Ez nem így van. Feri jól énekel, semmiféle lejáratódás nincs a dologban. Sőt, még páran elég jól énekeltek az elmúlt hetekben. Én kivetnivalót nem találok benne. Egy kis tv-s nyilvánosság jól jön. Anélkül lassan nem létezik semmi sajnos.
Gratula azert hozza mindenesetre!!!
Presser-rel ha szoba elegyednel kerdezd mar meg, hogy valojaban tenyleg milyen Hammond-ja is van, volt...stb, esetleg honnan vette...Lesie.!?:-)
Vannak infok, de mindenfelet hallottam, es jo lenne elso kezbol venni a dolgot..szerintem nem csak engem erdekelne:-)
Koszi elore is!
Hammond forever!!!
Ne aggódj Trambi, nem a kor miatt van :) Teljesen egyetértek a véleményeddel a Megasztárt illetően. Eleinte én is húzódoztam a gondolattól, hogy szegény Feriből bohócot csinálnak (csinálunk), de sajnos nagyon jó reklám... Én meg csak teszem a dolgomat hátul... :)
jövő héten vasárnap 23.00-tól a bartók rádióban a Down Beat magazin szavazatainak győztesei között (mint tavaj is) Joey DeFrancesco: Legacy cd-je kerül bemutatásra.(én még sajnos nem hallottam, így nagyon várom)
Tudom az a rossz aki rosszra gondol, de ez rohadt kétértelmü volt. Különben nem tudom végignézni a megasztárt mert idegesit /megöregedtem/ öszintétlen , mesterkélt, igazi "profi" leketlen valaminek tartom ,és legalább annyira öszintének mint Szikora, és Pataki őskeresztyényi megnyilvánulásait. Ugyhogy ezért nem láthattam Varga urat hátul tenni a dolgát . Vigasztalhatatlan vagyok....
Karn Evil -VN szaktárs Megasztáros lett! Először csak a faorgona (CX3) oldala tűnt fel azonnal, aztán kezdett a hely (Miskolc) ismerős lenni, a végén meg többször a szemüveges orgonista kollégára tévedt a kamera :-)
Bécsett a Péter volt. Ezt ő írta, csak okulásképp tettem közzé.
Érsekújvár felvidéken van. Egy szerb zenekar, Blueshammer játszott rajta. Nagyon jó amis, gospeles fííílinggel játszott az orgonistájuk. Utána a Bill jött. Ezt az orgitt hallván Horváth Zsolt, a Bill bill-entyűse megkért hogy hadd ő is. Mondtam hogy ok, de nuku glisszandó. Azt csak a sajáton. Egyébként ez mindig, mindenkién érvényes szerintem. Glisszandózni idegen hangszeren tilos. Ok, a Korg SGproiksz mellé ezt tette, de jórészt inkább ezen játszott. A Korgot meg rákötöttük a Motion szintibemenetére. Szólt rendesen. De a Hammond az egy külön műfaj. Pl. a drawbarokkal való "rajzolás" nem biztos hogy jó hangot ad :-) Ennél egyszerűbb a megfejtés, amit már soxor leírtam. Nagy sportcsarnok volt, állatjó hangcuccal. A Motionból a kimikrofonozott két szimmetrikus xlr-ből jöttem ki. Hát kint a nagycuccon még jobban szólt.
akko' Te most koma, Szloveniaban voltal Blues fesztivalon, vagy Brian Augeren..ezt mar vegkepp nem ertem:-) Mer ha azt mondod, hogy a Brian Toled berelte a Hammond-ot, vegkepp dobok egy hátast:-) Boney M stilusut:-)
Hello, ha már lemaradtam a Brian Auger koncertről (mint többségünk), legalább egy beszámoló róla:
négyen voltak, a fia volt a dobos, a lánya az énekescsaj, meg egy basszusgitáros. - bérelt DW dobszerkó (ilyen szarul DW-t szólni még életemben nem hallottam..., beszélgettünk szünetben a dobossal, és azt monda, ez az ö soundja..) - transport hammond fehér, csillámos fóliával (mint az amati dobok!) kicsit Boney M benyomását keltette, leslie nélkül(!), vonalról a keveröbe. fölötte egy korg SG ProX stagepiano amiböl egy nagyon korrekt Rhodes hang szólt végig. -Brian mindig csak vonal Hammondot használ, no lezli- Az élmény:
a faszi fantasztikus. még soha ilyen "groove"-osan billentyüst élöben nem hallottam játszani. hihetetlen ötletek, haláli pontosság, és nagyon jó humorérzék. egész este félig német, félig angol nyelven konferált, meg poénkodott.
a basszusgitáros világbajnok, jó sound, pontos mint állat, ha kellett finomamn kísért, ha kellett odacsapott. mindig annyit, amennyi kellett. a dobos egy erös kezdö. többet vállalt, mint amit teljesíteni tudott. pontatlan dupla lábgép, akadozó dobszólók (dehát migiscsak a fia :-) az énekescsaj teljesen felejthetö. a megasztárban a második körben kiesne nálunk. összességében korrekt koncert volt, gyakran tátva maradt a szám. :-)
Szeretnem, de az a baj, hogy nem ismerik...
