Keresés

Részletes keresés

Lizzi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2714

Szia Zsolt,

Amit hirdettél az absolute-on mint leslie project kincsesbánya.

Egyébként én XP-vel simán tudok képet felrakni ha a beolvasott képet nem áthúzom a szövegmezőre, hanem ahol a kurzor villog a szövegmezőn oda illesztem a beilleszt gomb megnyomásával.

(bocsi, de nem megy a levelezőm ezért nem levélben kértem a képet)

Üdv: rt

Előzmény: tehtube (2713)
tehtube Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2713

Milyen lezlidobozról?

A V98-al ide fel tudtam képet tenni, de az xp-vel nem enged a fórum :-(

Előzmény: Lizzi (2711)
Lizzi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2712
Ha a Mig-T kapcsolásra gondolsz, az csak preamp a tranyós helyett. Külön alsó, felső manuálra és egy jumperrel lehet a frekiátvitelt kapcsolni hogy mennyire legyen hallható a keyclick. Valamint torzított (torzítás szabályozható) és tiszta kimenete van. Ez a perka dolog a T-kben nagyon meg van bonyolítva. Nem a klasszikus elven műxik.
Előzmény: tehtube (2703)
Lizzi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2711

Szia Viktor,

A kapcsolási rajzot nézegetve nekem úgy tűnik hogy van egy percussion/drawbars kapcsoló ami annyit tesz hogy vagy a drawbar-ok szólnak ahogyan beállítod vagy az előre beállított percussionos beállítások. Így ha kiiktatod a tobbi regisztert a perkás hangból és csak a 2 2/3' regisztert hagyod meg akkor nem fog semmi más szólni és a drawbarokat is hiába húzogatod. Először is azt kellene megoldani hogy ez a kapcsoló ne iktassa ki a drawbar-okat (ne kapcsolja rá földpontra) hanem a drawbarok mellett szólaljon meg a perkás hang is. Aztán lehet játszani a perka modul módosításával. Nem egyszerű eset. A kapcsolási rajzot küldöm de egyenlőre lefagyott a levelező rendszerem és még meg is kell keresnem. Nekem még mindig egyszerűbbnek tűnik egy külön percussion modul beépítése külön kapcsolóval (kapcsolókkal).

Örülök hogy hétvégén feléledt a fórum egy kicsit. Már azt hittem kiment a divatból a hammond:)

Cső kolléga! nem tudnál képet feltenni arról a leslie dobozról. Ha a karácsonyi szünetben összeépítem a scanner-es vibratót végre és a hangszerem is átalakítom, következik a leslie építés. Már a felső rotor és a motor a vezérléssel már készen van, de nem nagyon lesz időm dobozt is építeni hozzá. (Bár nem tudom hogy leszek eleresztve.)

Üdv: Rt

Előzmény: hvik (2705)
trambi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2710

Hammond tulajdonos  kollega ,most éppen egy "csoda" hangzásu pianinon ...

http://tdyweb.wbteam.com/KisHazamDal.htm

Az ATV mindig gondoskodik a nézök szórakoztatásáról....

almost famous Creative Commons License 2005.12.17 0 0 2709
Tévedés ne essék, a szemplert nem kívánom hammondozásra használni :)))
Ezt csak kipróbáltam rajt...
Előzmény: tehtube (2707)
tehtube Creative Commons License 2005.12.17 0 0 2708

Karácsony? C3, C2road, B3bél, M3?

Elég nekem a Joeyes A100 is 21H, 142, KBR3D, és egyedi csöves falacival :-)

Két dolgot szerzek még be:

Midi sín a lábbasszus alá. Jobb mint az eredeti string bass unit és olcsóbb.

Külső, jó műlezli effekt. Hogy éjszaka is lehessen fejhallgatóval nyomatni.

A Joey budapesti A38 koncert dvd-je Laurens-Viktornál beszerezhető.

