Nos így első látásra nem lesz szerelem a Hét Kilencedbe!! ;)
Jó volt ez a dupla rész, de azért zavart 1-2 dolog:
- Seven 18 éve vana Borgnál. De ilyen hamar hogy került a delta quadráns ezen pontjára ha ő is földi volt?
- Kissé furcsának találtam, hogy a Doctor megtalálta az ellenszert, míg a Borg, aki mindenhez képes alkalmazkodni nem.
"Seven of Nine = Hét-kilenced" ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ezt azért nem vártam volna, és a magyar hangja sem tetszik különösebben (lehet, hogy a német szinkron miatt, amit már sokkal többször láttam). Egyébként mi lesz a rövidités? Hetes, vagy Hét :(( nem igazán találó. Na mindegy már, ezen úgysem tudunk változtatni.
Azonban örülök, hogy végre elértűnk Seven-ig.
Egy kérdés a végére: azt mondják, hogy a borg rendszere hatalmas, hogy lehet, hogy a rész végére mégis elég jól kiérnek belőle? Vagy legalábbis eltávolodnak a központjától? Később még lesznek itt ellentmondások!!!
igen. ma néztem meg két startreket egymás után, angolul, egy TNG-t és egy Voyt. nem mintha közömbös lennék 7 idomaira, vagy hasonlók, de a szememben a TNG-ben nyújtott színészi teljesítmény egészen lenyűgöz, s jóval többre is tartom.
Azért miután kb. kétmilliószor láttam angolul a Scorpiont, ez a mai magyar szinkron elég lehangoló volt néhány helyen. Szerencsére viszont Sevennek befelé áll a rúdja és ha majd leszedik róla ezt a sok cumót, húha !
Nekem is a DS9 jön be a legjobban.. amit voszont Nagyöreg kihagyott az Morn.. ő a nem semmi karakter. És ami szerintem még jó pont, a háború kirobbanása (kicsit tetszik a militáns vonal). Azonban Kirk kihagyásának jó pontba vételével nem értek egyet, a TOs részek fénypontja volt, amikor a végén Kirk szétverte a főellen fejét.
Ha megnézed a hozzászólásait, ez az össz szövege, ezért él szegény... (kivéve, mikor felzabált a Nagy Nikkfaló Szörny, mert Mindenki még azt is meguszta :) De psssz! El ne árujj! :o)))))))))))
Most rövid érveléssel bebizonyítom, miért a DS9 a legjobb Trek sorozat:
Nincsen benne:
-Neelix :)
-Kirk, a rettenetes pankrátor :))))))
-Wesley Crusher :)))))))))))))))))
-Elsődleges Direktiva (csak nagyon ritkán...)
Van viszont benne:
-látványos és alapos karakterfejlődés
-egy epizódnál hosszabb szerelem (Jose Luis és Esmeralda vonal:))
-Gul Dukat és Garak (a Trek két legjobb karaktere)
-Defiant (nem baj, ha szép egy hajó, de még jobb, ha caffatokká lehet lőni vele mindent... ja és van álcázópajzs is rajta)
-kellő mennyiségű humor
-kellően dekoratív női szereplők... :) (én csak ezt az oldalt itélem meg, a férfi oldal osztályozására megkérem Veg-et :))
Ja és tök poén, hogy Odo bármilyen alakot fel tud venni (még jobb mint a T1000-es modell, mivel testének térfogatát is meg tudja változtatni...
Ez alapján arra kérném a többieket, osszák meg velünk, hogy náluk miért éppen az a sorozat az első...
Szia zengei3! :)
Szemmel láthatólag rendes ember vagy (mivel első a TNG ;-)
Egyébként azért is irtam, mert Mr.F. kb. azokat az angol kifejezéseket hagyta meg angolban, ami magyarul fura a trekkerek számára... Aki pedig még nem trekker, ugy se nagyon foglalkozik vele, hogy egy technoblabla milyen nyelven hangzik el :o)
(de most legalább elhiszi, hogy jó ;-)
Veg :)
Kedves Vegetable, kösz az infót, már magam is rátaláltam, Mr_Fusion adatait követve.
Minden elismerésem Fusion-é, illetva azoké, akik összerakták az oldalt.
Használni persze nem fogom, mert én a munkámért pénzt kapok, és tisztességtelen lenni lenyúlni az ő munkájukat. Ráadásul többet is csináltak, mint én, mert én pl. nem írok szinopszist. Azon kívül nem tudom, hogy ők ügyeltek-e a magyar szöveg hosszára, vagyis hogy illetszthető-e az angolra.
James Cromwell azért játszott még elég sok más filmben is (Babe(oszkár jelölés),Rómeó vérzik,Szigorúan bizalmas,Deep Impact,A tábornok lánya,Halálsoron...) sőt elég befutott színész
Troi mama volt Roddenbery felesége, szóval nemhiába volt ott a TOS-ban is már. de pár részben volt a DS9-ban is ha jól emlékszem.
Amugy szerintem a pálmát a DS9 viszi el, de toplista végére nem a TOS hanem a Voyager kerül nálam.