"Szeretnétek megmérni az időt, a mérhetetlent és a mérték nélkül valót. Cselekedeteiteket még lelketek útjait is órákhoz és évszakokhoz igazítanátok.
Folyót csinálnátok az időből, melynek partján üldögélve figyelnétek a folyását.
Pedig ami bennetek időtlen, az ismeri az élet időtlenségét,
és tudja, hogy a tegnap csupán a ma emlékezete, és a holnap csupán a ma álma.
És hogy az, ami bennetek énekel és gondolkodik, még mindig a legelső pillanat határain belül lakik: abban a pillanatban, amely a csillagokat szétszórta a térben.
Ki ne érezné közületek, hogy a szeretet ereje határtalan?
És ki ne érezte volna mégis, hogy a szeretet, habár határtalan, benne foglaltatik lénye legközepében, nem egyik gondolattól a másikig, nem egyik cselekedettől a másikig halad?
És az idő vajon, akár a szeretet, nem oszthatatlan és fokozatok nélkül való?
Hanem ha gondolatban mégis évszakokra kell tagoljátok az időt, egy évszak foglalja magában az összes évszakot,
a ma pedig ölelje át emlékezettel a múltat, és vágyakozással a jövőt."
/Kahlil Gibran - A próféta/
Egyik kedvencem, olvassátok el, szeretettel ajánlom mindenkinek!
Pl. ha majd most hamarosan, lassacskán átadhatom a munkám egy részét az új munkatársamnak. (Mert most egy hónapja két ember helyett dolgozom, az az igazi! :))) És ha végre utolérem magam és nem lógnak a határidők Damoklész kardjaként fenyegetően a nyakam fölött. Hát, ennyi dolgom még életemben nem volt! Azt hittem, igen, és mindig eléggé elfoglalt voltam, na de ehhez képest, az semmi sem volt.
Huang Jing (Polygonati Rhizoma); Solomon seal is considered a tonic. It is sweet,mild,and warming and enters the spleen and stomach meridians.Supplementing the stomach and spleen,replenising the Chi,this herb builds jing and in cases of deficiency and debility.
egészen elveszti cefre jellegét, sőt elsőrangú méregtelenítő ágyaspálesz, aminek az ágyában tengerikígyó (!) is van a ginzeng mellett, meg vmi gyümölcs, és vmi magféle, de azt elfelejtettem...
Nem vesztem el, csak épp annyit dolgozom, mint egy ló, "meghalni" sincs időm. Tulajdonképpen semmi mást nem csinálok, csak dolgozom, kora reggeltől estig, aztán meg vacsi, zuhany, alvás. Ebből állnak a napjaim... :-((( Ja, és ha még nem lenne elég, mellette angolórák, meg vizsgák és hétvégén tanulás. Ez a desszert.
Hát, remélem, ennek hamarosan vége lesz, mert már a végkimerülés határán kezdek tartani...
KAL!
Még mindig nem tudom, hogy mi miatt írtad anno, hogy jó lenne találkozni és beszélgetni! Pedig még mindig nagyon kíváncsi lennék rá!!! :-)
a harmadik idézet az nem Máté hanem Lukács ev., meg nem is igazán jó az angol fordítás, mert 'observation'-t mond, pedig ez szemmel nem láthatót jelent, az observation pedig... ;-))
remélem minden rendben nálatok, 37-essel találkoztam fenn a héten, jót beszélgettünk
No man can serve two masters; for either he will hate the one, and love the other;or else he vill hold to the one, and despise the other. Ye cannot serve God and mammon.
Matthew 6:24
But seek ye first the kingdom of God,and his righteousness, and all these things shall be added unto you.
6:33
And when he was demanded of the Pharisees,when the kingdom of God should come, he answered them and said," The kingdom of God cometh not with observation: Neither shall they say, Lo here! Or lo there ! for,behold, the kingdom of God is within you."