Előzmény: hvik (2705)
tehtube Creative Commons License 2005.12.17 0 0 2707

Szempler, hmmm...... te tudod :-|

Ez a nyócvan mega egy db hanxín? Van egy ötletem így a részedre:

A hangkerekeket nálam egyenként lemintázhatod simán és C3 vibrátóval. Nem is a hangkerekeket, hanem a leggyakrabban használt presetek minden billentyűjét. Ez kb. 8-10 db. × 2 a vibrátó miatt. Szerintem jó lúpolással kijön 20 megából. Persze lezli nélkül, mert az úgyis van neked jó. Így sem lesz tökéletes, mert a kissé komprimált hangzást, meg a billentyűxámának függvényében erősödő leakage-et már nehéz lesz hozzáfaragni, de szerintem nemrossz eredményt kaphatsz. Ja és akkor még nem szóltam a swell pedálról. Gondolom a tied is hasonló, hogy a hangerőt visszavéve a basszus szinte ugyanúgy megmarad a legmagasabbal.

Szóval nem egyszerű a dolog.

Én is gondolkodom egy zseb B3 klónon, de egyenlőre jobb nem jut az eszembe mint egy olcsó nótbúk a B4/II-vel.

Ok, megpróbálok felkerülni jó Kaiba, szerencsére jó közel van.

Előzmény: almost famous (2706)
almost famous Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2706
Jahh nem mondtam: megfejeltem a cuccomat egy Akai S5000-es szemplerrel, benyomtam egy jó kis B3 hangot (blues chorus), hát bitangul tud szólni :D Csak önmaga elviszi a memória felét :) kb. 80M-s a sample...
hvik Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2705

Lizzi: és már sikerült is kiböngésznem, hogy melyeket kellene kiiktatnom, csak gyakorlatban nem lehet egyszerű. Ha nem jár nagy fáradsággal, fel tudod rakni a csöves rajzát, vagy emailben?

Tehtube: ja, hogy már C2-nél tartunk? az igen. Jól tudom, hogy az a cifra A széria (nem tom a típusszámot:) már nincs a birtokodban? B-3 esetleg mikorra várható?:)

Előzmény: Lizzi (2702)
almost famous Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2704
tehtube koma: holnap Echoes van a Jókaiban, nem gyüssz? :)

Beszélhetnénk a MűPáról is...

Jer!!
tehtube Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2703

Már soxor hivatkoztunk egy német oldalra, ahol modern kis csöves paneleket készítenek pont ezekhez a tranyósokhoz. Abban az is benne van, hogy visszaáll a klasszikus perka is ha jól emléxem.

Pár hónappal korábbra tessék visszalapozni.

Ki van találva az egész.

Egyébként van egy eladó csöves L100 perkamodul, de akkor viszont ki kell találni dolgokat a fentivel szemben. Meg lehet hogy azt én fogom a C2-mbe behasználni :-)

Az M3=ABC perkája teljesen elhalkul.

Előzmény: Lizzi (2702)
Lizzi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2702

Szia Viktor,

A hangszered teljes kapcsolási rajzát megtalálod Lars Mikael honlapján: http://www.captain-foldback.com/Hammond_sub/schematics/  T100series/ könyvtárban a page5-32 oldalon (ez a T200 kapcsolása is).Csak letölteni tudod mert 3.2M .gif így az explorer nem nyitja meg. Azonban attól tartok hogy a percussion kapcsolása olyannyira bonyolult, hogy erőteljes beavatkozásra lenne szükség a visszabutításához ha egyáltalán lehetséges. Nem egyszerű feladat kibogozni mi mit csinál benne. Egyébként a Guitar és a Banjo tartalmazza a 3rd felharmónikust.

Egyszerűbb lenne egy új percussion egység beleépítése. Ha érdekel van csöves percussion kapcsolási rajzom, ez viszont 240V-ot igényel tehát egy plussz tápegység feszültségosztókkal vagy van a vermona kapcsolásom (amit sikerült megjavítanom). Egyszerű tranyók + fet, olcsón megépíthető csak a jelszinteket kellene hozzá igazítani.

Üdv:rt

Előzmény: hvik (2701)
hvik Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2701

Ha megtalálnám az enyémen azt a perkát (banjo, xylo... stb közül), aminek az összeállításában szerepel pl. a 2 2/3, akkor valahogy ki tudnám szedni belőle a többit. Kísérleteztem, a banjo elég sok hangot foglal magában, és azt hiszem ezt is többek közt. Már annak is örülnék, ha ez megoldható lenne. Viszont azt hogy lehet megoldani, hogy teljesen elhalkuljon leütés után (jól tudom, hogy nem halkul el teljesen az M3-nál?), meg azt, hogy ha egy hangot már leütöttem, ne szólaljon meg újra... rejtély. Megpróbálom egyelőre az első feladatot megoldani.

