Keresés

Részletes keresés

Valiant Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1509
Jövő keddtől közvetlenül a Voyager után elkezdik adni a Roswell-t! Érdekesség: az egyik alkotó Johnathan Frakes, filmzene: Dido
Valiant Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1508
Üdv!

Nagyon úgy néz ki, hogy az V. sorozat ideje már nem vita tárgya: XXII. század. Olvastam olyasmit, hogy ez az Enterprise az "első" Enterprise előtti, azaz egy very oridzsi. Állítólag nem lesz kettő meghajtógondolája, hanem másmilyen tervezés lesz, mint az eddigiek.

Bakula nem rossz választás!

Deep Space Nine továbbra is. Pl. akkor a Galaxy-osztály miért nem Galaxis-osztály, stb.?

A Replikátor tényleg nagyon szuper! bár én már jóideje ismerem szerencsére.

experte Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1507
> ők viszont minden idegen feliratú konzolon egyből tudják, mit kell nyomkodni... Annyira jó nekik...

Pontosan ezért zavarták át a konzol kijelzőjére jövő adatfolyamot azon a kultúrális adatbankon, amit az idegenek a VOY számítógépéből loptak el. Vagyis hack-eltek maguknak egy automata fordítót.
Mondjuk egy ilyet se piskóta megcsinálni, de azért valamivel hihetőbb lett (legalábbis számomra) a dolog.

Előzmény: Mike73 (1505)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1506
Na ja. Még ha Seven csinálja, akkor meg is érthető a dolog. Dob ! Az utolsó részben nem lesz Q, annál inkább lesz időutazás.

www.trektoday.com itt minden megtalálható a 5. sorozatról. Remélem nem lesznek olyan hülyék, hogy Kirk előtti sorozatot csinálnak. Rossz rágondolni...

Mike73 Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1505
Nekem tetszett, és valljuk be, effektív módszer (by Seven).

Mellesleg amikor Janeway és Tuvok a konzoloknál vacakoltak, akkor jutott eszembe immáron sokadszor, hogy szeretnék olyan okos lenni, mint ők... Mert én pl már a kínai írásjelekkel is gondban vagyok, ők viszont minden idegen feliratú konzolon egyből tudják, mit kell nyomkodni... Annyira jó nekik... ;-))))

Előzmény: John Zero (1504)
John Zero Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1504
Amúgy mit szóltok a tegnapi részhez?

Valahogy nekem Buda elfoglalása ugrott be (a janicsárok felmentek a várba, elszaporodtak, majd elfoglalták ;-)

Dob Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1503
Az utolsó részben (még nem adták) lesz Q megint.. nem lövök le poénokat, de a hivatalos oldalon írnak pár dolgot a befelyező részről.
Előzmény: Cifu (1495)
Ewron Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1502
Köszi, igazad van! Először csak a vetítési sorrendet néztem meg a Startrek.com-on, de most már látom, hogy Stardate szerint tényleg a Displaced volt előbb.
Előzmény: mrzool (1480)
Vegetable Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1501
A gépelési hibákért felelős: Az éji óra :)
Előzmény: TKari (1500)
TKari Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1500
Részlet:
"A Vulkánon a történelem folyamán különböző nyelvek alakultak ki, amelyeknek bár közös a gyökerük, de a különböző dialaktusok kialakulása révén egyre jobban eltávolodtak egymástól. Hasonlóképpen a nyelvek különbözőségére vonatkozó fertevéshez, a vukániak külső megjelenésükben is különbözőek. Amint az köztudott, a vulkániaknak, éppugy, mint az embereknek, különböző bőrszínük lehet, de elképzelhető az is, hogy vannak bizonyos népcsoportok, akiknek egyfajta dudor képződött a homlokukon. Ennek a feltételezésnek az alapja az a tény, hogy a vulkániakkal rokonságban lévő romulánok is rendelkeznek ezzel az ismertetőjeggyel, igy nem túlságosan alaptalan a gyanu, hogy a vulkániaknál is létezhet ilyen."
TREKKER, A Magyar Star Trek Klub rajongói magazinja, 2001. január. Vulkán I.
Cikk: A Vulkán bolygó és "bámulatos" lakói
Peter Osteried cikkét fordította: T`Nia

