Most rövid érveléssel bebizonyítom, miért a DS9 a legjobb Trek sorozat:
Nincsen benne:
-Neelix :)
-Kirk, a rettenetes pankrátor :))))))
-Wesley Crusher :)))))))))))))))))
-Elsődleges Direktiva (csak nagyon ritkán...)
Van viszont benne:
-látványos és alapos karakterfejlődés
-egy epizódnál hosszabb szerelem (Jose Luis és Esmeralda vonal:))
-Gul Dukat és Garak (a Trek két legjobb karaktere)
-Defiant (nem baj, ha szép egy hajó, de még jobb, ha caffatokká lehet lőni vele mindent... ja és van álcázópajzs is rajta)
-kellő mennyiségű humor
-kellően dekoratív női szereplők... :) (én csak ezt az oldalt itélem meg, a férfi oldal osztályozására megkérem Veg-et :))
Ja és tök poén, hogy Odo bármilyen alakot fel tud venni (még jobb mint a T1000-es modell, mivel testének térfogatát is meg tudja változtatni...
Ez alapján arra kérném a többieket, osszák meg velünk, hogy náluk miért éppen az a sorozat az első...
Szia zengei3! :)
Szemmel láthatólag rendes ember vagy (mivel első a TNG ;-)
Egyébként azért is irtam, mert Mr.F. kb. azokat az angol kifejezéseket hagyta meg angolban, ami magyarul fura a trekkerek számára... Aki pedig még nem trekker, ugy se nagyon foglalkozik vele, hogy egy technoblabla milyen nyelven hangzik el :o)
(de most legalább elhiszi, hogy jó ;-)
Veg :)
Kedves Vegetable, kösz az infót, már magam is rátaláltam, Mr_Fusion adatait követve.
Minden elismerésem Fusion-é, illetva azoké, akik összerakták az oldalt.
Használni persze nem fogom, mert én a munkámért pénzt kapok, és tisztességtelen lenni lenyúlni az ő munkájukat. Ráadásul többet is csináltak, mint én, mert én pl. nem írok szinopszist. Azon kívül nem tudom, hogy ők ügyeltek-e a magyar szöveg hosszára, vagyis hogy illetszthető-e az angolra.
James Cromwell azért játszott még elég sok más filmben is (Babe(oszkár jelölés),Rómeó vérzik,Szigorúan bizalmas,Deep Impact,A tábornok lánya,Halálsoron...) sőt elég befutott színész
Troi mama volt Roddenbery felesége, szóval nemhiába volt ott a TOS-ban is már. de pár részben volt a DS9-ban is ha jól emlékszem.
Amugy szerintem a pálmát a DS9 viszi el, de toplista végére nem a TOS hanem a Voyager kerül nálam.
TNG abszolut rulez nálam. DS9/Voyager, hát nem is tudom. Inkább maradok annál, hogy a TNG az első.
És szerintetek ki volt a 3 sorozatból (gondolom azért jónéhányan nem látták a TOS-t) az a karakter(ek) aki(k) a legjobban bossazntott, idegeidre ment ?
Nálam az első helyen abszolut győztesként Lwxana Troi, bár a lánya se volt piskóta a TNG első 2 szezonjában...
Az én szavazatom a következő lenne:
1. DS9 és Voy (de elsősorban inkább a DS9)
2. TNG + a First Contact
3. Az összes nagy film
4. TOS
Egyébként mi lenne, ha csinálnánk egy szavazás és megnéznénk az eredményt? Meg lehetne csinálni? Szerintem egypár ember kiváncsi lenne rá, én például nagyon.
Természetesen ez logikus. Csupán reméltem, elég beirni, nem szükségeltetik belinkelni... (ugyanis fáradt voltam ;-) Logikus volt, hogy valaki megteszi helyettem ( :)
T`Kari
Egy Yahoo szagazás eredménye. A kérdés így hangzott: Melyik a legjobb Star Trek sorozat. SZVSZ az eredmény megdöbbentő elemeket is tartalmaz.
