Ha erre gondolsz, akkor ez egy figyelemfelhívó tábla, hogy az autópályákon kötelező a matrica. Mondjuk ezt speciel jó hülye helyre rakták, kilométerekre a fizetős részre, ráadásul a centrum felé.
Az ügyfélszolgálat helyesen írja, hogy a fizetős szakaszon a leggyorsabb elérni őket, mert ha ingyenesen akarsz menni, akkor a kivezetőről lemész a Szentmihályi útra, Régi Fóti út, a Budapest táblát elhagyva az első lámpánál elmész jobbra, át a felüljárón, jobbra elmész a Shell kút felé, és már ott is vagy.
ezzel a megyei matricas rendszerrel eszmeletlen adminisztraciot zuditottak a rendszerre mindket oldalrol. az allami oldalrol ellenorizni kell a lehajtokat, autokat, osszevetni a vasarolt megyei matricakkal ... a felhasznaloi oldalrol nyomon kell kovetni a megvasarolt matricakat, indulas elott foldrajz lecke, lehajto ellenorzese ... raadasul 1-2 nem tervezett plusz ut es maris jobb az eves matricat megvenni mint a megyei matricakkal vacakolni. ezenkivul a legtobb budapesti aki nem vesz megyei matricat elobb-utobb bele fog futni egy fizetos szakaszba es akkor johet a soktizezres bunti, aminel talan az eves matrica is olcsobb lenne.
egeszeben veve egy tulbonyolitott rendszer ez, amire oda kell figyelni es idot forditani. a budapestieknek, pest megyeieknek meg talan alapbol tanacsos is lenne megvenni a megyei matricat mert egy bukas sokkal tobbe kerul majd.
persze a legsulyosabb erv ez ellen a rendszer ellen az, hogy a varosok (elsosorban bp persze) koruli elkerulo es tehermentesito utakat nem illene adoztatni. (m0 leginkabb). ez a varosban fog dugokat, tobblet forgalmat es felfordulast okozni. arrol nem is szolva ha pl. egy xi keruleti majd inkabb elautozik evente egyszer az ors vezer teri ikeaba a budaorsi helyett. ez eszmeletlen plusz forgalmat tud okozni a varosban alkalmasint. ehhez jon majd a vasarnapi zarvatartas, ami miatt a csaladok majd szombatra zsufolnak be minden bevasarlast megkettozve a szombati forgalmat.
eszetlenul buta dolgok ezek es az meg erthetetlenebb, hogy az emberek turik ezt a packazast.
Nem , nem mentem túl, mert a városbol Bp-röl kifelé az első felüljáró, majd az első lehajtónál mentem le az M3 kivezető részröl. Valami gumi szerviz van ott
Vissza a Tóth Istvánnál hajtottam fel, mert hogy azzal szomszédos Obsitos u. volt az uticélom
Ha viszont nem fizetős visszafelé a városba, akkor miért vannak kitáblázva hogy "matrica-vignetta" ?
Dehát ahogy olvasom a ki-bevezető szakaszok fizetőssé tétele/is/ a felháborodás tárgya
Az ügyfélszolgálat meg azt mondja/irja a neten, hogy a fizetős szakaszon a leggyorsabb őket elérni, de igy meg ugy van nem fizetős út ahol elérhető az ügyfél.irodájuk 12km Szilas pihenőnél
Szoval szerinted az autópályák ki/bevezető szakaszai nem fizetősek a Bp. jelző táblán belűl?
Nem könnyen azonosítható, hogy merre jártál, mindössze egy támpont van: "Délután jövök vissza XV.ker Tóth István u. felhajtónál"
Mivel a Tóth István utcánál felhajtó csak a centrum felé van, ezért gondolom, hogy reggel a kivezetőn jöttél. Ha nem mentél túl a fehér Budapest táblánál (Szentmihályi út után), akkor nem kell matrica, mert lakott területen belül minden út ingyenes.
Igyekezhetnének a veszprémi matrica törlésével is, mert lassan mennem kéne az M7-en! Addig nem akarom megvenni! A főnök a rádiós igehirdetésén már megmondta, hogy butaság, akkor meg ne húzzák az időt!
Az visszavonták, módosították, megvan a jogi alapja. Hogy ezzel mi lesz, azt még senki nem tudja. Lebegtetik, hogy meg fogják vizsgálni ezt is, de ennél több nincsen kézzelfogható dolog.
Nem jol mondod. Ahogy Miskolcon is visszakaptak a penzuket, akik megvettek a matricat , amit azota visszavontak. Ezert nem kell most megvenni , mert miutan visszavonjak, buntetes sem lesz!
De, kell fizetni most is. A rendelet érvényben van változatlan formában. A "próbaidő", az matricavásárlás + 1500 forintba és egy személyes elzarándokolásba kerül. Ezen nincs semmi változás. Gyakorlatilag mindenkinek, aki már januárban is jár arra, kiveszik a zsebéből az egész éves pénzt, utána megvisszavonják. Erre Kohn bácsi olyat szokott mondani, hogy "ügyes".
