Keresés

Részletes keresés

Lizzi Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2642

ÉRTETTEM.Csak azt nem hogy mire: nem.

üdv: rt

Előzmény: tehtube (2639)
C3juice Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2641

végre sikerült felraknom...

Előzmény: C3juice (2640)
C3juice Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2640

sziasztok,

rég jártam itt, már a jelszó sem müködött...

Itt van az elmaradt kép az A100 splitemről.

tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2639

Most, VASÁRNAP este Bécsett BRIAN AUGER quartet. Beugró: 20E. Brian Auger Jon Lord vetélytársa volt Emo mellett. Ő kicsit jazzesebb. Kit érdekel a szervezkedés miatt?

Lizzi: nem.

Lizzi Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2638
Ő nem ugyanaz aki a régi LZ-s hammondtulajok közt szerepelt egy B3000-el. És valóban gyöngyösi? Milyen zenekarban játszik?
Előzmény: tehtube (2637)
tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2637
Aktív zenész. Nem viszi magával tudtommal. Megnézhetsz nála B2, RT3, M111-et.
Előzmény: Lizzi (2635)
tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2636

A részleteket még meg kell beszélnünk :-)

Előzmény: almost famous (2634)
Lizzi Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2635

Sziasztok,

Mit lehet tudni a Horváth Krisztiánról? Szép hangszere van az biztos. Játszik netán itt gyöngyös közelében valami zenekarban? (Én is gyöngyös környéki vagyok.) Sajnos a környéken nem sok Hammond van. Még Hatvanban tudok egyet, de azt is csak hallomásból.

rt

Előzmény: tehtube (2630)
almost famous Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2634
Nade hamarosan A-100 fog szólni az Echoes of Pink Floydban, ugye Mester? :)
tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2633

Hát igen. Emo nagy dolgokat művelt 67-68-ban az L102-esével. Ámbár amint tehette C3-ra váltott. A 3. Nice lemezen már C3 szól 1969-ben. Aki szereti Emo Nice-os munkáit, valószínűleg ugyanúgy bejön neki Dave Stuart-Egg-L00?

Nagy spinetes volt eleinte és szintén anyagi okok miatt Booker T Jones. A Green Onions és társait egy M3-mal nyomta kb 61-65-ig.

Még nagyon érdekes spinetes talán: Jean Jacques Kravetz-Frumpy-T100, Balázs Fecó-Neoton, Taurus, Korál-T100.

Wanderley, Wunderlich nagyon más műfaj, nehezen összehasonlítható. Márcsak azért is, mert ők nem igazán B3-at használtak, inkább X66, X77, E100, H100, ami igencsak más mexólalású. De, a korszak viszont azonos, a hatvanas évek vége, hetvenes évek eleje.

Mégegyszer Emo: számára a legjobb Hammond sound, amit megpróbált lemásolni magának, az Jack McDuff-é a Rock Candy koncertváltozatban. (Beauty In B, 168.oldal)

Előzmény: hvik (2632)
hvik Creative Commons License 2005.11.20 0 0 2632
Azért vannak egy páran, akik meg tudják szólaltatni a spineteket is. Én pl többre tartok egy Emersont L-100-on mint mondjuk Walter Wanderley-t a B-3-asán. Jó, azért hozzá kell tenni, hogy nem azonos korszak a kettő.
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.20 0 0 2631
Nem hiaba, a klasszikus sound, amit szerintem mindenki szeretne az az A B C + egy csoves fatokos Lacika! Nincs mese, ez az übertopp!!! Csakhat ez a legdragabb is...ki van ez talalva:-)
tehtube Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2630

Azt hiszem spinettel "el van látva" az ország. Sajnos nincs is más szinte.

Koncertre továbbre is a legjobb kompromisszum egy jó digiklón.

A B2-t Horváth Krisztián árulja. Érdemes gondolkozni rajta mert ez a 3/4M jutányos.  Írjál neki ha érdekel, ámbár nem így ecseteled a helyzeted.

Analóg Hammond, hmmmm. A B-3 kollégának Aurora, Almost F kollégának B200 és Nallaci kollégának B-3000, X5-ben van ilyen Pesten, sőt van amelyik eladó is. Korrektül működnek csak az ordasság kicsit hiányzik belőlük. Az Echoes Of Pink Floyd koncertjéről írtam, hibálanul szólt a B200, persze a Pink Floydos szerepben és azért egy csövesített Soltonnal "meg volt bolondítva" a hangja. Rhoda Scott is több lemezén B3000-et használ.

Mint soxor írtam, némi ordasság már van az L-ben, több az E-M-ben és a max, hát úgyis tudjátok... :-) Annyit még összefoglalva hogy azt tapasztaltam hogy a legordasabb a 3. változatú vibrátó shift line: 1959-> és mintha karcosabb lenne a régebbi, az ezüst trafós A0-28 ->1962 hangja. Ilyen a Joey-es A100-am.

Na jó, azért egy fekete trafós A0-28-tól sem kell elkenődni :-), ilyen volt az A102-mben. Viszont a régebbi shift line-okkal határozottan gyengébben sír a bébi! Azt mindenképp cserére javaslom.

