Keresés

Részletes keresés

Mike73 Creative Commons License 2001.03.26 0 0 1527
Egyetértek.. :)
Előzmény: Ewron (1523)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.26 0 0 1526
Troi mama szerintem is ott volt, aztán, ha jól láttam, a DS9-ben is.
Pedig régi motoros ő, volt nővér a TOS-ben, mi több, ő a számítógép hangja!!
Előzmény: BeePee_3 (1525)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.03.26 0 0 1525
TNG abszolut rulez nálam. DS9/Voyager, hát nem is tudom. Inkább maradok annál, hogy a TNG az első.

És szerintetek ki volt a 3 sorozatból (gondolom azért jónéhányan nem látták a TOS-t) az a karakter(ek) aki(k) a legjobban bossazntott, idegeidre ment ?

Nálam az első helyen abszolut győztesként Lwxana Troi, bár a lánya se volt piskóta a TNG első 2 szezonjában...

Vóbert Creative Commons License 2001.03.26 0 0 1524
Az én szavazatom a következő lenne:
1. DS9 és Voy (de elsősorban inkább a DS9)
2. TNG + a First Contact
3. Az összes nagy film
4. TOS

Egyébként mi lenne, ha csinálnánk egy szavazás és megnéznénk az eredményt? Meg lehetne csinálni? Szerintem egypár ember kiváncsi lenne rá, én például nagyon.

Ewron Creative Commons License 2001.03.25 0 0 1523
Szerintem:
1. DS9-TNG holtversenyben
3. VOY
4. TOS

Valiant Creative Commons License 2001.03.25 0 0 1522
Úgy látszik én vagyok az egyetlen akinél ilyen a sorrend:

1. DS9
2. VOY (+ First Contact TNG részről)
3. TNG (a sorozat)
4. TOS

Vegetable Creative Commons License 2001.03.25 0 0 1521
Részemről:
1. TNG
2. TOS
3. DS9
Voyt hagynám, az Animated serialt nem ismerem... :)
Előzmény: Valiant (1517)
TKari Creative Commons License 2001.03.25 0 0 1520
Természetesen ez logikus. Csupán reméltem, elég beirni, nem szükségeltetik belinkelni... (ugyanis fáradt voltam ;-) Logikus volt, hogy valaki megteszi helyettem ( :)
T`Kari
Előzmény: Mayan (1516)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.24 0 0 1519
A DS9-et én is alig láttam, mert akkor lőtték le a SKY ONE-t. Még 1993-ban.

Nálam viszont a TNG viszi a pálmát, majd TOG, Voyager.

Előzmény: alric (1518)
alric Creative Commons License 2001.03.24 0 0 1518
Az én szavazatom:

1. The Original Series
2. The Next Generation
3. Voyager

(DS9-et nem láttam)

Előzmény: Valiant (1517)
Valiant Creative Commons License 2001.03.24 0 0 1517
Egy Yahoo szagazás eredménye. A kérdés így hangzott: Melyik a legjobb Star Trek sorozat. SZVSZ az eredmény megdöbbentő elemeket is tartalmaz.

'The Next Generation' took first place, receiving 43% of the 1567 total participants, receiving a total of 680 votes for this option. 'The Original Series' took in second place with 38% (601 votes). 'Voyager' received third place, receiving 9% of the votes (142 votes). 'Deep Space Nine' got in fourth with a 6% (107 votes), and 'The Animated Series' received a weak 2% (37 votes) getting in last place for the total conducted poll.

Mayan Creative Commons License 2001.03.24 0 0 1516
Udv!

Logikus modon http://startrek.scifi.hu. :)

