A hoteltől a rajthoz mentek, amikor az esemény történt. Egy pirosnál álldogáltak, mikor Joachim meg merészelte kérdezni a hollandus autóst, hogy mi van a kezében. Ez flamandéknál nyilván valami ősi sértés lehet, mert az úriember teljesen megvadult, megpofozta a szegény luxemburgit és a földhöz vágta a bringáját.
Tom Frei beszámolója szerint olyan volt, mint a Vadnyugat. Ilyen agresszív emberrel még soha nem hozta össze a sors, négy rendőrnek fél órába került lecsitítani.
A slusszpoén: az ipse 62 éves volt! Nem tudom milyen fű, por vagy bogyó van divatban a holland nyugdíjasok között, de jó lenne írni Szabinak, hogy a tilos jelzésnél ne ismerkedjen, mert árt az egészségnek. :-)
1 José Iván Gutierrez Palacios (Spa) Caisse d'Epargne 5.31.90 (47.86 km/h) 2 Cyril Lemoine (Fra) Crédit Agricole 0.00.08 3 Edvald Boasson Hagen (Nor) Team Columbia 0.00.33 4 Sébastien Rosseler (Bel) Quick Step 0.02.80 5 Michael Rogers (Aus) Team Columbia 0.03.33 6 Koen De Kort (Ned) Astana 0.03.86 ... 16 Thomas Frei (Swi) Astana 0.09.07 30 Aaron Kemps (Aus) Astana 0.13.38 65 Sergei Ivanov (Rus) Astana 0.20.97 89 Steve Morabito (Swi) Astana 0.25.90 110 Berik Kupeshov (Kaz) Astana 0.32.81 144 Benoît Joachim (Lux) Astana 0.43.97
A csapat:
1 Caisse d'Epargne 16.47 ... 7 Astana 0.13
Érdekesen kezdődött a verseny, ami azt illeti...
Kezdődött azzal, hogy a bemelegítésnél egy elmezakkant hollandus megtámadta a csapatot egy piros lámpánál. Először beérte némi szájkaratéval, de aztán elkezdte püfölni Benoit Joachimot. A fiúk kénytelenek voltak rendőrt hívni, a gyorsan kiérkező közeg távolította el a barátságtalan helybélit. Hogy mi gondja volt épp szegény Joachimmal...?
Az időjárás se fogadta kegyeibe a versenyt, mert először jó volt, aztán elromlott a végére pedig megint megjavult. De Kort korán indult, még jó időben, Shefer mester helyes döntése alapján, így elég jó időt tudott menni. A pálya nem volt könnyű volt benne szépen emelkedő is.
Szóval a fiúk épen és egészségesen megúszták a napot, és ez is valami. Koen 6., ami igencsak bíztató a továbbiakra nézve.
A nap hőse Julien volt, aki bedolgozva magát a szökésbe mindenféle kategóriában pontokat és jóváírásokat szerzett. Ráadásul így felverekedte magát az összetett 5. helyére. Tomas kicsit visszavett tegnap óta, mert az első szakaszon a sprint leginkább egy kamikaze-dzsemborira emlékeztetett. Márpedig ő a Vueltán szeretne valamit mutatni és nem a kórházban. A csapat jól van, kivéve Assant, akinek gyomorproblémái vannak, úgy néz ki, megártott az ünneplés.
Yates mester is elégedett lehet a nappal, eddig a 11-s számú autóval kellett beérnie, ami nem jelent túlságosan jó pozíciót se frissítési, se segítségnyújtási szempontból, de most Mazet kiverekedte neki hogy előrébb kerüljön a karavánban. :-)
Aaron sincs rajta a 19-es listán, valószínű, hogy neki is mennie kell.