KE Norbert! Szólj mikor jössz, legtöbbször otthon dolgozom, megoldjuk. Most csak a Joey van kész. A többihez még nem fértem hozzá időben.

Üdv, Zs

hvik Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2629
hvik Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2628
Ha B-3 egyelőre még nem is, de egy l-szériával már kiegyeznék. Aztán majd így szépen ellátom az országot Hammonddal...:))
Előzmény: LaurensHammond (2624)
hvik Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2627

Üdv Mindenkinek!

Igen, jól látjátok, "szerencsét próbálok" úgymond. Arra számítok, hogy ha netán elkelne, abból a pénzből tudnék venni egy ennél jobbat. Bár lehetséges és valószínű, hogy ebből semmi nem lesz. Másik verzió: régóta játszom egy együttesben, és nagyon-nagyon elkelne valami jobb hanxer a jelenlegi YAMAHA PSR-500 szintimnél. Sajnos ebben az esetben nem számíthatok a 120kg-os Hammondomra, mert nincs ember, aki ezt a hatalmas jószágot hurcolja a koncertekre. Szóval így állnak a dolgok. Megjegyzem, fájó szívvel búcsúznék Tőle, de az biztos hogy nem sokáig maradnék Hammond orgona nélkül:)

ÜDV

VLE

Előzmény: Lizzi (2622)
Lizzi Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2626

Sziasztok,

milyen hangja van a nem tonewheel-es analóg hammondoknak pl: X5? Mennyire hozza a hanggenerátora a hammond sound-ot? Tudtok valami linket (mp3, wav, stb.)ahol meg tudnám hallgatni az X5 hangját?

KarnEvil Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2625

Örülök, hogy összejött az anyag :)

Nagyon kíváncsi vagyok rá, valamikor elugrom hozzád és csinálunk egy másolatot, ha nem gond. Én hétfő-kedd-szerdán vagyok Bp-n. A Sponzára is nagyon kíváncsi vagyok a CX-3 miatt.

Más. Nem Hammondos téma, de segítettem Fogar bácsinak bevinni a suliba a Mark II-es Rhodes-át (73), aztán másnap nyúztuk kicsit a hangszert. Wow! Gyönyörű állapotban van, az öreg szépen megkímélte. 80-ban vette újonnan... Sokkal finomabb a billentése, mint a Mark I-nek, a hangjáról nem is beszélve. Rögtön beleszerettem. Kár (vagy szerencse), hogy most anyagilag nem állok a helyzet magaslatán, mert rögtön elkezdenék vadászni egy ilyenre :)

Laurens! Bocs, de most vettem észre, hogy még mindig nem küldtem el neked a beígért anyagot. Most találtam meg a borítékot megcímezve, ahogy elkészítettem, csak éppen elfelejtettem feladni... :) Kissé szét voltam esve az utóbbi pár hétben :)

Előzmény: tehtube (2623)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2624
Akkor jol mondta nekem valaki minap a boltban, hogy latott arulni TR 200-at 300kilo korul! Tenyleg Te vagy az HVik? Csak nem B3 kell?:-)
tehtube Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2623

Csakúgy jönnek-mennek itt a Hammondok mint a költözőmadarak :-) Van itt élet!

Elkészültem a Joey DeFrancescós DVD-mmel. A komplett 7 szám trackelve, hang masteringolva, annyi a difi hogy a második ráadás utolsó perce nem fért rá a szalagra. Karn Evil-nek külön hála hogy feltette a fényképezőjével csinált félperces filmet az orgimászásról. Pont abban a 2 percben "véletlenül" lebukott a lencse, azután vissza :-) Kipótoltam a képet animált fényképekkel és azzal a félpercessel. A hang megvolt.

Ezekután megcsinálom a Dennerleint és a Sponzát is.

C2, C3???

Lizzi Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2622
Szia Hvik kolléga. Jól láttam hogy nem egészen egy hónap után már el is búcsúznál a TR200-tól? Netán kinéztél valami autentikusabbat?
Előzmény: hvik (2596)
tehtube Creative Commons License 2005.11.12 0 0 2621

Olyan egybeszekrényes kisebb Dynacord volt mint az ő Hohnerje? Végülis nincs sok difi a kettő közt. Nem lehet hogy ezen forgatja mostanában Halsaman a P100-át?

Barbara egyszerűen oldotta meg a lezlikapcsolót, a lábtaposót feltette maga mellé a padra baloldalt és tenyerel. Méghozzá mindkettőt, mert a stopot is gyakran használja. Sőt mellette van egy szintén láb hangerőpedál amit kézzel szabályoz. A lábbasszus szintihangjára.

Mára kissé túlbonyolítottnak tűnik az összeállítása, de ha egyszer működik, kár rajta csak a technika miatt változtatni.

