Sziasztok! Tehtube előzetes felvetése alapján én a 3.-át tettem szabaddá hogy Bécsbe látogassak ismét egy Barbara koncertre, s úgy néz ki hogy lesz még 1-2 hely a kocsiban, ha esetleg vkit érdekel. Indulás Budapestről. Telefonon hívjon az akit éedekel, mert a szgépem épp halódik, s emiatt az internetezés is bizonytalan....
T:06-30-3778332 A bécsi Hammondos viszontlátásig:Attila
Miattam nem kell am fiuk-lanyok!!!
Hammond ugyben amugy is mindig-mindenhol kotelezo ott lennem, igy meg a fogorvosomat is lemondom, hogyha aznap nem jo, esetlegesen ha ugy jott volna ki:-)
Szoval nekem a csutortok is jo!
Dontes a Tietek!
Uraim, Kecskemet lesz a Hammond varos lassan!:-)
Tegnap este a Rolling Rock szorakoztato egysegben olyan utos koncerten voltam jelen, hogy ilyenet videken mar reg tapasztaltam!
Uj banda debutalt a nevuk ReneGod !!!
Kis szinpadon 2 Leslie 760, es egy L100-as Hammond!!!
Jol ismert forumos baratom, ambar reg bejelentkezett Jon Lord nyomta, akarommondani tepte a billentyuket, es renditettek a falakat! Igazi Progressziv rock-ba huzo dolog volt, es mind sajat szam! Le a kalappal, nagyon jok voltak!
Meg profi felvetel is keszult rola, esetleg ha valaki latni akarja,J Lord-al megbeszelheti, mert hamarosan DVD-n lesz meg Nekik! Ez volt az egyuttes hosszas keszulodesenek elso , egyben debutalo koncertje! Jovo heten Tiszakecsken, aztan Szolnokon lepnek meg fol amirol tudok....
Ajanlom mindenkinek nagyon melegen eme bandat! Manapsag ilyet hallani...nem mindennapi! Igazi csoves gitarhangzas, eredeti Hammond...stb
Gratulalok hozza kicsi Lord, megerte!!!
Ja, bocs a hülye fogalmazásért, nem akartam már írni, hogy magyarul: besz*rt. Nem szól a két regiszter. Megnézem akkor úgy ahogy elmondtad. Igen, a scannerre gondoltam amit a motor hajt egy gumival (az enyémnél legalábbis). Sejtettem hogy az lehet. Jó lenne szerezni egy donor Hammondot, de sajna nincs már fuvarozó. Éccsapám egy ideig nem készül kimenni némethonba. Érdekelne az eredeti perka. Köszi.
Érdekesen fogalmazol. Viszont ebből nem derül ki mi a bibi. A gumiáttétes nemtommi és bekaksizásra gondolok. Nem szólnak azok a regiszterek? Lehet hogy csak a forrasztás engedett el. Nézd meg. Csavarozd le a hátulját, hátulról húzogasd azokat a kérdéses regisztereket, aztán hasonlítsd össze a többivel.
A Hammondod hanggenerátorja van gumibakon. Egy kerek zöld motor hajtja meg egy rugó csavarásával az a nagy hanggenerátort. Forog, forognak a barna hangkeltő kerekek. Ami rudak kiállnak mindkét oldalán, azok a hanxedők. Erre a hanggenerátorra van ráakasztva egy mechanikus scanner ami a vibrátóért felelős. Forgásfüggő, bizony.
A perka nehezebb eset, de van lehetőség a klasszikus kettőre való visszabutításhoz. Ha trambi mesternek sikerül, lesz precedens.
Ki lehet fogni bontott pedálokat. Esetleg vegyél egy filléres tranyós Hammondot, pl. 123J, aztán szedd ki belőle ami neked tetszik. (billentyűk, pedál, kapcsolók...)
Mindenesetre látszik hogy a kezdetben olcsónak tekinthető szerzemény bizony további áldozatokat követel új gazdájától.
Meg szabad esetleg kérdezni csak kíváncsiságból, hogy mennyibe kerül? Ma egy ilyen Mo.-n?
Hammondom: a hanggenerátor motorja egy gumival áttéve hajt egy nemtommit. Mi az? Valami generátor? Valahogyan bekaksiztak a 8' és az 1 3/5' -ös hangjai. Hogy lehetne betekintést szereznem, illetve javítást véghez vinnem (hogy kell leszedni a felső bútorelemet)? Ja, és a vibrato kapcsoló sem mindig ok. A vibrálást itt egyébként valamilyen motorforgás keletkezteti? Mert lelassult az is, mikor hangot tartva kapcsoltam ki a gépet.
