Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
A karos jelzőt amennyire én tudom Tóth Lajos gyártotta 0-ás méretű vasúthoz, a korabeli felvételek alapján a pénzverdei vasúthoz is ezeket a típusokat használták.
Erre a fórumra küldtek, hogy itt többet tudnak mondani nekem!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi két jelzővel kapcsolatban, hogy milyen méretarányúak, ki gyártotta őket és mennyit lehet kérni ezekért mostanában?
A karos jelző 22cm magas a fényjelző pedig 14cm magas.
Pofás!! Gondolom egy Előre mozdonyt kellene beáldozni a célnak ?! :/ Majd gondolkodom a sorsáról; csak volt egy hajszál remény bennem, hogy visszaszerzem azt a kék/vaj szín komlót amilyen anno lehetett... :')
Egy előre mozdony életre keltéséhez kellene egy tető. mindegy milyen állapotban. a csupasz tető is segítség rugó és áramszedő nélkül . Ha kell cserébe tudok adni Pv kocsi kasznit (festeni kell) pv kocsi kerekeket, vagy megegyezünk .
Esetleg lehetne belőle egy átfestési projekt is. Akár egy eredeti színárnyalatra restaurálni, akár egy egyedi új színt adni neki. Sőt kerülhetne bele hajtás is és vagy dízel- vagy villanymotorkocsiként is élhetne tovább, kíbővítve a PV mozdonyok meglehetősen szűk körét. Üdv!
Szia! Sajnos ilyen módszer nincs, az alatta lévő eredeti festék nem megmenthető.
Mechanikailag jobban tapad az új réteg az eredetihez, mint az eredeti az alapozatlan fémre. Amelyik oldószer pedig oldja az újat, az biztos, hogy megtámadja a régit is. Akármilyen vékonyan is kezeled a felületet, fel fogja szívni a régi festék is, és vagy egymásba oldódik a két szín, vagy kifakul, vagy ledobja a fém, de nagyon gyatra lesz a végén, megpróbálni is kár.
Egyedül akkor lenne rá esély, ha az átfestéshez használt festéket oldaná a víz, de ezt kizártnak tartom.
Az alábbi projectben szeretnék némi segítséget kérni. Van egy 2. szériás Előre vagonom amit valaki anno olajzöldre festett... Minden bizonnyal a mellékelt képre hajazó színkombináció van a festék réteg alatt. Tanácsot szeretnék kérni, melyik az az oldószer, hígító, alkohol, bármi...amivel finoman le tudom oldani ezt a felső réteget és így visszaállítani az eredeti szint, legyen bármilyen kopott is :) Köszönöm !!!!!!
Valakinek esetleg PV Előre doboz ? Tudom egy üres karton doboz, de gondoltam hátha valakinek....teteje nincs meg sajnos :/ ... Ingyen adom, különben kidobásra kerül !! :) Üdv
Elcserélném ezt a házilag (de jó régen) egyenirányítottra átalakított Előre alvázas-hajtást egy 3 sínes vagy 3 sínes Tóth-féle alvázas-hajtásra. Az alváz szép állapotú hótolók megvannak.
Köszi, és igen részemről is bocsánat ha ez már off-nak számit, cserélném is inkább nem eladnám :) ! Ezt nem is gondoltam volna, ennyire sem nem értek hozzá sajna :( Nagyon köszönöm a tippet !!!
off/ Szia, nem akarom duzzasztani H0-val a fórumot, de a kék Piko mozdonyod gumihajtású, csak egy megfelelő hosszúságú gumiszalag hiányzik róla. Ha pótolod, akkor nem működésképtelenként kell reklámozd.