Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2654
Szeretnem, de az a baj, hogy nem ismerik... Ide hagyomanyos jazz-es zeneszeket szeretnenek! Szinhazban , nagy Jazz fesztival....hmmmm, pedig bizony, egy Eddy Louis, vagy Sam Pagia:-)
Előzmény: tehtube (2653)
tehtube Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2653

Laurens!

Nem lehetne inkább valami olaszt, franciát, osztrákot?

Leginkább Sam Pagliát!!!!

Ott a honlapja, egyszerű, de Tc Pfeiler vagy Eddy Louiss is végre új színfolt lehetne.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2652
Fűtöm a kecskemeti jazz fesztival szervezojet, hogy valami Jazz Orgonistat hivjon mar meg! Rhoda Scott-ot is nagyon mondogatom Neki naponta, mikor nalam jar az uzletben...hatha:-) Azert egy Joey sem lenne rossz meg egyszer...
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2651
Shirley néni nagy kedvencem amugy! Imadom, es eroteljesen gyujtom is a lemezeit, de nincsen valoban ilyen cimu szamom meg Tole!úTalan nem nagykepusegbol, de be merem valalni, hogy a legnagyobb Shirley Scott gyujtemenyem van a kicsi hazankba...persze meg sok hianyzik tole...de igyekszem potolni, csakhat ha az ember nem MP3-ban szeretne, hanem eredeti bakeliteken, akkor az azert nem 2 Ft:-)
Előzmény: akapuli (2648)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2650
Mirol maradtam le?:-) Flinstones zeneje, csak nem Hammond orga orulet az is...?:-) Nem hallottam meg akkor az eredetit, vagy csak gyerekkoromban nem is vettem eszre:-) Merre, kinek van meg, hol lehet meghallgatni?
tehtube Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2649
Szerintem más. Ez a stílus inkább Milt Buckneré, de Sir Charles Thompsont, Earl Grantot sem zárnám ki. Én inkább fehérnek hallom mint Buckner és inkébb a theatre műfajból. Érdekes lesz utánanézni, jó kis zene :-)
akapuli Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2648
azt hiszem megtalaltam, ki jatsza a flinstones eredeti zenejet: shirley scott!!! persze nem biztos, de ezek a bele-belekalamolasok az o iranyaba mutatnak. zsir.
almost famous Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2647
Nem egészen.... (bárcsak úgy lenne..) Ennél kicsit kacifántosabb a történet :)
Előzmény: LaurensHammond (2646)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2646
Csak nem veszel egy A100-at? Huuu akkor az meg jobban fog szolni, mint a Pompei korszaka a Floyd-nak! Na egy olyan koncertre meg en is felutazok majd videkrol...szolj elore!!!
Előzmény: almost famous (2634)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2645
Vigyazz, a Wanderley-nek eleg vekonykan, ambar stilusosan, de nem dogosen szol a Hammond-ja! Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy egy tranyos is akar! A merce szerintem egy 1958-1965 kozti felvetel Jimmy Smith, Shirley Scott, Jimy McGriff, Johnny Hammond Smith stb stb
Előzmény: hvik (2632)
tonewheel Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2644

Kedves Lizzi!

Örülök ,hogy érdeklődsz felőlem - ezért gondoltam ,hogy a rólam feltett kérdésekre legjobb ha magam válaszolok ,bár  - Tehtube-Zsolt aki ezek szerint nem csak minden Hammondok legnagyobb ismerője hanem legalább annyira aprólékosan ismeri az orgonák gazdáit is - már megadta a fő kérdésre a fő választ amit ezúton is nagyon köszönök neki!!

A B2-t a német ebayen valóban én hirdetem - már sokadszor. Valahogy mindíg "szélhámosokkal" hoz össze a sors és így az én legnagyobb örömömre viszont a pénztárcám legnagyobb bánatára még  mindíg megvan. Az ajtóm természetesen bárki elött nyitva áll nagyon szívesen megmutatom az éppen aktuális és kipróbálható darabokat. Jelenleg a B2-n kívül még egy RT-3 as orgona az ami kipróbálható ,de Harangozó Misi "bácsi" már elkészült az M111 -es átalakításával is így rövidesen az is megtekinthető és kipróbálható lesz.  A legnagyobb falatot a végére haytam - egy két hónapon belül elkészül egy gyönyörű B3-as orgona is amelyet maga a "legenda" Jimmy Smith használt közel 10 éven keresztül most még sajna eléggé lelakott állapotban vár az "újjászületésre". A számom: 70/3108762 ha felhívsz tudunk időpontot egyeztetni és kipróbálhatod az orgonákat.

ui: Helyes volt az információd a B3000-el kapcsolatban. Ez volt ugyanis az első orgonám és rengeteg koncerten használtam egy két utas Wersi lslie-vel ,de ez sajna már a Kékesi Zoli gyüjteményét gazdagítja mert egy pár éve megváltam tőle.

