Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Helló.Amindt a képeken is látszik az én asztalom a tetőtérben lessz felállítva-elkészítve.A tetőtérben van bőven hely,mert 3méter x 9 méteres a helység,és 2méteres a belmagassága.Bűvészkedhetek egy darabig,mire lessz belőle valami,és amindt az látszik a szigetelés megvan,de még be kéne burkolnom osb lappal az egészet.Ez kb még 90 négyzetméter,és a mostani osb árak mellett ez sem lessz kis lóvé.Apránként azér majd csak-csak elkészülget.Üdv.Laci.
Hát így a lakásfelújítás vége felé még annak is örülök ha marad elég erőm ahhoz, hogy a megfelelő helyen essek össze :D De börzére szeretnék már jó ideje kijutni de még azt sem tudtam összehozni :@
igen-igen köszi :) Ezen énis agyaltam már, és végül arra jutottam, hogy az elülső 241 centin lesz egy bevágás, addig a pontig ahonnan már kényelmesebb elérni a dolgokat de ígyis vigyázni kell majd.
óóóó lesz ebből asztal!! :D:D Amúgy pár nap alatt visszaolvastam az elejétől a topic-ot és grat. mindenkinek a remek munkákért és kitartásért! BaTTka 1 Valami elképesztően jól néznek ki a fáid, hazafelé kinéztem a busz ablakán és az igazi fák tűntek gagyi utánzatnak a tieidhez képest :D Így tovább!
A felhajtható asztalnál egyre nagyon figyelj oda:mivel nem tudod körbejárni a fal felőli rész (főleg a TE által elképzelt méret esetében)nagyon nehezen érhető el!Gyakorlatból tudom,hogy max. 60-70cm érhető el,a többi részt már nem igazán tudod szerelni!!!Így célszerű vagy elhúzhatóra kialakítani,vagy a közepén valami szerelőnyílást hagyni!Üdv: Gábor
Mondd azt, hogy csinálsz egy 56 m2-es asztalt, aztán amikor vita van, óvatosan (látszólag orrduzzogva) engedj el bele 28-at és így lesz egy 28m2-es asztalod... :)
Hát sajnos úgy látszik ez már örökre így marad :)) De remény az mindig van. Nemrég még fix asztalon gondolkodtam, de most már egy felhajtható változatba kezdenék bele. Így nagyobb lehet az alapméret viszont a kitör a háború fel lehet hajtani egy amúgy is kihasználhatatlan falrészre... Így lesz egy kb 240x140es lap amire TT-ben elég szép dolgokat össze lehetne hozni. Már jó ideje csak tervezgetem de remélem októberben végre nekiállhatok.
Ha háborog, ki kell nyittatni vele a cipős szekrényt, hogy számolja össze a cipőinek az össz beszerzési árát. Ha ez sem segít, le kell vágni legalább hat fejét:-))
Helló.Én ezt úgy oldottam meg,hogy folyamatossan vásárolom a dolgokat,és nem foglalkozom a háborgásával.Mostanra már kezd belenyugodni,mert látja,hogy nem érdekel a hisztije.Természetessen mindíg csak addíg nyújtozkodom,ameddíg a takaró engedi.Ha meg háborogni van kedve,akkor elég csak megkérdeznem,hogy járjak-e inkább a kocsmába,és máris csendben marad.Idővel belenyugszik majd,csak türelemmel ki kell várni.Természetessen a türelem relatív fogalom,és az asszonyok is egy külön,néha kibogozhatatlan fajta.Üdv:Laci.
Sziasztok.Ma én is haladgattam egy kicsit.Nekiláttam lábakat készíteni,és lábraállítani a meglévő három elemet.Pár képet is készítettem a haladásról.Íme:
Én is hasonlóként gondolkodtam eddig, van egy 5m x 30cm hosszú polcom (3 darabból), amin állandóan változtatom a H0-ás vágánygeometriát. Egyszer 4 vágányos állomást rakok össze a teljes hosszon, máskor a két végére építek "nyúlfarknyi" álomáskákat és a köztes pályán elfér egy "S" formájú nyíltvonal. Mindkét esetben lehetőség van a "Tili-Toli" játékra. Rögzítve mindig csak az ütközőbakok vannak a polc két végén.
Hát ezen én is sokat gondolkoztam az elején, hogy mi legyen. Nem akartam lerögzíteni a sineket, váltókat, mert ugye az első asztalom. És ha meggondolom magam? És ha másképp szeretném? Igen, ez a kompromisszum. Játékra jó, modellezéshez kevés. Ez van.
Köszönöm, de még nincs kész. Rengeteg apró részlet vár még kidolgozásra és a komplett téli tájegységem. Eddig beraktam kb 50 lámpát és kandelábert és minden épületbe világítást. Eddig 5.2A-et fogyasztanak a világítást kiszolgáló trafók.