Én DS9-al kapcsolatban elfogult vagyok. Az uj címzene szerintem azért nem volt annyira gáz, sőt nekem jobban tetszett. Az eleje tényleg punnyadt volt, de a végén belejöttek. A Voyagerben eddig még nem láttam ilyesmi "belejövést".
A hétvégén nymott "új" rész a SAT1-en nem volt rossz, sőt nekem még tetszett is.
Jaja, igaz a Genevive Bujold sztori. Sőt láttam fotókat is a Caretaker forgatásáról, amikor Kate Mulgrew-nak először még olyan haja volt mint GB-nek, utána mivel az nem tetszett a rendezőnek, átalakították.
-----------
Seven: Az ellenállás hasztalan.
Én: Miért gondolod, hogy ellent akarok neked állni ?
Hétvégén valaki felvetette, hogy előtünnek idegen nyelvek is néha. Ez már rég bizget engem is, mert ugye egy univerzális fordító által ért mindenki mindenkit, és ezért tűnik úgy, hogy mindenki egy nyelvet beszél (hiszen ez az univerzális fordító bennünk is megvan, csak titokban építették belénk az első kapcsolatra felkészítő csapatok :-)) ). Szóval, ha ez a fordító lefordít mindent a gazdájának, akkor elvileg hiába erőlködik valaki valamilyen idegen nyelven, mert azt is lefordítja. Na most akkor hogy is van ez?
Más.
A DS9 azért tartalmaz eszméletlen unalmas punnyadt szezonrészeket. Annak idején nem sok kellett hozzá, hogy kikapcsoljam a tévét. Csak azért nem tettem, mert "rajongó" vagyok. Persze aztán erre a készítők is rájöttek (mármint hogy nem valami jó a sorozat), és feltúrbózták, de azért néha kétségeim támadtak.... Azt már nem is említem (de mégis :-) ), hogy az első szezon csodálatos főcímzenéjét lecserélték ugyanennek remixelt technorángós idegesítő változatára. Na ez borított ki igazán, mert az új főcímzene sokkal kevésbé volt méltó a ST-hez, mint inkább a kor követelte idegrángáshoz. (techno sux)
Ez a Voyagerrel a másik gondom. Írtam már ugyan, de itt megerősítésre talált. Elkezdenek egy szálat (jelen esetben a Torres-Paris dolgot), aztán 20 részig semmi. Ilyen volt az üzenettel kapcsolatban, amit otthonról kaptak (nem tudom Viasaton meg kapták-e nár sorry)
És mi lesz a Bellana-Tom románcból? Nem folytatódik? A nagy vallomás után furcsa lenne. Vagy ráfogják arra, hogy fogyni kezdett az oxigén és csak abban a félig öntudatlan állapotban "gyengült el" a nőci?
Az hogy kik, és hányan nézik a VOYt érdekes kérdés. Személy szerint haveri körömböl rengetegen "szoktak rá" az utóbbi idöben, olyan is aki eddig élesen fikázta a STet. Igaz, a VOY soha nem volt, és nem lesz igazán StarTrek, ez már populáris scifi, ld. StarWars(sux). Ezért szeretik meg a legtöbben, mer hudejolnézki, meg action meg minden. De mondom, sokan nézik, szerintem jó fogás volt VIASATék részéröl.
Következésképp, szerintem a folytatásként mindenképp be kellene fejezni a VOYt, és utána DS9-t adni, mert szerintem a TNG (föleg az eleje) nem lenne tul populáris. DS9 látványos is (SZVSZ látványosabb VOYnél) és mégis sokkal jobban megvan benne a ST feeling is.
Szerintem itt most félre kell tenni a ST rajongókat, mert VIASAT ugysem ömiattuk vetiti, hanem a nézettségért, tehát semmi értelme nem lenne ha TOS, vagy TNG vel mennének sorban mint rendesen.
Viszont amire nagyon szükség lenne szerintem, az a 9 mozifilm levetitése sorban. Ez mégis körülbelüli áttekintést jelentene a kezdö StarTrekeseknek is. Jó kiindulási alap, hogy késöbb esetleg TNG, vagy akár a TOSt is megszeressék.
Nem?
Hali zengei3! :o)
Hát olyat nem tudok neked mondani, hogy Mari néni a VOYt nézi elszántan, de ha nem ütnek le, akkor megint beirom egy 1Kval ezelötti sztorim :o) Szóval nálunk az öltözőben, ahol a takaritónőtől a többdiplomás irodai csajokig mindenki öltözik (nem valami tiszta hely, sokan öltöznek át, nem csak az, akinek muszáj) folyton megy a duma. Én általában az őrület határán voltam, mert folyton a szappanbigyókról beszéltek, amiből persze semmit se tudtam meg hálistennek, de a fejem zugott.... ("és mikor a kastély elött megmondta a csajnak, ahhoz mit szóltatok" stilusban ment :o) Amikor a TV3 adta a TNG, hirtelen kezdtem érteni a szövegüket, mert döbbenetemre ezt hallottam: "Szerinted melyik pasi a jóképübb (na itt még nincs semmi gyanus, minden uj filmél megkérdezik tőlem, pedig a válasz mindig "az meg ki?" volt, de:) az elsőtiszt, vagy az a néger gépész?" Na itt vettem levegőt: "Ugy érted, Riker, vagy LaForge???" "Persze!" Megkérdeztem, hogy-hogy ezt nézik, mert ugye én is, de hmmm... A válasz olyan logikus volt, hogy akár a Vulcanon is hallhattam volna: "Nézem a szappanoperákat, a gyerek folyton bosszant, a férjem morog... Ezt nézi a gyerek, mert sci-fi, a férjem, mert tetszenek neki a csajok + amiért a gyerek, nekem meg ez is tetszik, és a pasik itt is jóképüek..." Ilyen vélekedéssel sokaknál találkoztam, foglalkozástól, végzettségtől függetlenül... Még "Mari néni" is volt, amennyiben nyugdijközeli, a város melletti egyik faluban lakó nőt idesorolsz :o)
Sajnos itt nincs Viasat, én is csak pár epizódot láttam magyarul, a többit németül, vagy sehogy, ugyhogy ezért nincs helybeli infom ennek kapcsán :o)
Veg :)
Kedélyhűtés: a VOY 6. szezonja végig le van fordítva, az Unimatrix Zero pt1 az utolsó, magyarul. Nem bírták megmondani a Mafilmnál(nél), hogy lesz-e 7. szezon. Talán pénteken (ápr. 6.) többet tudok majd.
