Régi (BBS-es időkben is ténykedő) motorosok már megszokták az ilyen "apróságokat", hogy egy modem beállításai nem mindig jók úgy, ahogy az alapértelmezett beállításokkal a programokat szállítják. Sajnos ez van.
Egyébként az "AT&F", mint init parancs nem olyan nagy "baromság", régebben azt a nézetet vallottam, hogy az olyan modemmel, aminek a működéshez a gyári beállításokon kívül mást is be kell állítani, azzal nem szabad foglalkozni (nem minden programnak lehet a "bűvészkedést" megmagyarázni). Viszont egy ISDN NT esetében az valóban kínos, ha a telefonszámbeállításokat is törli a "factory default".
Oplab-nak azért gratulálok, hogy volt türelme belenézni a file-okba (vindóznál nem triviális, hogy olvasható a formátumuk:)), és megtalálta az ide vonatkozó részt!
Kossssssssz a hibajavitast, kicsit szetszort vagyok mostanaban, mint az otvenhatos roplapok:) Sot, valahol a tizedesvesszot sem tettem ki, az is erdekes atvitelt eredmenyez:)
Ezt a cimet talaltam en is:
http://www.matav.hu/akcio/rvscomlite/ Mar csak azt nem ertem, miert nem lehet ezt letolteni - ha mar eccccer nem adtak ide "ingyen" es idoben?
Jo lenne faxolni neha, meg neha jo lenne ha egyeb, az analog modemnel mexokott dolgokat tudna a gepezet... Es akkor ki lehetne dobni az analog (belso) modemet stb. stb.
De ahogy latom, van itt hiba az ini fileban... HOGY jottetek ra?!?!? Van aki erti azt a sok baromsagot, ami od van irva? :-)))
Köszi, azt már láttam, jót is röhögtem, hogy Magyarország legnagyobb internetes szolgáltatója sem E-mailban, sem faxon nem engedi a megrendelést, hanem csak és kizárólag postafiókra írt levélben.
Teszik ezt akkor, amikor nyilvántartott előfizető vagyok 1996. április 1-je óta (még tesztüzem volt akkor), az összes adatomat tudják, ismernek (soha nem volt még számlafizetési problémám velük). Ez az 5 év nem elegendő arra, hogy mondjuk küldjek nekik egy E-mailt, benne csatolva a doc filét kitöltve a kellő sorokat; na jó, hozzáadva mondjuk az ügyfélszámot elkerülendő az illetktelenséget.
Így aztán úgy döntöttem, hogy ha ők így, akkor én úgy, tehát nem költök bélyegre.
Honnan lehetne hozzájutni ahhoz az RVSCom Lite-hez. Én csak Winfax-szal próbáltam, azzal nem ment.
Egyébként a DIVA saját oldalán is azt írják, hogy a sima Eicon DIVA PCI-vel nem lehet faxolni, csak az Eicon DIVA PCI Pro-val lehetséges.
Információm innen van.
Azok a szerencsesek (az alabbiak fenyeben talan nem is annyira szerencsesek), akik mar megkaptak a szolgaltatotol az RVS-COM-ot, azzal az "apro" kellemetlenseggel talalhattak szembe magukat, hogy a netMod a telefonszam-beallitasokon kivul mindent elfelejt, ha hasznaltak az RVS-COM-ot. Kisse korulnezve egy szarvas hibat talaltam az RVS-COM netmod konfiguracios filejaban. A file az RVS konyvtarfaban lakik, eleresi helye:
X:\Program Files\rvs\wcom\system\srv\modem\icmnetmd.ini
A 47. sorban a FinalResetCmd = "AT&F^M" hibas. Helyesen:
ATZ0^M kell az idezojel koze, amennyiben a 0-as profilt allitottuk be reset utani profilnak, illetve a 0 helyere az altalunk kivalasztott profil szamat kell beirni. Ez a megoldas nalam egy hete mukodik hibatlanul.
Az elcon NT1+2AB+V24 beallitofile-jaban, ami ugyanabban a konyvtarban lakik, neve: elcnt1.ini, ugyanez a beallitas talalhato, feltetelezem, hogy ott sem lehet rendben, ennek azonban nem tudok utananezni, mert nincs ismeretsegi koromben elcont hasznalo. Az elcon NT1+2AB+V24 reszletesebb beallitasait az erintettek nezzek meg a kezikonyvben, a feljebb leirtak kizarolag az intracom gyartmanyu netModra es az RVS-COM 1.7 magyar nyelvu Lite verziora ervenyesek maradektalanul! (Lehet, hogy a tobbi RVS-COM-ra is igaz, ez tobb, mint valoszinu, de nem tudtam kiprobalni).
