Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2005.12.02 0 0 2669
Ez nem így van. Feri jól énekel, semmiféle lejáratódás nincs a dologban. Sőt, még páran elég jól énekeltek az elmúlt hetekben.  Én kivetnivalót nem találok benne. Egy kis tv-s nyilvánosság jól jön. Anélkül lassan nem létezik semmi sajnos.
LaurensHammond Creative Commons License 2005.12.02 0 0 2668
Gratula azert hozza mindenesetre!!! Presser-rel ha szoba elegyednel kerdezd mar meg, hogy valojaban tenyleg milyen Hammond-ja is van, volt...stb, esetleg honnan vette...Lesie.!?:-) Vannak infok, de mindenfelet hallottam, es jo lenne elso kezbol venni a dolgot..szerintem nem csak engem erdekelne:-) Koszi elore is! Hammond forever!!!
Előzmény: KarnEvil (2667)
KarnEvil Creative Commons License 2005.12.02 0 0 2667

Ne aggódj Trambi, nem a kor miatt van :) Teljesen egyetértek a véleményeddel a Megasztárt illetően. Eleinte én is húzódoztam a gondolattól, hogy szegény Feriből bohócot csinálnak (csinálunk), de sajnos nagyon jó reklám... Én meg csak teszem a dolgomat hátul... :)

Előzmény: trambi (2665)
Lizzi Creative Commons License 2005.12.01 0 0 2666

Sziasztok,

jövő héten vasárnap 23.00-tól a bartók rádióban a Down Beat magazin szavazatainak győztesei között (mint tavaj is) Joey DeFrancesco: Legacy cd-je kerül bemutatásra.(én még sajnos nem hallottam, így nagyon várom)

Üdv: rt

trambi Creative Commons License 2005.12.01 0 0 2665
Tudom az a rossz aki rosszra gondol, de ez rohadt kétértelmü volt. Különben nem tudom végignézni a megasztárt mert idegesit /megöregedtem/ öszintétlen , mesterkélt,  igazi "profi" leketlen valaminek tartom ,és legalább annyira öszintének mint Szikora, és Pataki őskeresztyényi  megnyilvánulásait. Ugyhogy ezért nem láthattam Varga urat hátul tenni a dolgát . Vigasztalhatatlan vagyok....
Előzmény: tehtube (2664)
tehtube Creative Commons License 2005.12.01 0 0 2664
L! Az énekes énekel, az orgonista teszi hátul a dolgát :-)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.12.01 0 0 2663
Nosza, csak nem!? Hajra, Hammond-osoke minden bizodalmam!!! Milyen neven, csak enekel...stb? Megnezem akkor!
Előzmény: tehtube (2662)
tehtube Creative Commons License 2005.12.01 0 0 2662

Karn Evil -VN szaktárs Megasztáros lett! Először csak a faorgona (CX3) oldala tűnt fel azonnal, aztán kezdett a hely (Miskolc) ismerős lenni, a végén meg többször a szemüveges orgonista kollégára tévedt a kamera :-)

Gratula, jó kis csapat, jó énekes.

Zsolt

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.30 0 0 2661
Na most mar akkor erted ugye...?:-) Nekem is uj gep, regi gep, es nem engedi a kepeket:-(
Előzmény: tehtube (2660)
tehtube Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2660

Alátettem a képet, ahogy jópárszor korábban. Most meg miért nem látszik????

Ok, új gép, már nem V98, de attól még mehetne.... !!!!

Mi lehet az oka?

tehtube Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2659

Bécsett a Péter volt. Ezt ő írta, csak okulásképp tettem közzé.

Érsekújvár felvidéken van. Egy szerb zenekar, Blueshammer játszott rajta. Nagyon jó amis, gospeles fííílinggel játszott az orgonistájuk. Utána a Bill jött. Ezt az orgitt hallván Horváth Zsolt, a Bill bill-entyűse megkért hogy hadd ő is. Mondtam hogy ok, de nuku glisszandó. Azt csak a sajáton. Egyébként ez mindig, mindenkién érvényes szerintem. Glisszandózni idegen hangszeren tilos. Ok, a Korg SGproiksz mellé ezt tette, de jórészt inkább ezen játszott. A Korgot meg rákötöttük a Motion szintibemenetére. Szólt rendesen. De a Hammond az egy külön műfaj. Pl. a drawbarokkal való "rajzolás" nem biztos hogy jó hangot ad :-) Ennél egyszerűbb a megfejtés, amit már soxor leírtam. Nagy sportcsarnok volt, állatjó hangcuccal. A Motionból a kimikrofonozott két szimmetrikus xlr-ből jöttem ki. Hát kint a nagycuccon még jobban szólt.

