Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tesznye Creative Commons License 2012.05.14 0 0 659

Nekem pont a héten fosott be az ablakemelőm. Először azt csinálta, amit írtál: kellett neki egy kis segítség, hogy felmenjen. Aztán egyszer csak keresztbe emelte fel az ablakot, majd kihullott a sínből. Először azt hittük, hogy szorul a sok portól. Kapott egy kis zsírt meg szilikonsprét. Sokat dobott rajta. De ismét kihullott.... Letörtek a fülek, amik a bowden vezető sínhez szorítják az ablak tartóját (nem vagyok autószerelő, nem tudom jobban leírni), így az első bukkanónál már szét is esik :) Pont ezért néztem fel, hogy tanácsot kérjek létezik-e valami felújító készlet vagy vennem kell egyet. Bontva csak motorral árulják 20k körül. Az új meg 40+.... Van ötletetek?

Előzmény: PathosVerdesIII (650)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2012.05.14 0 0 658

Megvolt a műszaki, olaj, olajszűrő csere.

PathosVerdesIII Creative Commons License 2012.05.07 0 0 657

Gondoltam szólok más ne járjon így.

A héten vizsgázik először a kocsi mióta nálam van, megnéztem a forgalmit, S.1 (ülések száma vezetővel) mezőben 4!! vazze beszartam a röhögéstől/sírástól, megvan a gyári 3. üléssor és a biztonsági övek, de valami buzi papírtologató elírta legutóbb és most derül ki hogy 4 személyesre van vizsgáztatva a kocsi mint a kispolszki. Még a suzukim is 5 személyes nem 4 ekkora faszságot, szerelő azt mondja kell egyedi módosítási engedély vagymi 200e hogy 7 személyes legyen forgalmiban.  Így marad

Pityulee67 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 656

Hali!

Apám mindíg azt mondta,ha valamit nem tudok,inkább kérdezzem meg,minthogy hülyeséget csináljak.

Szóval:hogy jön le a kárpit két perc alatt,egyben?

Köszi:üdv.Pityu

Előzmény: Boarhunter. (655)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.05.05 0 0 655

Nem istenbizony, hogy a hátsó ajtók reléje is az ajtóban van. Én a helyedben rászánnám az időt és leszedném a burkolatot, kb két perc...

Előzmény: Pityulee67 (654)
Pityulee67 Creative Commons License 2012.05.04 0 0 654

Hali Skacok!

Terrano 2.7 tdi bal hátsó ablak" álltalános sztrájk"

Úgy hozzávetőleg a kárpit melyik részét tegyem ki "intenzív behatásnak"?

Nem szeretném "hülyére verni "az egész ajtót.

Köszi:üdv.Pityu

Astra001 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 653

Üdv

255/60r17 V Michelin LATITUDE DIAMARIS használt szett eladó.
5-5,5mm egyenletesen kopott, 2008as gumik.
10,000-ft/db csak a 4db eladó együtt.

235/65r17 helyett is szerelhető.

0630-326-3600

Boarhunter. Creative Commons License 2012.05.03 0 0 652

Ha elindul, akkor nem relé probléma. Ha a relé sz@rakodik, akkor hiába nyomod a kapcsolót, nem húz be a drága és el sem indul az ablak. Ilyenkor egy darabig segít egy kis mechanikai behatás, konkrétan az, hogy odab@szol egyet a kárpitra ahol a relésdoboz van(bal1-ről van szó). Az a szép, amikor nyomod a kapcsolót, odaversz a kárpitnak, az ablak elindul és Te örömödben elengeded a kapcsolót. Élmény, amikor egy zsúfolt parkolóban nem megy fel az ablak viszont mennél vásárolni, elég feltünő jelenség ahogy veri az ember a saját kocsiját.

és természetesen amikor végképp megáll a technika, az szakadó esőben történik, na olyankor jó ajtókárpitot leszerelni, relésdobozt szétdobni...

Előzmény: PathosVerdesIII (650)
Jager74 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 651

"...Az olaj ennek a motornak a lelke, ha lelkiismeretesen cseréled 7500km-enként akkor hálásan fog szolgálni sokáig..."

Már korábban is kérdeztem volt: miért cseréltek egy Tdi motorban 7500 km-enként olajat?

A gyári szervíztechnológia is 15.000-t ír elő,az enyémet úgy is hordták be a Bp.,Zay utcai szervízbe.Most van benne 150.000 km,de nem füstöl se kéket,se feketét...

Én is csak azért veszem le a vérét 10.000-nként,mert az nekem majd' két év!

A cégnél a Masterokat is (Td,Dci) 30.000 km-enként szervízeljük (fél év futás),igaz megkapja a legjobb GL-5-ös olajat,amitől a Terranom se nagyon tiltakozik...:)

Előzmény: PathosVerdesIII (647)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2012.05.02 0 0 650

"Az elektromos ablakemelő reléit szintén nem az örökkévalóságnak tervezték, de idővel megtanulja az ember, hol kell egy nagyot odaütni a kárpitra, hogy bekattanjon a relé és fel/lehúzza az ablakot."