T200 és TR200 között mi a különbség?

tehtube Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2700

Ha érdekel valakit........

A Viscount DB5 kétmanuálos, nagyon profi B3 orgonám eladom kompletten, konténerrel. Gyakorlatilag karcmentes, bő féléves. 680e.

Szép dió fatok, kíváló billentyűzetek, 9-2-9 drawbarok, B3 logikájú felépítés, extra effektek, vastag, meleg, dinamikus hang, igazi csöves hangú torzító, 11-es lezlialjzat, gépkönyv, szervízkönyv. Az eddig kipróbált összes közül ez a legjobb. Nagyon keveset "futott".

Felhagyok a rendszeres koncertezéssel, otthon ott van az A100-am, minek szomorkodjon a tokjában a lépcső alá betolva?

Zsolt

hvik Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2699
B4-gyel játszom az Ogd alá... :) a gitár szóló már nagyjából megy :)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2698
Jo az a lemez nagyon ugy kompletten!!! Megvettem a multkor New Jersey-bol hibatlan elsokiadasu Verve-n, termeszetesen LP-n, ne mondjam hogy szol....:-) Leesik a polcrol a kep, ha felteszem a lemezt:-) Nagyon jo azon a lemezen meg a Call me cimu szam! Nekem az a nagy kedvencem rola!
Előzmény: hvik (2697)
hvik Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2697

(régóta) kedvenc zeném most: Jimmy Smith and Wes Montgomery - Ogd (Road Song)

Lehet, hogy megpróbálkozom a perka módosítással a leírás alapján.

tehtube Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2696

Erről a T-s módosító oldalrólmár esett szó ősz elején. Ott minden "elhangzott".

Nem Hammond.

Előzmény: hvik (2694)
makopa Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2695

Ez milyen szerkezet? És mennyit érhet?

Saturn
hvik Creative Commons License 2005.12.13 0 0 2694

http://www.keyboardpartner.de/hammond/t-mod-skill2.htm

ez talán segítene... de nem lesz könnyű így angolul.

tehtube Creative Commons License 2005.12.13 0 0 2693

Kicsit lájtosnak néz ki. A B4 /2 viszont egész törpös.

Tetszik a Bubar Musicban a tükrözött nyúbíszrííí :-)

Perka:

Igen, arra a regiszterre hangosít időben rá a klasszikusoknál, de helyette egy másikat üt ki. Műszakilag olcsó, butus megoldás, de hogy bejött!!!! Amikor ezt a "hibát" később korrigálták csak a gyereket öntötték ki a fürdővízzel. Vesd össze a régi és újabb kapcsolásait. Esetleg szakember segítségét kérd. A kapcsolások megtalálhatók.

Ebben a Hammondban az a jó, hogy folyamatosan ráhibáztak. Abszolút nem ilyen orgona volt a cél, csak így sikerült. Ez a Laurensnek, meg a fejlesztőinek borzasztó lehetett :-) És szerencsére egy új kategóriát hoztak létre akaratuk ellenére.

(Ilyesmi szitu lehetett a mikrosütő is 1946-ban. Épp a halálsugárral kísérleteztek, és a véletlenül bent hagyott uzsonna megmelegedett :-)

Előzmény: djuice (2692)
djuice Creative Commons License 2005.12.13 0 0 2692
egy újabb szoft-Hammond klón http://news.harmony-central.com/Newp/2005/Master-Hammond-B3-21.html home >> http://www.syntheway.net/
hvik Creative Commons License 2005.12.13 0 0 2691

Ha jól értem a működését, akkor úgy van, hogy a perka igénybe vesz egy regiszterhangot, ami a billentyű leütésekor szól, és azonnal lehalkul?

honnan tudhatnék meg többet a perka vissszabutításról? Egyszer találtam egy honlapot, ha jól emlékszem valami olyamiről is szó volt ott, hogy a perka billenésérzékeny (touch response), igaz ez? vagy meg lehet oldani?

Előzmény: tehtube (2690)
tehtube Creative Commons License 2005.12.12 0 0 2690

Szia.

A klasszikusoknál A-B-C-D-M3-Rt van négy billenőkapcsoló.

