Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

byo Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8856
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9023399
itt próbálkoztál már?
Előzmény: Nagy VECTRA (8855)
AAAAAAAAAAAAAAA
Nagy VECTRA Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8855
Szóval, rendben van, de senki nem áll szoba velem az itteni szervizekben ha megmondom hogy gyári holland gáz. még a végén tényleg pestre kerülök vele. Arról mit tudsz,hogy az irányjelző végén vannak gombok a tempomatra, de nem dolgozik a tempomat,a gomb benyomásakor valami halk kattanás halatszódik,de nem tartja a sebességet. létezik hogy nincs tempomat az autóban csak olyan kart tettek bele gyárilag??? Az autó tuti nem törött és nem volt benne cserélve kormány, az eladó szerintt. A váltokar neked is nehezen veszi a második fokozatot??
Előzmény: Vlad19 (8854)
Vlad19 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8854
Hideg motornál az normális hogy még nem vált át gázra. Ezek már úgy vannak belőve hogy figyelik a vizhőfokot , és csak akkor hajlandók átkapcsolni ha eléri azt a bizonyos beprogramozot hőfokot. Viszont minden gázrendszernél lehet gázzal is inditani. a beépitett kapcsolótól függ hogy milyen trükkel oldható ez meg. (Enyém például nyomógombos, ott nyomva kell tartani inditás közben a gombot, de találkoztam már olyannal ami 2 állású kapcsoló, ott ráadott gyújtásnál át kell kapcsolni benyára, majd vissza gázra és úgy inditózni)
Mivel ez egy elég modern gázrendszer lehet, tuti úgy van megoldva hogy ha azt érzékeli hogy kifogyott a gáz akkor átvált benyára. Gáz szűrőt kellene megpróbálni kicserélni. Szerintem azért kapcsol neked vissza benzinre ha odalépsz neki, mert hirtelen nem kap annyi gázt mint amennyi kellene, és azthiszi üres a tartály.

Amúgy enyém is 1.6 16V. a benzinfogyasztása vegyesbe 7-7,5 körül lenne (pályán 130as tempoval 6,2-t is kihoztam már) gázzal ~1 literrel több ezeknél. szóval gazdaságos "kis" jószág
Előzmény: Nagy VECTRA (8853)
Nagy VECTRA Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8853
1.6 16 i Hogy irják , injektoros ???! kb50literes tartáj a csomagtartoban van szépen elhejezve, digitális meg minden , hirtelen nagyobb tempot kérek az autotol, viszakapcsol benzinre, majd megindul szépen. Hideg motornál sokáig dolgozik benzinen és ha meleg motort kikapcsolása után,sokáig tart mire viszakapcsol gázra. szerintem sok benzint fogyaszt gáz melett a kikapcsolás miatt. Nekem 30 éves zastavám van lovato rendszerrel, télen - nyáron -5 fokig gázon gyujtom-hajtom,a vectra meg 2001 es fogyassza itt a drága benzint. Azt mondják meddig jo addig nagyon jo,ha bajvan akkor pesten van legközelebb szerviz az nekem 240km.Zárt autonál mérve kb. 40 ma a fogyasztás ,mester szerintt az nem sok és ahogy irtad 100 ma alatt van.
Előzmény: Vlad19 (8851)
Nagy VECTRA Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8852
Szasz! Gyari LPG vagy utánszerelt???
Előzmény: Vlad19 (8815)
Vlad19 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8851
Üdv!

Ha jár a motor akkor valóban kevés az a 13.5 V amit tölt a generátor. Ahogy írtad 14,5 körül kellene lennie. De azt sem ártana megnézni hogy terheletlenül (kulcs kihúzva a gyújtáskapcsolóból, autó bezárva) mennyi áramfelvétel van. Ha 100 mA-nél több akkor lehet hogy valami leszivja az akksit álló helyzetben.

Az ablakok felhúzásával kapcsolatban nézz ITT körül, hátha találsz vmi okosat :-)

