel, palackkal dobálta, felgyújtotta és megverte.
Ha nem a rendőr tehet róla, akkor ki?
Az opelos srácok hiába mondták, hogy nem ők voltak, és elmondták, honnan jöttek, hová mentek, NEM ellenőrizték, annyira meg voltak győződve saját tévedhetetlenségükről. Annyira, hogy az első pár órában elvégzett ártatlanságot biztosító vizsgálatokat sem vették figyelembe: pedig akkor már csak a saját véleményük állt szemben a tényekkel.
O.gy. képviselő megverése? Arról sem a rendőrök tehetnek? Nem dobált, nem verekedett - simán nekiestek, agyba-főbe verték.

o
Előzmény: prérikutya (504)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.25 0 0 504

Egy ideje csak ártatlanokat hurcolnak meg, akiket aztán ki kell engedni, és kártérítést fizetni.

Én csak azt nem értem, miért a rendőrséget kell ezzel b.sztatni. Az ilyen ügyekben az ügyészség gyakorolja a felügyeletet. Vagyis amit ők mondanak, azt kell a rendőrnek csinálnia az eljárás során.

Előzmény: ohrana (503)
ohrana Creative Commons License 2009.09.25 0 0 503
Azért ha belegondolok, a rendőrség elég régen játssza ezt a medve-vadász forgatókönyvet (Mond vadász, te most vadászni, vagy szopni jársz ide?)
Egy ideje csak ártatlanokat hurcolnak meg, akiket aztán ki kell engedni, és kártérítést fizetni.
A két opeles srácról gyakorlatilag az első pillanattól lehetett tudni, hogy közük nincs az egészhez, de az utolsó pillanatig ragaszkodtak a verziójukhoz. Ami nemcsak a srácokra nézve tragikus, de mindenkire. Mert ez azt jelenti, hogy bárki lehet elkövető. Másrészt a bűnözők sok-sok hónap egérutat nyertek. Mert a srácok letartóztatása után - hiába volt a sok ellentmondás, hiszen a rendszámot azonnal látták, hogy nem lőttek, azonnal látták, kis ésszel a napfénytetőn is látni lehet, hogy az utóbbi időben ki volt nyitva, vagy öt éve nem - gyakorlatilag hátradőltek. A bűnözők is.
okt 23 után is, hogy a fenébe van az, hogy egyetlen kő és molotov dobálót nem tudtak elfogni, csupa olyanokat, akikről videótól kezdve repülőjegyig ezer dolgo bizonyítja, hogy ott sem volt?
Lehet a rendőri vezetőket kárhoztatni, de hát az opeles esetben egy nyomozó nem volt, aki azt mondja, hogy túl sok dolog nem stimmel, nyomozzunk más irányba is. Mór esetében sem, okt 23 esetében sem, Ball I. esetében sem...

Riasztó, hogy a bűnözőket szabadon hagyják, és inkább ártatlanok életét teszik tönkre. (A kártérítéssel is az a bajom, hogy egy villanyszerelővel kifizettetik a hibáját, már orvost is tiltottak el szakmájától - de miért nem a rendőr fizeti a kártérítést az ártatlanul lecsukottaknak?)

o
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.24 0 0 502

"Véletlenek szerencsétlen összejátszása"

A Pest Megyei Főügyészség úgy érzi, hogy nem követtek el semmilyen hibát. Csecserits István főügyész-helyettes az [origo]-nak azt mondta: a véletlenek szerencsétlen összejátszásáról van szó. Megjegyezte, ritkán fordul elő hasonló eset, de lehet rá példa. Megismételte, hogy a tanúk által leírt autó nagyjából megegyezett azzal, amilyenben a két fiatalember ült, a pénzszállító megtámadása és az őrizetbe vételük között pedig volt rá lehetőségük, hogy lehajtsanak a sztrádáról és megszabaduljanak a fegyverektől.

Ha csak teljes bizonyosság esetén lehetne meggyanúsítana valakit, akkor alig lehetne nyomozást indítani - mondta a főügyészhelyettes. A pénzszállító megtámadása ügyében tovább folyik a nyomozás, de tudomása szerint nincs új fejlemény. A két fiatalember ügyében felmerülhet a kártérítés, de Szécsi István ügyvéd szerint helyzetüket az bonyolítja, hogy nekik kell bizonyítani, milyen károk érték őket.

Evvolt, azóta mindenki elfeledte. Holott ülhetne a két békési fiatal máig a sitten, ha nincs ügyvédjük. A nyomozás érdekében minden elhallgatva.:)

Ennyi.

Ja, a fsz  tudja mi történt valójában.

(ps. mikor szüntetik meg azt a gyakorlatot, hogy minden sarki örmester kontroll nélkül gyanút emelhet, és tanult jogász balfaszbíró automatice hónapokra lecsukatja a delikvenst, nem törődve a költségekkel, a joggal, a Be. eljárással)

prtnrPerjel ();

prtnrPerjel ();
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.24 0 0 501
Elérték, hogy a fagyi visszanyal. Addig kurvították el a rendőrséget, hogy most már semmire se jók. A kettős igazságszolgáltatás, a kettős mérce és a bűnözőkkel szemben alkalmazott pozitív diszkrimináció elérte célját.

Hát igen. Ezek már nem Fidesz-megemlékezésről hazafelé tartó fegyvertelen emberek: azokat könnyű volt agyba-főbe verni. És nem láttak tovább az orruknál, hogy ez hová is vezet.

Most meg szívnak, és velük mi, tisztességes emberek is.
Lassan a rendőrök torkát fogják elvágni. Őket fogják hordák lemészárolni (hiszen már így is hülyét csinálnak belőlük). Lassan idegen bűnözők gyakorlóterepévé válunk.

Muszáj ezt megvárni?
kábelbúvár Creative Commons License 2009.09.24 0 0 500
Előzmény: Törölt nick (499)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.24 0 0 499

Ez is egy sötét ügy volt, asszem az is marad.

http://www.origo.hu/itthon/20070605artatlanokat.html

Gósztrájder Creative Commons License 2009.09.24 0 0 498

Hát ha meg stophatás, akkor felejtsük el a 7,62-t és javasolnám a rendőri erőknek az AKSz-74U-t vagy (ha futná rá) az AK-105-öt.

Előzmény: Törölt nick (467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!