Keresés

Részletes keresés

pg_breki Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1760
És honnan kapta? Kitől, mitől, mikor, minek? Kösz!
Előzmény: lacix (1758)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1759
Ha Jól emléxem, akkor azért a szem implantok egy kicsit jobbak voltak, mint a visor, mert azért avval jobban látott, vagy csak tévedek?
Előzmény: lacix (1758)
lacix Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1758
La Forge a szeme elé helyezett hajráf helyett
valami szem implantot kapott.
(Ez is olyan mint a v.i.s.o.r. csak nem esik le, ha rázza a fejét)
Előzmény: pg_breki (1757)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1757
Most 3 hét után történt először, hogy kihagytam 1 részt. Így elolvasva elég jónak tünt, kár, hogy túl fáradt voltam megnézni. Ahogy néztem az "előzetest" ma lesz egy kis nyelvtorna Kim és Seven között. Apropó Seven. Imádom a szavajárását.pl: Elfogadhatatlan, áthidalható, stb. Odáig vagyok érte! :) Hallottam, hogy az új Dracula filmben is játszik. Amúgy is megnéztem volna a filmet, de így most jobban sietek!

ui: Szóval akkor mi is lett LaForge-al? Nem kaptam választ! ;)
ui2: A Replikátoron a regisztrálás milyen pluszokat jelent?

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1756
Azért az kicsit túlzás, hogy a holodeck jól megalapozott... Elég nagy hézagok vannak benne, de az alapelgondolás érdekes.
Arról, hogy mire használják... Azért az, hogy egy max PG besorolású sorozatban miért nem látni az egyesek által hiányolt holodeck-jeleneteket, azt talán nem kell magyaráznom. :) Viszont az, hogy ki mire használja, policy szerint magánügy, tehát senkinek semmi köze hozzá. És igen, használják _arra_ is, mert hogy többek között éppen arra van kitalálva, egyfajta pszichológiai leeresztő szelep, a hosszú (mély)űri tartózkodás hatásainak elkerülésére, éppen ezért senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mit csinál a holodeckben. Persze vannak bizonyos 'minősített' esetek (holofüggőség, valós személyek engedély nélküli szimulálása), amikor már tanácsadó bevonása lehet szükséges.
Ha jól sejtem, egy holodecknek azért van egy véges befogadó kapacitása, és amikor egyszerre többen vannak bent, egymástól távolabb, azt definíció szerint úgy csinálja, hogy elkezdi felosztani a rendelkezésre álló teret kis 'fülkékre', és az abban levő személy a fülke holofalaira vetítve látja a környezetet, így pl a tőle a holodeck fizikai méreténél távolabb levő másik embert is.

Más.
A konzolok azért működnek akkor is, ha a központi számítógép leállt, mert nem csak buta terminálok, hanem saját maguk is egy korlátozott kapacitású számítógépet alkotnak az ODN-en keresztül, tehát minimális adatcsere, és alapfunkciók elvégzése akár halott fő számítógép esetén is működik. Kb olyan a dolog, mint amikor a rásegítős szervókormányról (vagy fékről) lemegy a szervó, akkor is lehet kormányozni, csak éppen (sokkal) nehezebb.
Tehát az autonóm funkciók, a rendszer összehangolt működése elvész, de a rendszerek külön-külön továbbra is vezérelhetők (manuálisan, ami ugye emberi reakciósebességet alapul véve eleve lehetetlenné tesz így bizonyos dolgokat, az emberben nincsenek FTL processzorok, hogy teszem azt görbületi sebességnél reagálni tudjanak, vagy kiértékelhessék a távolsági szenzorok adatait), csak a hajó elveszti a 'rendszertudat' állapotot, többé már nem egy egészként üzemel, hanem csak egy csomó összerakott, egymástól független alrendszerként, amik ugyanazt a kommunikációs hálózatot (ODN) használják.
A Voyager-nél meg ezen felül ott van még a bio-neurális hálózat, ami egy külön téma, a gélcsomagokba 'beprogramozott' reflexválaszok, lineáris visszacsatolások, és egyebek miatt (tulajdonképpen egyfajta analóg számítógép lehet az egész együtt), amik még a fentieken túl is lehetővé tesznek magasabb szintű működést a fő számítógép nélkül.

