Nem vonok én le semmilyen messzemenőket, csak érdekes az egybeesés.
Már hosszú hetek óta várok egy jó csörtére, de nem találtalak.
Tegnap óta viszont aktivizálódtál...:-))))
Különben meg nem hiszem, hogy valaha is nagy Csurka-fan lettem volna, vagy tévedek? :-)))
Nicsak, naz, már aszittem emigráltál a Pannontopikba és ki sem dugod az orrodat onnan.
Most, hogy Demszkij helyett újra a családod haverja kerül előtérbe, már vagdalkodsz?
Ki a fene mondta Neked, hogy engem érdekel Csurka??? :-))))
"A MIÉP a FIDESZ kurvája"- mondta Franka Tibor a dabasi választásokon. A FIDESZ a kisgizgákkal is összeállt, a MIÉP-pel is meg fogja tenni. Jön majd az ujabb keresztény kurzus.
A Fidesz kizárja azt a lehetőséget, hogy a MIÉP-pel alakítson kormányt - szögezte le a Népszavának Farkas Attila Fidesz-szóvivő a MIÉP elnökének múlt heti bejelentésére reagálva. Mint ismeretes, Csurka István azt mondta: bár pártja nem nevez meg miniszterelnök-jelöltet a
jövő évi országgyűlési választásokra, kész tárgyalni a kormányalakításról - elsősorban a Fidesszel. Farkas Attila emlékeztetett Kövér László és Pokorni Zoltán volt, illetve jelenlegi
pártelnökök korábbi nyilatkozataira, amelyekben álláspontjukat e kérdésben már egyértelművé tették. A Fidesz nemrégiben leköszönt elnöke az európai uniós csatlakozásra hivatkozva zárta ki a koalíciókötés lehetőségét. Pokorni Zoltán, a nemrégiben megválasztott elnök pedig azt nyilatkozta, hogy a MIÉP nem tartozik Magyarország polgári erői közé.
Én is figyelemmel kísérem az időközi választási adatokat és a Demokrata közvéleménykutatását, és az 1998-as választások eredményéhez közelebb álltak ezek, mint a többi közvéleménykutatás.
Általában az időközi választások alkalmával készültek felmérések, a múlt heti számban pedig összegezték a tapasztalatokat. Innen tudom, meg figyelemmel is kísértem.
"Valamint az is érdekes, hogy a Magyar Demokrata hetilap csak 500 fős mintát alkalmaz, mégis MINDEN ESETBEN pontosabban jelzi előre a választások eredményeit, mint a a nagy hírü közvéleménykutató cégek. :-)))"
Honnan tudod, hogy pontosabb?
Ennek ellenőrzésére négyévente csak egyszer van lehetőség.
A miép alulbecslését egyébként ma már csaknem minden közvéleménykutató minden egyes jelentésében elismeri, amikor felhívja a figyelmet, hogy a miépes szavazók válaszmegtagadó hajlandósága sokkal nagyobb, mint a más pártra szavazóké.
Ezt úgy ismerem, hogy ha egyik lábammal egy parázzsal teli vödörben állok, a másikkal meg egy lavór jégben, akkor átlagosan nagyon kellemesen érzem magamat...:-)))
Valamint az is érdekes, hogy a Magyar Demokrata hetilap csak 500 fős mintát alkalmaz, mégis MINDEN ESETBEN pontosabban jelzi előre a választások eredményeit, mint a a nagy hírü közvéleménykutató cégek. :-)))
Tudod ez úgy van, hogy:
- Mi a statisztika? /1
- A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton is be tudja bizonyítani, hogyha 7 napig szorulásom volt, 7 napig pedig hasmenésem, akkor az emésztésem tökéletesen rendben van.
- Mi a statisztika? /2
- Én két hónapig nyaraltam a Bahamákon, maga egyet sem. Ez átlagosan egy-egy hónap.
A neveket feljegyzik. A kérdezőbiztosokat is kontrollálják.
Amúgy nem véletlen az, hogy az ún. "politika" (ti. Magyarországról beszélek) résztvevői csupán egy-egy nyilatkozatban sejtették, ill. sejetik, hogy a közvéleménykutatók tudatosan megmásíják az eredményeiket. Soha egyetlen párt sem kérte a nyers adatok felülvizsgálatát, soha nem vitte senki döntőbíróság, vagy akármilyen testület elé az ilyen ügyeket. Mert ilyet nem is tesznek ezek a cégek. Lehetnek a kérdőívekben, a módszerekben kifogásolható részletek, de a beérkező adatokat nem "írják felül".