Előzmény: LaurensHammond (2658)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2658
akko' Te most koma, Szloveniaban voltal Blues fesztivalon, vagy Brian Augeren..ezt mar vegkepp nem ertem:-) Mer ha azt mondod, hogy a Brian Toled berelte a Hammond-ot, vegkepp dobok egy hátast:-) Boney M stilusut:-)
Előzmény: tehtube (2657)
tehtube Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2657

Hello, ha már lemaradtam a Brian Auger koncertről (mint többségünk), legalább egy beszámoló róla:

négyen voltak, a fia volt a dobos, a lánya az énekescsaj, meg egy
basszusgitáros.
 - bérelt DW dobszerkó (ilyen szarul DW-t szólni még életemben nem
hallottam..., beszélgettünk szünetben a dobossal, és azt monda, ez az ö
soundja..)
 - transport hammond fehér, csillámos fóliával (mint az amati dobok!) kicsit
Boney M benyomását keltette, leslie nélkül(!), vonalról a keveröbe. fölötte
egy korg SG ProX stagepiano amiböl egy nagyon korrekt Rhodes hang szólt
végig. -Brian mindig csak vonal Hammondot használ, no lezli-
 Az élmény:

a faszi fantasztikus. még soha ilyen "groove"-osan billentyüst
élöben nem hallottam játszani.
            hihetetlen ötletek, haláli pontosság, és nagyon jó humorérzék.
egész este félig német, félig angol nyelven
konferált, meg poénkodott.

a basszusgitáros világbajnok, jó sound, pontos mint állat, ha
kellett finomamn kísért, ha kellett odacsapott. mindig annyit, amennyi
kellett.
           a dobos egy erös kezdö. többet vállalt, mint amit teljesíteni
tudott. pontatlan dupla lábgép, akadozó dobszólók
(dehát migiscsak a fia :-)
           az énekescsaj teljesen felejthetö. a megasztárban a második
körben kiesne nálunk.
 összességében korrekt koncert volt, gyakran tátva maradt a szám. :-)

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.26 0 0 2656
C3 mint Christmas Hammond, stilszeruen:-)
Előzmény: tehtube (2655)
tehtube Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2655

Ha érdekel valakit:

Karácsonyra meglepetést szerezhet magának, szeretteinek

egy szép komplett C3-mal,

egy olcsóbb C2-vel (pad, basszpedál nélkül, de perka megoldható),

egy szép, szőke, komplett M3-mal (baby B3) és

egy 21H leslie-val. (A 21H laciról a Beauty in B-ben többet írnak mint a többi laciról összesen, nem véletlenül)

Üdv, Zsolt arsic@axelero.hu, 20 347 9517

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2654
Szeretnem, de az a baj, hogy nem ismerik... Ide hagyomanyos jazz-es zeneszeket szeretnenek! Szinhazban , nagy Jazz fesztival....hmmmm, pedig bizony, egy Eddy Louis, vagy Sam Pagia:-)
Előzmény: tehtube (2653)
tehtube Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2653

Laurens!

Nem lehetne inkább valami olaszt, franciát, osztrákot?

Leginkább Sam Pagliát!!!!