Erre tényleg nem fog tudni megoldást mondani a MatávPont.
Mellesleg fizikailag 5 párhuzamos beszélgetést legfeljebb úgy oldhatsz meg, hogy kérsz még két ISDN végpontot, mindhárom dobozt bekötöd egy alközpontba (ja, a végpontokat Point-to-Point kapcsolattal kell kérned), és aztán azzal már azt csinálsz, amit akarsz. Nem két fillér lesz...
Központkapacitás az biztos van Bp-n. Érpárt meg köteles kihúzni a Matáv a koncessziós területén (pont Bp-n ne lenne érpár...). Hívd fel máskor őket, hátha mást mondanak és kérdezd meg a nevét annak, aki ígér valamit és írd fel az időpontot is.
"Bp-en bárhol lehet ISDN csatlakozást kérni." Ez így van és kapni is elvileg.
1. Lehet hogy elég széles, de nem elég hosszú :o)))))
Félretéve a humort, valószínüleg az lehet, más ismerősöm is tapasztalta. Bár egy kicsit kavarod a dolgokat, de sebaj. Amit a Matávra írtál, az lassabb, mint amit az Elenderre. De valószínüleg kilobájtra gondoltál, nem kilobitre. Nem mindegy.
2. Különösebb értelme nincs ISDN-nen faxolni, mert semmivel sem gyorsabb, mint a hagyományos analóg modemeddel való 14.400 bps-es sebesség.
Egyébként a NetMod egyelőre nem képes faxolni, most kezdi a MatávNet nyomatni az RVSCom programot, amivel állítólag lehet faxolni is. Az ISDN kártyák közül csak a Fritz tudja a G3 faxot, az Eicon DIVA nem (csak a Pro, de azt a Matáv nem formalmazza, sőt még forgalmazási engedély (HIF) sincs rá).
Baromi hosszu ez a topic, bocs, ha olyat kerdezek, ami volt ezer oldallal ezelott:-)))
Szoval 2 gondom van:
1. Elender elofizetesem van, de iszonyatosan lassu akkor is, ha ISDN accountot hasznalok. Matavos accounttal letoltes 6-8 Kbit/sec elenderrel ugyanaz az oldal / file 0.7-28Kbit / sec. Mi lehet az ok? Elender nem eleg szeles? Vagy nem oke a netMOD beallitas vagy???
2. Hogyan lehet faxolni ISDN-en keresztul? Eddig sajnos meg csak az analog modemen keresztul tudtam, illetve meg csak mindig azon keresztul tudok...
HELP - elore is koszi!
Udv: figyu
Off
Syd Barrettttt, neked meg megy ezerrrrel, mi? :-)))
On
Azt hiszem, hogy az ISDN gerincvezeték holléte nem publikus. Legalábbis évekkel ezelőtt volt egy munkám még a Magyar Postának, akkor alá kellett írnom a titoktartást, mert a távközlési vonalak holléte is benne volt a dokumentumban.
Ma bent jártam a Mamut-házban lévő MATÁV Pontban.
Az egyetlen pozitívum, hogy nyitva vannak vasárnap is.
Azzal a nagyon bonyolult kérdéssel tolakodtam, hogy jelenleg vayg egy ISDN vonalunk két számmal, és azt szeretnénk, hogy legyen öt számunk, egymással párhuzamosan öt kimenő vagy bejövő beszélgetést lehessen folytatni, és az összes szám egy központban csöngjön.
Választ természetesen nem kaptam. Kaptam egy 80-as számot, hogy ott majd elmondják az ISDN lehetőségeket, és egy másik cég nevét, aki telefonközpontokkal foglalkozik (ez nem bolt a MATÁV-nak???)
Ezek után minek ügyfélszolgálatokat fenntartanai???????????
A második kérdésem az volt, hogy hol lehet megtudni, h Bp. adott helyén van-e ISDN gerincvezeték. Mire a válasz: Bp-en bárhol lehet ISDN csatlakozást kérni.
Szerencsére egy másik MATÁV-os ügyfélkapcsolatos egy héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy ahová kérjük, ott nincs érpár.......
Kár, mert csak az segítene, ha azonos progival tudnánk összehasonlítani a sebességünket. Meret az, hogy a letöltés mit jelez, az nem hasonlítható össze. Azért köszi.
Macika: Noha nincs Netmedic-em de tudom hogy 16-17kbyte/s a max, tehat mukodik... az ujabb lapokkal en sem tudom mi lehet mert nemcsak neked van problema.... talan erdemes lenne konzultalni a prg szerzojevel.....