Előzmény: TKari (1515)
TKari Creative Commons License 2001.03.24 0 0 1515
Szia Andris! :o)
1. A TNGből 48 rész ment ott le, ami az első 2 szezon. Összesen 7 van, 177 résszel :)
2. Igen :(
3. A Petőfi Csarnokban vannak kéthavonta klubnapok, ha oda el tudsz menni, az időpont itt is szokott lenni, akkor beléphetsz. Legközelebb ugy tudom, a Sci-fi napon május 6-án lesz egy nyilvános összejövetel. A klub honlapja most hirtelen nem ugrik be hol is van... Hmmm... Logikusan startrek.ini.hu de erre most nem vennék mérget, elvégre logikátlan földi emberek csinálták ( ;-)) De ha rákeresel magyar oldalakra, Star Trek témában, a Magyar Star Trek Klub hivatalos oldala hamar kibukik :) Onnan indulva is be tudsz lépni, megvan a módja az oldalon... Létezik még levlista, és irc csati is, a #trek.hu legegyszerübben az irc.elte.hu vagy irc.extra.hu-ról elérhető. Este 7-8 elött nem érdemes próbálkozni :)
T`Kari
Előzmény: Toth Andras (1514)
Toth Andras Creative Commons License 2001.03.24 0 0 1514
Nos, Csillagflotta, lenne egy par kerdesem, mint egy Klingon fanatikus:
1. a TV3-on ment egy ideig a Next Generation
Kerdes: mennyi ment le az osszes reszbol?
2. A Voyager vegig arrol szol, hogy mennek haza?
Vagy egyszer mar lesznek otthon is?
3. Mi ez a Star Trek Fanclub? Hogy lehet "tagnak lenni" (szep magyarosan)
Koszi!
Mas. :( vagyok. Oka: nincs V3-unk, de van 25 resz videon...
Mike73 Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1513
Tudtam, hogy valaki ezzel jön, de ez hülyeség. Azzal csak a monitoron megjelenő feliratokat fordították, de az összes kezelőszerv gombja és annak feliratai attól még nem változtak. Ugyanez igaz bármely ajtózárra stb... Ooops..
Előzmény: experte (1507)
Cifu Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1512
>>Hát már Cochrane is kettővel tervezte a Phoenixet, ami egyébként nagyon jól nézett ki. :)

Eredetileg még Gene Rodenberry meghatározta a desing-erekenek, hogy kell a Warp Nacelle-ket elhelyezni. A TNG még valamennyire követte ezt, de a DS9 óta már egyre inkább félredobják az eredeti koncepciókat [pl. CSAK páros számú Warp Nacelle lehet. Ehez képest több hajón is láttam már 1-3 Warp Nacele-t].

Előzmény: dr. laza (1510)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1510
Hát a mai rész a Sat1-en nem nyűgözött le. Nem volt valami eredeti. Hologramos öntüdatraébredés már volt, többször, a legjobb szerintem az volt, mikor Picardék másodszor is átejtették dr. Moriarty-t.

És hogyhogy nem lesz két gondolája???

Hát már Cochrane is kettővel tervezte a Phoenixet, ami egyébként nagyon jól nézett ki. :)

Valiant Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1509
Jövő keddtől közvetlenül a Voyager után elkezdik adni a Roswell-t! Érdekesség: az egyik alkotó Johnathan Frakes, filmzene: Dido
Valiant Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1508
Üdv!

Nagyon úgy néz ki, hogy az V. sorozat ideje már nem vita tárgya: XXII. század. Olvastam olyasmit, hogy ez az Enterprise az "első" Enterprise előtti, azaz egy very oridzsi. Állítólag nem lesz kettő meghajtógondolája, hanem másmilyen tervezés lesz, mint az eddigiek.

Bakula nem rossz választás!

Deep Space Nine továbbra is. Pl. akkor a Galaxy-osztály miért nem Galaxis-osztály, stb.?

A Replikátor tényleg nagyon szuper! bár én már jóideje ismerem szerencsére.

experte Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1507
> ők viszont minden idegen feliratú konzolon egyből tudják, mit kell nyomkodni... Annyira jó nekik...

Pontosan ezért zavarták át a konzol kijelzőjére jövő adatfolyamot azon a kultúrális adatbankon, amit az idegenek a VOY számítógépéből loptak el. Vagyis hack-eltek maguknak egy automata fordítót.
Mondjuk egy ilyet se piskóta megcsinálni, de azért valamivel hihetőbb lett (legalábbis számomra) a dolog.

Előzmény: Mike73 (1505)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1506
Na ja. Még ha Seven csinálja, akkor meg is érthető a dolog. Dob ! Az utolsó részben nem lesz Q, annál inkább lesz időutazás.

www.trektoday.com itt minden megtalálható a 5. sorozatról. Remélem nem lesznek olyan hülyék, hogy Kirk előtti sorozatot csinálnak. Rossz rágondolni...

Mike73 Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1505
Nekem tetszett, és valljuk be, effektív módszer (by Seven).