Ott a honlapja, egyszerű, de Tc Pfeiler vagy Eddy Louiss is végre új színfolt lehetne.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2652
Fűtöm a kecskemeti jazz fesztival szervezojet, hogy valami Jazz Orgonistat hivjon mar meg! Rhoda Scott-ot is nagyon mondogatom Neki naponta, mikor nalam jar az uzletben...hatha:-) Azert egy Joey sem lenne rossz meg egyszer...
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2651
Shirley néni nagy kedvencem amugy! Imadom, es eroteljesen gyujtom is a lemezeit, de nincsen valoban ilyen cimu szamom meg Tole!úTalan nem nagykepusegbol, de be merem valalni, hogy a legnagyobb Shirley Scott gyujtemenyem van a kicsi hazankba...persze meg sok hianyzik tole...de igyekszem potolni, csakhat ha az ember nem MP3-ban szeretne, hanem eredeti bakeliteken, akkor az azert nem 2 Ft:-)
Előzmény: akapuli (2648)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2650
Mirol maradtam le?:-) Flinstones zeneje, csak nem Hammond orga orulet az is...?:-) Nem hallottam meg akkor az eredetit, vagy csak gyerekkoromban nem is vettem eszre:-) Merre, kinek van meg, hol lehet meghallgatni?
tehtube Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2649
Szerintem más. Ez a stílus inkább Milt Buckneré, de Sir Charles Thompsont, Earl Grantot sem zárnám ki. Én inkább fehérnek hallom mint Buckner és inkébb a theatre műfajból. Érdekes lesz utánanézni, jó kis zene :-)
akapuli Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2648
azt hiszem megtalaltam, ki jatsza a flinstones eredeti zenejet: shirley scott!!! persze nem biztos, de ezek a bele-belekalamolasok az o iranyaba mutatnak. zsir.
almost famous Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2647
Nem egészen.... (bárcsak úgy lenne..) Ennél kicsit kacifántosabb a történet :)
Előzmény: LaurensHammond (2646)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2646
Csak nem veszel egy A100-at? Huuu akkor az meg jobban fog szolni, mint a Pompei korszaka a Floyd-nak! Na egy olyan koncertre meg en is felutazok majd videkrol...szolj elore!!!
Előzmény: almost famous (2634)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2645
Vigyazz, a Wanderley-nek eleg vekonykan, ambar stilusosan, de nem dogosen szol a Hammond-ja! Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy egy tranyos is akar! A merce szerintem egy 1958-1965 kozti felvetel Jimmy Smith, Shirley Scott, Jimy McGriff, Johnny Hammond Smith stb stb
Előzmény: hvik (2632)
tonewheel Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2644

Kedves Lizzi!

Örülök ,hogy érdeklődsz felőlem - ezért gondoltam ,hogy a rólam feltett kérdésekre legjobb ha magam válaszolok ,bár  - Tehtube-Zsolt aki ezek szerint nem csak minden Hammondok legnagyobb ismerője hanem legalább annyira aprólékosan ismeri az orgonák gazdáit is - már megadta a fő kérdésre a fő választ amit ezúton is nagyon köszönök neki!!

A B2-t a német ebayen valóban én hirdetem - már sokadszor. Valahogy mindíg "szélhámosokkal" hoz össze a sors és így az én legnagyobb örömömre viszont a pénztárcám legnagyobb bánatára még  mindíg megvan. Az ajtóm természetesen bárki elött nyitva áll nagyon szívesen megmutatom az éppen aktuális és kipróbálható darabokat. Jelenleg a B2-n kívül még egy RT-3 as orgona az ami kipróbálható ,de Harangozó Misi "bácsi" már elkészült az M111 -es átalakításával is így rövidesen az is megtekinthető és kipróbálható lesz.  A legnagyobb falatot a végére haytam - egy két hónapon belül elkészül egy gyönyörű B3-as orgona is amelyet maga a "legenda" Jimmy Smith használt közel 10 éven keresztül most még sajna eléggé lelakott állapotban vár az "újjászületésre". A számom: 70/3108762 ha felhívsz tudunk időpontot egyeztetni és kipróbálhatod az orgonákat.

ui: Helyes volt az információd a B3000-el kapcsolatban. Ez volt ugyanis az első orgonám és rengeteg koncerten használtam egy két utas Wersi lslie-vel ,de ez sajna már a Kékesi Zoli gyüjteményét gazdagítja mert egy pár éve megváltam tőle.

Horváth Krisztián

tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2643

Bocs' rossz infót kaptam, mégiscsak SZOMBATON lesz Brian Auger. Részemről sajna.

A nem, az az, hogy nem a nagykanizsai B3000-es HK. Egy másik.

Gratula, jópofa kettévágás, érdekes. Az eredetileg fejjel lelógó A0-28-al így mi van? Gondolom át lett rakva máshova. Lehtene képet hátulról, belülről?

Zs.

Lizzi Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2642

ÉRTETTEM.Csak azt nem hogy mire: nem.

üdv: rt

Előzmény: tehtube (2639)
C3juice Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2641

végre sikerült felraknom...

Előzmény: C3juice (2640)
C3juice Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2640

sziasztok,

rég jártam itt, már a jelszó sem müködött...

Itt van az elmaradt kép az A100 splitemről.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!