Nekem Eicon DIVA van, és nagyon szívesen elcserélem veled. A két kártya között az egyetlen különbség, hogy a Frtiz-zel lehet IDSN G3 Fax-ot küldeni, míg a DIVA-val nem. Egyébként tök egyforma a két kártya. A Fritz szofverezettsége kicsit jobb.
ISDN kártyák között nincs olyan, amelyik tudná bontani bejövő hívás esetén az egyik csatornát. Az IntraCom NetModnál is csak az analóg vonalra érkező hívások esetén bontja, az ISDN-re érkezőknél nem.
Lehet, hogy én egy elvetemült hülye vagyok, de kipróbáltam NEM szabványos modem (28.800) telepíteni a netMod-ot, hanem a borsodweb-en található inf file alapján frissíteni a PnP-s felismerésű illesztést (win98)!
És láss csodát:
1. Semmi gond sincs
2. Mivel NT-ként kezeli: nincs sebességprobléma
3. NEM BONT LE (csak addig bontott le 1x, amíg nem állítottam 1 percre a levél-keresés időközét - itt elhangzott lejjebb, hogy ISDN/MatávNet esetén kb 10 perc a leoldási idő 0 adatforgalom mellett, a +/-1perc pontatlansággal az én eredeti 10 perces lekérdezés-sűrűségem mellett ez érthető is...)
Tehát lehet, hogy az üzembiztos a nem üzembiztos lenne?! (Értsd: a 28800-as szabvány modem v.s. Intra NetMod Vx.xx)
Mindenkinek kellemes farsangot (lassan itt az ideje!) és sok sikert!
Sziasztok!
Ma bekötötték végre az ISDN-t
Viszont egy AVM-FRITZ kártyát kaptam (Germany) a DIVA helyett. Az 1212 megigérte milyest lesz akkor ingyen :) kicserélik ha ragaszkodom hozzá, hiszen a szerzodésben a DIVA van.
Szerintetek cseréljem le? A letöltés nagyon szépen megy , úgy 14,6 és 16,1 k/s között ugrándozik a mutató.
Mi a véleményetek szakemberek, tartsam meg vagy cseréljem? A DIVA -t is fel lehet tenni multilinkre? Amúgy a w98
230.400 bps irt ki , de gyakorlatilag a fentebb irt értéket stabilan hozza.
Másik kérdésem:
A DIVA visszaveszi az egyik csatornát amikor bejövo hivás érkezik? Magyarul kicsörög netezés közben /multilink/ ? (A FRITZ nem)
Van valami igen hasznos prg a DIVA hoz ami esetleg nincs a FRITZ-hez?
Elore is köszi a választ. Gy.
Macika: Az SHSMod mukodik, nalam legalabbis biztosan ABIT BX6 alaplappal. Gondolom megfelelo chipen mulik, hogy mukodik-e. Kerdes, hogy mikor indul az oprendszernek tuno valami, akkor ugye lathato az SHSMod uzenete ? Ott High vagy Low szerepel, vagy erre irtad hogy low-nak latja ?
Hallottam olyan programról, ami ISDN modemhez, (vagy analóg, de számküldést megértő modemhez) "csatlakoztatván" a telefonkönyvben eltárolt név alapján rögtön a képernyőre varázsolja a hívó nevét, a hozzákapcsolódó adatokat ( forgalom, cím stb..) Tud valaki ilyenről?
Válaszokat: "tapasztalt telefonos, de kezdő szoftverfelhasználó" jeligére kérném!
Olivér és Matáv(net), nem divat dicsérni, de úgy tűnik, eddigi hozzáféréseim közül a jelenlegiek a legstabilabbak. ISDN2 ELCON NT1+2AB illetve NT1+2AB+V24 ketyerékkel. Kezdeti problémák ritkultak, belépés, fentmaradás elég jó. Analóg porton, ISDN porton, V24-en is csinálom.
Nálam a szerelés is nagyon gyors volt. Időre jöttek, még az analógon telefonáltam, egy órán belül mindenen túl voltunk. Úgy tűnik, a problémák központ- és egyéni szerencse-függőek. Szerintem nálam csinálhattak valamit a központtal, mert eleinte voltak leakadásaim, most már nem nagyon vannak.
Mindenesetre néhány itt olvasott tanács sokat segített.
Ennyit a szuper stabil ISDN-ről :-(
Az elmúlt negyed órában harmadszor szakadt meg a kapcsolatom minden látható ok nélkül :-((
És érdekes módon azok, akik ugyanezt a szervert hagyományos telefonvonalról használják, nem találkoztak ilyesmivel (amennyire én tudom)
Hááááát, jártam már arra, az SHSMod-od le is töltöttem, installtam is. Az újraboot ellenére a Com-portjaimat továbbra is Low-nak látja, ha manuálisan feljebb állítom, akkor el sem kezd tárcsázni.