Idén télen is, amikor se munkájuk, se csapatuk, se pénzük (utóbbi kettőt Biver bitorolta) nem volt, Kemps Bundabergi házába bútoroztak be, és mindenféle kritériumokon meg pályafesztiválokon próbáltak javítani a bankszámlájuk állapotán. Koen még az Auszi bajnokságra is benevezett. :-)
Tour du Limousin 1. szakasz, Limoges - Guéret, 166km
1 Nicolas Roche (Irl) Crédit Agricole 4.04.02 (40.81 km/h) 2 Steve Chainel (Fra) Auber 93 0.03 3 Sébastien Hinault (Fra) Crédit Agricole 4 Romain Feillu (Fra) Agritubel 5 Anthony Geslin (Fra) Bouygues Telecom ... 12 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 19 Roman Kireyev (Kaz) Astana 29 Gregory Rast (Swi) Astana 43 Andreas Klöden (Ger) Astana 46 Julien Mazet (Fra) Astana 79 Assan Bazayev (Kaz) Astana 1.52
DNS Sergio Miguel Paulinho Moreira (Por) Astana
Az összetett ugyanez, némi jóváírással fűszerezve.
A Creditesek érthető módon nagyon hajtana, Roche szépen hazaért. Az Astanára sem lehet panasz, megjöttek a mezőnnyel, Vaitkus meg még előre is keveredett. Csak Assan maradt le, feltehetően egész nap babaképeket mutogatott bárkinek, aki hajlandó volt megnézni. :-)
Benjiről nincs info, hogy miért nem állt rajthoz, Paulinhoról ellenben igen. A portugálunk nemes egyszerűséggel lekéste a rajtot holmi közlekedési nehézségek miatt. Még mindig sztrájkolnak a reptériek? :-(
Holnap új nap és új szökés virrad, majd kiderül, hogy engedik-e érvényesülni.
A Skill meghallotta az új idők szavát, és szorgos vásárlásba kezdett, hogy 2011-re kellő számú ranglistaponttal rendelkezzen. A Credit szélnek eresztett versenyzői közül is csemegéznek, szerintem Koen is jó helyen lesz ott.
Sok sikert Haimarnak az új csapatában, természetesen ezután is követni fogom a pályáját, főleg hogy az egyik kedvenc aktív versenyzőm. Remélem szépen teljesít majd és hasznára lesz az Astanának! Ettől még elég nagyot csalódtam most benne.
Ez ugye 11 versenyző + Klöden az pont egy tucat. Állítólag a három kazahhoz ragaszkodnak a szponzorok (érthető módon), így marad hat hely.
Contador ugye biztos és Leipheimer is szerintem, nem véletlenül hagyja ki a Missourit a csapat. Hornert nem valószínűsítem a sérülése miatt, bár előtte jól ment. Navarro ott lehet szerintem, jó formában volt az idén. Benjinek most született gyermeke, kérdés, hogy plusz energiát ad-e, vagy inkább elvesz? Paulinhonak egészségügyi gondjai voltak, ezért hagyta ki az Olimpiát. Rubierának minden bizonnyal ez lenne a búcsúversenye. Vatkus jó formában van, de befér-e két sprinter. És Klöden...
Azt írja a villanyújság, hogy a lengyel Piotr Zielinskit csábítja az Astana és a Katyúsa is, de ő valszeg marad a jelenlegi csapatánál, a francia Bretagne - Armor Lux-nál.
Hogy miért téma, hogy valaki _nem_ érkezik?
Egyrészt minden hír, amely megakadályozza a topik süllyedését örvendetes. :-)
Másrészt arról volt szó, hogy azért lett Mazet elhajtva, mert kell a hely a kazahoknak. Erre kinek az érkezéséről szólnak a hírek? Egy norvég és egy lengyel...
Zielinskiről leginkább keveset lehet tudni, 24 éves, 2005-től jegyzik, van pár kisebb győzelme. Az a tény, hogy egyedüli külföldiként helye van az egyébként színfrancia kiscsapatban, azt mutatja, hogy van benne fantázia...
csináltattam egy " pólót, nem olyan nagy szám, de biztos lesz akinek leesik az utcán, ez a hátulja és azér rózsaszin mer hogy "giro feeling" sztem szép :)