Keresés

Részletes keresés

szuszetti Creative Commons License 2005.05.20 0 0 2410
Baloldalt a beállításoknál a hozzászólásszerkesztőt állítsd ubb-re.
Hátha.

Előzmény: mdk (2409)
mdk Creative Commons License 2005.05.20 0 0 2409
Ha lehet egy másik oldalra linkelni egy hivatkozással akkor képet is be lehet vele hozni....sztem.
Pl.amit beraktam az előzö hsz.-be két címet az is kép csak nem tudom hogy lehet megcsinálni azt hogy link legyen, tehát csak rá kelljen kattintani és már ugrik is a címre.
Meg próbáltam azt is ami te mondasz hogy vinyóról töltöm fel de annak az lett a végeredménye amit lejjebb lehet látni([image1][image2])
Ott telt be a pohár.:(

A fűrészlapról is mondjál légyszi véleményt.
Meg ha megosztod a képfeltöltéssel kapcsolatos tapasztalatodat azt is megköszönöm.
Előzmény: rferi (2408)
rferi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 2408

dehát képet nem lehet linkelni!

Mentsd le a képet a gépedre, és onnan tedd fel ide a topikba!

Előzmény: mdk (2407)
mdk Creative Commons License 2005.05.20 0 0 2407
Köszi a címet lehet rájuk telefonálok.
Ha olcsóbra jön ki még postával is akor CMT lesz ..habár ezt kétlem mert én picivel mindig a normál ár alatt vásárolok DIMAR késeket.

Na kicsit még szórakoztam a képekkel, gondoltam ne hogy már a fórum nyerjen:)

Na szóval:

http://ohm.atw.hu/MEC.jpg

http://ohm.atw.hu/MFWD.jpg A linkelés még mindig nem megy.:(
Előzmény: halaloszto (2405)
halaloszto Creative Commons License 2005.05.20 0 0 2406
Hammer-System Bt 1135 Budapest, Lehel u. 31. Tel: 1/359-0874 Mobil: 30/9441-342
Előzmény: halaloszto (2405)
halaloszto Creative Commons License 2005.05.20 0 0 2405

hi!

A kereszt puhafa, hossz kemenyfa dologban igazad lehet.

Az amerikai szaknyelvben a hosszvagas a ripping, a keresztvagas (szalakra meroleges) meg a crosscutting.

En a CMT lapot egy hammer system vagy hasonlo nevu cegnel vettem, a vaci uton jobboldalt a dozsa gyorgy ut elott egy pinceben. ez sajna nem 100% mert szar a memoriam. Masnapra hoztak, es meg olcsobb lett mint amit elore mondtak. Szo nelkul lenyulhattak volna a kulonbseget, hiszen a tobbre mondtam hogy OK. Csak ajanlani tudom oket.

A linket megneztem, csak az az angol ami ott van, az szerintem nem egyertelmu.

Ha dolgozni akarsz vele sokat, akkor ne ram hallgass, mert en egy mukedvelo amator vagyok, es engem nem erdekel hogy 1mm/sec az elotolas ha a felulet szep lesz.

vajk

Előzmény: mdk (2402)
mdk Creative Commons License 2005.05.20 0 0 2404
Na jó, elég volt ebből, amíg eljátszogatok a linkelgetéssel meg a beszúrással már megkereshettem volna a mindkét lap árát.
Előzmény: mdk (2403)
mdk Creative Commons License 2005.05.20 0 0 2403
De az nem úgy van,... hogy kersztvágás puha fára,(vessző)kemény és egzotikus fáknál pedig hosszirányra ajánlják. Nem vagyok jó angolból de nekem ez jön le. Berakom ide a képeket mert a fogak száma szöge, alakja nem látszik a linken pedig az a legfontosabb.
[image1]MFWD

[image2]MEC
Na remélem sikerült jól beraknom.
Itt látszik mindkettő neve.
Ott van egy olyan is ami hasonlít arra ami neked van,.... a MEC alatt.
Előzmény: halaloszto (2399)
mdk Creative Commons License 2005.05.19 0 0 2402
Nekem csak keresztvágásra kell,mint azt irtam is.
Köszi de a CMT le van x@rva úgy ahogy van, de leginkább a paliszander kft.
A múltkor rendeltem egy 60k marókést egy fehérvári bolton keresztül 3 hónapon keresztül szivatták a boltot ahol rendeltem azon keresztül meg engem is, pedig a boltos megtett mindent mert már régóta járok hozzájuk. Még jó hogy előre terveztem a kés vásárlást így volt időm megvenni máshol de DIMAR-ba majd ugyanazt. Szóval a CMT-ről ennyit.
Még Freud, Pilana, vagy az AKE jöhet szóba de ezek közül a Freudról nem sok infót tudtam szerezni az AKE-t, és a Pilana-t meg nehezebb beszerezni mint a DIMAR-t. Ezért döntöttem a DIMAR mellett.(de még utána nézek a bolti katalógusba a freud-nak)

