Sikerült a javítás a múlt heti fiaskó után:
Dabas-Rákóczi 0-1.
Másik jó hír, hogy a gólt Jovánczai szerezte, aki talán végre elkapja a fonalat. Ha a jövő szerdai rangadót is megnyernénk, újra a dobogóra kerülne a csapat.
A szerdai Magyar Kupa-meccset sikerrel abszolválta a csapat, Segesd-Rákóczi 0-6. Irány az UEFA-kupa!:-)
A dabasiak sportszerűen nem mentek bele, hogy ma játszuk le a soros bajnokit, ragaszkodtak a vasárnaphoz, azaz holnap kell legyőznünk őket.
Ami a következő hazai meccset illeti, nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha továbbra is folyamatosan esik az eső, a szerdai Honvéd elleni találkozó ismét veszélybe kerülhet.
Nekik biztos jó volt, nyert a csapatuk:-))
Komolyan, a szegedi szurkolók mindig is szimpatikusak voltak, az NBIII-ban is kitartottak a csapat mellett, most is 220 km-t utaztak egy hétközi meccsért. A görögtűz jól nézett ki, kell a hangulat a stadionokba.
A Cseri utat bezáratni akaró Horváth Pált lapátra tették Dabason, egyúttal a játékosok alapfizetését a felére csökkentették. Hogy ez nekünk jó-e vagy sem? Mindenesetre nehéz lesz, a dabasi játékosok biztos dacosak lesznek a fejlemények miatt.
Nálunk is szét lehet egy kicsit csapni a játékosok között! A Szeged ma 4-0-ra kikapott Gyarmaton, ebből is látszik, milyen "veretes" csapattól kaptunk ki múlt pénteken :-(
Dabas, március 23., 9.50 Ma tulajdonosi értekezletet tartanak a tavaszi rajtnál "beragadt" csapatnál.
"Bár Horváth Pál menedzser igazgató a tavaszi szezon megkezdése előtt honlapunknak azt mondta: azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy csapata a 6. hely környékére érkezik a bajnokság végén, a Dabas eddigi meccsei után kijelenthető hogy az újonctól immáron a biztos bennmaradás kivívása is nagy bravúrnak számítana.
Hiába érkezett a télen Kispestről Hungler és Szekeres, a szintén élvonalbeli múlttal rendelkező, U21-es válogatott Pandur, vagy a Vasas volt csatára, a jelenleg sérült Lukács Bálint mellett Gyurováth Sándor, a gárda igencsak gyengén futballozik.
Éppen ezért ma este vezetői értekezletet tartanak a klub tulajdonosai, amelyen szóba kerülhet a csapat "további" tavaszi szereplése is, ugyanis az anyagi lehetőségek igencsak behatároltak a klubnál. "
Forrás: nb1.hu
Mondom, hogy nehéz lesz a hétvégi meccs. Az ilyen események után szokták felszívni magukat a csapatok.
Hát igen, a Szeged idén oda-vissza vert bennünket, szerencsére többet már nem kell játsazni velük ebben a bajnokságban.
A feljutásról azért én még nem mondanék le ilyen könnyen, attól függetlenül, hogy a védelmünk teljesítménye kb. megye II-es szintű volt pénteken. Hogy miért? A Honvéd-Vasas-DVTK-Nyíregy négyesen kívül más nem nagyon akar feljutni, vagy ha igen akkor már nagyon lenn van a tabellán. A REAC, a BKV, vagy a Bodajk szerintem nem gondolja komolyan az NB1-et. A hatodik hely véleményem szerint simán meglesz, de az első négy sem elérhetetlen, annyira azért nem jobbak a többiek. Nézzétek meg a Vasas is csak botladozik tavasszal. Az viszont igaz, hogy ilyen játékkal viszont minden hétvégén égnénk az NB1-ben.
A legnagyobb bajunk, hogy a gyengébbnek mondott csapatokkal nem tudunk mit kezdeni. Meglátjátok majd Dabason is szenvedünk, aztán leverjük a Honvédot.
Sajnos úgy senki ellen nem lehet nyerni, hogyha majd' egy órán át ilyen gyengén játszunk...