Nálam a jobb hátsó emelő akadozik, ősszel kezdte. Lefele megy, felfelé egy ponton megakad és csak segítséggel megy tovább :( Legalább tudom mi lehet a baja.

Előzmény: Boarhunter. (648)
roboguard Creative Commons License 2012.05.02 0 0 649
sziasztok
Segitseget szeretnek segitseget szeretnek kerni,adott egy 2.7 terrano es nem melegszik fel a hutoviz csak kb 70 fokra. Kiderult 85 fokos a termosztat, vajon a 88 fokos jo lesz.?
Boarhunter. Creative Commons License 2012.05.02 0 0 648

A fogyasztás láb és gumifüggő is.

Normál kerékkel, AT-s v. országúti gumival a TDI 8-9 között eszik. amikor rátettem a 31x10.5-ös MT gumikat, felment tíz fölé a fogyasztás, igaz, olyan helyekre is be tudtam menni ahol inkább üzemórát kell nézni mint kilométert. Ugyanezekkel a kerekekkel megjártam görögországot fullra pakolt kocsival 8.5-ös átlaggal. Az is tény, hogy nem taposom ki a belét.

A vízpumpa viszkója hajlamos tönkremenni, ha elhanyagolod a légszűrőt, akkor a légtömegmérő is. Viszont a vízpumpa külön van, nem kell a fél világot lecserélni vele együtt, a vezérlés fogaskerekes, örök élet +1 nap.

Sajnos az első futómű elég gyenge konstrukció és kevesen értenek a beállításához, hajlamos megenni a gumikat. A nyomtávrúd gömbfejeit nem lehet cserélni csak egybe az egészet, elég zsebbenyúlós mutatvány, a felújított állítólag nem sokat bír. A keresztstabilizátor gömbfejei az első nagyobb döccenőig bírják, aztán ha szétszálnak, akkor minden rugózásnál csattog az eleje.

Küszöbből két féle van. Amelyik már elrohadt és amelyik rövidesen el fog. Az ajtózsanérok a nehéz ajtó miatt kikopnak, meglóg az ajtó. Ez elöl nem akkora baj de a dögnehéz hátsó ajtó idővel idegesítően zörög.

Az elektromos ablakemelő reléit szintén nem az örökkévalóságnak tervezték, de idővel megtanulja az ember, hol kell egy nagyot odaütni a kárpitra, hogy bekattanjon a relé és fel/lehúzza az ablakot.

Előzmény: tamiya (646)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2012.05.01 0 0 647

Szia,

Nem mindegy hogy TD Vagy TDi (intercooler). A "sima" TD 10 litert eszik, az intercooleres valamivel kevesebbet, 9 körül. Országúton 9 alá tudom vinni. Lehet próbálkozni adalékokkal de nem sokat változtat rajta.

Ismert hibák: első automata kapcsolók gyengék, vízpumpa (ezt nekem is cserélni kellett). Akkut, izzítógyertyákat érdemes esetleg cserélni.

"meddig mennek el" megfelelő karbantartással nagyon sokat mennek, mint minden autó. Ha elhanyagolod akkor előbb meghal...

Ha jó állapotút kifogsz, érdemes belevágni, motorikusan szerintem megbízható. Ilyen motorokat használtak a fekete Londoni taxikban, azok meg ugye nem keveset futottak. Az enyém 1996-os, amikor megvettem 2 éve volt benne 240ekm, most van 265e. Most lesz műszaki, fekete plakettes és amikor az ember odalép akkor eregeti rendesen a kormos fekete füstöt :)

Árulkodó jeleket nem ismerem, majd a többiek mondják hol szokott rohadni ha sokat terepeznek vele.

Az olaj ennek a motornak a lelke, ha lelkiismeretesen cseréled 7500km-enként akkor hálásan fog szolgálni sokáig :) Üzemanyagszűrő, levegőszűrő ugyanez.

Előzmény: tamiya (646)
tamiya Creative Commons License 2012.05.01 0 0 646

Hello mindenkinek!

Érdeklődök, mit érdemes tudni egy 1997-es NIssan Terrano II 2.7 TD-ről? Gondolkodom egy ilyen terepjáró vásárlásán, de nem tudom érdemes-e belevágni.

Milyen hibái lehetnek, mi az átlag futásteljesítmény 15 évesen? meddig mennek el ezek a motorok, mennyi a fogyasztás országúton   kb. 90-el? Igaz-e, hogy 9-10 liter elegendő 100 km-en?

Miket nézzek meg a használt autókon, amelyek árulkodó jele?