Gondolom a linket meg se nézted mert arról nem beszéltél.
Na mind1 kinézek még egy marót a lap mellé azt megveszem a jövőhéten.
Cross cutting az lehet hogy hosszába érti a keresztvágást mert az is lehet végülis, csak kicsit hülyén hangzik.:)
A konkrét kersztvágás, ami a szálakra merőleges értendő az nem az "across"?
ui.:esetleg DeWalt, de van egy olyan érzésem hogy felesleges megnézni:)
halaloszto Creative Commons License 2005.05.19 0 0 2401

Asszem ott. Es tenyleg szepen vag! (ha a gep nem rezegne, tokeletes lenne)

vajk

Előzmény: GPF (2400)
GPF Creative Commons License 2005.05.19 0 0 2400
A görög pasinál? Vagy hol láttad a fűrészt?
halaloszto Creative Commons License 2005.05.19 0 0 2399

altalaban amelyik vekony, azt szaliranyba szanjak "szeletelni" keresztben nem muszaly annyira takarekoskodni az anyaggal.

nekem van egy CMT lapom, ami az a fajta hogy D (trapez) es kocka fogak felvaltva. ezt altalaban laminalt meg hasonlokhoz ajanljak, en meg kemenyfat vagok vele, es nagyon szep!! viszont lassu. szoval ha arra kell hogy kemenyfat minden iranyba szepen vagjal es a termelekenyseg nem szamit, megfontolando. egy puzzlekeszito websitejan volt, hogy ez a kiraly, es nekem is bejott.

amugy az altalad linkelt szoveg vicces, mert cross cutting along the grain az kb keresztvagas szaliranyban :-)

vajk

Előzmény: mdk (2398)
mdk Creative Commons License 2005.05.17 0 0 2398
Tényleg :DDD
Na akkor a címek maradjanak, csak rá kell klikkelni a KÖRFŰRÉSZLAPOKRA ,majd megkeresni a MEC és az MFWD nevezetű lapot 300mm átmérőbe, és rákattintani a képre. Ekkor behoz egy részletesebb leirást róluk.

Bocsika, de nem gondoltam hogy elyen idétlen egy honlap ez.
Előzmény: rferi (2397)
rferi Creative Commons License 2005.05.17 0 0 2397

Az a baj, hogy sikerült két tökazonos, semmitmondó címet beírnod! :)))))

Ez alapján nem tudjuk, mire gondoltál! :)))

Előzmény: mdk (2393)
mdk Creative Commons License 2005.05.16 0 0 2396
Én IE alatt vagyok de 98-ba.
MEgnézem majd másik gépen hátha XP alatt jobb.
THX
Előzmény: big_mafa (2395)
big_mafa Creative Commons License 2005.05.16 0 0 2395
Sajna csak a IE alatt muxik rendesen a forum (amennyire tudom). Ott nem kell tag, sortores is van, es frankon mukodnek a felso gombok..:)
Előzmény: mdk (2394)
mdk Creative Commons License 2005.05.16 0 0 2394
Figyu......ezt tényleg komolyan gondolják az oldal szerkeszti, hogy nekem TAG-ket kell irogatnom?
Ha vkinek nincs ilyen téren múltja, az mit csinál?
Ez nagyon idegesítő.
mdk Creative Commons License 2005.05.16 0 0 2393
De jóleltüntetek.....:)
Szeretnék venni egy kifejezetten keresztvágásra alkalmas körfűrészlapot és nem tudok dönteni.
Két jelölt van.
Az egyik ez(hívjuk 1-nek "MEC"):
http://www.ezaz.hu/dimar/sites/produkte.htm

