Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
Igen, a „Részletek”-ben 1 DIN-est írnak, viszont a „Leírás” végén levő „La historia del desarrollo de la consola central”, vagyis a középkonzol kiviteli változatainál a 2007-2011 évjáratok esetében 7” 2 DIN-es szerepel. Már csak ezért is, a tisztánlátás végett értekeznék a forgalmazóval.
Ilyet azért nem mernék állítani, főként látatlanban nem, mármint, hogy nem lehet probléma! A készüléket csak a tájékoztató leírásokból ismerem, konkrétan nem találkoztam vele. A CC2L 32G-t – a modellen belüli – írott paraméterei alapján javasoltam, ellentétben a gyengébbel (1G+16G/1 GB RAM 16GB belső memória). Igaz, majd 40 USD-vel többe kerül, de ha van rá keret, akkor megérné azt választani.
Ismételten végignéztem a képeket, és az OSD nyelv tekintetében kezdek elbizonytalanodni, ugyanis a látottak nincsenek szinkronban a hirdetési szöveggel, ahol csupán a korábban említett két nyelvet tüntetik fel, míg a képek angol, s ha jól emlékszem spanyol nyelvet is mutatnak.
Ha ez így van, akkor elképzelhető, hogy másutt, másban is lehet eltérés a leírtakhoz képest. Magam részéről felvenném a forgalmazóval a kapcsolatot, s a biztonság kedvéért tisztáznám, hogy a fejegység fizikai méretek és elektromos kapcsolása tekintetében megfelel-e, kompatibilis-e az érintett járművel (típus/modell/évjárat vonatkozásában).
Autóspecifikus készülék, tehát elvileg egyszerű a beszerelése.
Amint látom, az OSD nyelv csak orosz és kínai. A leírás szerint a paraméterek egyébként jónak mondhatók. Tudtommal orosz honban a kedvelt készülékek közé tartozik. Tapasztalataim alapján – kezelés szempontjából – a fizikai gombokkal is rendelkező fejegységet tartom célszerűbbnek.
Ha egyébként megfelel, akkor a CC2L 32G-t lenne célszerű vásárolni.
Láthatóan, felfelé kúsznak az árak, a jobbak eléggé drágák.
Az alábbi elég jó ár/érték arányú készülék: 7”, autó specifikus, jó paraméterek és szolgáltatás, kellő felbontás, IPS kijelző, magyar OSD nyelv, + ajándékok, ingyenes szállítás.
Sziasztok! 2011-es Toyota Avensisbe milyen beépíthető multimédiád ajánlanátok? Mi a véleményetek az aliexpressről rendelt multimédiáról? Erről mi a véleményetek:https://bit.ly/3nEFX9u?
Köszönöm a gyors választ, de azt hiszem nem egyről beszélünk. Rosszul fogalmazhattam, mert az eredeti porobléma nem az, hogy kevés a memória, hanem az, hogy fizikailag eleinte 1024Mb van, ami több mint elég lenne, de később meg 512Mb. Mint a PC-ken, amikor 2db 512Mb-os kártya van (összesen1024Mb), de a rendszer csak az egyiket tudja kezelni, ezért 512Mb a rendelkezésre álló. A belassulás pedig emiatt van, hogy az 512-ből maga a rendszer 480-at használ. Ha folyamatosan tudná a teljes 1024-et, akkor nem lenne szükség gyorsítótár ürítésre sem. Megpróbálok 2 fotót csatolni az előtte-utána állapotról.
Hogy milyen sikerrel jár, az majd elválik, de az alábbi megoldások lehetségesek (mindegyik után ellenőrzés, hogy létezik-e még a jelenség):
(1) Belépni az „Alkalmazások” menübe, majd a „Beállítások”-nál a Google Play választása. Törölni a beállítások gyorsítótárát.
(2) Eltávolítani a Google Play és Google szolgáltatás frissítést, majd újra indítani a készüléket.
(3) A „Gyorsítótár partíció törlése”.
(4) Ha a probléma továbbra is fennáll, s a jelzés szerint tele/kevés a memória, de ez nem bizonyos, akkor egyéb hibáról is szó lehet. Ez esetenként a gyári beállítások visszaállításával megszüntethető, mely eredményeként minden adat törlődik, és visszaáll az eredeti állapotot. Ezért csak a biztonsági mentést követően javasolt végrehajtani.
Egy utólag beépített androidos fejegységem van. Nem én építettem be, már így vettem az autót. Bootoláskor a rendszer még 1Gb RAM-mal operál, de pár perc alatt "elfelejti", hogy ennyi van és már csak 512Mb marad, vagyis ennyit mutat a futó alkalmazásoknál és a rendszerinformációkban is. A rendszer ebből alapból használ 480Mb-ot, emiatt az egység használhatatlan, mert bármilyen alkalmazás futtatásakor gyakorlatilag lefagy. Találkozott már ilyennel valaki? Légyszi adjatok tippet, hogy mi a hiba. Nem is konkrétan a megoldás kell, csak hogy miért csinálja ezt, mi a probléma? Órák óta keresgélek, de semmit nem találok róla.
BMW E90 -be beszerelt V5C-M631 CAN-es Tolatókamera inteface probléma! Egy 318.D 2008. E90-es., I-Drive-s. , egy "Menü" gombos, PDC nincsen, autóba van beszerelve.,az interface táp bekötések Ok, CAN hiba nincs, minden müködik az autón, fulldiagban sincs hibakód.Csak hátsó kamera lett fölszerelve valahol-annó.., tolatóba pozicióba"kapcsolva se kép se hang" figura van. Az interface-nek van analóg bemenete is a tolatólámpáról., ezt használták fel a beépitésnél, ugy hogy a közvetlenül hátsó tolatólámpa vezetékéről elörehuztak egy vezetéket az interface Fehér tolatólámpa bemenet analóg vezetékére., rückvertz állásban itt meg is van a +12V.., A kamera plusz vezetékét is előrehozták és az interface konfigurálható +12V (1A) Zöld vezetékére kötötték. Ennyi müküködés van összesen: I-drive MENÜ gomb kb 5mp-ig nyomva bakapcsolódik a video forrás kimenet állás, és a hátsó kamera teljesen mükődöképessé válik élőben is. Csatolt beépitésiből azt véltem kiolvasni., hogy utánszerelt kameránál az "OSD/Misc menüből konfigurálni kellene elöszőr., és hogy ez az I-Drive-ból elérhető volna.., de én nem tudok belépni ebbe a menübe.Nem kizárt hogy nem jól értelmezem a belépési folyamatot?? Egyébbként Gyári menübe betudok lépni stb. Sajnos nem tudom., a nem müködő kamera elözményeit, mert igy hibásan lett véve.
Ha teljesen jól működne akkor nem frissítettem volna illetve szerintem frissítésnél nem lehetünk biztosak semmiben. A frissítésben legyen szó bármiről is benne van a kockázat. Polluxtroy fórumtárs remélem jön hamarosan és megtudom mi volt a frissítés amit küldött, de nem adom fel egyenlőre.
Az történt, hogy nem Android 9.0-ás verzió volt. Rosszabbul is sikerülhetett volna! Működő megoldást lehetőleg nem frissítünk, csak abban az esetben, ha biztosak vagyunk benne, hogy frissítést követően is működni fog. Egyébként előfordulhat, hogy búcsúzhatunk a fejegységtől, vagy ha valahol vállalják a kínai javítását, az bizony nem olcsó. Kínai fejegységek esetében pedig különösen kockázatos lehet az operációs rendszer frissítése.