Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
nézegetve a képeket többfélét is láttam úgy gondolom talán ez is belefér.
A rudazatot meg ledobtam róla az undorító volt, de már kitaláltam hogy lesz.
Egyenlőre rudazat nélkül fekszik.
Más:
Felraktam a szint alatti motoros conrad állítóműveket, a papír 16 V váltó feszt ír meghajtásra, de ezzel olyan vadul rángatja szegény váltót, úgy csattan mintha elektromágnes lenne. Pláne, ha még ezt a nyekenyókát is ráakasztom, szegény kiszakad a helyéről. :-)
Méghozzá legalább két oldalról kb. 60 fokos szögből (esetleg 5200 K-es állandó színhőmérskéletű lámpával), akkor szépen azt adja vissza a kép, ami az eredeti látvány...
Szia! Nagyon klassz,kedvem lenne nekiállni csinálni egy pár darabot,de megvárom még tökéletesen kidolgozod,már ha nem titok a gyártási folyamat.Üdv: Gábor
Sziasztok!! Lassan egy keveset megint léptem előre :) Egy pár kép a jelenlegi állásról! Sajna a fotón nem értem miért,de nagyon "csillog" a kavics,ja és jól látni milyen poros minden:):):)
Hát az R2 (R358-360) igencsak nem ajánlott, pár a legtöbb mozdony és akár még a Gosa, CAF kocsi is képes elfordulni, nem túl szép és nem is igen biztonságos...
Kipróbáltam a tillig síneket... hát tényleg ég és föld a régi magyar I profilos sínhez képest. Igaz hogy drágább és rövidebb is mint a régebbi egyenes szakaszok, de hát ez van. A váltókhoz szerintetek milyen (elektromos) állítóműveket érdemes venni? Vagy csak a gyári tillig állítóművel kompatibilis? (bocsi ha már 1000x volt itt téma) Azzal elég húzós ára van egy-egy darabnak. És az íves váltókkal mi a tapasztalat? Mintha régebben írta volna valaki, hogy néha kisiklanak rajta a szerelvények.
Viszont legközelebb elpakolnám a szerszámokat, ragasztókat, stb. ahhoz hogy ezek ne legyenek zavaróak a képen.
Nem szerencsés az se, hogy kézzel mozgatod a kamerát... tudom nem mindig lehet elkerülni, de ilyenkor célszerű egy kb. 3-4 kg-os súlyhoz erősíteni a fényképezőgépet és garantáltan nem fog rezegni.
Inkább be kell állítani jó helyekre és ott készíteni a felvételeket.
A színhőmérséklet elcsúszott a sárga (meleg felé), célszerű ezt is beállítani (már ha lehet), mert így kicsit régi-film érzése van az embernek.
Persze azt csinálsz, amit akarsz :) ezek csak tanácsok...
Úgy emlékeltem, hogy H0-ban utazol, és ezért lepett meg a méret, mert azon jóformán egy r3 és r4-es kör fért volna ki. :D De lehetett volna dupla fővonal villamosítva! :D Azért az a nagy asztal méret már ijesztő lehet, bár lenne annyi helyem, sok kompromisszumtól megszabadultam volna.
Nekiestem az állítómű gyártásának, svájci jellegűt szerettem volna, de rajzom nem volt csak egy fényképem.
Elkészült a prototipus , de máris látom a hibákat, így összeállítva feltűnik, hogy saccra készült. A súlyzós rúd nem leng ki eléggé ( a rudazat furatát lejjebb kell raknom), és alacsonyabbnak is kellene lennie. Egyébbként mind a két része működik, bár egy kicsit feszesen jár, a rudazatát is még újra kell gondolnom.(be kell iktatnom egy plussz csuklót)
Igen, ez a keskenynyomközű asztalka lesz modulcsatlakozási lehetőséggel. Épülget egy 3 részes modul és egy jelenleg 380x705-ös nagy asztal szintén 3 részből.
Ez éppen egy N-es modulasztal. A sínt Humbrol 62-vel festem ecsettel. Ha megszáradt, a kavicságyat kissé szárazecsetelem. Nemrég vettem egy elektromos légycsapót és abból csináltam statikus fűszórót.
Ilyen rozsdás sint mint ami a 1790 hszben a 3ik képen van, hogy lehet csinálni? Le van festve barnára? Mivel célszerü? A fű is nagyon jó, az hogy készült?
Egy kis helyre, egy viszonylag egyszerü terepasztalt szeretnék. A Z-s vagy az N-es méretet javasoljátok inkább?
Szia! Egy kis ügyességgel szét tudod vágni az alapot,ha nem akarod a nagy tartályt is felhasználni.Majd némi terepmunkával (szórás) eltüntethető az eredeti állapot nyoma!Az én asztalomon pl. így van megoldva a dolog,így egy teljesen más geometria lett kialakítva.