>Én is azt érzem ebben a dologba, hogy a Gyermelyi szívén viseli a mellékvonalak ügyét....(a gyára nem véletlenül egy +szüntetendő vonal mellett van???? :-))
Van egy fogadásom, hogy az elmúlt négy évben hány deka tésztát szállíttatott vasúton...
De biztos a szívén viseli, esténként szomorúan elropogtat egy csík száraztésztát, míg a vasútra gondol :-))
Ezt viszont láttam a párjával együtt, ahol nem a BKV utasait agitálja, a villamosok között, hanem a nyugati pu. közönségét egy olcsó amarikai (húsnak híg a leve...) autó vásárlására.
Csak egy újabb buta önfényező autóreklám szemellenzősőknek.
Volt már pozitív reklám. Amikor pl. a diákok vonatonmutazását reklámozták, az utazni sokféleképpen lehet reklámmal. És pl. talicskával tolták egymást a diákok egy animációs filmben, ha jól emlékszem.
Nem nagyon figyeltem oda, de valami autóreklám, amely a közösségi közlekedés jelenlegi kényszer-résztvevőit próbálja csábítgatni. A nagytopicon páran kitárgyalták nemrég.
Én is azt érzem ebben a dologba, hogy a Gyermelyi szívén viseli a mellékvonalak ügyét....(a gyára nem véletlenül egy +szüntetendő vonal mellett van???? :-))
Érdekes, hogy mutatják az állomásnévtáblát, nem szokták...
Mert meg kell mondjam, egy kicsit elcsodálkoztam, amikor először láttam. Hosszú évek óta az első olyan reklám, amelyben a vasút egyértelműen pozitív szerepet kap, méghozzá mindezt mellékvonali környezetben. A Bz-n sok utas található, akik nem utálkoznak, hogy már megint ezzel a ....-val (itt különféle, becsmérlő jelzők jönnének) kell utazniuk, hanem érdeklődést mutatnak fel a forgalmi dolgozó tésztafőzése iránt. Nem érdekli őket, hogy késve indulnak, inkább egy kicsit belecsöppennek a mellékvonali állomás életébe, a tésztafőzésen keresztül. A tésztán túl valami olyan üzenete van az egésznek, hogy "jó dolog egy mellékvonalon vasutat igénybevenni, mert érdekes és kellemes dolgok tudnak történni utazás közben". Ráadásul ez a reklám eléggé ellenpontja is a Nyugati pályaudvaros, "jogom van...." reklámnak.
Nem ismeri fel valaki, hol készült a gyermelyi tészta reklámfilmje...?
Elég sokszor megy mostanában a TV-kben: 3 részes tömött Bz áll egy teljesen füves vágányú mellékvonali állomáson, majd az utasok mind leszállnak, mert megérzik, hogy az állomásfőnök tésztát főz :-)
Igazad van! Teljesen elkeserítettél. Raccsolni nem raccsolok (nem tudom egyáltalán írásban lehet e?), kezdődő dyslexiához azt hiszem túlkoros vagyok, az pedig hogy egyes ázsiai nyelvekben ugyanazt a szót a férfiak r-rel a nők pedig l-lel ejtik egyenesen kétségbe ejt.
A lényeg az első bekezdésedben van, valóban, nagyjából ez a helyzet. Szerintem egyenlőre maradjunk ennyiben, oszt' jól van. Ha tényleg érdekel a háttér, akkor továbbra is szívesen megvitatom Veled - mailban.
Összegezve tehát: jobb parlagoltatni a dolgot, míg a hajtányosok megegyeznek egymás között, ki mit szeretne és mik a lehetőségeik korlátai, addig nem kell erőltetni semmit.
Nem értem, miért kéritek számon rajtam, mit tettem a hajtányozás terén - semmit, nem kérdés, de mégis mit kellett volna? Én sem kértem rajtatok semmit számon! A saját szakmámba vágó kérdésekben Ti mit tettetek le? Nyugi. Nem gondoltam, hogy itt csak az kérdezhet, aki már letekert x száz km-t a sínbiciklijén és krampácsolt négy km hosszan. Mindössze próbáltam pár kérdést feltenni, az általam érdekesnek talált témakörben, és 1-2 hozzászólás után nagyon elment a dolog személyeskedő irányba - hozzáteszem, a megjegyzésemen hiába csodálkoztok, a válaszaitakból egy kívülállónak egyszerűen ez jön le (maximális tisztelet a két kivételnek)! Ezúton is elnézést, ha megsértettelek Titeket. Mindenki e-mailen keresne meg - bár arra senki sem gondol, hogy nem véletlenül nem publikus a címem. Mégis inkább maradok olvasó - mint eddig - jobb ez így. (Még valami: foncsoR, nem foncsoL!)
Jakabot majd 7főn személyesen bokán rúgom, hogy iderángatott, de ettől függetlenűl tényleg nem igaz, amit írsz. Ha részletesebben érdekel a dolog, keress fel személyesen, vagy valami általam látogatott topicban +beszélhetjük.
"Ezt az ökörséget meg honnan veszed? A tolvajokat természetesen a sértett, azaz a MÁV jelentette fel a rendőrségen, nem pedig a rendőrség a MÁV-nál.:-))"
A rendőrség továbbítja a feljelentést az ügyészségre, mert az ügyek elbirálása már nem tartozik a rendőrség hatáskörébe...
A rendőrségen megtett feljelentésben a lopás mellett, a "vasúti közlekedés veszélyeztetése" is szerepelt, mert a vonalon jogilag csak szünetel a forgalom. Vagyis a MÁV kihasználta ezt a faramuci jogi helyzetett, hogy a síntolvajok minnél súlyosabb büntetési tételben részesüljenek.
Ezért írtam, hogy veszélyes vízekre téved, aki úgy gondolja, hogy engedély nélkül, hajtányozhat "forgalom szüneteltetett" pályán, még akkor is, ha mindannyian tudjuk, hogy ez bezárást jelent, és semmiféle vonatot nem veszélyeztett vele a hajtányos hobbijának hódoló. Simán fel lehet jelenteni a vasúti közlekedés veszélyeztetéséért!!!