Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2624
Akkor jol mondta nekem valaki minap a boltban, hogy latott arulni TR 200-at 300kilo korul! Tenyleg Te vagy az HVik? Csak nem B3 kell?:-)
Előzmény: Lizzi (2622)
tehtube Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2623

Csakúgy jönnek-mennek itt a Hammondok mint a költözőmadarak :-) Van itt élet!

Elkészültem a Joey DeFrancescós DVD-mmel. A komplett 7 szám trackelve, hang masteringolva, annyi a difi hogy a második ráadás utolsó perce nem fért rá a szalagra. Karn Evil-nek külön hála hogy feltette a fényképezőjével csinált félperces filmet az orgimászásról. Pont abban a 2 percben "véletlenül" lebukott a lencse, azután vissza :-) Kipótoltam a képet animált fényképekkel és azzal a félpercessel. A hang megvolt.

Ezekután megcsinálom a Dennerleint és a Sponzát is.

C2, C3???

Előzmény: Lizzi (2622)
Lizzi Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2622
Szia Hvik kolléga. Jól láttam hogy nem egészen egy hónap után már el is búcsúznál a TR200-tól? Netán kinéztél valami autentikusabbat?
Előzmény: hvik (2596)
tehtube Creative Commons License 2005.11.12 0 0 2621

Olyan egybeszekrényes kisebb Dynacord volt mint az ő Hohnerje? Végülis nincs sok difi a kettő közt. Nem lehet hogy ezen forgatja mostanában Halsaman a P100-át?

Barbara egyszerűen oldotta meg a lezlikapcsolót, a lábtaposót feltette maga mellé a padra baloldalt és tenyerel. Méghozzá mindkettőt, mert a stopot is gyakran használja. Sőt mellette van egy szintén láb hangerőpedál amit kézzel szabályoz. A lábbasszus szintihangjára.

Mára kissé túlbonyolítottnak tűnik az összeállítása, de ha egyszer működik, kár rajta csak a technika miatt változtatni.

Az orgona fölött egy midi-audió vezérlő: hogy melyik billentyűzeten mi szóljon. Orgona vagy szinti vagy mindkettő. Efölött egy HK Crunchmaster. Ez jó :-) Azért hogy a Hohnernek csövesebb legyen a hangja. (Én inkább betettem volna a Hohnerbe egy csöves fejet. Egyéként sok klónos használja hangtuningra)

Lent meg egy Korg 01 szintiagy, Akai sampler, effektek, keverő. Viszont müxik.

Előzmény: akapuli (2620)
akapuli Creative Commons License 2005.11.11 0 0 2620

akkor ide csak az orgonat hozta, a dynacordot meg kolcsonoztek, mert az volt neki

:-)

Előzmény: tehtube (2618)
trambi Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2619
Néz meg a http://teszvesz.hu/show_item.php?item=71651849 hirdetést, nem messze van töled és meghallgathatod
Előzmény: LittleBig (2616)
tehtube Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2618

Barbara Hohner ORT100-at használ. Hallatszik is az orgonája hangján. Ok egyéni, de nem AZ jön ki belőle ami a legendákból. Egyébként ha nem Leslie márka, akkor mind az olasz anconai mechanikával szerelt. Kb 1978-ig ők vízszintes elrendezésű kettős motort készítettek ami szintén jó, később áttértek a leslie-s, függőleges motorszerkesztésre.

Azért vannak már mifelénk is mindenféle mosógépventillátorok:-)

- Trambinak van nagy Soltonja elfekvőben, mail...

- Egyszer írtam egy eladó Echolette MEII-ről. Az igazán méretes és abba még utólag betettek a fölső tölcsérhez egy külön erősítőt és két jó mikrofont, hogy magában is szólhasson. Olyan Motion Sound-féle lett így a teteje. Kb. 160e.

- Igazi, nagyhangú Leslie-t 825-ösben tudok. Európai, 230V-os. Ok, egyrotoros, de eszméletlen robosztus dobozú, más mint az európaiak, király hanxórója van, a végfok is 1/1 760-as, nagyon szól. Jó állapotú, csöndes mechanika, hibátlan hangszóró. Van még egy külön ilyen 760-as végfokom is. Már "csak" egy polc és a magasszektor kell, és kész a nagyhangú de mégis kompakt kétrotoros. Egy európai tölcsér is gyakorlatilag 1/1 u.az geometriájú, teljesen passzol hozzá. 825+2.végfok: 100e

- Nagyon megkímélt, gyáriúj 760-as, preamppal. Egy panelszobában suttog. 230e

- 21H 390e (a standard, az alap Jimmy Smith sound, elektromágneses basszussal)

Üdv, Zsolt

Előzmény: akapuli (2617)
akapuli Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2617
a barbara is dynacordot hasznalt, szerintem viszonylag olcson meguszhatod. vagy nem?
Előzmény: LittleBig (2616)
LittleBig Creative Commons License 2005.11.10 0 0 2616
Tényleg jó lenne, ha használnák azt a CV-t. Nem tud valaki egy olcsó, tranyós, nagy hangú 2 rotoros európai Leslie-t valahonnan? Nagyon kellene már, és ha lehet inkább belföldön oldanám meg.
Előzmény: tehtube (2615)
tehtube Creative Commons License 2005.11.08 0 0 2615

Azért a BP. II. Pasaréti téren a Ferenceseknél a Hammond CV szépen szolgált 1948-2004-ig. Van hozzá egy DR20 is! Most is ott van elöl, baloldalt, csak már az új síposat használják.

