Keresés

Részletes keresés

Transwarp Creative Commons License 2001.03.31 0 0 1600
Hetes...
TNGben a Data-t meg Adat-nak hivják majd?
Cifu Creative Commons License 2001.03.31 0 0 1599
Nekem talán a "We are the BORG" forditása fájt a legjobban, nem figyeltétek?
"Mi BORG vagyunk"...
Miért nem a szószerinti [és már alkalmazott] "Mi vagyunk a BORG"???
De a "Hétkilenced" is viszi a primet...
pg_breki Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1598
Sajnos tényleg nem olvastam mindent. Azért ez mégse olyan tulajdonnév, mint a Tom Paris vagy a B'ellena. Ez a száma. Seven. Az pedig HÉT. Na jó, ne vesszünk össze!! ;) Szerintem korrekt! :)

"Kes átlényegülése része az okampa életciklusnak, vagy a rendkívüli körülmények "áldozata" lett?"

nem hiszem, hogy az életciklusa része lenne. Már csak azért sem, mert pár résszel ezelőtt, amikor a jövőből jött visszafele, öreg vénasszony volt 9 évesen. Rút volt, de nem világított! ;) Sajnos abban sántított az a rész, hogy az egy lehetséges jövőként volt feltüntetve, dehát most úgy átalakult minden ok nélkül, hogy esélye sem volt 9 évesen meghalni a Voyageren.

Előzmény: mrzool (1597)
mrzool Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1597
Kes átlényegülése része az okampa életciklusnak, vagy a rendkívüli körülmények "áldozata" lett?

Érdekes kérdés, igazából a sorozat sohasem foglalkozott azzal, hogyan végződik /változik az ocampák élete (legalábbis nem emléxem rá:). Sokat elárul majd a 6. évados Düh c. epizód, ki kell várni...:))

ui: A Hetes név, szerintem korrekt. Elvégre magyarok vagyunk, vagy mik. Ezzel az erővel az is baj, hogy a rangokat lefordították. Commander Chocapic vagy Captain Jim Beam-hez mit szólnátok? Szerintem nektek sem tetszene. ;)

Úgy hittem, többet nem fogok reagálni rá, de látom, még mindig vannak, akik nem olvassák a régebbi hozzászólásokat, vagy csak egyszerűen nem esett le a dolog egyeseknek.:)) Szóval szerinted a rangjelzés az tulajdonnév??? És mi is az, amit nem illik fordítani? A tulajdonneveket.

Dave Bowman Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1596
erre tényleg kíváncsi vagyok, bár alant mintha lett volna szó róla. viszont akkor miért vannak helyzetek, ahol kivillannak az "idegen nyelvek"?
Előzmény: John Zero (1595)
John Zero Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1595
Látom nem csak nekem jutott eszembe erről az a Végtelen Határok rész, bár azt kell mondanom, hogy az a VH rész messze jobban adta elő a témát (még akkor is, ha nem 100%-ig ugyanaz volt).

"Azt mondjátok még meg, hogy miért tud mindenki angolul a Delta quadránsba?"

Ez még hagyján lenne, na de mindenki MAGYARUL beszél! ;-)

Előzmény: pg_breki (1594)
pg_breki Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1594
mrzool, Mr fusion!
Köszönöm a válaszokat! :)

Ez a mai rész rohadtul hasonlított egy Végtelen Határok-os részhez. Az is jó volt, ez is. :)

A Borg csajnak van ám alakja. :) Bár, remélem ez nem olyan álruha, mint a Batman-é! ;)

Azt mondjátok még meg, hogy miért tud mindenki angolul a Delta quadránsba? A másik, ami idegesített a Borg kontra szerves faj résznél, hogy a szerves azt jelenti ÉGHETŐ! Akkor egy rohadt lézerágyú nehogy már ne érjen semmit!

ui: A Hetes név, szerintem korrekt. Elvégre magyarok vagyunk, vagy mik. Ezzel az erővel az is baj, hogy a rangokat lefordították. Commander Chocapic vagy Captain Jim Beam-hez mit szólnátok? Szerintem nektek sem tetszene. ;)