Delomar Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1755
A TNG-s Encounter at Farpointban a holodecken Laforge, vagy Riker(már nem emlékszem) megérinti a holoszoba szélét. Ha jól emlékszem. (vagy egy követ dob hozzá? De rég láttam már... megint meg kéne néznem, mert úgy látszik nem emlékszem már a dolgokra, vagy csak reggel 4 óra van.) Na mindegy de akkor most a holodeck talaja ezek szerint nem követi ahogy haladunk. A Voyageren pedig amikor az a Hawaii-s program futott, és egyszerre több ember tartózkodott a teremben, egymástól távolabb voltak, mint eredetileg a holodeck nagysága. Tehát ha pl. a holodeck 6*6 méter ők 10-re voltak egymástól.
Előzmény: Chtka (1747)
defiant Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1754
akarom mondani: "hulljon" :-)
Előzmény: defiant (1753)
defiant Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1753
Egyébként azon röhögök, hogy ha a holodeck ennyire kidolgozott technológia, akkor ezek után miért nem fordítottak nagyobb figyelmet arra, hogy a konzol ne robbanjon fel, vagy a liftajtó ne szoruljon be, vagy ne huljon le minden vacak az álmennyezetből.

Ja és nagyon tetszik, hogy amikor megsérül a központi számítógép (vagy ellopják ugye), akkor a konzolok továbbra is megjelenítenek mindenféle értelmesnek tűnő ábrákat és szövegeket, csak közben iszonyúan villognak, mintha a kijelző kontakthibás lenne. :-)

De ez biztosan mind a látványhoz kell, meg azért a filmek mindig tele vannak sztereotipikus elemekkel, hogy könnyebben emészthetők legyenek. Ehhez képest a Star Trek még mindig egészen korrekt, látni időnként olyan gagyi sci-fiket...

Üdv, defiant

PArker Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1752
:) Az sem lehet rossz, amikor nők használják a holofedélzeten generált férfiakat, és amikor már majdnem ..... akkor: "Figyelem, a program leállítva, a védelem bekapcsolt". Igazi jó kis futurisztikus fogamzásgátlás :)
Előzmény: duck (1751)
duck Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1751
Ez a megoldás persze olyan mintha a guminő futurizált változata lenne.
Előzmény: Dob (1750)
Dob Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1750
De már használták többen is. a TNG-ben volt ilyesmi program is alapból ha jól emlékszem Risa-t formázák meg benne, ahol lenge öltözetű nők jöttek mentek. Persze a lényeget nem mutatták, de biztos nem hagynak ki ilyet a magányos hősök pár havi távollét után, a mélyűr sötétjében.
Előzmény: pg_breki (1749)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1749
Tényleg furcsa, hogy még senkinek sem jutott eszébe a holszobát, mondjuk szexuális levezetésre használni (na jó, egyszer a Tulok2-nek volt valami baja, de nem akart a holocsajjal kavarni. A hülye). Vagy tán tilos a flottaszabályzat szerint? Ekkora ziccert pedig kár kihagyni! :)

Ez a Seven azonban nagyon megtetszett nekem is. Nem is kimondottan a kinézete, hanem inkább a viselkedése, a beszólásai és a laza hozzáállása. :) Nagyon nagy a csaj!

Vegetable Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1748
Én jobban várom a következőt, a Vulcan II-t :o)
Chtka Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1747
A Holodeck egy elég jól megalapozott "technoblabla". A Star Trek Enciklopédia szerint bizonyos részek replikálva vannak (ld. víz), néhány dolog un. holoanyagból van, mint pl. a Doki (nem jöhet ki a holodeckről, csak kívülről olyan, mintha igazi lenne) és vannak vetített részek is (a távoli hegyek). Ha sokat gyalogolunk, a táj fut alattunk.
Részletesebb leírásért várjátok meg a Trekker (a Magyar Star Trek Klub fanzinjának) következő utáni számát. Addig még be lehet fizetni a klubba :-).
Előzmény: duck (1746)
duck Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1746
Ez a holofedélzet dolog engem is foglalkoztat. Ott valóságos dolgok is történnek, hiszen Janeway kapitány haja vizes volt miután Da Vincivel lezúgtak a repülőalkalmatossággal. Ez azt jelenti, hogy más fizikai (testi ohó!!!) kapcsolat is létrejöhet mondjuk a holoszobában megjelenitett tetszőleges nő/férfi és a programba beszállók között? Vagy csak nincs következetesen kitalálva?
pg_breki Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1745
Azért ez a holoszoba se kutya. Igazán nem értem miért ilyen baromságokra használják, amikor olyan bulikat és olyan nőket lehetne létrehozni, hogy húúúú... ;) Erre meg Da Vinci-re meg hülye utánzatokra pazarolják. Nemhogy csinálnának mondjuk 5 Jenna Jameson-t. ;) Viszont ha valaki meghal, holografikusan létrehoznak egy másolatot belőle, odaadják neki a Doctor kütyüjét és az emberünk újra él. Egyszerű. Azt viszont nem értem, hogy egy alig pár négyzetméteres holoszobából, hogy lesz hatalmas kiterjedésú, ráadásul simán bejárható(!!) terület néha. Csak nem a plafonon szaladgálnak ilyenkor?? ;)