Horváth Krisztián

tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2643

Bocs' rossz infót kaptam, mégiscsak SZOMBATON lesz Brian Auger. Részemről sajna.

A nem, az az, hogy nem a nagykanizsai B3000-es HK. Egy másik.

Gratula, jópofa kettévágás, érdekes. Az eredetileg fejjel lelógó A0-28-al így mi van? Gondolom át lett rakva máshova. Lehtene képet hátulról, belülről?

Zs.

Lizzi Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2642

ÉRTETTEM.Csak azt nem hogy mire: nem.

üdv: rt

Előzmény: tehtube (2639)
C3juice Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2641

végre sikerült felraknom...

Előzmény: C3juice (2640)
C3juice Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2640

sziasztok,

rég jártam itt, már a jelszó sem müködött...

Itt van az elmaradt kép az A100 splitemről.

tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2639

Most, VASÁRNAP este Bécsett BRIAN AUGER quartet. Beugró: 20E. Brian Auger Jon Lord vetélytársa volt Emo mellett. Ő kicsit jazzesebb. Kit érdekel a szervezkedés miatt?

Lizzi: nem.

Lizzi Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2638
Ő nem ugyanaz aki a régi LZ-s hammondtulajok közt szerepelt egy B3000-el. És valóban gyöngyösi? Milyen zenekarban játszik?
Előzmény: tehtube (2637)
tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2637
Aktív zenész. Nem viszi magával tudtommal. Megnézhetsz nála B2, RT3, M111-et.
Előzmény: Lizzi (2635)
tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2636

A részleteket még meg kell beszélnünk :-)

Előzmény: almost famous (2634)
Lizzi Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2635

Sziasztok,

Mit lehet tudni a Horváth Krisztiánról? Szép hangszere van az biztos. Játszik netán itt gyöngyös közelében valami zenekarban? (Én is gyöngyös környéki vagyok.) Sajnos a környéken nem sok Hammond van. Még Hatvanban tudok egyet, de azt is csak hallomásból.

rt

Előzmény: tehtube (2630)
almost famous Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2634
Nade hamarosan A-100 fog szólni az Echoes of Pink Floydban, ugye Mester? :)
tehtube Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2633

Hát igen. Emo nagy dolgokat művelt 67-68-ban az L102-esével. Ámbár amint tehette C3-ra váltott. A 3. Nice lemezen már C3 szól 1969-ben. Aki szereti Emo Nice-os munkáit, valószínűleg ugyanúgy bejön neki Dave Stuart-Egg-L00?

Nagy spinetes volt eleinte és szintén anyagi okok miatt Booker T Jones. A Green Onions és társait egy M3-mal nyomta kb 61-65-ig.

Még nagyon érdekes spinetes talán: Jean Jacques Kravetz-Frumpy-T100, Balázs Fecó-Neoton, Taurus, Korál-T100.

Wanderley, Wunderlich nagyon más műfaj, nehezen összehasonlítható. Márcsak azért is, mert ők nem igazán B3-at használtak, inkább X66, X77, E100, H100, ami igencsak más mexólalású. De, a korszak viszont azonos, a hatvanas évek vége, hetvenes évek eleje.

Mégegyszer Emo: számára a legjobb Hammond sound, amit megpróbált lemásolni magának, az Jack McDuff-é a Rock Candy koncertváltozatban. (Beauty In B, 168.oldal)

Előzmény: hvik (2632)
hvik Creative Commons License 2005.11.20 0 0 2632
Azért vannak egy páran, akik meg tudják szólaltatni a spineteket is. Én pl többre tartok egy Emersont L-100-on mint mondjuk Walter Wanderley-t a B-3-asán. Jó, azért hozzá kell tenni, hogy nem azonos korszak a kettő.
LaurensHammond Creative Commons License 2005.11.20 0 0 2631
Nem hiaba, a klasszikus sound, amit szerintem mindenki szeretne az az A B C + egy csoves fatokos Lacika! Nincs mese, ez az übertopp!!! Csakhat ez a legdragabb is...ki van ez talalva:-)
tehtube Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2630

Azt hiszem spinettel "el van látva" az ország. Sajnos nincs is más szinte.

