Keresés

Részletes keresés

Mike73 Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1690
Hát ez szomorú....
Előzmény: zengei3 (1689)
zengei3 Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1689
Szejasztok.

Tudomásom szerint a Viasat a 6. szezon után nem ad több Voyagert egy darabig. Ezt a szinkronstúdió mondta, mert ők sem kaptak több epizódot a Viasattól.

Nem tudom, mi lesz. Nem tudom, hogy folytatják-e, és hogy mikor. Ennyit tudok.

Üdv,
Asztalos András.

Delomar Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1688
Lenne néhány hozzászólásom a magyarországi DVD megjelenéssel kapcsolatban:
A Dunafilmtől azt az információt tudtam megszerezni, hogy egyenlőre még csak nem is tárgyalnak a Star Trek DVD-k kiadásáról(ugye ők rendelkeznek a Paramountos filmek kiadási jogával), tehát a közeljövőben erre nem lehet számítani.
Amit ajánlani tudok, hogy külföldön már be lehet szerezni a 3 legutolsó mozifilmet magyar szinkronnal is:
Nemzedékek-a magyar hang sajnos csak mono, de angolul és németül 5.1, magyar felirat nincs.
Kapcsolatfelvétel-erről még nincs információm, a napokban szerzem be.
Űrlázadás-ez viszont angolul,magyarul, és németül is 5.1! nagyon jól szól!, magyar felirat nincs.
Egyébként érdemes körülnézni a hazai kiskereskedőknél is, mert némelyiknél meg lehet találni a filmeket.(Ne bevásárlóközpontokban gondolkodjunk, hanem kisüzletekben!)
Előzmény: Dob (1672)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1687
Tudjátok, amikor ezeket a hozzászólásokat olvasom, akkor kezdem megérteni, hogy Janeway miért is mondja mindig azt, hogy nem akar időparadoxonnal kapcsolatba kerülni, mert akkor úgysem értene meg semmit sem. :)))
De azért biztos, hogy majdnem minden negyedik, ötödik rész erről szól, vagyis van valami köze hozzá.
Ami azonban nagyon tetszik ebben a részben, az az, hogy amikor a Phoenix-ről beszélnek, akkor párhuzamot húz Seven a First Contact és a Voy ezen része között. Ezek szerint azért figyelembe veszik a fejleményeket a többi résszel.
Mike73 Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1686
"A kronoton-torpedó időállandója pedig Kes stabilizálásához kellett..."

Hát ez az! Abban a pillanatban az alternatív jövőbeli idősíkok még egy pontban voltak, mivel a gyógyítás pillanatában "jelen"-t írtak. Ergo függetlenül attól, hogy melyik alterntív jövőbe lépnek, az idővariáns (1.47) már ismert volt számukra, noha a gyógyításon kívül több hasznát akkor még nem vették.

"semmi más hasznát nem tudták volna venni, még ha emlékeztek volna is rá"

Ez nem igaz, hiszen ők is egyből ezt a variánst keresték, mihelyst volt rá alkalom, mert tudták, hogy ez kell nekik a védekezéshez. Ergo, az állításod hibás.

Hajlok arra, hogy tényleg túl komplikált lett volna megmagyarázni egy "beugró" nézőnek, hogy ki is az a Kes, honnan is tudják már az idővariánst stb... ráadásul nem lehetett volna bonyolítani a sztorit, mert innentől nem lett volna ellenfelük a Krenim hajó... :(

Előzmény: Mr_Fusion (1685)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1685
A Year of Hell/Kes problémához...

Kes figyelmeztetésében annyi volt, hogy kerüljék el a krenimek területét, de az nem, hogy mikor érnek oda, illetve miről fogják felismerni, hogy ott vannak. A jövőbeli sorsukról emlékeim szerint egy szó sem esett. Ráadásul, mivel Kes alternatív idővonalról jött (a krenimest, tehát a mostanit maguk a krenimek hozták létre az időhajójukkal, amiben ugye Seven nem volt, Kes viszont igen, tehát már eleve nem az volt, amit most a Voyager átél), nem 100%, hogy amit ő egy alternatív idővonalon átélt, az vár a Voyager-re is.
Mikor tudták meg, hogy ott járnak? Mikor találkoztak a krenim járőrhajóval. Mi történt pár órával(?) később? A krenim időhajó megint bevetette a fegyvert, és megváltoztatták az egész idővonalat, így a Voyager-ét is (és mivel épp egy olyan alternatíva lépett életbe, amelyikben a krenim birodalom sokkal nagyobb, mint az előzőben, a Voyager hirtelen 'beljebb' került a krenimek területére, mint addig volt), ráadásul akkor már benne voltak nyakig, semmiképp nem tudtak volna kikeveredni a dologból. Tehát a figyelmeztetés hiábavaló volt.