Az én Vekim is LPG-s, igaz nem gyári a gázrendszer hanem utólag lett beépítve (Lovato). Egész konkrétan milyen ez a Necam gyári gázrendszer? Injektoros ez már? (ezt csak kiváncsiságból kérdem: hogyan van kialakitva? pótkeréktartályos?)
Jah és mit takar az a "Nem sok jó" amivel biztattak? Mert nekem több jó tapasztalatom van a gázzal mint rossz (konkrétan, nicns rossz tapasztalatom vele). Pedig a legprimitivebb reduktoros gázrendszerről van szó az enyémben. Egy GYÁRI gázrendszer csak nem lehet "ratyi" :-)
Előzmény: Nagy VECTRA (8850)
Nagy VECTRA Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8850
Kösz pajtás,de csak azt talátam ahol " MB man " leirja hogy melyik polust lehet hasznalni erre a célra, de nem értempontosan mert valahol ugy halottam hogy valami diodát kell kötni , de hova ??? nem gondd az elktronika mert azt vágom nagyon, de nem akkarok vaktában probálkozni,pláne kárt okozni. Drága volt a holland vectra!!! nagyon szeretem az autom és szeretnék magam megoldani amit tudok. Az aksi volt szervizbe, terhelésen mérve ott azt mondták ok, az autóban sem esik le a fesz.teljes terhelésen ( fényszorok ül.melegitök stb ). sokak szerintt a generátor fesz. kevés - nincs 14v aminek 14.5 nek kellene lenni.
Előzmény: veciv6 (8849)
veciv6 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8849
Az ablakra,ha 1-2 oldalt visszaolvasol-megtalalod ki hogyan oldotta meg,hogy folmenjen.....

Magyar nyelv nincs a computerben..... :-(

Gazszettrol nem tudok semmit,mert soha nem volt nekem,de itt vannak paran akiknek van-ok majd leirjak a tapasztalatokat....

Akksinal-nezd meg a fesszabalyzot is vagy nezd at a kabeleket nem-e oxidalt valahol....
Aztan ra kene merni az akksira is jaro mocinal is terhelten(zene,lampak,stb... bekapcsolva)ill. allo motornal is fogyasztok nelkul.....Ha a generatort kene cserelni-szerintem hagyd szerelore.....-Bar,ha nem jarsz vele hosszabb tavon a generator nem tud visszatolteni es a hidegebb ido bealtaval ez csak rosszabb.....
Előzmény: Nagy VECTRA (8848)
Nagy VECTRA Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8848
Letudja valaki irni ,hogy pontosan mit kell öszekötni mivel,hogy felmenjen az ablak a bezárás után. az én vectram 2001.novemberi és riasztom nincs csak távirányitó központi zár. Átlehet irni a kijelzömet magyar nyelvüre?? A NECAM gyári gázrendszerröl tud valaki valamit,igy vettem hollandoktol és nem sok jóval biztattak.Az aksim hetente lemerül,lehet hogy az ülésfütés lehúzza a városi forgalomba ,egyébként a generátor 13,7 tölt az kevés??? Mi a megoldás? A holland gazdája megoldotta,vett egy uj aksit,de nálam már az is lemerült és megkelene oldani. ha véletlen le kell venni a generátort akkor ahhoz hogy kell hozzáfogni?? Krisztián-vajdaság
veciv6 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8847
Pedig itt vagy.... ;-)
Előzmény: Nagy VECTRA (8846)
Nagy VECTRA Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8846
Nem taláálom magam a forumon,pedig egész éjjel regisztráltam,elküldtem - fenttvoltam és most keresem magam és nem vagyok sehol.
AAAAAAAAAAAAAAA
Sorik23 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 8845

-1 vagy -2-s szint?

Lehet, hogy én is ott leszek, én is megyek vidékre csak még nem tudom, hogy reggel vagy délután.

Előzmény: BANDO-5 (8844)
BANDO-5 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 8844
OK. Legyen Aréna parkoló, mondjuk az M14-es bejárati oszlopnál,az kb mindenhonnan a parkoló közepe! Szóval aki jön az az M14-es oszlopot keresse! Feltéve ha jó lesz így mindenkinek?!
Ha jó vagyok matekból akkor idáig 3 vagyunk? Hopppus, te és én?
Jaj jut eszembe hát Mumtaz kolléga is jelezte, hogyha itt lesz Pesten akkor jön!Mert ugye jössz?
Előzmény: ÚjraVectra (8843)
ÚjraVectra Creative Commons License 2009.11.04 0 0 8843

Kb. Siófokra kellene helyeznünk a tali színhelyét, hogy legalább hasonló távolságra legyünk onnan, mint vacki és otto16v1,6i. Azt hiszem ez most sajnos nem fog összejönni (de remélem hamarosan igen!!).

Ebben a kellemesen csapadékos időben (szombatra is ilyet ígérnek az időjárásjósok), a fedett parkoló volna praktikus... nekem is jó az aréna, de akkor kérek pontos helymeghatározást, mert azt csak kívülről ismerem.