T`Kari
(csak hogy ezzel ne a logikátlan Zöccséget molesztáljam, nincs egy ép szava)

Előzmény: Vegetable (1499)
Vegetable Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1499
Sokat tartózkodott napon... :) Hess Zöccség!

Hmm. Ön szerint logikus helyzet, hogy csupán a Föld nevü égitesten volt különböző éghajlati helyzet, ami lehetővé tette különbőző genotipusok kialakulását? (na meg az a feneette amerikai faji korrektség, miszerént kell lenni feketének minden fajban, + nőnek is, különben jujjj! :( )

Egybébként nem zavar a kérdés kellő mélységig, meg Tuvoknak eléggé meggyőző far... izé, ez nem az a fórum ;-), szal eléggé jól játszik... hüm... :o))) Részemről Spock felülmulhatatlan, ha már a Vulcan szóbakerül, mégha félig földi is... :)

A TNGre én is rárepültem, de még akkor nem ott láttam, csak valahol TXTben, összecsomizva :) Késöbb tudtam meg a linket :) Én is egyetértek, Morgan nagyon jól összehozta :) Mr.F. ül a kazijai mellett, és forditja az egészet, és javitgatja, ha szólnak neki, hogy valami nem stimmel. Úgy tűnik számomra, ez a módszere eddig bejött :o)

Előzmény: pg_breki (1498)
pg_breki Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1498
Szia! :)
Igen köszönöm a linket!! Az utóbbi idők legjobb site-ja, amit láttam, pedig elég netbuzi vagyok. :)

Ha ennyire vulkáni vagy, akkor mond már meg légyszi, hogy hogyan lettek a néger (bocsánat feketék) vulkániak (lásd Turok)?

Előzmény: Vegetable (1496)
pg_breki Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1497
Most olvastam el a Next Generation utolsó részét.
Egyszerűen frenetikus! Így olvasva időben majdnem passzolt a filméhéz, és a rendezés is elég jó volt. ;)) Hú, de szépeket fogok álmodni. :) Azért Worfot és Dana-t még mindig nehezen képzelem el együtt.

ui: Na jó, akkor Trekker nem vagyok, csak egy mezei tévénéző. ;))

Vegetable Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1496
Szia! :)
Szerintem az a Trekker aki annak érzi magát! Én pölö egy 3/4 vulcani vagyok, aki egy bonanzi hajón szolgál, ugyhogy véletlen se Trekker! :o))) Viszont egyes elvetemültek holmi Magyar Star Trek Klubba járnak, fuj! (Oooopsz! hiszen klubtag vagyok! hüm... :o)))))
Örülök, hogy tetszik a Replikátor, én olyan két éve láttam elöször, eszerint nem volt hiábavaló betenni a linket :)
Veg :)
Előzmény: pg_breki (1494)
Cifu Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1495
A Replikátor tényleg alap, ha egy kicsit is érdekel a Trek.
Sajnos Q már nem szerepel tudtommal akésöbbi részekben - hatalmas szívfájdalmamra...

>>Trekker lettem? ;))

Egyszer már volt valami vita, ki minösűl Treeki-nek, és ki nem. Én pl. amikor tudom, megnézem a Voy-t a V3-on, de a Sat1-et mostanában hanyagolom, ide viszont nap mint nap benézek, és ha van valami értelemes gondolat [ritka alkalom :)], azt megosztom a többiekkel. Ennyi. Én ettől még nem tartom magam Trekkernek.