Szerintem sajnos, mert egy igazi modern (szemléletében is) templomban megszüntették az egyik hagyományteremtő jellegzetességét. Lehozták a karzatról és helyében ott sipákol egy soktízmilliós jellegtelen verkli. Klasszul fel lehetne újítani és egy jó lezlit adni hozzá és betöltené a teret.

A DR20 mellett, ami egy igazi ősi Hammond lezli forgó betéttel, küldtek egy hagyományos, álló hangládát is, de az valahogy útközben a hajóról eltűnt :-( Ezt pótlandó fabrikáltak valami hasonlót és azon szólt ezidáig a nagymama. Hát nem egy hasraesés az biztos, de akkor is igazi, jellegzetes Hammond sound.

Tudják hogy ipari műemléknek is tekinthető ez a szép orgi, és hát valószínűleg ez lehetett az első ilyen Magyarországon. Csak lesz vele valami. Igazából fel kéne újítani és ismét hadrendbe állítani és boldog-boldogtalan hallhatná mert olyan helyen van.

Előzmény: LittleBig (2613)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2614
Az apjuk fa...át!!! Liturgia.....attol nem borzongok meg valahogy....
Előzmény: LittleBig (2613)
LittleBig Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2613
Sziasztok! Egy kis történelmi adalékkal szolgálnék azoknak, akik kellően megszállottak, tudnak angolul és van némi idejük:
http://www.organstudio.com/TimeVaticano1.htm
http://www.organstudio.com/TimeVaticano2.htm
http://www.organstudio.com/TimeVaticano3.htm
http://www.organstudio.com/TimeVaticano4.htm

Korabeli vatikáni indoklás arról, hogy miért tiltott a Hammond orgonák használata a templomokban. Érdekes...
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2612
huuu az oreg! Őt azert meg jo lenne latni eloben, es hallani!!! Nem tudom hasznal e mar Leslie-t!?:-)
Előzmény: tehtube (2611)
tehtube Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2611

Uraim!

Nov 26 szintén Bécs, de szombat.

BRIAN AUGER!!!!

ennyi...

Sajnos valószínűleg akkro biztosítok egy nemzetközi blúzfesztiválra orgonát, lezlit érsekújváron, pedig inkább ide mennék.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2610
Ugy van ez ahogyan nekem:-(
Előzmény: tehtube (2609)
tehtube Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2609
Új a gépem. Végre valahára. Megpróbáltam fényképet feltenni úgy ahogy sokszor eddig. Miután elküldtem a mehettel a képet, szöveget, üres topikot láttam csak és még vissza sem tudta keveredni a topikba csak a kedvencekből újraindítással. Csaxöveg megy. Hogy van ez kérem?
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2608
Holnap tudom csak kuldeni, mert a benti gepben van a boltban a foto lementve!
Előzmény: Don Airey (2607)
Don Airey Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2607
erdeinet1@freemail.hu
Előzmény: LaurensHammond (2606)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2606
Lefotoztam, elkuldom a cimedre, ha megadod! Sajnos a tipusat nem tudom... Vannak dobgepprogramok is benne. Egy oktav labpedal, ha jol emlekszem!
Előzmény: Don Airey (2605)
Don Airey Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2605
Engem érdekelne, típusát megtudod mondani? Egy-kétmanuálos, lábpedál van?
Előzmény: LaurensHammond (2604)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2604
Uraim! Esetleg ha valakinek kellene egy ujszeru allapotu Farfisa orgona! Olcson elado! 35ezer ft!
tehtube Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2603
Szia, igen. 20 347 9517, 1 200 0606, Zs.
Előzmény: ElbertAinstein (2602)
ElbertAinstein Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2602

Hello Zsolt!

Ha lehet, akkor kipróbálnám a Viscount-ot

Hogyan vegyük fel a kapcsolatot?

A másik orgonás fórumról (Absolute) elérhető

telefonszámod még aktuális?

Üdv Gábor

Előzmény: tehtube (2601)
tehtube Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2601

Szia Gábor!

Roland VK7 van most épp eladó Miskolcon.

Viscount DB3 érintetlen, gyáriúj, nálam, Bp. 1250EU. Ennyi volt a Musik Produktiv ára is.

Ezenkívül egy cimborának Voce V5+~220, meg nekem egy ORLA DE49 modulom ~65.

Mindegyik kompromisszum természetesen, mint a tarifacsomagok, attól függ, kinek mi a fontosabb.