Minden érdekel, köszi

élijen Creative Commons License 2012.04.22 0 0 645

Sziasztok!  Én ugyan Land Roveres vagyok, de egy ismerős kért meg, hogy érdeklődjek : Terrano II 98' 2.4 benines amit kinézett és a tipushibák,a könnyebben fogyó alkatrészek és ezek házilagos cseréje hogy kivitelezhető, motor, váltó, terepváltó és a vásárláskor a jobban odafigyelnivalók és a többi tudnivaló érdekelne, hogy miként tudjuk kiszűrni, ha valahol valami zűr van. 

Köszi előre is, üdv:    Szabi

86c Creative Commons License 2012.04.19 0 0 644

Üdv,

találtam itthon egy Maverickhez rendelt gyári kipufogófüggesztőt  1000 Ft

illetve szintén gyári ford csomagolású  4db.  NGK R

zfr5e-11

2000Ft/4db

mindegyik új használatlan természetesen.

06203568461

vectra12 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 643

Sziasztok

Jó állapotu, használt hátsó féltengelyek eladók, 31 ricnisek, terrano 1 -bőll ett kiszedve

Boarhunter. Creative Commons License 2012.04.02 0 0 642

Szerintem harmincezrenként illik cserélni.

Itt az olajválasztó, kiválasztod a kocsidat és megmutatja, hová mennyi és milyen olaj kell:

http://www.valvolineeurope.com/english/lubricant_advisor

Előzmény: PathosVerdesIII (641)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2012.04.02 0 0 641

Milyen sűrűn kell cserélni a hajtáslánc olajait? transfer, első-hátsó diff és a váltó?

PathosVerdesIII Creative Commons License 2012.04.02 0 0 640

Köszönöm, nekem konkrétan termék név vagy kód vagy valami kéne, ami alapján tudok neten rendelni, nincs már meg esetleg az üveg? Ha jól látom a Valvoline HP GL-5 LS 80W-90 lenne az?

Előzmény: Boarhunter. (639)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.03.31 0 0 639

Én a hajtásláncba valvoline olajakat raktam, a saját olajválasztójuk alapján.

Motorba sem veszek extra drága cuccot, inkább sűrűbben (7500km)cserélem.

Előzmény: PathosVerdesIII (637)
terranosan Creative Commons License 2012.03.31 0 0 638

Szervusztok Urak! Ha érdekelne valakit, Terrano II höz van galytörőm eladó, új állapotban, inox anyagból, műbizonylattal (ez müszaki vizsgánál, okoskodó közúti "szervnél" jó) Irányár:70 ezer Ft.  Fényképek feltöltve  : www.jofogas.hu/vi/1619959htm   

PathosVerdesIII Creative Commons License 2012.03.30 0 0 637

Hátsó diffibe H233B milyen LSD olajat szoktatok rakni? le kéne cserélnem az összeset és fogalmam sincs mit kell venni :(

váltó, transfer, első+hátsó diff. Azt már tudom hogy brutális összeg lesz...

vectra12 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 636

Sztem semmi értelme drága olajat venni.

Én a Valvoline durablend 10W-40 szoktam venni, az Auchanban 13xxHUF/L jelenleg.

Sztem ha nem a tescos olajat teszed bele és rendesen cseréled semmi adalék nem kell

PathosVerdesIII Creative Commons License 2012.03.29 0 0 635

Sziasztok, milyen olajat érdemes tenni az autóna? TD27T nem intercooleres, 250e km van benne. Eddig Parnalub Extrasyn Diesel 10W40-et vettem és nem volt vele bajom, van értelme a "márkás" olajat venni? Mobil, Castrol stb. Esetleg olaj adalék?

vectra12 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 634

Terrano I-esen át lehet alakítani a hátsó dobféket tárcsásra hídcsere nélkül?

Boarhunter. Creative Commons License 2012.03.24 0 0 633

Nálam ez nem jelent semmit mert 7500 kilométerenként cserélek mindent. Ha terepezel, hamar koszolódik a légszűrő és a légtömegmérő nagyon érzékeny a koszos légszűrőre.

Előzmény: Pityulee67 (632)
Pityulee67 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 632

Hali!

Mit értessz azon,hogy "a légszűrőcserén ne spórolj"?

Mármint "sac-per-kb" km.-ben?

Köszi:Pityu

Előzmény: Boarhunter. (614)
Gaben4x4 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 631

Hali emberek, ilyen középboxa nincs valakinek elfekvőben? 2.8as benzines patrolomba kellene. Akinek van írjon vagy hogy hol tudnék ilyent beszerezni.

Boarhunter. Creative Commons License 2012.03.17 0 0 630

Az enyém frankón hegeszthető volt, felraktam rendesen anyaggal, merevítőt nem is kellett bele rakni mert tart így is rendesen.

Előzmény: PathosVerdesIII (629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!