Transwarp Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1593
Nos igen, Dob:))
De itt sosem voltam Locutus, Locotus meg máshol sem:))
bozilla Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1592
Kes átlényegülése része az okampa életciklusnak, vagy a rendkívüli körülmények "áldozata" lett?
Dob Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1591
Hi Locotus, mot már tudom mi az uj nicked..
Előzmény: Transwarp (1584)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1590
Érdekes, hogy a Maquis tagok simán megkapták a Csillagflotta egyenruhát, Sevennél meg senkinek nem jut eszébe, hogy ő is normális egyenruhát kapjon... Bár tudom, mindent a nézettségért... :(
Előzmény: Nagyoreg (1588)
Dob Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1589
Azért lesz egy-két rész amiben így vagy úgy de lesznek érelmei,azok nagyon jók. Mondjuk a macsó Borgos duma nagyon bejön.
Előzmény: BeePee_3 (1587)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1588
Többnyire... De később is állandóan kiszúrják, hogy ő kilóg a sorból... (vajon miért?????? :))
Előzmény: BeePee_3 (1587)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1587
Nos abban igazad van hogy nem megy át akkora személyiségfejlődésen mint pld. a doki. Az is igaz, és most SPOILER jön, hogy az alkotók maguktól zárták ki a lehetőséget (7. szezon Human error) amikor kitalálták, hogy be van építve Sevenbe egy "borg magatartás-szabályzó ami nem engedi, hogy érzelmei legyenek. Na ez a legnagyobb szemétség. Nem mintha azt vártam volna, hogy Seven tiszta emberi lesz, de ez erős. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy amit te mondasz >"két epizódonként jön valaki, aki ki akarja nyirni Sevent mivel egykor Borg volt"
csak többnyire a negyedik szezonban (ez megy most a Viasaton) lesz így...
Nagyoreg Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1586
SPOILERVESZÉLY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az oké, hogy csinál majd olyasmiket, amiket leírtál. Igen ám, de általában két epizódonként jön valaki, aki ki akarja nyirni Sevent mivel egykor Borg volt (hogy most már nem az, az a kutyát sem érdekli). Ezzel pedig mindig visszavetik a személyiségfejlődésben, amitől amúgy is igen hideg természete nem enyhül meg...
Seven ráadásul nem tudja levetközni a Borg gondolkodásmódot, mivel gyermekkorában asszimilálták. Így magától lesz olyan, mint egy drone. Ezért lesz borgabb, mint a borg, mivel külső kényszer nélkül lesz borgszerű...

Bocs ha túl sokat spoilereztem

Előzmény: BeePee_3 (1578)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1585
ez korrekt volt, köszönöm.
Előzmény: Transwarp (1584)
Transwarp Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1584
Az elsö enterprise (Constitution) az TOSban, majd az elsö refit változata az ST1/ST2ben volt.
2269 - 2272ben zajlottak az osztály nagyobb refit munkálatai, tökéletesen át lett alakitva, soha másik hajót nem épitettek ennyire át.
Folyamatos refitelgetés után az utolsó Constitution refit változatot tették meg Enterprise-A-vá, a ST4 végén. Ez volt az utolsó con refit, soha többet nem épitették át, helyette a ugyanazon osztályu Miranda classt (USS Reliant, Miranda Refit elsö változata, ST2) választották Refit programokra, ami még 80évvel ezekután a dominioni háboruban is szolgál.
A constitutiont kimustrálták, kivonták a szolgálatból.
Ezekután jött a Constitution leváltására az Excelsior osztály, röviddel a Khitomeri konferencia után, ahol az enterprise-A sulyosan megsérült, és nemsokkal késöbb ki is vonták ( RIP ).
Mivel már korábban is volt Excelsior, ezért az Enterprise-B már Excelsior refit volt, un Excelsior - Enterprise-B subclass.(ugy mint késöbb pl a Lakota subclass).
Erre a refit megoldásra ugyebár a Transwarp kisélet teljes csödje volt az ok, a USS Excelsior elsö utján ugyebár csak Beam me up Scottynak köszönhetö, hogy nem lett nagyobb katasztrófa.
Az enterprise-B alosztályt felszerelték továbbá a Kirkék által az ST6ban kifejlesztett "Counter Cloak Torpedo"val, ami ugye követi az álvázott klingon hajók ion nyomait.
Ezért is hivják az Enterprise-B subclasst, Counter Cloak Cruisernek is.
Kapott uj hajtomüvet, uj torpedo csöveket (az eslö typII burst tube) meg egy rakás elektronikát, és az elsö modellt elnevezték Enterprise-Bnek (ST7).
Érdekesség, hogy az eredeti Excelsiorbol 400épült kb, az ujabbol 40 és az egész állománynak a felét elvesztették a dominioni háboru alatt, tehát pont az elöbbi számok fele áll rendelkezésre még.