Ide hagyomanyos jazz-es zeneszeket szeretnenek!
Szinhazban , nagy Jazz fesztival....hmmmm, pedig bizony, egy Eddy Louis, vagy Sam Pagia:-)
Fűtöm a kecskemeti jazz fesztival szervezojet, hogy valami Jazz Orgonistat hivjon mar meg! Rhoda Scott-ot is nagyon mondogatom Neki naponta, mikor nalam jar az uzletben...hatha:-) Azert egy Joey sem lenne rossz meg egyszer...
Shirley néni nagy kedvencem amugy! Imadom, es eroteljesen gyujtom is a lemezeit, de nincsen valoban ilyen cimu szamom meg Tole!úTalan nem nagykepusegbol, de be merem valalni, hogy a legnagyobb Shirley Scott gyujtemenyem van a kicsi hazankba...persze meg sok hianyzik tole...de igyekszem potolni, csakhat ha az ember nem MP3-ban szeretne, hanem eredeti bakeliteken, akkor az azert nem 2 Ft:-)
Mirol maradtam le?:-) Flinstones zeneje, csak nem Hammond orga orulet az is...?:-)
Nem hallottam meg akkor az eredetit, vagy csak gyerekkoromban nem is vettem eszre:-)
Merre, kinek van meg, hol lehet meghallgatni?
Szerintem más. Ez a stílus inkább Milt Buckneré, de Sir Charles Thompsont, Earl Grantot sem zárnám ki. Én inkább fehérnek hallom mint Buckner és inkébb a theatre műfajból. Érdekes lesz utánanézni, jó kis zene :-)
azt hiszem megtalaltam, ki jatsza a flinstones eredeti zenejet: shirley scott!!! persze nem biztos, de ezek a bele-belekalamolasok az o iranyaba mutatnak. zsir.
Csak nem veszel egy A100-at? Huuu akkor az meg jobban fog szolni, mint a Pompei korszaka a Floyd-nak! Na egy olyan koncertre meg en is felutazok majd videkrol...szolj elore!!!
Vigyazz, a Wanderley-nek eleg vekonykan, ambar stilusosan, de nem dogosen szol a Hammond-ja! Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy egy tranyos is akar!
A merce szerintem egy 1958-1965 kozti felvetel Jimmy Smith, Shirley Scott, Jimy McGriff, Johnny Hammond Smith stb stb
Örülök ,hogy érdeklődsz felőlem - ezért gondoltam ,hogy a rólam feltett kérdésekre legjobb ha magam válaszolok ,bár - Tehtube-Zsolt aki ezek szerint nem csak minden Hammondok legnagyobb ismerője hanem legalább annyira aprólékosan ismeri az orgonák gazdáit is - már megadta a fő kérdésre a fő választ amit ezúton is nagyon köszönök neki!!
A B2-t a német ebayen valóban én hirdetem - már sokadszor. Valahogy mindíg "szélhámosokkal" hoz össze a sors és így az én legnagyobb örömömre viszont a pénztárcám legnagyobb bánatára még mindíg megvan. Az ajtóm természetesen bárki elött nyitva áll nagyon szívesen megmutatom az éppen aktuális és kipróbálható darabokat. Jelenleg a B2-n kívül még egy RT-3 as orgona az ami kipróbálható ,de Harangozó Misi "bácsi" már elkészült az M111 -es átalakításával is így rövidesen az is megtekinthető és kipróbálható lesz. A legnagyobb falatot a végére haytam - egy két hónapon belül elkészül egy gyönyörű B3-as orgona is amelyet maga a "legenda" Jimmy Smith használt közel 10 éven keresztül most még sajna eléggé lelakott állapotban vár az "újjászületésre". A számom: 70/3108762 ha felhívsz tudunk időpontot egyeztetni és kipróbálhatod az orgonákat.
ui: Helyes volt az információd a B3000-el kapcsolatban. Ez volt ugyanis az első orgonám és rengeteg koncerten használtam egy két utas Wersi lslie-vel ,de ez sajna már a Kékesi Zoli gyüjteményét gazdagítja mert egy pár éve megváltam tőle.
Bocs' rossz infót kaptam, mégiscsak SZOMBATON lesz Brian Auger. Részemről sajna.
A nem, az az, hogy nem a nagykanizsai B3000-es HK. Egy másik.
Gratula, jópofa kettévágás, érdekes. Az eredetileg fejjel lelógó A0-28-al így mi van? Gondolom át lett rakva máshova. Lehtene képet hátulról, belülről?