Keresés

Részletes keresés

C Creative Commons License 2005.11.11 0 0 61
S határtalan öröm tölt el, amikor felismerjük magunkat egymásban.
Előzmény: gb. (57)
C Creative Commons License 2005.11.11 0 0 60
off Milyen különös, hogy igen csekély angol ismerettel is érthető az első 8 sor, az utolsó kettőt szótáraznom kellett.
Előzmény: gb. (55)
C Creative Commons License 2005.11.11 0 0 59

Ó nem, nem várom én a 108-astól. Csak sejtem. No jó. Hírét is hallottam ;)

Az idő illúzió voltának megtapasztalásához több idő kell/het, mint ameddig egy-egy 48-as tart/hat. :) Mégiscsak nem lehet ok nélkül,hogy különböző hosszúságú formagyakorlatok terjedtek el. ?

Reinkarnáció az időben? Szerintem attól függ, hogy mit akarsz megtapasztalni, és mennyire vagy hajlandó az időről alkotott köznapi fogalmaktól és képektől elszakadni.

C

Előzmény: Garrotter (56)
gb. Creative Commons License 2005.11.10 0 0 58

I enjoy meditating beside the water

Washing away the worries of the world.

It flows past and never returns.

Only the poet like mi notices that.

The water is clouded with algae.

Wild flowers are now in perfection.

Fish sometimes nibble at the air.

Ducks paddle idly abaut

Like a stone standing in water

I too am tranquil

K.P.L

gb. Creative Commons License 2005.11.10 0 0 57

Szia,

"off/ Nem vársz kicsit túl sokat a 108-tól? Minden benne van a kis formában is, ha jól csinálod. Egyébként a képességek elérésére a 48-as való. off."

A 108-as forma ,48-as forma 13-as forma,midegy az magaba meg nem fog csodakat csinalni,a csoda akkor fog tortenni ha kitartoan oszpontositunk a belso munkakra,ja munkakra,mert csak nehez belso gyotrodessel alakitjukat a jelenlegi helyzetunket.

"gb.:Han nem emlékszik rá nem tudja, az én értelmezésem szerint (csak az enyém szerint) Én még nem mindig emlékszem az álmaimra, tehát nem tudok arról, hogy egyáltalán álmodtam-e."

az almok jonnek-mennek,van amikor almodunk,van amikor ,nem az nagyon sokmidentol fugg.

En gondolom van egy par konyv ami foglalkozik ezzel a temaval,en szemelyesen nem vagyok nagyon jartas ebben,de biztos vagyok abban ,hogy Mester Kal ,sokat tudna neked segiteni ebben.

"ui.:Kérdés időovel, reinkarnációval kapcsolatban:
Az újászületésünk az időoben késöbb kell, hogy történjen vagy sem? (éltem 1825-1870 kötelezőo-e, hogy 1870 után szülessek újjá, vagy születhetek 1492-ben is)"

En nem hiszek a reincarnation-ba,megmondom miert; ha minden ebben a szent pillanatban tortenik,akkor semmi sem tortenhet egy masik pillanatban,vagyis a multban ,vagy a jovoben.

Szoval erted? Mi csak hasznaljuk ezeket a kifelyezeseket,mert mi a latszatokra koncentralunk,erzeseink manipulalva vannak a latszatok torvenyei szerint,mint pl.az uton halladsz es latod az utat elotted ,nagyon keskeny,de amikor odaersz az igazsag,az mas,az ut elotted megint keskeny lesz a horizontnal.Vagy nezz fel egy magas epuletre,a reakciod teljesen mas lesz mintha az epulet tetejerol neznel le.

Igy van ez az elettel kapcsolatban is, halal az nem letezik,csak atalakulunk,format cserelunk,minden pillanatban,nem csak amikor" meghalunk",de amikor pislogsz mar nem ugyan azt latod ami a pislogas elott tortent,szoval az a pillanat "meghalt"ha ugy akarjuk hivni.

Szoval,ha orok "eletunk "van akkor felvetodik a kerdes,hogy mi az az orok "elet"?

Well,az orok elet az nem mas,mint a nagyon eros energia ami elosztodik es megalapozza a vilagmindenseget,mi ennek az energianak vagyunk reszei,olyan nem letezik,hogy en,es te,de inkabb MI.

Ok most ugy erzem,hogy jol belecsaptam a lecsoba,ne haragudj,de szokasom.

Udv.

Előzmény: Garrotter (56)
Garrotter Creative Commons License 2005.11.10 0 0 56
off/ Nem vársz kicsit túl sokat a 108-tól? Minden benne van a kis formában is, ha jól csinálod. Egyébként a képességek elérésére a 48-as való. off.

gb.:Han nem emlékszik rá nem tudja, az én értelmezésem szerint (csak az enyém szerint) Én még nem mindig emlékszem az álmaimra, tehát nem tudok arról, hogy egyáltalán álmodtam-e.