Mellesleg amikor Janeway és Tuvok a konzoloknál vacakoltak, akkor jutott eszembe immáron sokadszor, hogy szeretnék olyan okos lenni, mint ők... Mert én pl már a kínai írásjelekkel is gondban vagyok, ők viszont minden idegen feliratú konzolon egyből tudják, mit kell nyomkodni... Annyira jó nekik... ;-))))

Előzmény: John Zero (1504)
John Zero Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1504
Amúgy mit szóltok a tegnapi részhez?

Valahogy nekem Buda elfoglalása ugrott be (a janicsárok felmentek a várba, elszaporodtak, majd elfoglalták ;-)

Dob Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1503
Az utolsó részben (még nem adták) lesz Q megint.. nem lövök le poénokat, de a hivatalos oldalon írnak pár dolgot a befelyező részről.
Előzmény: Cifu (1495)
Ewron Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1502
Köszi, igazad van! Először csak a vetítési sorrendet néztem meg a Startrek.com-on, de most már látom, hogy Stardate szerint tényleg a Displaced volt előbb.
Előzmény: mrzool (1480)
Vegetable Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1501
A gépelési hibákért felelős: Az éji óra :)
Előzmény: TKari (1500)
TKari Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1500
Részlet:
"A Vulkánon a történelem folyamán különböző nyelvek alakultak ki, amelyeknek bár közös a gyökerük, de a különböző dialaktusok kialakulása révén egyre jobban eltávolodtak egymástól. Hasonlóképpen a nyelvek különbözőségére vonatkozó fertevéshez, a vukániak külső megjelenésükben is különbözőek. Amint az köztudott, a vulkániaknak, éppugy, mint az embereknek, különböző bőrszínük lehet, de elképzelhető az is, hogy vannak bizonyos népcsoportok, akiknek egyfajta dudor képződött a homlokukon. Ennek a feltételezésnek az alapja az a tény, hogy a vulkániakkal rokonságban lévő romulánok is rendelkeznek ezzel az ismertetőjeggyel, igy nem túlságosan alaptalan a gyanu, hogy a vulkániaknál is létezhet ilyen."
TREKKER, A Magyar Star Trek Klub rajongói magazinja, 2001. január. Vulkán I.
Cikk: A Vulkán bolygó és "bámulatos" lakói
Peter Osteried cikkét fordította: T`Nia

T`Kari
(csak hogy ezzel ne a logikátlan Zöccséget molesztáljam, nincs egy ép szava)

Előzmény: Vegetable (1499)
Vegetable Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1499
Sokat tartózkodott napon... :) Hess Zöccség!

Hmm. Ön szerint logikus helyzet, hogy csupán a Föld nevü égitesten volt különböző éghajlati helyzet, ami lehetővé tette különbőző genotipusok kialakulását? (na meg az a feneette amerikai faji korrektség, miszerént kell lenni feketének minden fajban, + nőnek is, különben jujjj! :( )

Egybébként nem zavar a kérdés kellő mélységig, meg Tuvoknak eléggé meggyőző far... izé, ez nem az a fórum ;-), szal eléggé jól játszik... hüm... :o))) Részemről Spock felülmulhatatlan, ha már a Vulcan szóbakerül, mégha félig földi is... :)

A TNGre én is rárepültem, de még akkor nem ott láttam, csak valahol TXTben, összecsomizva :) Késöbb tudtam meg a linket :) Én is egyetértek, Morgan nagyon jól összehozta :) Mr.F. ül a kazijai mellett, és forditja az egészet, és javitgatja, ha szólnak neki, hogy valami nem stimmel. Úgy tűnik számomra, ez a módszere eddig bejött :o)

Előzmény: pg_breki (1498)
pg_breki Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1498
Szia! :)
Igen köszönöm a linket!! Az utóbbi idők legjobb site-ja, amit láttam, pedig elég netbuzi vagyok. :)

Ha ennyire vulkáni vagy, akkor mond már meg légyszi, hogy hogyan lettek a néger (bocsánat feketék) vulkániak (lásd Turok)?

Előzmény: Vegetable (1496)
pg_breki Creative Commons License 2001.03.23 0 0 1497
Most olvastam el a Next Generation utolsó részét.
Egyszerűen frenetikus! Így olvasva időben majdnem passzolt a filméhéz, és a rendezés is elég jó volt. ;)) Hú, de szépeket fogok álmodni. :) Azért Worfot és Dana-t még mindig nehezen képzelem el együtt.

ui: Na jó, akkor Trekker nem vagyok, csak egy mezei tévénéző. ;))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!