Ja, egy kicsit TNG-s kérdés. La Forge-ról hogy került le a "hajráf"? Elég meglepődtem mikor így láttam a First Contact-ban.

FLaci Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1744
"Fantasztikus!" lehelte Arthur, "Az emberek ... ! A dolgok ... !"
"A dolgok," mondta Ford Prefect csendesen, "szintén emberek."
"Az emberek ..." folytatta Arthur, "a ... másik emberek ..."

(Douglas Adams: Vendéglő a világ végén)

--------------------------------

Így utólag, a 4. szezon volt szerintem a Voyager legjobbja. (Vagyis ami most megy a Viasaton.) Úgyhogy kapaszkodjatok gyerekek, lesz még ez így se.

(Ez pesze csak magánvélemény, nem tudományosan bizonyított tény.)

Előzmény: Vóbert (1743)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1743
Akkor ezért mondják mindig azt, hogy: "az emberek a bolygón,... a hajón, ... a delta quadránsban, stb"? Mert ugye egy faj bárminek is nevezi magát (mondjuk talaxiai, hirogen, istentudjahogyhivjákfaj) a Voy-on mindig általánositva azt mondják rájuk, hogy "az emberek", vagy tévedek? Egyébként a tegnapi részt sem sorolom a kedvenceim közé. Már régen láttam ezeket a részeket, de nem emlékeztem arra, hogy ezek milyen unalmasak. Sok ilyen lesz még mostanában?
Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1742
Az egész galaxisban? Nem csak az Alfa- és a Béta-Kvadránsban? Már nem emléxem pontosan....
Előzmény: LtGlove (1741)
LtGlove Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1741
pg_breki, ajánlom figyelmedbe a TNG-s The Chase című részt. Ott kiderül, hogy egy ősi faj kipusztulás elött szétszórta a galaxisban a génállományát és ezért fejlődtek ki a legtöbb helyen humanoidok.
Előzmény: pg_breki (1730)
Toth Andras Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1740
Mesterek es mesternok!
Nagy segitsegeteket kernem:
otthon nem tudjuk fogni a ViaSat3-at (hja kerem, teveantenna nelkul...:) es valahogy meg szeretnem nezni a Borgos reszeket, amikor Kes eltunik, meg jon Seven meg ilyesmi.
FONTOS LENNE!
Ha valaki veszi a reszeket videon az irjon, vagy adja kolcson vagy adok kazettat es vegye at, vagy nem tudom.
Latni szeretnem oket es nem olvasni egy textfilebol!
Koszikoszikoszikoszi!
BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1739
>"Na, ennek örülök, mert ez a rész nálam is a mélypont volt. Mi a f@szt keresnek EMBEREK a deltaquadránsba?? Ugyanúgy néznek ki mint a földi ember. Röhej. Mi van, a sminkesek szabin vannak, vagy csak nincs keret új maszkokra? Bevallom, kezdi a "hitelét" elveszteni a sorozat nálam. Jobban is ki lehetet volna dolgozni ezt a Voy-os világot. Lásd: Star Wars, Babylon5."

Igazad van, én is gondoltam erre. Bár azt már korábban észrevettem, hogy ha nem nagyon akartak vesződni egy új faj kidolgozásával (smink, stb.) akkor a szereplők homlokát vagy az orrát valahogy átformálták és máris kész volt az "új faj".
De ne búsulj, nemsokára jönnek a Hirogenek, na ott viszont NAGYON NEM VOLTAK SZABIN A SMINKESEK, szerintem brutálisan jók lettek.

>"MIlyen? Éppen ez az! Ha kidolgozott hátteret akarsz, miért az SW-vel, és a B5-tel példálózol, mikor a TNGvel is lehetne "

Ezzel csak részben értek egyet. A Star Wars korábbi részeiben szerintem az idegenek változatosak voltak ugyan, de eléggé gagyi kinézetűek ( persze tudom 1979-ben nem igazán volt még Silicon Graphics...)
A B5 idegenjei viszont egészen jók, Vorlonok a legjobbak, bár Lorien se piskóta.