A kronoton-torpedó időállandója pedig Kes stabilizálásához kellett, semmi más hasznát nem tudták volna venni, még ha emlékeztek volna is rá. Szóval megint hiábavaló információ.

Ehhez annyi még hozzátartozik, hogy régen foglalkoztam ezekkel a részekkel, úgyhogy a fentiek csak az aktív emlékeimen alapulnak. Ha a szál folytatódik, frissítek, hogy teljesen képben legyek a két (három) epizód eseményeit illetően. :)

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1684
Mivel megszólíttattam...

A Sisko vs. Janeway összehasonlításnak nem látom sok értelmét, teljesen más személyiségek, csak annyi a közös bennük, hogy mindkettejüket köti (de csak elvileg, mint azt több részben is demonstrálták mindketten) a Csillagflotta-szabályzat.
De ezen belül teljesen másképpen reagálnak egy-egy helyzetre, a maga helyén, és a maga körülményei között mindkettő elég jól beleillik a képbe, bár szerintem Janeway néha már túlontúl türelmes, hagyja, hogy a probléma okozói szórakozzanak vele, akkor is, mikor Sisko (ha már ő az ellenpont) már rég visszaütött volna. Máskor viszont Janeway is habozás nélkül (sőt, néha túl hamar, és túl erősen) visszavág... Szóval valahogy talán nem annyira konzisztens a karaktere, mint Siskoé, olyan 'ha akarom (pontosabban az éppen aktuális történet írója akarja), ilyen vagyok, ha akarom, olyan'.

Ami pedig a Sisko család, de főleg apa és fia viszonyát illeti, nekem kimondottan tetszett, ahogy az apa elfogadta, hogy a fiúnak esze ágában sincs flottatisztnek állni, inkább írni szeretne. Jake tiszteli az apját, elismeri az érdemeit, ugyanakkor van saját véleménye is, és ha az nem egyezik az apjáéval, akkor sem hódol be, hanem a végsőkig kiáll a saját elképzelése mellett, még ha az később hibásnak bizonyul is. Ben pedig ilyenkor nem az 'ugye megmondtam' figurát adja elő, hanem közösen megállapítják, hogy ez így mégsem volt annyira igazi.
Ha nem lett volna ez a szál, nagyon sok jó epizód (The Visitor, pl, az egyik legsúlyosabb), és másod-cselekmény maradt volna ki a DS9-ból, úgyhogy szerintem nagyon a helyén volt a dolog.
És azt hiszem, a Dax/Sisko, Jadzia/Sisko, Ezri/Sisko (nem véletlenül írtam így három részletben) kapcsolat is megérne egy misét. (Ahogy ezzel szemben a Janeway/Chakotay kapcsolat megint olyan egyszer van, egyszer nincs jellegű, ahogy éppen szükség van rá.)

Előzmény: rapcalvinka (1663)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1683
És a mai 2. részben az intellektuális rész is erős... Csak figyeljetek...
Előzmény: Nagyoreg (1682)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1682
Lehet, hogy szadista vagyok, de oly nagy örömmel néztem végig, ahogy darabjaira hullik szét a Voyager...

És ami még hátravan...

Eddig csak kétfajta hajót láttunk a Trekben. Teljesen épet és teljesen elpusztultat. Most végre valami változatosság... Akár át is nevezhetnénk a Voyagert Millenium Falconnak...

Előzmény: Nagyoreg (1681)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1681
Nagyoreg bőszen helyesel...
Előzmény: mrzool (1680)
mrzool Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1680
Sajna van par Voy epizod, amit jobb ugy nezni es _elvezni_, ha nem gondolunk a mi lett volna, ha kezdetu mondokara.

Ne felejtsuk el, hogy a YOH egy duplaresz, az ilyesmi a UPN-en mindigis nagy show volt, tehat valoszinuleg sokkal tobben nezik, mint egyebkent.

