Amikor feltelepítettem a Mozillát akkor átvette az IE-ből a kedvenceket. De azóta bekerült az IE-be bár új URL, ezeket hogyan tudom bemásolni a Mozilla könyvjelzőbe?
Sziasztok!
A gépemen Netscape 7.01 van fenn W2000 alatt. Ha a megírt levelet Send later opcióval az Unsent Messages mappába teszem, akkor a progiból való kilépéskor (vagy belépéskor) nem jelez, hogy elküldetlen leveleim vannak! Bosszantó, hogy néha a napközben megírt leveleimet elfelejtem és napokig nem lesznek elküldve A 4.79 használtam korábban és ott default-ként jelzett kilépéskor és belépéskor is! A properties-ben nem találtam erról semmit! Van erre a problémára valami gyógyír? Azon kívül, hogy ne felejtsem el a megírt leveleimet! ;-)
Ha lehet privátba is küldjetek el a választ, mert nem vagyok itt naponta.
Köszi Mindenkinek
A flashget keszitoi nem irtak ilyen menu-be beepulo kiegeszitest mozilla-hoz, amugy plugin van hozza. De szerintem felesleges, sokkal jobb ha fogod a linket es behuzod a dropzone-ba. Tiszta, szaraz, kenyelmes erzes :)
Bar a mozillahoz rengeteg kiegesztitot lehet talalni a mozdev.org-on.
Lenne még egy kérdésem: Hogyan tudom beállítani a FlashGet-et alapértelmezett letöltőproginak a Mozilla-ban? Hogy úgy működjön, mint az IE-ben, hogy egér jobb gomb/letöltés FlashGet-tel és megy is.
windows alatt ez elforodul. Ilyenkor torold le a Xul.mfl nevu file-odat a profile konyvtaradbol. Ezt a file-b vegulis barmikor torolheted, kiveve ha fut a mozilla :-)
Ha bekapcsolod az Edit->Preferences->Advanced reszen a Quick Launch -ot akkor egyereszt miutan betoltodott a windows inditasakor, gyorsabban is indul amikor rakattintasz az ikonjara.
Visznt azt nem szeretném hagyni, hogy ne induljon el a Mozilla! Várok 4-5 percet is, de a Mozilla nem válaszol. Kénytelen vagyok IE-t használni most is.
Tegnap még tökéletesen ment, ma pedig el sem akar indulni.
Mi lehet a gond?
Az ie java nem gyorsabb csak mas, illetve abbol kovetkezoen hogy a rendszer reszebol taplalkozik gyorsabb. De hosszu ezt ecsetelni :) hagyjuk is. M$ java ugysincs mar:)
Nálam az IE java-ja sokkal gyorsabb.
Nekem Cel 700, 256 ram. Szóval az általad javasolt "minimális háttér" megvan.
A teletextnél nem erőltetik meg magukat. Nemhogy nem csinálnak semmit (jó, nem is gondoltam, hogy ugrani fognak hogy orvosolják a problémámat), de még egy válaszlevelet sem tudnak küldeni.
Beallitod a mozilla-t hogy ie-kent mutatkozzon be. Ezt a user.js (vagy pref.js) file-ba berit:
user_pref("general.useragent.override", "Mozilla/5.0 (compatible; MSIE5.5; Windows 98;"); sorral tudod megtenni, vagy a http://xulplanet.com/downloads/index.html -rol feltett Preferences toolbar segitsegevel.
Majd a plugins konyvtarbol kiszeded a javas dll-eket. Es ezutan mint IE "emu" fog mukodni. Persze fent kell legyen az m$ fele java a gepeden. Mindezek utan en azt javaslom senki se hasznalja igy, egyreszt azzal hogy IE-nek adja ki magat, sok oldal olyan javascript-et fog hasznalni ami IE-re lett irva es igy nem fognak mukodni. Ez a megoldas csak arra jo leginkabb hogy ha van olya java applet amit m$ javaval irtak es szeretnek mozilla-bol hasznalni akkot meg tudjuk tenni.