G.

ui.:Kérdés idővel, reinkarnációval kapcsolatban:
Az újászületésünk az időben késöbb kell, hogy történjen vagy sem? (éltem 1825-1870 kötelező-e, hogy 1870 után szülessek újjá, vagy születhetek 1492-ben is)
Előzmény: C (54)
gb. Creative Commons License 2005.11.10 0 0 55

Szia,

Igen Tai Chi elvezet teged a 4.dimenzioba.

I enjoy meditating in the mountains

Time seems to roll backward

The pine tree cast a green shadow

White clouds turn slowly.

Animals have children whwre they’ll not be disturbed

Birds make their nests in high trees;

All creatures under the sun know how to live.

Why doesn’t man know this?

Sheltering within a cave, drinking sprig water

Once he had very little to worry about.

Kao Pa-Lon ,Ming Dynasty(1386-1644)

Udv.

Előzmény: C (54)
C Creative Commons License 2005.11.10 0 0 54

Not break and not destroy. Take in myself, embrace.

?

:)

"A tulajdonképpeni idő négydimenziós." - http://www.inaplo.hu/nv/200203/15.html

Rég olvastam már, nagyon tetszett az írás. De csak a 'gondolatok' töltődtek vele. Talán a 108 formát ha tanuljuk, tapasztalatok is társulnak majd. Amit eddig hallottam róla, erre enged következtetni.

S mindemögött a nem múló - Fodor Ákos szavaival megfogalmazott - gondolat:

"- Mivégre vajjon mindez? Vajjon mivégre?"

C

Előzmény: gb. (49)
gb. Creative Commons License 2005.11.10 0 0 53

Kerdezd meg a gyerekeket ok megmutatjak neked.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.09 0 0 52
where's my heart dear friend of mine?
Előzmény: gb. (51)
gb. Creative Commons License 2005.11.09 0 0 51

Szia Kal,

viszaterve a nicotinhoz:

"Blessed are the pure in heart,for they will see God !

A vered mergezesevel ,legyen az alcohol,dohany,hus,a szived nem lesz tiszta.

es persze keresheted mindenhol,nehez lesz meglatni.

Udv.

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.09 0 0 50

may his name be blessed among the saints!
Előzmény: gb. (49)
gb. Creative Commons License 2005.11.09 0 0 49

If you seek the kernel, you must break the shell. And likewise, if you woud know the reality of nature, you must destroy the appearance,and the farther you go beyond the apparance,the nearer you will be tothe essence.

___Meister Eckhart (1260-1327)

gb. Creative Commons License 2005.11.09 0 0 48

Szia,

Koszonom,es jol esik ha legalabb egy szemelynek tetszik.

"Bliss"  Elnezest ,de Alendla jobban megtudja fogalmazni mint en,szoval elnezest,hogy itt fogom hasznalni.                                                                            

" Valahogy úgy voltam vele, mint az első tai-chi edzésemmel, ahol úgy éreztem magam, mint Alice csodaországban, teljesen el voltam varázsolva, bűvölve, mintha valami varázslatos világba kerültem volna."

Valahogy igy erzik. ( Koszi Alendla a pontos meghatarozasert.)

A cel ,az az amiert mi ittvagyunk a foldon. Mindenkinek szerepe van ebben a vilagban, es semmi sem tortenik velunk "balesetbol"vagy veletlenbol,szoval mindennek megvan az oka,ha mi ezt ertjuk vagy nem.

Namost ezt a celt mi elfelejtettuk amikor szulettunk mert ha nem felejtettuk volna el akkor semmi ertelme se lett volna megszuletnunk.

Olyan dolog nem letezik,hogy reincarnation mert minden,mult ,jelen,jovo,ebben a pillanatban tortenik,es ezert mondtam azt,hogy az ido az nem horizontalis, Hanem fuggolegesen rakott es porgesben van allandoan.De ezt nehez megerteni mostan.

Eppen ezert lehetseges nekunk utaznunk a multba es a jovobe,tobbnyire ez tortenik amikor alszunk,allmodunk.

udv.

Előzmény: C (47)
C Creative Commons License 2005.11.08 0 0 47

Üdv.

Örülök a topicodnak :)

BLISS - hol van ő, és merre van hazája???

(Ismerősen cseng, de nem tudom kapcsolni)

Írj a célokról, kérlek.

C

Előzmény: gb. (30)
aglaea Creative Commons License 2005.11.08 0 0 46

szia,

visszaolvastam mégegyszer, és most esett le a tantusz, hogy egy kicsit összekevertem a dolgokat.

Az eredeteti kérdésedre válaszolva szerintem minden élet egy út is egyben, függetelnül attól, hogy az egyén milyen formában éli meg, tudatosan, vagy csak úgy bele a nagy világba. Azért írom ezt, mert senki nem tudhatja, hogy a másik ember - aki látszólag átlagosan, nem tudatosan él - a saját "szintjén" mennyire éli meg az életét cél-tudatosan. Van, akinek ennyi a célja, a választása, hogy reggel melyik zokniját vegye fel, és hogy hazafelé meló után mit vásároljon. És emellett ott vannak a belső folyamatok...

szerintem ez jóval összetettebb, és emiatt ne lehet sem kizárni, sem kategorizálni, sem pedig általánosítani.

