Két részletben ültettem, az első turnusból 1 db kikelt de az is 1 hét után kipusztult. Én is furcsának tarom, mert többféle trópusi növényt sikerült már csíráztatnom, de úgy érzem banán magra többet nem dobok ki pénzt.
Félbevágva így néznek ki most: http://kepfeltoltes.hu/090715/DSC00125_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Valószínüleg már nem fognak a magok kikelni.Az én 05.10-én elültetett magjaimból,06.20-án kikelt 3.Többre már én sem számítok.Az viszont furcsa,hogy 100-ból 1 sem kelt ki.
Mivel nem az enyém virágzik, én nem permetezek. Azt sem tudom mit használ a rokonom, de azóta kaptam a hírt, hogy már egy másik szár is hozott virágot, így most 2 száron is van virág. A banánjuk 14 éves, ezért is olyan szép nagy a telepük már....
Én nagyon szeretem a növényeket,ezért megpróbálkoztam pálmák,banánok magról való ültetésével.Pálmábl már sikerült bismarc,főnix,mexikói legyezőpálma és datolya pálma keltetése,banánból viszont csak havasi banánom van,de még picike.Májusban jártam egy virágvásáron és ott vásároltam a képen látható növényt,de sajnos nem tudom melyik fajtája a banánoknak.Ha esetleg valaki felismerné megköszönném ha elárulná nekem.Egyébként jól érzi magát,mert már a 4-dik levelét hajtja mióta nálam van és 4db oldalsarj is megjelent már mellette.Amúgy irigykedvé nézem a az oldalra feltöltött képeket és gratulálok a növények gazdáinak,szépek.
Ha van kedvetek nézzétek meg az alábbi linket. Hajdúszoboszlón riport készült a rokonomékkal, akiktől származik a kis basjoom, mert virágzik náluk a banán, és ez a városban kuriózum. A cikk szerint nem kell semmivel sem kezelni a kis babánokat.
Ez valóban így van, vagy a gombaölős permetezés nem árt??
A napfény kb délben éri el a kertnek ezen részét és napnyugtáig tűz rá a nap! Féltettem is kicsit hogy sokat égeti a nap...ezért gondoltam arra hogy nem haragos zöld a levelei szine hanem olyan fakó zöld! Egy időben vettem a cserjét egyik ismerősömmel és az övé 3szor ekkora ,hatalmasak a levelei és élénk zöldek,mig az enyém ilyen mint a képen látható...viszont hetente hoz mostanában egyre szebb leveleket az enyém is...hát meglátjuk mire jut a fagyokig! Köszi a választ! :)
Szia! A napfény egész nap éri vagy csak pár órát? A napfény is nagyon fontos a banánnak. A szél beszaggatja a leveleket. Van, aki ezt nem szereti, engem nem zavar, a természethez a szél is hozzátartozik. Fejlődik szépen a banánod, látszik, hogy sorba hozza az egyre nagyobb leveleket. A fajtához nem tudok hozzászólni.
Sziasztok! A képen a banánom látható ami olyan április közepe táján érkezett hozzám,nyomban ki is ültettem és kb 3 hónap alatt ennyit fejlődött! Szerintetek ez igy rendben van? ...nem túl lassan fejlődik? Vizben és marhatrágyában nincs hiánya,csak elég huzatos helyre került és ezért csináltam egy kis szélfogót mögé! A másik kérdés hogy szerintetek ez milyen fajta banán,mert már nemvagyok biztos benne! Köszi
Már akartam is kérdezni, hogy nálatok miért olyan szép épek a levelek szélei?
Vagyis inklább azt, hogy nálam miért nem. A korábbi képeimen is látszik, hogy a levelek széle meg van égve, és elszárad, és felkunkorodik. Ez mitől van, hisz minden levelet idekint hozott, nem hirtelen kapta a sok napot? Arra is gondoltam, hogy talán kevés neki a pára? Minden este locsolok itthon 2 órát. A banánt úgy szoktam, hogy jól elárasztom. Tetszik is neki, mert csak úgy nyomja ki a leveleket, de a szálük mindíg megég. Sajnos teljesen napon van napkeltétől napnyugtáig.
Idén vettem egy télálló banánt, szépen nődögél, de még csak 3 kis levelet hozott. Sajnos az egyik levelén van néhány pici barna pötty, de egy másik levelének is olyan a széle, mintha száradna. Volt már szobai banánom, annak is ilyenek voltak az alsó levelei, amik aztán le is száradtak, de úgy gondoltam ez normális, hiszen felül hajtott szépen. Szóval, itt mi lehet a gond? Cserépben van egyenlőre, nem merem kiültetni a lótetvek miatt. Vagy próbáljam meg, nem fogják bántani?