Az Ambassador osztályt a Constellation és az Excelsior osztály lecserélésére hozták létre, 2320 körül.
2350ig az összes Ambassadort refittelték, az un Yamagochi subclassra, egyedül az Enterprise-Ct nem, ugyanis az már 2346ban megsemmisült amikor egy klingon bázist védett a Romulánok ellen.
Többet nem is tudni a hajórol, de laglább megszilárditotta a békét a klingon és a fed között. 6hónappal késöbb refittelték volna a hajót. Végül az Ambassador projektet is teljesen leállitották, mikor bejött az uj osztály, a Galaxy, ami tévedésekkel elllentétben NEM az ambassador osztály utódja, hanem teljesen uj design. A hajót felfedezésre tervezték, leváltani vele az ambassador, és az obert osztályokat.

Mindezek után jött tehát a Galaxy class, Enterprise-D. Elöször basic, aztán miután a flotta 6 gaalxyt veszitett el családokkal mindennel együtt, komoly refit programot irtak elö, amin átesett az Enterprise is, miután a Borg kockát sikerült legyözniük. Wolf359.
Az enterprise D refit, kapott +2 phaser arrayt a nacellákra, + ablativ páncélzatot, és a maximális sebességét warp 9.9re növelték.
A D a ST7ben megsemmisült, de mindenki tulélte.
A Sovereign osztály, amit kifejezetten az Ambassador helyett terveztek, pusztán harci célokra, családok és egyéb felesleges dolgok nélkül, az Enterprise-E.
Per pillanat 3 áll szolgálatban, 6épül még, és további 15van tervbe véve.
Összeségében a Sovereign 3× jobb a Galaxy basicnél.
Typ XII phaserek, rapid burst fire quantum torpedo csövek, +1 quantum torpedo turret.
Ablativ páncélzat, auto remoduláló pajzs, kifejezetten a borg ellen kifejlesztve.
Az elsö tervei a Sovereignnek már 2330ban megvoltak, de mikor az elsö WARSHIP projekt alá esö Enterprise-C megsemmisült, félretették a következö WARSHIP projektet, mivel nem is volt rá akkor tulzottan szükség. Amikor azonban a föderáció elöször a szembekerült a borggal, wolf359, gözerövel folytatták. Miután elült a Borg veszély, félretették a Sovereign projektet megint, a fegyverzet problémái miatt, tehát megint csuszott az elsö sovi. Helyette kiadtak egy uj prototipust, amin az uj torpedotipust tesztelhettték, a quantum torpedot. Ez volt a Defiant.
Az elsö Sovereign akkor lebegett kiutopia planitiaról, mikor a D megsemmisült, helytte állitották be Enek. A tipus kapott uj Warphajtomüveket is, ami már nem "környezetszennyezö" ugybár a TNGben volt róla egyszer egy rész, -subspace distortion.
Ez a föderáció legjobb hajója, fegyverzetét tekintve pedig az alfa kvadráns legjobb hajója.
Sector 001nél aztán bizonyithatott is, sikeresen legyözté a második cubet is.

Na hát asszem ennyi elég az Enterprsie sorozatról, többet én sem nagyon tudok. Hogy ezt honnan biztos azt kérditek, de aki ST:Armadához modot gyárt annak profinak kell lennie hajókban nem? Nekem ez a mániám:)

pikszi Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1583
Az elsőben az csak a felújított változat volt, de az originál, tehát nincs száma. Aztán jöttek a robbantgatások és a számozgatások. Hisz "van még betű az abc-ben."
Előzmény: Dave Bowman (1582)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1582
és amikor elkezdték robbantgatni az Enterprise-okat, betűket adtak nekik?

de akkor miért A a negyedik filmben levő Enterprise, amikor az első filmben is "átadtak" egyet?

Előzmény: pikszi (1581)
pikszi Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1581
Emlékeim szerint a TOS-ban betűjel nélküli Enterprise volt, a Nemzedékekben pedig a B-t avatták.

Egyébként a tegnapi Voyból végre kiderült (számomra legalábbis) hogy mér' oly szexi Seven alias "Hétkilenced" szerelése. Hát a Doctor dizájnolta! Igy már minden érthető...

Előzmény: Dave Bowman (1580)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1580
szasztok.

próbaltam rendezgetni a gondolataimat, mert megnéztem a ST4-et. sirály film, de nem ez most a kérdés.

szóval.