Az orgona fölött egy midi-audió vezérlő: hogy melyik billentyűzeten mi szóljon. Orgona vagy szinti vagy mindkettő. Efölött egy HK Crunchmaster. Ez jó :-) Azért hogy a Hohnernek csövesebb legyen a hangja. (Én inkább betettem volna a Hohnerbe egy csöves fejet. Egyéként sok klónos használja hangtuningra)

Lent meg egy Korg 01 szintiagy, Akai sampler, effektek, keverő. Viszont müxik.

Előzmény: akapuli (2620)
akapuli Creative Commons License 2005.11.11 0 0 2620

akkor ide csak az orgonat hozta, a dynacordot meg kolcsonoztek, mert az volt neki

:-)

Előzmény: tehtube (2618)
trambi Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2619
Néz meg a http://teszvesz.hu/show_item.php?item=71651849 hirdetést, nem messze van töled és meghallgathatod
Előzmény: LittleBig (2616)
tehtube Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2618

Barbara Hohner ORT100-at használ. Hallatszik is az orgonája hangján. Ok egyéni, de nem AZ jön ki belőle ami a legendákból. Egyébként ha nem Leslie márka, akkor mind az olasz anconai mechanikával szerelt. Kb 1978-ig ők vízszintes elrendezésű kettős motort készítettek ami szintén jó, később áttértek a leslie-s, függőleges motorszerkesztésre.

Azért vannak már mifelénk is mindenféle mosógépventillátorok:-)

- Trambinak van nagy Soltonja elfekvőben, mail...

- Egyszer írtam egy eladó Echolette MEII-ről. Az igazán méretes és abba még utólag betettek a fölső tölcsérhez egy külön erősítőt és két jó mikrofont, hogy magában is szólhasson. Olyan Motion Sound-féle lett így a teteje. Kb. 160e.

- Igazi, nagyhangú Leslie-t 825-ösben tudok. Európai, 230V-os. Ok, egyrotoros, de eszméletlen robosztus dobozú, más mint az európaiak, király hanxórója van, a végfok is 1/1 760-as, nagyon szól. Jó állapotú, csöndes mechanika, hibátlan hangszóró. Van még egy külön ilyen 760-as végfokom is. Már "csak" egy polc és a magasszektor kell, és kész a nagyhangú de mégis kompakt kétrotoros. Egy európai tölcsér is gyakorlatilag 1/1 u.az geometriájú, teljesen passzol hozzá. 825+2.végfok: 100e

- Nagyon megkímélt, gyáriúj 760-as, preamppal. Egy panelszobában suttog. 230e

- 21H 390e (a standard, az alap Jimmy Smith sound, elektromágneses basszussal)

Üdv, Zsolt

Előzmény: akapuli (2617)
akapuli Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2617
a barbara is dynacordot hasznalt, szerintem viszonylag olcson meguszhatod. vagy nem?
Előzmény: LittleBig (2616)
LittleBig Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2616
Tényleg jó lenne, ha használnák azt a CV-t. Nem tud valaki egy olcsó, tranyós, nagy hangú 2 rotoros európai Leslie-t valahonnan? Nagyon kellene már, és ha lehet inkább belföldön oldanám meg.
Előzmény: tehtube (2615)
tehtube Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2615

Azért a BP. II. Pasaréti téren a Ferenceseknél a Hammond CV szépen szolgált 1948-2004-ig. Van hozzá egy DR20 is! Most is ott van elöl, baloldalt, csak már az új síposat használják.

Szerintem sajnos, mert egy igazi modern (szemléletében is) templomban megszüntették az egyik hagyományteremtő jellegzetességét. Lehozták a karzatról és helyében ott sipákol egy soktízmilliós jellegtelen verkli. Klasszul fel lehetne újítani és egy jó lezlit adni hozzá és betöltené a teret.

A DR20 mellett, ami egy igazi ősi Hammond lezli forgó betéttel, küldtek egy hagyományos, álló hangládát is, de az valahogy útközben a hajóról eltűnt :-( Ezt pótlandó fabrikáltak valami hasonlót és azon szólt ezidáig a nagymama. Hát nem egy hasraesés az biztos, de akkor is igazi, jellegzetes Hammond sound.

Tudják hogy ipari műemléknek is tekinthető ez a szép orgi, és hát valószínűleg ez lehetett az első ilyen Magyarországon. Csak lesz vele valami. Igazából fel kéne újítani és ismét hadrendbe állítani és boldog-boldogtalan hallhatná mert olyan helyen van.

Előzmény: LittleBig (2613)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2614
Az apjuk fa...át!!! Liturgia.....attol nem borzongok meg valahogy....
Előzmény: LittleBig (2613)
LittleBig Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2613
Sziasztok! Egy kis történelmi adalékkal szolgálnék azoknak, akik kellően megszállottak, tudnak angolul és van némi idejük:
http://www.organstudio.com/TimeVaticano1.htm
http://www.organstudio.com/TimeVaticano2.htm
http://www.organstudio.com/TimeVaticano3.htm
http://www.organstudio.com/TimeVaticano4.htm

Korabeli vatikáni indoklás arról, hogy miért tiltott a Hammond orgonák használata a templomokban. Érdekes...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!