Előzmény: pg_breki (1494)
pg_breki Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1494
Tényleg nagyon örülök! Köszönöm!! :))
Egyébként most böngészem a Star Trek Replikátort és teljesen le vagyok nyűgözve. Az összes rész magyarul leírva, részletesen. NEM SEMMI!! Gratula a készítőknek, fantasztikus a honlap!!! Azt hiszem nem fogok most pár napig unatkozni. :) Ráadásul Next Generation-ról is van minden, amúgy se tudom mi lett a vége. Tényleg szenzációs!!

A Voy-ra tulajdonképpen Q miatt szoktam rá. Tudtam, hogy megy a Viasaton, de nem ismertem az új brigádot, meg már sok rész le is ment így nem néztem. Aztán egyszer kapcsolgatom a tévét és Q-t látom. Megnéztem a részt tetszett, de még nem fogott meg ekkor. Aztán pár nap múlva ismét kit látok? Q ismét a sorozatban. Na, azóta minden részt nézek, bár az is igaz, ez a kisQ-s rész elég szerencsétlenre sikeredett. :)) Ugye lesz még Q barátunk?

ui: Azt hiszem mostantól gyakrabban nézek ide. Trekker lettem? ;))

Előzmény: Cifu (1493)
Cifu Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1493
>>Hogy került a csapat a Delta quadráns-ba?

Egy gondviselõ [Careteker] viszi õket oda, mert haldoklik, és meg akarja találni az utódját [gyorsan], a gondviselõ viszont meghal, és egy hatalomra éhes faj [késöbb még többször találkozunk velük, a Kazon-ok]megpróbálja megszerezni azt az állomást, ami a gondviselõ otthonául szolgál, és ami a Delta Kvadránsba vitte a Voyagert. Janeway mivel megállitani nem tudja õket, szétlövi az állomást.

>>Honnan tudják merre kell menni az Alpha felé?

Az ismert csillagok állása alapján ki lehet számitani merre is vannak éppen, ebbõl könnyû rájönni, merre kell nagyjából haladni.

>>Most hányadik epizódnál tartanak a Viasat-on és amúgy az amcsiknál?

Az amik a 7. évadban tartanak, kb. a 171. résznél.
A Viasat 3 a 3. évad végén jár [most pénteken a 66. részt adják].

>>Seven állandó szereplő lesz vagy olyan lesz, mint Q?

Õ már a végéig marad - de át is esnek a túloldalra ezzel [egyes idõszakokban szinte az egész történet Seven körül forog]
Q-ért kár, szerintem az egyik legjobb fej az egész Voy-ban :)

>>Időben hol áll a sorozat (Picardék után mennyivel)?

A DS9 és a Voy egy idejig párhuzamban ment egymással, vagyis kb. a DS9-el egy idõben, az Picardék kb. ebben az idõben szerepelnek az Insurrection c. filmben :)

Remélem most nagyon örülsz :))

Cifu

Előzmény: pg_breki (1491)
alric Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1492
Nemnem. Ők valami időfelügyelők, akik azért mennek vissza (szándékosan) a Föderáció keletkezése körüli időbe, mert valami nagy zűr van. De még egyszer, ezek CSAK pletykák.
Előzmény: Cifu (1490)
pg_breki Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1491
Köszönöm az infókat! Megnéztem Seven honlapját, jó kis csajnak néz ki. Bár kissé fura volt, hogy egy hivatalos honlapon a fotók a Geocites-en vannak tárolva (ráadásul ott se).

Még pár kérdés: Hogy került a csapat a Delta quadráns-ba? Honnan tudják merre kell menni az Alpha felé? Most hányadik epizódnál tartanak a Viasat-on és amúgy az amcsiknál? Seven állandó szereplő lesz vagy olyan lesz, mint Q? Időben hol áll a sorozat (Picardék után mennyivel)?

Egyenlőre ennyi. Ha már a felére választ kapok, örülök! :))

Cifu Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1490
>>Volt már szó 22. és 25. századról is. Meg volt olyan is, hogy a 25-dikből mennek vissza a 22-be.