Enterprise A - ezzel röpködtek a TOS-ben.
Enterprise B - ez volt az első filmben, ha jól tudom. de felrobbant a harmadikban.

namármost. melyik az új Enterprise a 4.-ben? Arra az van írba, hogy A.

aztán. C a Generationsban volt, meg egy TNG részben, mikor átbújik a döntő csata alatt egy időalagúton, és megváltoztatja a történelmet.

D a TNG-ben van, E a következő.

szóval eggyel több van, hacsak a ST4-ben újra nem kezdték a betűzést.

Transwarp Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1579
BeePee_3 a klingonoknak _még_ valóban nincs battlestationjük, de ha azt veszed hogy mi a superjük, akkor nem is igazán kell. Amugy nemtom melyik a verziód, 1.21 a legujabb, de hamarosan várható egy nagyobb ugrás megint (1.3?), még nemtom pontosan mikor készülök el.
Most nem érek rá többet irni, még a melóban vagyok, majd este.
BeePee_3 Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1578
Seven of Nine borgabb lesz mit volt ? Te melyik sorozatot nézed komám ?
Szerintem elég ritka, hogy a Borgok közül bárki is énekeljen, sírjon, csókolódzon, vagy főzzön...

Seven ugyanis csinál ilyeneket...

Nagyoreg Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1577
Mint az 1537-es hozzászólásomban megemlítettem, nálam a DS9 a király. Lehet, hogy sok sablonos dolog van benne, de a Voyagernél mérföldekkel jobb, sot a TNG-t is veri, ha az egész sorozatot vesszük viszonyítási alapnak és nem az egyes epizódokat.

Seven nem válik gyorsan emberré (sot borgabb lesz, mint volt), mint ahogyan a kapitány és Chakotay kapcsolatából sem lesz semmi, mivel ebben a sorozatban nincs rendes karakterfejlodés. Ha valami ilyesmire vágysz, nézzd a DS9-t vagy a B5-öt!

A siránkozásaim ellenére nagyon örülök, hogy végre van magyar Trek...

Előzmény: duck (1576)
duck Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1576
Jó a Voyager. Nagyon élvezem, amikor már a film vége felé pár pillanat alatt megoldják a problémát ("kapcsoljuk be a magmafúziósvonósugárnyalábalsószegmensénekérzékelőjét" - "deahhozátkellállitanunkahajókommunikációsrendszerénekszubtérrészecskétérzékelőcsápjait" - "rajtamisztertubok"), aztán már csak hajónapló és zene.
Na sebaj, az új csajszi elég jó lesz, ha hasonló sebességgel válik emberré mint eddig. Bár én a kapitányt sem rugdosnám ki az ágyamból. Tényleg nem lesz valami romác Cheqote-val? (jól irtam?)
Dob Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1575
Tévedés, klingon borg szép számmal akad. A kazonokról mondja Seven (talán majd csak valamikor később), hogy őket viszont nem találták asszimilálásra érdemesnek.
Valóban, én kevertem, most már eszembe jutott.
Előzmény: Mr_Fusion (1572)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1574
Hali Transwarp, letöltöttem az Armada modot amit csináltál, nagyon tuti, ez az eddig legjobb full race mod, bár nem értem, hogy a klingonoknak miért nincs valami brutális battlestation. Vagy van, csak én még valami régebbi példányt használok ?
Armada 2-höz is tervezel valami kis kellemes kiegészítést ?
Transwarp Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1573
Nem nem Vegi, nem dobtam le, csak foglaltak a megszokott neveim itt:)
AMi meg anno volt regisztrálva, annak már nemtom mi volt a jelszava.
Mi továbbra is Borg vagyunk.

Amugy szerintem a VOYben Kesnek mennie kellett már, mer még senki nem halt meg még benne, ld. TNG Tasha Yar, vagy DS9 Jadzia Dax stb.
Itt volt az ideje az uj karakter beiktatásának is, SevenOfNine, ld TNG Worf (igaz, hogy az elejétöl ott volt de jelentéktelen szerepben) vagy O'rian, vagy a DS9ban Damar, Weyoun, szerintem ez azért van igy mert miota Roddenberry halott, nem igazán tudnak ujat kitalálni, mindent sémára gyártanak, egyszerüen senki nem tudja méltóan folytatni a filozófiát, hogy ujat alkosson STben, méghozzá olyant amit el is fogadnak a rajongók is.
Ha csak azokat a hireket vesszük, hogy az ST X. miröl fog szólni, kik lesznek benne, asszem nem is kell többet hozzáfüznöm a dologhoz:
Vegyünk két generációt, hozzuk össze öket (ST7). Csináljunk egy uj veszélyt, ami mindent eltörölhet, és nagy összefogás kell a legyözésére, nagy háboru lesz (ST4,ST8, DS9).
És kész is az új film, már csak uj effektek, hajók, környezet, style kell a dologhoz.
Szerintem egyszerüen hiányzik már az a kreativitás amit Gene tudott vinni a StarTrekbe, egyre inkább a populáris scifi szerepét tölti majd be a StarTrek...és ki tudja hova vezet ez...