Szerintetek mennyire nézik az emberek a Voy-t? Pl. a haveri körötökben azok, akik kifejezetten NEM néztek eddig Treket? Nekem több anti-trek ismerősöm is azt mondta, hogy a Voyager király, meg tökjó meg minden. De arra is gondolok, hogy vajon előfordul-e, hogy Mari néni Esmeralda (vagy akármi ilyesmi) helyett Star Treket választ?
Szerintetek a Viasat3 megveszi a voy 7. szezonját? Tud valaki valami biztosat? És ha lement , ami elég gyorsan lesz akkor vesznek ds9-et vagy tng-t??? Na most feladtam a leckét , ha tudja valaki a viasat3 e-mail címét netán a tel.számát, írja már meg.
Mondjatok mar meg, hogy miert kell ilyen koltoi kerdeseket feltenni nekunk, forumlatogatoknak? Honnan tudnank a valaszt ra???
A Viasat 3 emailcimet pedig megtalalod, csak lapozz vissza egy keveset a hozzaszolasokban!
Most oszinten? Nehezere esik az emberek tobbsegenek megnezni az elozmenyeket?
Szerintetek a Viasat3 megveszi a voy 7. szezonját? Tud valaki valami biztosat? És ha lement , ami elég gyorsan lesz akkor vesznek ds9-et vagy tng-t??? Na most feladtam a leckét , ha tudja valaki a viasat3 e-mail címét netán a tel.számát, írja már meg.
ja, szóval ezért van az, hogy huszonhét Voyagert megnézhetek, és már említettem Sevent, szóval nem arról van szó, hogy ehh... szóval hidegen hagynának az idomai, de a hideg kiráz, amikor megszólal, különösen angolul (magyarul még nem volt szerencsém), és baromi tárgyilagos, kemény hangja van. persze remek sorozat, nehogy leszóljam...
mindegy, szerintem színészi teljesítményben ez a sorozat (TNG) a legkiforrodtabb. véleményem szerint. az elején még keresték a helyüket, de a végére már nagyon stimmelt minden.
igen, mindkettőről hallottam én is. szóval Spinert megértem, de remekül játssza Data-t, tényleg. talán Spock érheti utol, persze, de mondjuk a Voyagerben Seven lelketlensége engem egy kicsit taszít.
másrészt Patrick Stewart elismert Shakespeare színész, azt hittem, OK, túl blama neki startrekezni, vagy tudja a fene.
erre ott van az X-Menben. hát ezt végképp nem értem. mármint szerintem Picard szerepe remek karaktert takar.
Ezt max ők tudják...
Gondolom nagy teher, hogy Data android, nem irták bele, hogy változhat a külseje, és nehéz lehet Spinernek, ahogy egyre öregebb...
Stewart gondolom unja, és mivel sokmindent csinált, most is váltana... De ki tudja... Nem társalogtak velem erről, az tuti :o)))
Cifu, azt jól fordították, az eredetiben "We are Borg" szerepel. Mondjuk jobban hagzott volna "mi" nélkül: Borg vagyunk.
Ellenben azt sem értem, hogy a Resistance is futile miért lett "Minden ellenállás hasztalan"...
Ezek ellenére, szerintem elég jól megcsinálták a borgos részeket, ha csak visszagondolok, milyen volt a TNG: Q who, akkor a mostani Voy fordítás + szinkron istenes.:))
Nemsemmi...
Legyünk akkor korrektek!
"- Egyes! Szóljon Adat parancsnoknak, hogy segitség kell LaForge-nak!
- Értettem kapitány, mindjárt!
- Adat! A kapitány üzeni, hogy menjen LaForge-hoz"
Csak azért, mert azt mondja: Szólitsanak Seven of Nine-nak.
Ez is fejből, tehát nem pontos: Data! Önt mért hivják igy? Én kértem, hogy szólitsanak igy, mert... stb (ugy rémlik, hogy az adatok fontosságáról beszél, de már rég volt)
Vagyis: az egyik kéri, hogy szólitság Sevennek, és igy nem tulajdonnév, forditani kell. A másik kéri, hogy szólítsák Datanak, de ez tulajdonnév, nem kell fordítani... Hogy is van ez???