Koncertre továbbre is a legjobb kompromisszum egy jó digiklón.

A B2-t Horváth Krisztián árulja. Érdemes gondolkozni rajta mert ez a 3/4M jutányos.  Írjál neki ha érdekel, ámbár nem így ecseteled a helyzeted.

Analóg Hammond, hmmmm. A B-3 kollégának Aurora, Almost F kollégának B200 és Nallaci kollégának B-3000, X5-ben van ilyen Pesten, sőt van amelyik eladó is. Korrektül működnek csak az ordasság kicsit hiányzik belőlük. Az Echoes Of Pink Floyd koncertjéről írtam, hibálanul szólt a B200, persze a Pink Floydos szerepben és azért egy csövesített Soltonnal "meg volt bolondítva" a hangja. Rhoda Scott is több lemezén B3000-et használ.

Mint soxor írtam, némi ordasság már van az L-ben, több az E-M-ben és a max, hát úgyis tudjátok... :-) Annyit még összefoglalva hogy azt tapasztaltam hogy a legordasabb a 3. változatú vibrátó shift line: 1959-> és mintha karcosabb lenne a régebbi, az ezüst trafós A0-28 ->1962 hangja. Ilyen a Joey-es A100-am.

Na jó, azért egy fekete trafós A0-28-tól sem kell elkenődni :-), ilyen volt az A102-mben. Viszont a régebbi shift line-okkal határozottan gyengébben sír a bébi! Azt mindenképp cserére javaslom.

KE Norbert! Szólj mikor jössz, legtöbbször otthon dolgozom, megoldjuk. Most csak a Joey van kész. A többihez még nem fértem hozzá időben.

Üdv, Zs

hvik Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2629
hvik Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2628
Ha B-3 egyelőre még nem is, de egy l-szériával már kiegyeznék. Aztán majd így szépen ellátom az országot Hammonddal...:))
Előzmény: LaurensHammond (2624)
hvik Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2627

Üdv Mindenkinek!

Igen, jól látjátok, "szerencsét próbálok" úgymond. Arra számítok, hogy ha netán elkelne, abból a pénzből tudnék venni egy ennél jobbat. Bár lehetséges és valószínű, hogy ebből semmi nem lesz. Másik verzió: régóta játszom egy együttesben, és nagyon-nagyon elkelne valami jobb hanxer a jelenlegi YAMAHA PSR-500 szintimnél. Sajnos ebben az esetben nem számíthatok a 120kg-os Hammondomra, mert nincs ember, aki ezt a hatalmas jószágot hurcolja a koncertekre. Szóval így állnak a dolgok. Megjegyzem, fájó szívvel búcsúznék Tőle, de az biztos hogy nem sokáig maradnék Hammond orgona nélkül:)

ÜDV

VLE

Előzmény: Lizzi (2622)
Lizzi Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2626

Sziasztok,

milyen hangja van a nem tonewheel-es analóg hammondoknak pl: X5? Mennyire hozza a hanggenerátora a hammond sound-ot? Tudtok valami linket (mp3, wav, stb.)ahol meg tudnám hallgatni az X5 hangját?

KarnEvil Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2625

Örülök, hogy összejött az anyag :)

Nagyon kíváncsi vagyok rá, valamikor elugrom hozzád és csinálunk egy másolatot, ha nem gond. Én hétfő-kedd-szerdán vagyok Bp-n. A Sponzára is nagyon kíváncsi vagyok a CX-3 miatt.

Más. Nem Hammondos téma, de segítettem Fogar bácsinak bevinni a suliba a Mark II-es Rhodes-át (73), aztán másnap nyúztuk kicsit a hangszert. Wow! Gyönyörű állapotban van, az öreg szépen megkímélte. 80-ban vette újonnan... Sokkal finomabb a billentése, mint a Mark I-nek, a hangjáról nem is beszélve. Rögtön beleszerettem. Kár (vagy szerencse), hogy most anyagilag nem állok a helyzet magaslatán, mert rögtön elkezdenék vadászni egy ilyenre :)

Laurens! Bocs, de most vettem észre, hogy még mindig nem küldtem el neked a beígért anyagot. Most találtam meg a borítékot megcímezve, ahogy elkészítettem, csak éppen elfelejtettem feladni... :) Kissé szét voltam esve az utóbbi pár hétben :)

Előzmény: tehtube (2623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!