De! A mozilla meglehetoseg rugalmas:) Es mindenre raveheto. Meg arra is hogy az M$ java-jat hasznalja, amennyiben az fentvan a gepen. Ehhez par valtoztatast kell eszkozolni a configuracios file-ba es a plugin konyvtarbol el kell tavolitani ideigklenesen a sun javas dll-eket. Majd miutan a mozailla igy IE-nek hazudja magat es hasznalja a microsoft fele megjelenitot, mar fog menni vele :) Azt hiszem eleg flexibilis :))
erről van valami pontos leírás?
nekem fent van a Sun Java, de meglehetősen lassú és idegesítő... /-:
Oh, remek, gratula! :))
Itt van: sztaki-s egy sztakis kereso is ha valakit erdekel.
Amit tudni kell hasznalatukrol, hogy ezeket a file-okat (persze nem a zip-et:) ) bemasoljuk a mozilla (vagy phoenix, vagy netscape6,7) konyvtarunk searchplugins konyvtaraba es a sidebar panel-nel (F9 vagy View menu -> Show/Hide -> Sidebar) a search panel-nel tudjuk hasznalni.
Csináltam a Mobidictionary szótárhoz egy kis search plugin-t. Mozillához és Phoenixhez is jó. Angol->magyar fordítási irány van beállítva, de ezen könnyen lehet változtatni.
Innen le lehet tölteni, ha valakit érdekel. Elég jól használható szerintem.
nem, elegge elhanyagolhato, legalabbis en ritkan talalkozom hasonlokkal. Persze ha gyakran hasznalt oldalrol van szo, mint nalad talan a teletext.hu akkor megfontolando egy level a kapcsolattarto email cimere amelyben felvazolod problemad es kered ha lehet oldjak meg ezt :)) Legalabbis jobb site-oknal ez mukodik.
crockl!
Köszi a választ! Ezek szerint minden müxik rendesen nálam. Ez megnyugtat. Az viszont kevésbé nyugtatna meg, ha kiderülne, hogy sok ilyen oldal van, ami nem lesz rendesen látható.
"Es mindenre raveheto. Meg arra is hogy az M$ java-jat hasznalja, amennyiben az fentvan a gepen."
Ez szerinted normális dolog lenne?
"Ehhez par valtoztatast kell eszkozolni....."
Nagyon rendes tőled, hogy annyi láma kérdés után még ennyit kinézel belőlem :)))
Szóval ha azt mondod nem sok oldalnál lesz ilyen eset, akkor nem érdekel a dolog, de ha sok ilyen lesz, akkor szvsz megfontolandó.
Meg mielott megkerdezned, hogy dehat IE-be jo, tudnod kell hogy az M$ is csinalt amolyan sajat Java nyelvet maganak, hasonlo a SUN Java-hoz de megsem az. Es ha egy ilyen applet-et, alkalmazast, ugy irnak meg hogy csak az M$ feleben mukodik, akkor sajna a hiba nem a mi keszulekunkben van :)
De! A mozilla meglehetoseg rugalmas:) Es mindenre raveheto. Meg arra is hogy az M$ java-jat hasznalja, amennyiben az fentvan a gepen. Ehhez par valtoztatast kell eszkozolni a configuracios file-ba es a plugin konyvtarbol el kell tavolitani ideigklenesen a sun javas dll-eket. Majd miutan a mozailla igy IE-nek hazudja magat es hasznalja a microsoft fele megjelenitot, mar fog menni vele :) Azt hiszem eleg flexibilis :))
Az ott egy nagy JAVA applet. Sajnos rosszul, azaz hibasan megirva. A pontos hibalista itt talalhato:
sun.awt.image.ImageFormatException: Bogus marker length at sun.awt.image.JPEGImageDecoder.readImage(Native Method) at sun.awt.image.JPEGImageDecoder.produceImage(Unknown Source) at sun.awt.image.InputStreamImageSource.doFetch(Unknown Source) at sun.awt.image.ImageFetcher.fetchloop(Unknown Source) at sun.awt.image.ImageFetcher.run(Unknown Source)
sun.awt.image.ImageFormatException: Bogus marker length at sun.awt.image.JPEGImageDecoder.readImage(Native Method) at sun.awt.image.JPEGImageDecoder.produceImage(Unknown Source) at sun.awt.image.InputStreamImageSource.doFetch(Unknown Source) at sun.awt.image.ImageFetcher.fetchloop(Unknown Source) at sun.awt.image.ImageFetcher.run(Unknown Source)
sun.awt.image.ImageFormatException: Invalid component ID 0 in SOS