JAJ. Már fel is lebeg leki szemeim elött, hogy a XXV. sz.-i U.S.S. Enterprise-Z egy idõkontinium miatt átkerül az XXII.sz.-ba, ahol megpróbálnak visszajutni a jövõbe, de úgy, hogy közben senki se jöjjön rá, hogy kik is õk valójában [biztos nem fogják kihagyni, hogy összefutnak Capt. Kirk, Capt. Picard, meg a többiek felmenõivel, akik persze azonnal rájönnek kik is õk valójában, és...brrr. Még belegondolni is rossz.].
Még1x JAJ.

Cifu a pesszimista

Előzmény: alric (1488)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1489
Köszi a linket. Azért nem ártana végülis eldönteni, hogy melyik század. :)
Előzmény: alric (1488)
alric Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1488
Nagy a titkolózás, szóval semmi sem biztos. Volt már szó 22. és 25. századról is. Meg volt olyan is, hogy a 25-dikből mennek vissza a 22-be.

Az utolsóhír

Előzmény: dr. laza (1487)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1487
Mellesleg az Enterprise B-n, vagy C-n játszódik? Ha meg utána, akkor F? G? H?

Már mindegyik Enterprise volt már, az egyik a régi Star Trek filmekben, a másik meg a Generationsban, valamint az egyik TNG részben. Az egyébként jó rész volt.

Előzmény: dr. laza (1486)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1486
Őszintén szólva csak kapcsolgattam a tévét, mikor a hír megütött, s mire felfogtam, már vége is volt. Szóval szerinted utána lesz?

Vagy sehogyse? Mindenesetre elég zűrös lenne, ha előtte játszódna. Nem tudom.

Előzmény: alric (1485)
alric Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1485
Ez a hír már vagy két napja tartja magát, szóval lehet benne valami. Ez is űrutazós lesz, a hajó neve Enterprise(naná). De én úgy hallottam, hogy a jövőben fog játszódni. Már úgy értem a 25. sz.-ban. Bár időutazásról is volt már szó.
Előzmény: dr. laza (1484)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1484
Pontosan.
Előzmény: alric (1483)
alric Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1483
Scot Bakula
Előzmény: dr. laza (1482)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1482
Ma kapcsolgattam a német tévét, és valamelyik kereskedelmi adó mozis műsorának utolsó híre gyanánt szólt, hogy a következő sorozat a TOG előtt lesz tényleg, a keptön pedig az a színész lesz (a nevét már elfelejtettem), aki a Quantum Leapben (remélem, jól tudom a címet) szerepelt. Meg ő volt Kevin Spacey homokos szomszédja az American Beautyban.

Ja, mindegyik homokos volt. Szóval nem az, amelyik lelőtte.

Vegetable Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1481
Kedves zengei3! :)

Mivel én nem vagyok se Mr.Fusion, se pedig Morgan, ezért nyugodtan mondhatom, ha tényleg nem tudsz magyar nyelven létező komplett epizódfordításokról, akkor látogass el a replikator.ini.hu címre, ahol Mr.Fusion volt oly kedves, és időt szakitott a hozzám hasonlóan magyarul beszélőknek leforditani amit látott-hallott, hogy mintegy szövegkönyvvel a kezünkben nézhessük kedvenceinket bármely csatornán...

Hidd el, érdemes megnézni, simán megütik bármely fordítás szinvonalát (most ne nézz ide Mr.F., tudom, nem szereted, ha igy dicsérnek, de ha egyszer ez az igazság! :o)

Veg, a bőven elfogult, de azért objektiv!
(legalábbis még objektiv koromban is ugyanigy tetszettek :o)

Előzmény: zengei3 (1472)
mrzool Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1480
Mert a Displaced elobb van, mint a Worst case...:))
Előzmény: Ewron (1479)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!