A PERCUSSION az jól tudom hogy kicsit más tartalommal van megtöltve a Tiétekéhez képest az én TR200-amnál? Ilyen (szerintem hülyeségek), hogy: xylophon, meg marimba, banjo, guitar, stb. Ez tök más mint a nagyokon, meg a régebbieken. Na hát a "dobgép" se egyszerű. 6 gomb adja a "dobhangokat", de be lehet állítani az alsó manuálra, hogy azzal szóljanak. a "PERKA":) Hát ez jobban az szerintem, mint a banjo és társai. Na, de ezek csak apróságok, imádom ezt az orgonát, és első, hogy a legfontosabb dolgok működjenek. Hogy tudok tehát belenézni a drawbar részlegbe?
Pedálsorról annyit, hogy nekem bőven elég lenne, ha a síma saját hangja lenne, és lennének hozzá talpak. Köszi mindent Zsolt.
Érdekelne e esetleg valakit egy CV? A (church) forma amilyet használt Jon lord, Emerson. Ők se mindig csak gyakran, de Rhoda Scott, Jimmy Smith és társai is soxor. Ilyen van a pasaréti téri templomban is. Annyi, hogy ez régebbi mint a C3 (1955-18ó975), kb. 1948-as. Már a hatállású scannervibrátós, de nem szelektív, és még nincs perka benne, step drawbars. Egyszerűen kiegészíthető a perka csöves vagy tranyós modullal. Viszont félárban egy C3-hoz képest!!!
A vibrátó kiválasztása kicsit más, a körforgó 6 állásából 3 off, ill. 1-2-3 és fönt a vízszintes kapcsolóval lehet a nyávogós normál, vagy a sírós chorusvibrátót kiválasztani.
udvozolt benneteket a mult heten, csak elfelejtettem atadni :-)
a helyi fuvos csoporttal nyomta, a fakezuek egesze belelendultek a jatekatol. olyan lassu bluest jatszott, hogy mindenki fenekre ult tole. vettem egy best of kottat a cimbi meg 2 cd-t. eddig nem ismertem, de nagyon ott van.
hát ha szebebn az nagyon jó. De hogy tud elmúlni egy kapcsoló? És nem javítható?
Jövő csütörtök, Barbara Dennerlein bécsett. Djuice-Nándi, LH-Viktor már biztos jön. A kocsi ötszemélyes. Ki jön még? Korábban mennénk 4->7, hogy jó helyünk legyen.
"Vibrátónak csakis chorusvibrátót." Na, ez nekem menni fog... a koncertre minden tökéletesre össze lett rakva, de közben valahogy elmúlt a három vibrátókapcsolóból kettő; a chorus viszont magában vibrátózik is, ráadásul szebben, mint eddig! Lehet, hogy így hagyom.:)
A zöld motornál van két kis függőleges kémény rugós csappantyúval a tetejükön. Na oda bele egy kicsit.
Van még egy ötletem lábbassz pedálhoz:
A spineteknek úgyis egyszerű, egyszeres a basszushangjuk. Nem nagy szám, de nagyon jó hogy egyáltalán van. A T-nél meg főleg, mert ott még leosztott is, nem direkt generált mint a régebbieknek. Nem gondoltál arra hogy veszel egy egy,- vagy másfél oktávos midiset? Aztán arra olyan basszust tehetsz rá amilyet csak gondolsz. Akár monofón, vagy poli, összetett, lecsengős,...stb....
Igen az a három presetkapcsolónak ugyanaz a funkciója mint az ABC-kben a fekete arettáló kapcsólóbillentyűknek. Egy a bibi, azok huzalozásal programozhatók, mint nyáron írtam. Ezek nem igazán, de szerintem megoldható valahogy.
Jó drawbar regisztrációk: (már soxor volt)
Fönt: jazz 3. perkával-888000000, rokk-888800000, block, az a csipogós gyors lezlivel-888000008, blues, gyors lezlivel-800008888, van a full, és a full tibia, templom, klasszikus ízű-808808008. Vibrátónak csakis chorusvibrátót.
Rendben, holnap megpróbálom a műszerolajat. aszongya 12 csepp kell bele tölcsérenként. Viszont a generátorhoz meg a motorhoz tartozó beömlőket nem találtam, hol is vannak azok?
Ááá egyszerűen szuper, imádom. Egész nap ezen játszok, minden kötelezettségemet, feladatomat lekéstem ma, és beleestem abba a "hibába" is amibe egyszer LaurensViktor esett, bizony a zene és hammond élvezet következtében kifolyt a nyálam játék közben:-) Egyre jobban megy, hangerőpedált is ideiglenesen megoldottam, igazából csak a talprész hiányzik (asszem),meg az izzó, de egy Barkas-helyzetjelző égőt tettem bele:) miután megismertem a besz*rás elven történő működését az optikai h.e.pedálnak. Most csak a kis fénytakaró lemezt nyomkodom lábujjheggyel. De jól szól. Kezdem megismerni a jobbnál jobb drawbar-beállításokat. Asszem az a három billenős kapcsoló, amire TIBIA, BASS THEATRE és (hirtelen nem tom melyik) van ráírva, azok a fekete billentyűket helyettesítik a console-oknál, jól tudom? Lehet rajtuk változtatni? Nagyon hiányzik a basszuspedálsor. Az a baj, hogy csak egész paneleket árulnak, azt is főleg USA-ban. Na, majd valahogy.