at sun.awt.image.JPEGImageDecoder.readImage(Native Method) at sun.awt.image.JPEGImageDecoder.produceImage(Unknown Source) at sun.awt.image.InputStreamImageSource.doFetch(Unknown Source) at sun.awt.image.ImageFetcher.fetchloop(Unknown Source) at sun.awt.image.ImageFetcher.run(Unknown Source)
sun.awt.image.ImageFormatException: Bogus marker length at sun.awt.image.JPEGImageDecoder.readImage(Native Method) at sun.awt.image.JPEGImageDecoder.produceImage(Unknown Source) at sun.awt.image.InputStreamImageSource.doFetch(Unknown Source) at sun.awt.image.ImageFetcher.fetchloop(Unknown Source)
at sun.awt.image.ImageFetcher.run(Unknown Source)
Ebbol persze nem kell ertsel semmit, a lenyeg az hogy a kod hibas, es pont ott ahol ezen kepeket megjelenitene. Ezert lesznek ott olyan elmosodottak. Vagy szolni kell neki es akkor hatha kijavitjak, vagy ez van :)
Máris van vele gondom! A www.teletext.hu oldalon a számok helyén (amikkel lépegetni tudunk az oldalak között), és a bal oldali feliratok helyén csak elmosódott kép látszik. Mindent feltettem, amit vOrOn mondott. Mi lehet a gáz?
jaj kicsit sok a vesszo nelkuli szoveg es igy egybeomlik :) de darabosan irtam mert kozbe mast is csinaltam:), igy eleg nehezen ertheto talan de aki erti az mondjuk ugyis erti.
Amugy viccet felreteve. Van a profile alatt a chrome konyvtar, abba letre kell hozni egy userContent.css filet ami ha letezik, mozilla innen veszi a default style sheet bejegyzeseket. Peldaul beirva ide hogy:
body {
background-color: red;
text-align: center;
}
Igy ott ahol nincs a body-ba definialva peldaul hatter szint, vagy text align ott piros lesz, es kozepre rendezett. Ha beteszitek ezt, lathato hogy minden ahol nincs megmondva hogy hova legyen igazitva szoveg, kozepre lesz igazitva. Namost viszont nem lehet kivetelezni es azt modani: ize ennel az oldalnal kozepre kernem, mert body table width=780 van es azt kozepre kerem, mert vagy minden tablat a css-el valahogy definialunk alapbol, aminek az eredmenye hogy 99%-a a lapoknak, mivel nincs megadva ezen parameter a mi styleunkat fogja felvenni, es igy teljesen szetrombolja a kinezetet ertelem szeruen. Tehat nemtudom ertitek-e mi a problema, es miert nem lehet ezt igy kijelenteni hogy azt kozepre kernem.
De minden lehetseges csak meg kell irni. A mozilla javascript es XUL file-okbol epul fel ami nem magat a motort illeti ami vegrehajtja ezen utasitasokat. Namost egy uri megnyitasat is javascript vegzi XUL-al osszedolgozva. A .jar file-okba (ezek alapvetoen zip file-ok) vannak ezen fugvenyek es leirasok. Igy annyi a teendo, hogy akinek ily modositasra van szuksege az a kovetkezot teszi, a comm.jar-ban az utilityOverlay.js -ben beleirja mondjuk a gatherTextUnder fugveny kornyekere hogy: a body element utan table element jon-e es hogy van-e neki align attributuma. Ha nincs akkor setAttribute("align","center"); -el kozepre rendezi. Ezzel csak a body utan kovetkezo legelso table element lesz kozepre rendezve es nem lesz elrontva a tobbi resze az oldalnak. Persz ettol meg lehet hogy csunya lesz az oldal mert amugy a tobbi resze ugy van megirva hogy azt balra/jobbra zarva terveztek.
Esetleg spirzni is lehet es a user.js-be definialni lehet sajat beallitasokat ahol megadjuk mondjuk azon url-eket ahol ezt a kozepre igazitast szeretnenk megvalositani. Es az elozo megoldast kiegeszitjuk ugy, hogy a pref.js-bol jovo (user.js-bol indulasnal a beallitasok bemasolodnak oda is) ezen beallitasnak a figyelembe vetelevel, megnezzuk hogy az adott url egyezik-e es utana veszzuk szemugyre az body-t es az alatta levo elso table node attribokat.