1: ki/be, de bakapcsolásnál némítja az 1'-as regisztert

2: halk/hangos, de hangos esetén halkítja a drawbarokat is,

3: gyors/lassabb lecsengés,

4: kvint-2 2/3 vagy oktáv-4'-as hangfekvés.

Csöves vezérlés, csöves erősítés

A majdnem klasszikusoknál M100-L100-P100 a négy nyelvkapcsoló másképp működik és kevesebb érintkezővel operál.

1: az oktáv perka bekapcsolása

2: a kvint perka bekapcsolása (akár a kettő együtt is és némítják az a 1 2/3-ot)

3: perka lecsengési hossz

4: halk/hangos. Már nem halkítja a drawbarokat.

Csöves vezérlés, csöves erősítés

Az újabb ötletek műszakilag összetettebb hangzást eredményeztek, de a hangzásváltás nem mindig szerencsés. E100-H100-T100-R100

A perkavezérlés önálló regisztersínen fut, ezért nem némít semmit. Itt a billentyűk alatt 11-12 kontakt van, nem 9.

6-8 perkából lehet választani, mindegyik egy 4-6 elemes drawbarkombináció eltérő lecsengési hosszal, hangerővel. (banjo, guitar, vibraphone....)

Mivel többet tud műszakilag, vissza lehet butítani a klasszikus üzemmódra, de érteni kell hozzá.

Tranyós vezérlés, csöves vagy tranyós erősítés

Zs

Előzmény: hvik (2689)
hvik Creative Commons License 2005.12.12 0 0 2689

Üdv.

A nagyhammondok percussionjának működéséről tudnának mesélni nekem a Hammond-atyák? És azokkal szemben az enyém perkája?

Lizzi Creative Commons License 2005.12.12 0 0 2688

OFF:Sziasztok,

egy kis segítségre lenne szükségem. Szóval átköltöztem és nekiláttam a orgonám megjavításának. A percussion egység működéséhez szükségem lenne egy SM104 típusú, hajdan az RFT által gyártott N csatornás MOSFET-hez. Ha valaki tudná hogy mivel lehet ezt helyettesíteni azt nagyon megköszönném, ugyais erről még adatlapot sem találok sehol. Vagy ha lenne valakinek elfekvőben azt megvásárolnám. Sajnos valaki régen nagyon csúnyán beleturkált és ezt is kicserélte valamire (nincs rajta felirat) és így a perka csak átereszti a hangot egy kis feszültségcsúccsal de nem halkul el és nem monofónikus.

Előre is köszi. Üdv.rt

ON

A digi-hammond az előző hozzászólásomban említett koncerten valószínű egy XK2. A legtöbb fényképen ilyenen játszik. Én úgy hallottam a felvételen hogy a hangja vékonyabb mint egy csöves TW-s hammondé és a modulációs vagy hajlító kereket is tekergeti itt-ott de azért jól nyomja.

tehtube Creative Commons License 2005.12.11 0 0 2687

Szia!  A klón is Hammondféleség. Sok jobbfajta klón jobb mint pár gyengébb Hami.

Szóval kösz az értesítést.  A Petőfi különben is jó rádió, meg az összes olyan ahol nem a reklám az elsőszámú szempont. Főleg hogy le is tölthető!

Lizzi Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2686

Sziasztok,

még egy rádiós ajánlat: szerdán (05.12.07) a petőfin 23.15-től Cichonski Quartet koncert volt. Wojciech Karolak (Lengyelo.) Hammondozik végig (bár digit-hammondon ami hallatszik is), azért érdemes meghallgatni. Letölthető mp3 vagy real média formátumban a www.radio.hu mediatár oldaláról. Remélem megbocsájtjátok nekem, nem reklámozni akarom a rádiót, de középeurópai hammondosoktól nem sokszor lehet hallani.

üdv: rt

tehtube Creative Commons License 2005.12.08 0 0 2685

Ez tényleg figyelemreméltó rendezvénynek néz ki. Úgylátszik úgy gondolkodnak, hogy ami olcsó az nem is lehet jó. (Ami a legtöbbször igaz is) Csak győzzük :-)

Egy Preston, Winwood... ígéretes, csak legyen is.

Volt tavaly nyáron egy Colosseum a várban és melléhirdetve pár nagyobb név amiből a koncertig igencsak megfogyatkozott a névsor. (Procol Harum, Nashville Teens...)

Előzmény: LaurensHammond (2684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!