Olaj kell neki de nem sok! Műszerolaj megteszi. Kicsit sűrítheted szintetikus motorolajjal. Ugye milyen más egy igazi Hammond billentyűzeten és mechanikus generátoroson játszani? Más kategória. Az európaiaknak is amerikai a belük, csak 230V-os. Ok, picit másképp szólnak. Passz hogy mi is az a panel. Lehet hogy mint az E100-ban egy hangfonnyasztó?
A jobb oldalán van két normál jack aljzat, a lesliehez is azzal csatlakozott. A leslie pedálon szintén volt egy jack csatlakozó a bemenő oldalon , kifelé viszon úgy tudom 6 pólusú volt az a csatlakozó ami a 145-höz ment. Azt a csatlakozást Ti szerintem nagyon ismeritek- kettő, vagy mennyi is vastagabb volt a pálcikák közül ,hogy ne lehessen rosszul bánni vele. Most a fölötte látható Laneyvel szól. Hogy milyen javitást igényel, erre bátran azt feleltem volna ,hogy semmielyet, amig ezt a fórumot nem ismertem... Most azért már óvatosabban fogalmaznék ,bár nem jut eszembe semmi hibája. Nem vagyok otthon ezen a téren, Viktor Hammondján is a multkor problémáztam ,miért van leragadva az egyik billentyű... ( Már tudom , nem műszaki hiba) ,előzőleg nem láttam még élőben ilyen komolyabb eresztést.
Nem tom igazából pontosan mi a zajos. Hát olajozva se tudom mikor volt utoljára. Asszem '75-körüli a járgány.És persze Hammond Instruments GmbH. A beépített Leslie-k mindegyike amerikai? Ja, volt egy deutsche cetli a hátlapot levéve, és ott voltak feljegyezve az utolsó olajozások dátumai:) Ma már le is kaptam a hátulját, de nem volt sok időm rá. Azért a lezli-"ajtót" kinyitottam:) Szinte új állapotban van a cuccos. Viszont más részein az Orgelnek találtam érdekességeket. A hangerőpedál-ház felett van 1kis forrasztott panel, és arra rákötve lóg egy nagy el.mágnes vasmaggal. Érdekes, majd felteszem róla a képet.
Ja, az olajozáshoz: csakis és kizárólag HAMMOND OIL az elfogadott, tehát KEIN biciklilánc-, ill. napraforgóolaj?:) Ha igen, honnan tudok szerezni itt Magyarban esetleg?
Egyébként nekem nagyon tetszik a hangja. Jó, biztos nem egy A100, de még egy L100 se, de kezdésnek tökéletes.
Ez valoban jo otlet volt Istvan! Igy legalabb en is lathattam a kis masinacsodat! Mar amikor a boltban voltal akartalak kerni, hogy kuldj fotot rola...Nosztalgikus, igaz nekem, Zsoltinak meg a fatokos, butorszekrenyes verzioja volt.
Tenyleg, hogy milyen kimenete volt, es a 145-os Leslie-re hogyan volt rakotve arra en is kivancsi lennek! Igy most akkor mar magaban nem is szol Leslie nelkul ugye? Feltetelezemhttp://img.index.hu/imgfrm/6/7/1/9/THM_0000936719.jpg a hangszoro mar nem ferne bele igy ,hogy nincs alja:-)[image1]
Azért 2 kép elég lett volna ha belefér jobbról balra az egész. Jobb mintha csak részek látszanak. Utolsó generációsnak néz ki. Jól megcsinálták. Biztos igényel javítást, de szinte melyik nem? Attól függ mennyit. Milyen kimenetei vannak?
Egy hozzászólásban is be lehet tenni több képet. Először alulra sorba rendezi a gép majd egyenként fölhúzhatóak a szövegbe. Kiválasztás->megnyitás, k->m.....
Hát ilyet , sikerült. Zsolti köszönöm a bátoritást. A bassz pedálról azért hallgatok, mert nincs hozzá, a hangerő pedál természetesen megvan és jól működik.
Gratulálok ahhoz a TR200-hoz. A lezlije is müxixépen? Mi hiányzik belőle? A hanegrőpedál és a lábbillentyűzet, vagyis annak csak a kinyúló taposó darabjai?
A zaj többféle lehet. Mechanikusan nyikorog vagy az elektronika sustorog, szörcsög?
Ylex:
Az a hordozható M3-as nagyon jól jött volna sok fórumostársnak is, csak már túl vannak a vételen. (Jon Lord, Halsaman,) Az M3 a legjobb kishammond. Megvan hozzá a lábbasszus, hangerőpedál? Ide is feltehetnél képet róla mondjuk elölről, meg a lenyitott hátuljáról.