Képzeld el, hogyh az lenne a büntetésük, hogy az összes könyvet el kell olvasniuk (és elmondani a tartalmukat, vagyis értelmezniük is). Akkor jópáran életfogytiglan lennének kivonva a forgalomból.
Kaptam egy jópofa írást, a lényege kb. annyi, hogy egy idős bácsikát kérdeztek a hőségről. Szó szerint már nem tudom idézni, de kb. ez volt az interjú:
- Tudott a hőségriadóról?
- Miről?
- A hőségriadóról, figyelmeztetik az embereket, hogy ne menjenek ki a tűző napra, mert nagyon meleg van.
- És ezt meg kell nekik mondani? Én reggel kimegyek kapálni, oszt ha meleg van, bejövök, és ki sem mozdulok a házból négy óráig, közben megiszom pár fröccsöt. Hülyék ezek a városi népek, hogy nem tudják maguktól, hogy ne menjenek a tűző napra.
Persze hogy nem kellet könyv nekik, mert nem tudnak olvasni. Azért nem tudnak olvasni mert nem szeretnek, és azért nem szeretnek mert a nemzetségükben még senki nem írt könyvet, másokét meg nem olvassák. És azért nem írt senki könyvet mert nem tudott írni. És azért nem tanult meg írni mert úgy sem lett volna senki a nemzetségében aki eltudta volna olvasni, másnak meg nem ír.
Könyv nem kellett nekik! Pedig volt a szemük előtt jópár. Ilyenkor örülök, hogy az LCD tv, mosogató-szárítógép, spéci ágyam, értékes csecsebecsék, ruhák és a többi már nem ott voltak. Ez is valami.
Most ide képzeljetek el valami tudományos ismeretterjesztést az emberszabásúakról, akikről eddig csak sejtettük, de most már tudjuk, hogy a nyolc osztálynál (négy első meg négy második) többre is képesek, és bizony át tudnak gondolni valamit, majd a tanulási ciklus után akár még a totemhitet is képesek legyőzni a megfelelő súlyú és állagú színesfém miatt, ami a fő táplálékforrásuk... Csak sajnos túl fáradt vagyok valami szellemeset írni :D ha lenne sör, de hát nincs, öt óra múlva meg meló :)
Minden esetre a sörétes megfontolandó a kártékony vetési varjú állomány ritkításának céljából...
Ühüm... ma arra mentem a 2. számú háztartásba, hogy felnyomták az ablakot. Ki van forgatva minden, nagy rendetlenséget azért nem csináltak. Elvittek pár csetreszt, meg kitépték a főzőlapot a konyhabútorból. Az ablak használhatatlan lett. Felnyitották még a garázst is, de semmi sem hiányzik.
Asszem, hazaköltöztetem a gyerekeket, mert széthordanak mindent. Fél évig "örzött" az urna...
Te Gergő, segítsél már rajtam.... két cseresznyefa szívem vágya, amelyek egymást porozzák. Tudnál nekem saját portádon két cserépben ilyet alkotni (most vagy jövőre), aztán ha megfogant gyökerestől, oltásostól, elmegyünk érte... kérhetsz érte, amit akarsz (kerül, amibe kerül, tudod, csak óccsó legyen:))) ezviccvót, de a cseresznyemagoncok komoly kategória...
Hát igen. Bizonyos népcsoporttól már én is kivagyok, és a bőrszín nem feltétlenül játszik szerepet a véleményemben. Amióta a 2. számú háztartásban láthatóan nem vagyok ott, azóta az udvarról a mozdítható, használható dolgok eltűntek. Feszegetés nyomait fedeztem fel a garázson (ha tudnák, semmi érték sincs benne), a vasakat elvitték, még a kerti csap téli elzáróját is (honnan szedjek másikat..?), a kútból a szivattyút. A házba azért nem törtek még be (szerintem), mert van 2 urnám, a fiam és az apósom hamvaival, azokat kiraktam a bejárati ajtókhoz, megvilágítottam, elhíreltem a faluban és kiírtam az urnák mellé, hogy boszorkány vagyok, rám/a házra halottak vigyáznak, aztán a babonásabbja nem mer bemenni...
Hehe, nagyon vicces, közölt ezt úgy még 5-6 millió hülyének az országban...
A lungdo dom vagy mifene sem véletlenül kapott a vajdától pár értékes ingatlant...
Ahogy egyre kevesebbet alszom, úgy leszek egyre ingerültebb is... az utóbbi pár hónapban eléggé sok cérna elszakadt, és a legborzasztóbb, hogy alig látni reményt, egyszerűen jön viktor, hogy eltöröljük az adókat - persze nem fogja - és nyer egy választást...
Olvastam a blogot, valamin fenn is akadtam, és az ötlet bár jó, olyan ,,túlságosan felvilágosult, rózsadombi liberális réteg'' képe alakult ki előttem...
Az egyik kutya már vagy három-négy hete folyamatosan, ok nélkül nyüszít vagy ugat esténként. Nos, én hajnali fél öt körül már fent kéne hogy legyek... nem vagyok egy állatkínzó, de Istenemre mondom, én lecsapom, nem sokáig bírom, ha három éjszakát normálisan végigaludtam amióta olyan idő van, hogy nyitva lehet hagyni az ablakot éjszakára...
Gergerg, lehet nem jársz messze, hisz mindenféle előítélet vagy rasszismus nélkül, orbán vajda 1000 roma nőt akar integrálni vagy fél éves gyorstalpalóval a szociális ügyek ellátásába (amit a magyar érettségivel + 3 évi oskolával tanul meg)! Nos, felismerték a kanadába kimenekült romaságban felfénylő derék munkásömbört is, mert ugye vissza fogják őket toloncolni... szerintem integrálják őket a mezőgazdaságba, meg az állattenyésztésbe, hisz ,,minden gyerek sikeresen jóllakott'' című, abszulót szintén nem véletlenül sem pozitív diszkriminációt megvalósító pályázattal bizonyították a roma réteg feltörekvésének valószínűségét... mondanom sem kell, hány olyan földtelen, de gazdálkodni akaró ember hördölt fel, hogy ő bizony szívesen integrálná őket, úgy 3 méter mélyre...
Megjegyzem, eszkábálni kéne valami védelmi rendszert, mert már kerítésmászás nyomait véltem felfedezni a pár éves kerítésen, mit ad Isten, pont a veteményes melletti részen... magyarán tökig vagyok...
Mi is sokmindent vásárolnánk elérhető közelségből, ha nem akarnák drágábban adni, mint a piacon megveszem. Vagy legalább a minősége lenne olyan jó, hogy megérje.