VK7: 1996-2002. Kemény, vastag, dinamikus, kicsit fülledt hangzás sok effekttel, embertelenül vad torzítókkal. Deep Purple Made In Japan 1/1. Nagyon jók az egyéb szintihangjai is, ezért koncertre nem is használtam más zajforrást. A műlezlijét nem szerettem, ámbár nagyon sokoldalú. A beépített lezlialjzata kis utólagos módosítással király. (pár IC, drótozás...) A vibrátója mindhárom manuált nyakon önti és nehezen, csak programozásal választható ki a fajtája.

Programozás, hozzárendelések, midi terén a legkezesebb, legsokoldalúbb. A billentyűzete a súlyozás ellenére nem az igazi. Kicsit lassú fehérek, keskeny, magas feketék. Az egyik legjobb és nem drága klón. VK8-at viszont ne!

DB3: 2002-> Tiszta, vastag, erős hang. Finomabb zenékhez. Csak egyfajta torzítója van, de az viszont nagyon szép csöves, grízes hangzás. A műlezlije is nagyon jó, pedig alig van állítási lehetőség benne. Kevesebb szolgáltatása van, pl. az alsó manuálra és lábbasszra nem hat a drawbar, oda csak 5+2 preset választható ki. Viszont manuálonként szelektív a vibrátója és fedézetről válogatható! Midiben, programhelyekben is szűkebb, de attól függ, mire kell. Billentyűzete ellenben a kíváló, autentikus Fatar waterfallos. Ugyanez a motor dolgozik a fullextrás DB5-ben is, tehát nálam bármikor kipróbálható.

Üdv, Zsolt

Előzmény: ElbertAinstein (2600)
ElbertAinstein Creative Commons License 2005.11.04 0 0 2600

Üdvözlök Mindenkit! Több éves olvasgatás után örömmel csatlakozom 

hozzátok,  ugyanis  Hammond-klón vásárlását tervezem.

A  topicban olvasottak alapján két jelöltem van:

1.  Roland VK-7 

2.  Viscount DB-3

Hol lehetne kipróbálni a hangszereket?

Rock zenében melyik a jobb választás?

Majd még lessz egy csomó kérdésem, de csak szépen sorjában :)  

köszi:  Gábor            

tehtube Creative Commons License 2005.11.04 0 0 2599

Üdv mindenkinek. Tegnap szépen leapadt a Dennerleinre menőxáma tőlünk. 3 kopoltyú. Egyből felismerte a magyar társaságot. Hosszúszoknyában játszott, amit térd fölé fölhúzott leüléskor. Jobb volt a márciusinál is némiképp szerintem a műsor.  Kicsi volt az átfedés. Akik elmentek nem bánták meg. Kétszer másfél óra 9 - 1/2egyig. Fats Wallerrel kezdett, aztán sok saját amiből több volt inkább progresszív rokk, Slightly Monkish saját ízben, a végén Satisfaction. A legjobb helyen ültünk, fejem fölött a kamerára 90p-et rádelejeztem optimális rálátással. Attila fényképezett, de gyakorlatilag megegyező a látvány a márciusival. Kissé felújította a cuccát, sok élt már alu szöglemez kísér. A lezlit kompletten, de az orgona széleit is körbehúzta.

Ami rá jellemző: csak a second perkát használja, nem húzza ki teljesen a drawbarokat (ettől hangosabb a perka), nem lép max hangerőt, de jól felnyomja a PA-t. Tiszta, lágy dinamikus hangzás. Gyakran van lezlistop. Ok, nem az a karcos sikítás, de viszont egyedi, inkább kúúúl.

Megjelent egy koncertcédéje, mert 10 éve játszik már Daniel Messinával.

Koncert után 3 fő igazoltatása helyben öt marcona zsandár által és négy utáni megérkezés. Üdv, Zsolt

LittleBig Creative Commons License 2005.11.03 0 0 2598
Hát az ugyanúgy szólás az ideális, de ezt szerintem csak közelíteni tudják az igazi Hammondok. Nekem pl. a fölső manuál hangszíne attól is kicsit megváltozik, ha az alsóra rákapcsolom a vibrátót !!
De azért kb ugyanúgy kell, hogy szóljon a két manuál.
A hangerő arányokat egyébként egyszerűen ellenállásokkal szabályozzák, max egy párat kell kicserélni, ha nagy a különbség...
Előzmény: Halsaman (2597)
Halsaman Creative Commons License 2005.11.03 0 0 2597
Ha ugyanazokat a regisztereket húzod ki, ugyanúgy kell szólni a két manuálnak.
Előzmény: hvik (2596)
hvik Creative Commons License 2005.11.02 0 0 2596

ÜDV!

Rákötöttem erősítőmre a TR200-at.... Besz*rás a keyclick-je. Nem tom, hogy más tranyós, '75 körüli spineteknek milyen, de ez "rosszabb" mint Emersoné. Csinálok 1-2 felvételt, és majd felrakom. Beszereltem az USAból érkezett h.e.pedált, tökéletes. Viszont egyre jobban kell a basszuspedál. 1ébként már minden műxik rajta. Hammondoknál a felső és az alsó manuál között alaphelyzetben van hangerőbeli különbség?

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.01 0 0 2595
Rendben a csutortok! TC Pfeiler.....az anyjat, arra meg jobban elmennek...
Előzmény: tehtube (2594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!