Ami meg a bevezetést illeti, ja, hát igen, erre képesek a Fideszben. Ha megkérdezték volna előre a hatéves fiamat, akkor be sem vezették volna ilyen hülyén. De nem elvárás egy kormánnyal szemben, hogy okosabb legyen egy gyereknél, nemde?
"bizonyos központi juttatásokat meg nem adtak oda, mert ott a vizitdíj..."
Ezt támaszd is alá, mert én teljesen másképpen tudom, mégpedig közvetlenül az egészségügyből. Konkrétan ezért kellett vele oly módon elszámolni, hogy pl egy labor felújításnál ki kellett írni, mint a pályázatoknál. Azért volt így, hogy "éreztessék" a betegekkel, hogy nem feneketlen kútba dobálják a pénzt.
De tételezzük fel -részemről nagyvonalúan-, hogy valóban úgy van ahogy írtad. A hasonlat még ekkor is a kormánypárti magyarázat ellentmondásáról tanúskodik, mert (szerintetek) egyik sem kikerülhető és mind a kettő valamilyen módon állami bevétel lészen. Vagyis ami akkor rossz volt az most miért is jó?
A vizitdíj témája itt elég sokszor felmerült már, mint az autópálya matrica költői hasonlata. Nyilván nem a kormánypártiak példálóznak vele, hanem a másik oldal. Előbbieknek kezelhetetlen az ellentmondás.
Ezt jó szöveg volt. És igaz. Nem is értem, viszonylag értelmes emberek, miért ilyen kínkifogásokat képesek csak összeszedni. Mert hallottam ezt én is államtitkártól. Nyilván őt ismételgetik, fel nem ismerve milyen gáz. Azért ez is elárul valamit.
"lassan 100 ft-al olcsóbb az üzemanyag mint tavaly, illetve nulla az infláció több mint egy éve. talán ki fogod bírni a matricát. remélem legalábbis..."
ket _konkret_ pelda a nulla inflaciorol:
- rozsakert parkolo: idaig 150Ft volt a parkolojegy, jan 1-tol felemeltek 200Ft-ra (33%-os emeles)
- szinten a rozsakertben a pekseg kb 10-15%-al emelte az arait. az eddig 950Ft-ba
kerulo kenyer 1050 Ft lett, a 280Ft-os sos kifli 350Ft.
lassan 100 ft-al olcsóbb az üzemanyag mint tavaly, illetve nulla az infláció több mint egy éve. talán ki fogod bírni a matricát. remélem legalábbis..."
Ennyire muszáj védeni a kormányt???
Figyi.
egy példa:
tavaly kaptál prémiumot, sőt egy családtagod is elköltözött otthonról (kisebb rezsi), de sajnos volt egy rablóbanda akik elemeltek 5.000 ft-ot tőled, aztán megint jöttek, és megint elemeltek és megint, és megint, és megint.
te ezt nehezményezed és teljes joggal.
Akkor neked a válasz annyi, hogy figyelj már volt prémcsid, meg kevesebben is vagytok, talán ki fogod bírni, azt a kis rablást... meg a következőt, meg a következőt, meg a következőt...
Én csak azt akartam mondani, hogy a fizetős autópálya jó dolog, de "sűrű ködben, városban és este autósoknak a kapitalizmus vizitdíj jobb dolog"... Ja, hogy ez itt nem is kapitalizmus, hanem feu... Bocs!
Ebbe ne menj bele, mert ciki lesz! A devizahitelek feltételeinek megteremtésében az első Orbán kormánynak elévülhetetlen érdemei vannak. Csak megsúgom, én 2001-ben vettem fel devizahitelt!
Az más kérdés, hogy 4 év múlva vissza is fizettem.
De nem hibáztatom őket, mert logikus lépés volt. Olyannyira, hogy még a szoci kormány alatt is vastagon devizában adósodott el minden fideszes önkormányzat. SŐT! A fideszes politikusok és honatyák... Lásd vagyonbevallásaik.
Csak hát a politikai memória eléggé rövidtávú és a Fideszben általános és ragályos az alzheimer kór már elég régen felütötte a fejét!
Azt az ÓÓÓÓÓÓRIÁÁÁSI klülönbségre szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a ballib kormány azt az összeget, ami a vizitdíjból befolyt, azt teljes egészében az intézményeknél hagyta. Egyet kötött ki, hogy nyilvánosan el kellett vele számolni, nota bene ki kellett írni az intézményben. Én számos ilyennel találkoztam, még van ahol most is kinn van, hogy az adott berendezést pl. ebből vették.
Ja és nem elvonást kellett kompenzálni belőle....
Összehasonlítanád csak úgy erkölcsi, vagy rendeltetési alapon is az útdíjat a vizitdíjjal? Merthogy elvben mindkettő lehúzás, hiszen fizetési kötelezettséggel jár.
"kivenné az enyves kezét a zsebemből???" ezt most úgy mondod, mintha kötelező lenne. menj olyan úton, ahol nem kell fizetni, ennyi. senki sem turkál a te zsebedben, a szabad döntésed megmarad.
tudod mi volt a zsebben turkálás? a vizitdíj, na az az volt.. azt kikerülni sem lehetett.