Szerintem azért néz ki minden Borg emberszerűnek, mert azért megpróbálnak talán fiziológiai változtatásokat is véghez vinni az asszimilált faj testén. Mondjuk abban a részben, amelyikben a kiszabadult Borgok voltak a bolygó felszinén, ott is a kardassziai borg (az orvos) is emberszerűen nézett ki és nem voltak rajta mindenféle dudorok, mint azt már megszoktuk a DS9-ben. Talán csak ezért hasonlitanak egymásra.
Seven is hogy nézett ki, mielőtt "szét nem szedték", de most már király!!!!!!!!!!! :))))))
És a régi motoros visszatér:))
Melóhelyen van netem, aztán unalomüzésnek ujra csináltam indexes accot magamnak (a régi eltünedezett, és már foglalt..)
Locutus vagyok amugy, páran ugyis ismernek IRCröl meg armada mod és tsi:)
De tényleg nam asszimilál minden fajt. Ha jól tuodm pár fajjal (A Klingonokkal pl) kivételt tesznek, merthogy ők csak káoszt hoznának a rendbe (a közös tudatba) mondjuk elég poénos lenne egy ferrengi Borg :))
Bocska mindkettőtöktől, de nem minden fajt, csak amelyiknek olyan fejlett a technológiája, hogy asszimilálás után tovább tudják fejleszteni a Borg technológiai tudását vele... Az ősembert talán elpusztitotta volna, de nem akarta volna asszimilálni... :)
Veg :)
Nos így első látásra nem lesz szerelem a Hét Kilencedbe!! ;)
Jó volt ez a dupla rész, de azért zavart 1-2 dolog:
- Seven 18 éve vana Borgnál. De ilyen hamar hogy került a delta quadráns ezen pontjára ha ő is földi volt?
- Kissé furcsának találtam, hogy a Doctor megtalálta az ellenszert, míg a Borg, aki mindenhez képes alkalmazkodni nem.
"Seven of Nine = Hét-kilenced" ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ezt azért nem vártam volna, és a magyar hangja sem tetszik különösebben (lehet, hogy a német szinkron miatt, amit már sokkal többször láttam). Egyébként mi lesz a rövidités? Hetes, vagy Hét :(( nem igazán találó. Na mindegy már, ezen úgysem tudunk változtatni.
Azonban örülök, hogy végre elértűnk Seven-ig.
Egy kérdés a végére: azt mondják, hogy a borg rendszere hatalmas, hogy lehet, hogy a rész végére mégis elég jól kiérnek belőle? Vagy legalábbis eltávolodnak a központjától? Később még lesznek itt ellentmondások!!!
igen. ma néztem meg két startreket egymás után, angolul, egy TNG-t és egy Voyt. nem mintha közömbös lennék 7 idomaira, vagy hasonlók, de a szememben a TNG-ben nyújtott színészi teljesítmény egészen lenyűgöz, s jóval többre is tartom.
Azért miután kb. kétmilliószor láttam angolul a Scorpiont, ez a mai magyar szinkron elég lehangoló volt néhány helyen. Szerencsére viszont Sevennek befelé áll a rúdja és ha majd leszedik róla ezt a sok cumót, húha !
Nekem is a DS9 jön be a legjobban.. amit voszont Nagyöreg kihagyott az Morn.. ő a nem semmi karakter. És ami szerintem még jó pont, a háború kirobbanása (kicsit tetszik a militáns vonal). Azonban Kirk kihagyásának jó pontba vételével nem értek egyet, a TOs részek fénypontja volt, amikor a végén Kirk szétverte a főellen fejét.