Előzmény: BANDO-5 (8841)
veciv6 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 8842
Lehet akármilyen akksi-jobban függ az élettartama a használat módjától.....
Előzmény: Strosek01 (8840)
BANDO-5 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 8841
Őszintén szólva én is jobb szeretném ha itt lenne Pesten mert délután amit még sajnos nem tok előre,utazok le vidékre!
Előzmény: mumtaz (8829)
Strosek01 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 8840

Üdv!

Én is gondoltam már akksi cserére, de sztem egy 3 éves Bosch akksinak még bírni kéne.. de ezek szerint lehet h mégse...:) A töltés jónak tűnik  ezért nem értem lehet hogy tényleg indítás közben kellene megmérni ahogy mumtaz írta.. Megpróbálom, talán csak az akksi a gondja. A rövid  táv kb 2-3 km, ezért gondolom hogy ekkora úton nem bírja teljesen feltölteni, tudom hogy az isuzu mindíg izzít csak az a baj hogy ez nem isuzu motor :)

Köszi a segítséget!

Előzmény: MBman (8838)
mumtaz Creative Commons License 2009.11.04 0 0 8839
Én azért megmérném azt a feszültséget indítás közben is, mert hiába jó a töltés (14,0-14,4) és az akksi feszültsége, ha indításnál leesik 10,5-10,0 V alá. Mert akkor bizony könnyen lehet, hogy már az akksi gyengélkedik.
Előzmény: MBman (8838)
MBman Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8838

Én inkább az akkumulátor körül keresném a problémát, nem pedig az izzítás körül, amit az elektronika szabályoz, abba belenyúlni szerintem elég felejtős :)

Mit jelent a rövid táv? Igazából pár km után fel kell töltődnie az akksinak, ha jó. Mérd meg, 12,5 krül kell lennie a feszültségének. Mérd meg a töltést is 14 V felett jó.

Az isuzu amúgy mindig izzít, még nyáron is.

Előzmény: Strosek01 (8832)
otto16V1,6i Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8837
Nemrég a barátomnak aki miki néven regelt hoztunk egy Vekit Pécsről. És ugye Kaposvár a közbeeső útba esik. :)
Előzmény: yacki (8834)
Vlad19 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8836
Nekem is elég messze van sajnos Budapest (Sopronból). Báár még lehet hogy meggondolom magam. Sokszor járok amúgy át BP-en. az a baj (tali szempontjából) hogy mindig csütörtökön és vasárnap. Miskolcra járok egyetemre, és ezeken a napokon megyek haza ill. jövök vissza.
Előzmény: ÚjraVectra (8825)
AAAAAAAAAAAAAAA
yacki Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8835
Nekem is tetszik ! Bár az alufelnikkel szebb csak már felraktam a téli gumikat. Ha a balaton partján lessz tali akkor megyek.
Előzmény: veciv6 (8831)
yacki Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8834
szia!én kaposvári vagyok
Előzmény: otto16V1,6i (8828)
Strosek01 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8833
Üdv!

Van egy B Vectrám 2.0 DTI, hidegben ha izzít nagyon könnyen indul, úgy tudom +4 fok alatt izzít, viszont ha nem izzít és nincs feltöltve teljesen az akksi akkor nehezen indul
Sokat van használva rövid távon és nem bírja utántölteni az akksit.
Szerintetek meg lehetne-e oldani hogy mindíg izzítson?
Strosek01 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8832
Üdv!

Van egy B Vectrám 2.0 DTI, hidegben ha izzít nagyon könnyen indul, úgy tudom +4 fok alatt izzít, viszont ha nem izzít és nincs feltöltve teljesen az akksi akkor nehezen indul
Sokat van használva rövid távon és nem bírja utántölteni az akksit.
Szerintetek meg lehetne-e oldani hogy mindíg izzítson?
veciv6 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8831
Egész jó bőrben van-Gratula hozzá..... ;-)
otto16V1,6i Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8830
Pl Révfülöp????? Szerintem én harmad magammal tudnék jönni valamikor,  vagy Sümegen egy bontós inyencnapot rendezni.
mumtaz Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8829
Én csak úgy hallgatólagosan vagyok. Ha Itt lesz pesten, akkor részemről OK, de messzebbre nem nagyon tudok mostanság elmenni. :(
Előzmény: BANDO-5 (8826)
otto16V1,6i Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8828
Szia te hova valósi vagy? Én zalaegerszegi vagyok.
Előzmény: yacki (8827)
yacki Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8827
Sziasztok ! Hát nem itt van budapest esetleg a balaton valamelyik partján nem terveztek talit ? Sajnos pestre nemtudok menni nekem nagyon messze van bocsi.Ja és a képek a verdámrol.
Előzmény: BANDO-5 (8826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!