'The Next Generation' took first place, receiving 43% of the 1567 total participants, receiving a total of 680 votes for this option. 'The Original Series' took in second place with 38% (601 votes). 'Voyager' received third place, receiving 9% of the votes (142 votes). 'Deep Space Nine' got in fourth with a 6% (107 votes), and 'The Animated Series' received a weak 2% (37 votes) getting in last place for the total conducted poll.
Szia Andris! :o)
1. A TNGből 48 rész ment ott le, ami az első 2 szezon. Összesen 7 van, 177 résszel :)
2. Igen :(
3. A Petőfi Csarnokban vannak kéthavonta klubnapok, ha oda el tudsz menni, az időpont itt is szokott lenni, akkor beléphetsz. Legközelebb ugy tudom, a Sci-fi napon május 6-án lesz egy nyilvános összejövetel. A klub honlapja most hirtelen nem ugrik be hol is van... Hmmm... Logikusan startrek.ini.hu de erre most nem vennék mérget, elvégre logikátlan földi emberek csinálták ( ;-)) De ha rákeresel magyar oldalakra, Star Trek témában, a Magyar Star Trek Klub hivatalos oldala hamar kibukik :) Onnan indulva is be tudsz lépni, megvan a módja az oldalon... Létezik még levlista, és irc csati is, a #trek.hu legegyszerübben az irc.elte.hu vagy irc.extra.hu-ról elérhető. Este 7-8 elött nem érdemes próbálkozni :)
T`Kari
Nos, Csillagflotta, lenne egy par kerdesem, mint egy Klingon fanatikus:
1. a TV3-on ment egy ideig a Next Generation
Kerdes: mennyi ment le az osszes reszbol?
2. A Voyager vegig arrol szol, hogy mennek haza?
Vagy egyszer mar lesznek otthon is?
3. Mi ez a Star Trek Fanclub? Hogy lehet "tagnak lenni" (szep magyarosan)
Koszi!
Mas. :( vagyok. Oka: nincs V3-unk, de van 25 resz videon...
Tudtam, hogy valaki ezzel jön, de ez hülyeség. Azzal csak a monitoron megjelenő feliratokat fordították, de az összes kezelőszerv gombja és annak feliratai attól még nem változtak. Ugyanez igaz bármely ajtózárra stb... Ooops..
>>Hát már Cochrane is kettővel tervezte a Phoenixet, ami egyébként nagyon jól nézett ki. :)
Eredetileg még Gene Rodenberry meghatározta a desing-erekenek, hogy kell a Warp Nacelle-ket elhelyezni. A TNG még valamennyire követte ezt, de a DS9 óta már egyre inkább félredobják az eredeti koncepciókat [pl. CSAK páros számú Warp Nacelle lehet. Ehez képest több hajón is láttam már 1-3 Warp Nacele-t].
Hát a mai rész a Sat1-en nem nyűgözött le. Nem volt valami eredeti. Hologramos öntüdatraébredés már volt, többször, a legjobb szerintem az volt, mikor Picardék másodszor is átejtették dr. Moriarty-t.
És hogyhogy nem lesz két gondolája???
Hát már Cochrane is kettővel tervezte a Phoenixet, ami egyébként nagyon jól nézett ki. :)
Nagyon úgy néz ki, hogy az V. sorozat ideje már nem vita tárgya: XXII. század. Olvastam olyasmit, hogy ez az Enterprise az "első" Enterprise előtti, azaz egy very oridzsi. Állítólag nem lesz kettő meghajtógondolája, hanem másmilyen tervezés lesz, mint az eddigiek.
Bakula nem rossz választás!
Deep Space Nine továbbra is. Pl. akkor a Galaxy-osztály miért nem Galaxis-osztály, stb.?
A Replikátor tényleg nagyon szuper! bár én már jóideje ismerem szerencsére.
> ők viszont minden idegen feliratú konzolon egyből tudják, mit kell nyomkodni... Annyira jó nekik...
Pontosan ezért zavarták át a konzol kijelzőjére jövő adatfolyamot azon a kultúrális adatbankon, amit az idegenek a VOY számítógépéből loptak el. Vagyis hack-eltek maguknak egy automata fordítót.
Mondjuk egy ilyet se piskóta megcsinálni, de azért valamivel hihetőbb lett (legalábbis számomra) a dolog.