1. Ha most az uj nezoknek megemlitik Kest, nem fogjak erteni a dolgot.

2. Kessel tul egyszeru lett volna az egesz.:)

Jobb nem figyelni a hibakra, es jol szorakozni, elvegre ez az egyik legjobb epizod.:) Jo szorakozast a mai 2. reszhez...

FLaci Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1679
Hey Vóbert,

Nem is úgy értettem hogy a karakterek (a Voyager űrhajóban) elfelejtették Kes-t, hanem a producerek (a Voyager TV-sorozatban) akarják elfeledtetni hogy valaha is létezett.

Említettem régebben hogy problémáim vannan ezzel az epizóddal; hát ez az egyik.

Előzmény: Vóbert (1678)
Vóbert Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1678
De most azért gondolj bele, addig, amig nem találkoztak az időhullámmal, vagy mivel, addig még ismerték Keszt, vagyis ez gyanitható, aztán az idősik változása után egyből rommá van lőve a hajó és nem ismerik már Kest? Ez igy valahogy sántit. De mindegy a legrosszabb azonban az, hogy az idősik akkor változik vissza, amikor már sokan meghaltak és a hajó ripityára van lőve (mondjuk ez lehet attól is, hogy akkor készitették az időpajzsot?)

Ami a Dax vs Seven-t illeti, szerintem Dax-nek több lehetősége van a kibontakozásra a sorozat folyamán, mint Sevennek. Dax folyamatosan változik, tele van érzelmekkel, mig Seven "csak" egyszerű, érzelmek nélküli "borg marad". De ez nem azt jelenti, hogy nálam nem Seven a király!!! :)))

Előzmény: FLaci (1677)
FLaci Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1677
Oh, nem kell erre bonyolult magyarázatokat kitalálni mint ahogy azt Mike73 tette. A valódi ok az hogy amint Jennifer Lien otthagyta a Voyagert (avagy kirúgták, ahogy tetszik), Kes rögtön "nemszemély" lett. (Ugye olvastuk Orwell-t?) Vagyis az írók/producerek úgy tesznek mintha sose létezett volna.
Előzmény: Sad (1670)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1676
nem kéne... sokan nem szeretik, ha a kicsiny sávszélességüket ingyom-bingyom grafikák fölöslegesen fogják le...

amúgy jópofa a jelvény....

Előzmény: TKari (1675)
TKari Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1675
Bocs, aláirás kisérlet :)

T`Kari
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Mike73 Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1674
Igen, ezen el lehet gondolkodni... Azt hiszem a megoldás abban a paradoxonban keresendő, hogy a jövő, illetve ezáltal részben a múlt is abban a pillanatban megváltozott, hogy Kes elhagyta a hajót, így nem tudta megállapítani az 1.47-et sem, mert ugye azt végül Seven tette meg ugyanazon torpedón. De most meg ne kérdezd, hogy akkor hogy segített rajta a doki, hiszen így ő sem jutott a megfelelő adat birtokába stb.... ezért mondta Janeway, hogy életcélja volt elkerülni az idővel kapcsolatos utakat és paradoxonokat.....
Előzmény: Sad (1670)
Dob Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1673
A Buffira meg már a neten elég nagy előrendeléseket tettek meg, (rekord mennyiség), annak ellenére hogy az ára borsós, és nem tudni mi lessz extra rajta..
bocs a két hozzászólásért
Előzmény: flashman (1671)
Dob Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1672
A DVD dolgokról
Az összes sorozatto tervezik kiadni, de csak kb 2003-ra leesz kint a Voyager utolsó része. Egy lemezen egy évad lesz, a plusz dolgokról nem tudok, persze kiadják a boxed seteket is (Sevenes pl:), idehaza, magyar felirat lesz várható, de mikorra??
flashman Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1671
Az egyik listan kaptam ezt az infot, gondolom erdekel itt is nehany embert:

England Only

Star Trek: Voyager is coming to DVD later this year. Plans are to bring the series out on Region 2 in a series of boxsets - one per
season, retailing at around Ł89.99. The series will be 'remastered' and that extras are expected to accompany the actual episodes.

We should be seeing the Original Series on Region 2 by the end of the year as well - in much the same form. The Next Generation
is pencilled in to start early next year while Deep Space Nine is expected to appear around the latter months of 2002. Why is it the
one I most want is going to be last?!