>"Tudomásom szerint a Viasat a 6. szezon után nem ad több Voyagert egy darabig. Ezt a szinkronstúdió mondta, mert ők sem kaptak több epizódot a Viasattól."

Hát ez lenne a legnagyobb marhaság, remélem nem így lesz. Leadnak egy 7 szezonos sorozatból 6 szezont és utána abbahagyják ? Nem lehetnek ennyire hülyék.

-----------
Jeri Ryan: Az ellenállás hasztalan.
Én: Majd hülye leszek neked ellenállni...

BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1738
"Na, ennek örülök, mert ez a rész nálam is a mélypont volt. Mi a f@szt keresnek EMBEREK a deltaquadránsba?? Ugyanúgy néznek ki mint a földi ember. Röhej. Mi van, a sminkesek szabin vannak, vagy csak nincs keret új maszkokra? Bevallom, kezdi a "hitelét" elveszteni a sorozat nálam. Jobban is ki lehetet volna dolgozni ezt a Voy-os világot. Lásd: Star Wars, Babylon5."

Igazad van, én is gondoltam erre. Bár azt már korábban észrevettem, hogy ha nem nagyon akartak vesződni egy új faj kidolgozásával (smink, stb.) akkor a szereplők homlokát vagy az orrát valahogy átformálták és máris kész volt az "új faj".
De ne búsulj, nemsokára jönnek a Hirogenek, na ott viszont NAGYON NEM VOLTAK SZABIN A SMINKESEK, szerintem brutálisan jók lettek.

"MIlyen? Éppen ez az! Ha kidolgozott hátteret akarsz, miért az SW-vel, és a B5-tel példálózol, mikor a TNGvel is lehetne "

Ezzel csak részben értek egyet. A Star Wars korábbi részeiben szerintem az idegenek változatosak voltak ugyan, de eléggé gagyi kinézetűek ( persze tudom 1979-ben nem igazán volt még Silicon Graphics...)
A B5 idegenjei viszont egészen jók, Vorlonok a legjobbak, bár Lorien se piskóta.

DrRetro Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1737
Erre van egy mondás: (ánglisul)

"Fate protects fools, little children, and ships named Enterprise"

magyarul kb:

"A sors vigyáz a bolondokra, a kisgyerekekre és az Enterprise nevű hajókra"

Előzmény: pg_breki (1734)
lacix Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1736
Emberek!
(és egyéb életformák)

Van a Viasat3-nak valamilyen közönségszolgálati e-mail címe?

Szeretném "megkérni" őket a TNG és DS9 sorozatok megvételére is.
Nem kellenek a gagyi német sorozatok.

Vegetable Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1735
Na igen, de legalább közben jól szórakoztunk :o)
Előzmény: pg_breki (1734)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1734
Ja, ok csak félreértettem. Amúgy a TNG-ben az nem tetszett a leginkább, hogy mindig 1 ember mentette meg az egész hajót az ucsó pillanatban. Persze mindig más. Egy idő után úgy tünt, mintha a világ legnagyobb mázlistái lennének az Enterprise-on. :)
Előzmény: Vegetable (1733)
Vegetable Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1733
MIlyen? Éppen ez az! Ha kidolgozott hátteret akarsz, miért az SW-vel, és a B5-tel példálózol, mikor a TNGvel is lehetne :o) Ugyanis erre céloztam :o) Láttam Voyokat, bár csak német adón, de nekem nem eléggé Trek, max a ruhák és a konzolok, pont az hiányzik belőle, amiért a többit szeretem, és tul szappanrendszerü... (bocs a Voyrajongóktól :)
Előzmény: pg_breki (1732)
pg_breki Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1732
A TNG is ilyen lett volna? Akkor nem tüntek fel annyira a bakik. Igaz, "tini" fejjel csak ámultam bámultam. Meg a felét nem is értettem, mert angolul volt a Sky One-on. :) Most viszont úgy érzem kezd mese lenni az egész. A mozifilmek viszont kiválóak!
Előzmény: Vegetable (1731)
Vegetable Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1731
Valamint lásd Star Trek... Mármint a többi sorozat... Az talán jobban idepasszol :)
Előzmény: pg_breki (1730)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!