De az utolsó 30 perc miatt miatt mégis azt mondom, hogy legalább egy döntetlenre a végén talán jók lehettünk volna, csak az a negyedik gól... :(
Nem tagadom nagyon csalódott vagyok, azért is fáj a vereség, mert most majd Szegeden hallgathatom hetekig, hogy négyet rúgtak nekünk Kaposváron... :(
Épp ma olvastam valamelyik szegedi napilap internetes kiadásában, hogy a Kaposvár elleni őszi meccs volt az egyetlen, amin a Szeged két gólnál többet tudott rúgni. Erre most kapunk tőlük négyet. Ez már tényleg hihetetlen! A Celldömölk után úgy látszik a Szeged lesz az, amelyik csapat ellen csak pancserkodni tudunk. Na, legalább nem leszünk nagyképűek, és kicsit realistábban nézünk a feljutásért folytatott harc elébe!
(Megjegyzem, amikor először megláttam az eredményt, dühömben legszívesebben megragadtam volna a monitort, és áthajítottam volna a szoba túlsó végébe, de szerencsére fél perc alatt sikerült lecsillapodnom)
Sajnos úgy néz ki, hogy Dabasra nem tudok menni a jövő héten, megint közbejött valami :-(
Rákóczi-Szeged 3-4. Hihetetlen meccs volt, még most fél órával a vége után is majd szétvet az ideg, hogy egy ilyen csapattól négyet kaptunk. Mondjuk ez minket is minősít, főleg a katasztrofális védelmet. A csatársor se lehet büszke magára, a három gólból kettőt tizenegyesből rúgtúnk. Tárgyilagosabban majd kicsit később, megyek bevenni egy nyugtatót.
Megvan a Rákóczi- Honvéd meccs új időpontja:
Március 31. szerda 17 óra.
A helyi sajtó szerint lesz holnap meccs, ők nyilván a klubtól kapták az információt.
Itt már négy napja tavasz van és pólóban járunk, ráadásul személyes véleményem szerint is lesz meccs, de azért mindenki csak saját felelőségére jöjjön:-)
"Hivatalos" választ ne is várj tőlünk, de megígérem, hogy holnap este megnézem a pálya állapotát és referálok. A vezetőség nem adott ki semmilyen infót arról, hogy elmaradna a meccs, de ez ugye nem jelent semmit. Reméljük, hogy lesz foci.
Elég rossz a helyzet, az tény. A Gödröt én se szívesen adnám fel, de ahogy már több mint két éve beírtam a boldog emlékű "NB I B Nyugat" topikba, ott szerintem nagyon nehéz jó játékteret kialakítani. Remélem, az UEFA hamarosan engedélyezi a műfüvet, szerintem a Gödröt csak az mentheti meg.
Erről a témáról egy ideig ez volt az utolsó megnyilvánulásom.
Azt en is nagyon szeretnem ha nem kellene erre hivatkozni, de a tavaszi kilatasaink nem tul fenyesek. Ket lehetoseg van: vagy jatszunk tavasszal a stadionban egy foldes palyan (mert ebbol normalis fu mar nem lesz) vagy megyunk a Cserire. A legduhosebb persze a kivitelezore vagyok aki ilyen igenytelen mocsok szar munkat ki mert adni a kezebol. Persze a megrendelo is kenyszerithetne jobban oket a javitasokra. Ha rajtam mulna mar holnap nekiallitanam oket az ujabb teljes talajcserenek es inkabb jatszunk a Cseri palyan tavasszal. Talan akkor oszre (mire remelhetoleg ujra nb1-esek leszunk) lenne normalis gyepunk. Bar nem tudom hogy ezen a helyen egyaltalan veglegesen meg lehet-e oldani a problemakat. Mondjuk en sajnalnam otthagyni a Godrot.
Erre azért hosszú távon nem kéne hivatkozni. Én még ilyen ócska talajt legfeljebb BLASZ II-ben láttam, és inkább a Vác elleni mérkőzés játékvezetőjén csodálkozom, ha ilyen körülmények között engedte a játékot. Nem tartom rosszindulatúnak a vezetőinket, de felelőtleneknek mindenképpen a történtekért.