A másik meg ez(hívjuk 2-nek):
http://www.ezaz.hu/dimar/sites/produkte.htm

Az 1-en van 96 fog, vékony és ezt irják róla a katalógusba:
    Extra fine cut Trimmin and cross cutting Soft, hard and exotic wodd along the grain, hard paper, hard fibre boards, duroplastic and thermoplastic boards The use of the largest possible diameter flanges contribute to a greater stability of the sawblade and to a cleaner cut. Use a flange whose diameter is half the diameter of th saw blade.
A 2-en van 60 fog jó vastag és róla meg ezt írják:
    Combination of 4 alternate top bevel teeth and flat tooth Ripping and cross cutting, sizing Hard woods across the grain, venneers and plywoods, hard boards, MDF, hihg pressur laminated chipboard Suiteable for use where one saw is used for different types of cutting Saw benches
Nekem keményfa vágásra kellene de tiszta és jó keresztvágást szertnék. Összefoglalva: A leirás szerint az 1-et kellene választanom, de a 2-be megfogott a fogak kialakítása és a lap vastagsága. A 2.-es vastag és nem rezonál be, míg az 1-es tiszta vágást csinál, de az egy vékonyított lap és sokkal jobban be fog rezonálni ami teljesen tönkre teszi a vágást hiába csináltam tiszta vágást.
Melyiket válasszam?
Ha vkinek van más ajánlata szóljon nyugodtan.
Azért dimar mert nekem az bevállt. Igaz a DeWalt-al sincs semmi bajom, de azzal kicsit elszaladt a ló, árban.
mdk Creative Commons License 2005.05.15 0 0 2392
Elég érdekes tördeli a fórum a sorokat. Ráadásul hogy a tag-ek miért nem jók az még nem tudom. Remélem érthető lesz.
Előzmény: mdk (2391)
mdk Creative Commons License 2005.05.15 0 0 2391
Sziasztok újra! Mostanság volt egy kis időm és végre sikerült elolvasni az utolsó 1000hsz.-t ami kimaradt az életemből. Megállapítottam, hogy nem unatkoztatok.:) Szertnék visszatérni Ragyabácsi #2058-as hsz.-hoz ami nagyon megfogott és egy remek ötletnek tartom. Valaki próbálta már azóta a technikát? ...és ha már belekostoltunk kicsit a politúrozás technikájába, szeretnék hozzászolni czebemarci #2076-os hsz.-hez. A politúrozáshoz nem denaturált szeszt használunk, hanem 98-99%-os alkoholt amit leginkább spiritusznak lehet nevezni. Eleinte kicsit büdös, de idővel hozzá lehet szokni. Miután megszokja a szagát az ember már nem is tudja miért van oylan jó kedve délután.:) Ezt csak a tisztánlátás végett irtam. "[i]Egyébiránt nem hiszem, hogy amennyi időt CorteZ beleölt a lakkszórás elsajátításába, annyi idő alatt ne tudott volna elfogadható minőségű politúrozott felületetet létrehozni.[/i]" Én 4 évig tanultam politúrozni és ez idő alatt az egyik legjobb voltam a műhelyben(jól ráéreztem a technikájára). Amikor befejztem tanulmányaimat, akkor se mertem volna azt állítani, hogy tudok mindent és, hogy megközelítettem a mesterem tudását. Ezt nem kötekedés képpen irtam csak, hogy minnél többen tudják, miről beszélnek mikor a politúrozást emlegetik.
rferi Creative Commons License 2005.05.12 0 0 2390

Hát akkor kapard össze magad..... :))))

Akkor marad a másik módszer....

Előzmény: szuszetti (2389)
szuszetti Creative Commons License 2005.05.12 0 0 2389

Ferikém, semmi sem késő:))))))

Nem tudom, hogy leszek-e ott, sztem inkább másképp oldjuk majd meg:)

Jelenleg szétestem...:)

Előzmény: rferi (2386)
szuszetti Creative Commons License 2005.05.12 0 0 2388
Bocsánat, félreérthetően írtam, a lenti versenyre érkezett művek lesznek kiállítva természetesen nem lehet fél óra alatt ilyeneket kifaragni:)
rferi Creative Commons License 2005.05.12 0 0 2387

De nagy marha vagyok!

Hát ott van, hogy hétfőn!

Mea culpa! Mea maxima culpa!

Előzmény: rferi (2386)
rferi Creative Commons License 2005.05.12 0 0 2386

Csak azt felejtetted el megírni, hogy mikor! :)))))

-

Esetleg odajössz?

Mert akkor ott odaadhatnám a tudodmit, mert tegnap persze nem volt nálam, és nem tudtam bartelezni a futároddal! :((((((((((((

MOst itt van már, de lehet, hogy már késő???

Előzmény: szuszetti (2385)
szuszetti Creative Commons License 2005.05.12 0 0 2385

Hátha valakit érdekel:
Lesz egy "Mézes-Mázas Pünkösd" nevű rendezvény (a mézesbábosok és a fazekasok rendezvénye), amin belül hétfőn a fafaragóknak lesz egy verseny:

"Nyilvános verseny fafaragók részére:
-mézesbáb ütőfák/nyomódúc, spekuláciusz, kvircedli-formázó, kekszminmtázó ill. hagyományos sütemény és tésztaformázó faeszköz készítése"

és emellett meg lehet nézni a fafaragók „Mézesbáb ütőfa” pályázatának kiállítását az Erzsébet Színház kamaratermében és aulájában.

Budapest, XVI. ker., Mátyásföld
ERZSÉBET LIGET
1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/c

gőzöm sincs, mi az a spekuláciusz:))

szuszetti Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2384

Most nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, inkább vihogok:))))

Kár értük:(

Az sem hatotta meg őket, hogy nem két szál lécet akarsz csak venni?

Mindegy, ezek szerint reménytelenek:(

Előzmény: nebamun (2380)
big_mafa Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2383

Ajtok - teljesen kiralyak... Vegulis centim van...:)

Előzmény: GPF (2382)
GPF Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2382

MDF-be könnyebb fúrni.

Ügyes vagy!

Jól csukódnak az ajtók, nincs nagy rés, meg semmi?

Előzmény: big_mafa (2381)
big_mafa Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2381

MDF lapba még nem fúrtam, csak forgácsba (24db 35mm), de az teljesen jó lett. Igaz, a normál fúrógép túlmelegedett, de a 700W-os Noname furokalapacs furo modban vitte mint a vajat...:) (Igaz, megfeketedett a furo szele a vegere..:)) Tehát a felválás miatt ne aggódjak. Kösz.

Előzmény: GPF (2379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!