Buffy- We should see Season 3 during the summer and Season 4 this side of Christmas. Same time as Season 4 of Buffy will be
Season 1 of Angel

Sad Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1670
Lattatok a mai epizodot? (Pokoli ev - 1. resz)
Valamit nem ertek. Egy korabbi epizodban Kes a kulonbozo idosikok kozott ugralt. Mikor ezt a problemat megoldottak, figyelmeztette a kapitanyt a mai reszben bekovetkezett katasztrofara! Elore megmonta neki, hogy ne hatoljanak be erre a teruletre, leirta a hajo jovobeni sorsat, sott meg a Krenin torpedo "valamijerol" (bocs, nem jut eszembe:)) megmonta, hogy az 1.47. Erre a mai reszben mindenki ugy viselkedett, mintha Kes soha nem is letezett volna, es soha nem figyelmeztette volna oket a veszejre.

Tehat nem ertem! Mi a magyarazat erre??

Nagyoreg Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1669
Nos SZVSZ jó kis konfliktusok és problémák voltak Sisco és a fia között. És az is tetszett, hogy Sisco nem akart mindenképpen katonát csinálni a fiából...

Persze ez nem azt jelenti, hogy minden ilyen családi téma kellett volna bele, de azért nem volt rossz...

Előzmény: rapcalvinka (1663)
Mike73 Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1668
"Ebben a sztoriban csak az nem tetszik, hogy a pozitív föderációs jövőkép elveszhet."

Ez igaz, mert általában elítéljük a múlt megváltoztatását, főleg ha ilyen önös érdekről van szó. Ugyebár ezzel próbálkoztak a Borgok is, amikor a kapcsolatfelvételt próbálták megakadályozni. Vagy pl. lásd a ma esti kétrészest. stb. stb..

Előzmény: lacix (1667)
lacix Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1667
Én valahol azt olvastam, hogy az V. sorozat jóval a Voyager után fog játszódni, egy időhajón.
A föderáció romokban hever, mivel egy idegen faj letarolta a galaxisunkat.
Ja és valami romulán nő is lesz a karakterek között.

De vajon mi lehet ebben a sorozatban, ha ez így van, a szereplők célja?
Talán megváltoztatni az idővonalat?

Ebben a sztoriban csak az nem tetszik, hogy a pozitív föderációs jövőkép elveszhet.

Előzmény: BeePee_3 (1654)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1666
Oké, oké szóval a nem ellenállás esete természetesen nem erre a még féig gépnőre vonatkozik. Javítom magam.

-----------
Jeri Ryan: Az ellenállás hasztalan.
Én: Majd hülye leszek neked ellenállni...

Mike73 Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1665
Mert sem szerepükben sem személyiségükben semmiféle párhuzamosság vagy összehasonlíthatósági lehetőség nincs. Persze ha te dudaversenyeztetni akarsz, az más kérdés, de akkor volt egy pár mellékszereplő is, aki bátran indulhatna. Már ha a névtelenség homályából elő lehetne csalogatni...
Előzmény: rapcalvinka (1664)
rapcalvinka Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1664
Nem ertem, miert ne lenne ertelme osszehasonlitani a ket sorozat fo kebel-kepviselo szereplojet... Bovebben kifejtened? :)
Előzmény: Mike73 (1662)
rapcalvinka Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1663
Nagyoreghez is lenne kerdesem:
A szemelyisegfejlodes meg csaladi jelleg miatt is jobbnak tartottad a DS9-et, ha jol emlekszem.

En viszont majd megorultem, amikor Sisco a fiaval nyalazott a fel reszen keresztul...
Teged az ilyesmi nem zavart?

Ha valaki gondolja, foglalkozhat egy ujabb temaotletemmel is:
Sisco vs Janeway
szineszkent siman nyer Sisco nalam, de kapitanykent nem is tudom... kivancsi lennek Mr. Fusionre, nemcsak a Nagyoreg velemenyere!

Mike73 Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1662
Olyannyira semmi köze a kettőnek egymáshoz....
Előzmény: rapcalvinka (1661)
rapcalvinka Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1661
Uj szavazast bocsatanek utjara:
Kinek tetszett jobban Jatzzia Dax (mar nem tudom hogy irjak)
es kinek Hetes?

Mint szineszek es mint karakterek is jellemezhetok...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!