Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Halihó!! Van valakinek Debrecen környékén Csabagyőngye és Hamburgi muskotály szőlője? Tavasszal szeretnék átoltani két tőkét és szükségem lenne oltóvesszőre.
Ajándékba kaptunk pár fürt szőlőt valakitől (aki szintén kapta...), és azóta nyomozom, hogy ez milyen fajta lehet.
Laza fürtű, fekete szemű, a szemek nagyon hosszúkásak, és mintha a szemek "derékban" karcsúsítva lennének... Nem tudom jobban leírni... Ez lenne a kecskecsöcs-féle...? De olyat korábban csak fehéret láttam, és az sem volt annyira áramvonalas alakú. :)
Mindenkinek Boldog, Békés és szép időket kivánok az új évben! Úgy éreztem szükség van erre a fórumra, mivel nem volt külön topikja még ennek a csodás gyümölcsünknek. Magam még kezdő kertészkedő vagyok, de nagyon megragadott ezen növény csodás története! Méltán lehetünk büszkék Mathiász Jánosra, Kocsis Pálra és sorolhatám nagy szőlőnemesítőinket. Használjátok egészséggel és minél többet ezt a fórumot a jövőben és osszátok meg gondolataitokat és tapasztalataitokat!