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1572
Na, pár hozzászólás, a tőlem megszokott batch stílusban... :)

zengei3:
Nos, szöveghosszra, szótagszámra, stb-re nem ügyeltem, tekintve, hogy én nem szinkronnak csinálom a fordítást. Ezek pont azok a dolgok, amik gondolom nagyon megnehezítik a szinkronkészítők dolgát, mert hiába hangzik egy mondat fordítása egy adott módon jól, ha az nem jön ki a szereplő szájmozgására, valami alternatívát kell rá találni, ami viszont lehet, hogy nem annyira pontos.
Szóval ilyen szempontból nekem sokkal könnyebb dolgom van/volt.

A borg kockát eredetiben is szokták 'borg cube', 'borg vessel', és néha 'borg ship' néven is emlegetni, szóval a borg hajó is teljesen elfogadható.

pg_breki:
!!!!!!!!!! SPOILER !!!!!!!!!!(?)
Seven (illetve akkor még Annika) és a családja elég mélyen bejutottak a borg területre (de legalábbis a Béta Kvadránsba, ami részben már a borgé) a hajójukkal, mielőtt asszimilálták őket, mert hogy kimondottan a borgot keresték. Erről kicsit később, a The Raven c. epizódban lehet részleteket megtudni.
!!!!!!!!!! SPOILER !!!!!!!!!!(?)
A borg azért nem találta meg az ellenszert a 8472 biológiai támadására, mert nem tudta asszimilálni egyetlen példányukat sem, éppen ugyanezen biológiai védelmi rendszer miatt. Márpedig amit a borg nem tud asszimilálni, azt nem tudja (behatóbban) megismerni sem, így nem tud ellene védekező/támadási módszert kidolgozni. Orion II-es terminológiával élve: a borg nem kreatív faj (sőt, talán uncreative), a Doktor viszont jelen esetben az volt.

Dob:
Tévedés, klingon borg szép számmal akad. A kazonokról mondja Seven (talán majd csak valamikor később), hogy őket viszont nem találták asszimilálásra érdemesnek.
De ha emlékezetem nem csal, láttam már boliai, bajori, és romulan borgot is, többek között (sőt, szerintem a Scorpion-ban is van legalább az első kettő, a többi idegen fajúról nem is beszélve).

Vóbert:
Az általad említett epizód (ha jól sejtem a leírásból) a Unity volt, a szóban forgó 'orvos' viszont nem cardassiai, hanem romulan, és egyértelműen látszott rajta a származása (a 'V' alakú bőrredő a szemöldökei fölött).
Nem igazán Kes akart kiszállni (legalábbis anno ilyesmi volt a hivatalos indoklás), hanem a szerzők/producerek úgy érezték, Kes, mint karakter, megrekedt, nem tud igazán hová fejlődni, és így az őt játszó színész (Jennifer Lien) is benne ragadna anélkül, hogy különösebb haszna volna még 4 év végigkínlódásából.
Saját megjegyzés: meg aztán adni kell(ett) a 'sex & violence' vonalnak is, és hát Seven külseje mégiscsak nagyobb hímnemű közönséget tud a VOY elé vonzani, mint Kesé (legalábbis abból, mennyire rájátszanak erre Seven provokatív jelmezeivel, meg állandó, néha már túlzott előtérben tartásával, erre lehet következtetni). Sajnos idáig jutott az ST (vagy legalábbis a VOY), hogy már ilyen eszközöket kellett bevetniük a nézettség növeléséhez.

Vóbert Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1571
Ja amit még akartam kérdezni: Kes ki akart szállni a sorozatból? Mert nem lett volna rossz egy olyan telepata a sorozatban, aki ilyen dolgokat tudott volna csinálni. Mondjuk lehet, hogy unalmas lett volna az élet, ha nincs személycsere, de azért sajnálom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!