A "csak úgy alakul valami" is az út része. És ahogy halad az ember a saját útján, úgy lesz egyre több a tudatossága - és visszanézve felismeri, hogy bizony sokszor a "csak úgy alakul valami" fontos része volt a haladásának.

Előzmény: zsoma06 (43)
gb. Creative Commons License 2005.11.08 0 0 45

Varjal,ez meg csak a kezdet.

Előzmény: Törölt nick (42)
gb. Creative Commons License 2005.11.08 0 0 44

Sziasztok,

Sajnos addig nincs cel,ameddig tudatlanok vagyunk abban,hogy mik vagyunk.

Namost ha radobbenunk arra,hogy kik vagyunk, csak akkor lehet a munkat elkezdeni a cel fele.

Udv.

Előzmény: zsoma06 (43)
zsoma06 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 43
Szerintem valamilyen szintű célnak vagy iránynak kell lenni.
Előzmény: aglaea (39)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.08 0 0 42
jól
miazhogy!

nagyonis! ;-)))

(utána meg jöhet a magma-boarding, ha ha ha)

p.s.: miféle idő? erre nem járt az utóbbi pár évben...
Előzmény: gb. (41)
gb. Creative Commons License 2005.11.08 0 0 41

Sziasztok.

A szikra mindenkiben benne van ,csak alszik,var a kello pillanatra mint a vulkan.

sokan felreertik a reincarnationt,azt hiszik,hogy az ido vizszintes,holott fuggoleges.

egy kis jatekot jatszik a termeszet velunk.

Udv.

Kal ,mitszolsz ehez ?jol mondom?

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.08 0 0 40
kéretik nem leskelődni ;-))

(egyébként halálra dolgoztam, meg családoztam magam az elmúlt 3 hétben, erről volt szó)

egyébként meg lassacskán vagy a bagó megy, vagy én, én viszont senki vagyok, a bagónak ment nincs lába

na most mit tegyek?

béka: kal
Előzmény: gb. (36)
aglaea Creative Commons License 2005.11.08 0 0 39

Akkor ebben az értelemben az ÚT  csak akkor ÚT, ha tudatosan járja az ember?

Üdv mindenkinek! :)

Előzmény: zsoma06 (38)
zsoma06 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 38
Azt hiszem egy kicsit legyszerűsítetted a dolgot.
Ha alapból veszem az előző életeket akkor természetesen mindenki jár valamilyen úton. Az előző életek léte a Te meggyőződésed (az enyém is), a Te utad.
A legtöbb ember nem foglalkozik előző élet- következő élet "hülyeségekkel."
Ha az Ő szemszögükből nézem a dolgot, azt mondom: nem emlékezhetem arra, ami nem volt.
Ha a jelenlegi élete veszem alapúl, inkább Garotterrel értek egyet.
Kell tudatos választás és felismerés.
Üdv!
Előzmény: gb. (37)
gb. Creative Commons License 2005.11.08 0 0 37

Tudjak ,csak nem emlekeznek ra.

Udv.

Előzmény: Garrotter (34)
gb. Creative Commons License 2005.11.08 0 0 36

Vigyazz magadra, es dobd el azt a cigit,nemlatod ,hogy lassan folytogat????????

Előzmény: Törölt nick (33)
gb. Creative Commons License 2005.11.08 0 0 35

Szia,

Hat igen ,mindenki jar valamilyen uton,tudatosan vagy tudatlanul.

A tudatos utra teresre, az illetoben a vagyak kezdenek erosebbek lenni es elkezd kutatni ,minnel tobbet kutat ,persze kezd lassan felebredni,de az nem azt jelenti,hogy nem fog elaludni megint. Ez mindenkiben benne van ,igy lettunk teremtve,elobb,vagy utobb mindenki felfog ebredni,meg ha millio evekbe kerul,de akkor is.

Udv.

Előzmény: zsoma06 (32)
Garrotter Creative Commons License 2005.11.07 0 0 34
Nem, nem minden ember jár valamilyen úton. Az útat fel kell ismerni és csak utánna tudsz elindulni rajta. A -reggel fel kel, bemegy dolgozni, haza megy eszik, megtekeri az asszonyt- tipusú ember nem jár ilyen úton. A legtöbbjük még csak az útak létezéséről sem tud. G.
Előzmény: zsoma06 (32)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.07 0 0 33
lenni éppen lehet, na mindegy

inkább józan mámorba feledkezem

(rámszakadt az elmúlt 3 hét rendesen)
Előzmény: gb. (31)
zsoma06 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 32
Sziasztok!
Volna egy pár kérdésem:
Minden ember jár valamilyen úton?
Mire is gondolok?
Rengeteg ember van aki nem választ vallást, munkahelyet, életvitelt.
Csak úgy kialakul valami. Beleszületnek egy egyházba, elhelyezkednek dolgozni, nincs különösebb céjuk. Csak letudják az élete. Megtörténik velük minden, de bele nem nagyon szólnak.
Ők vajon milyen úton járnak?
Egyáltalán az úton való járás feltétele a tudatos választás?
Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!