Keresés

Részletes keresés

Deanie Creative Commons License 2016.02.19 0 0 2350

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy ha esetleg kivi termelésre adnám a fejem, mennyi tő, és mekkora terület kellene ahhoz, hogy akár megélni is meglehessen belőle? (vagyis  értékesítés után kiszámolva kb. 150e ft/hó, a termelés, eladás stb. költségeinek levonása után, havi szintre lebontva.)  A Hayward- Tomuri párosra gondolnék elsősorban. Még csak egy gondolat, hogy ezt is lehetne, nem vágtam még bele :) Valakinek tapasztalata esetleg?

kivetkivi Creative Commons License 2016.02.10 0 0 2349
sziasztok! uj vagyok itt,kivit szeretnék termeszteni,de teljesen amatőr vagyok a témában.kiviből kiszedem a magokat,megszárítom és azokat kb 3 cm re elvetem levagott flakon aljaba ,jo nedves foldbe es lefedem.ez így jo e? ha kicsirazott kiultethetem e tavasszal vadhalo tövébe?
kivimánia Creative Commons License 2016.02.09 0 0 2348

Nagyon jó, szép erős hajtása van a kivinek.Talán az enyémek sem fagytak el,már nagyon várom a tavaszt.

Előzmény: successful77 (2345)
successful77 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 2347

Tudod mi ez? Régi fa redőny léc :)))) idén még egy tuscia futtatás lesz, aztan tobbet nem kell ha vissza nem fagy az egész

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.09 0 0 2346

Így is Jó !!

Hogy én milyen marha vagyok! Így csinálom kb fejmagasságig , de utána már az alucsöves módszert használom. Pedig van bambuszom is , meg madzagom is!

Előzmény: successful77 (2345)
successful77 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 2345

En igy futtatom es semmi gond nincs vele; (amint latod, szinte a madzag tekeredik a kivire.)

kivimánia Creative Commons License 2016.02.09 0 0 2344

Valaki írta itt a fórumon,hogy ne engedjük rácsavarodni mert akkor lassabban nő.Kötözni szeretném hozzá.

Előzmény: Törölt nick (2343)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2343

Hogy fogod kihúzni belőle a bambuszt?

Az obiban kaphatsz jópofa 3 méteres alucsöveket. Azt ki lehet a kivimenetekből húzni.

Előzmény: kivimánia (2336)
bombaba Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2342

A bambusz "szüretelésével" meg kell várni, amíg megérik, utána már jó lesz sok mindenre, nem törik, még eltörni sem lehet. 

Előzmény: kivimánia (2340)
csereháti48 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2341

Írd meg az e-mail címedet, az enyém publikus.

Előzmény: madpapa2 (2335)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2340

Köszönöm a válaszok,nagyon el vagyok keseredve, annyira örültem és olyan szépek voltak ezek a bambuszok és tessék semmire sem jók.Ugye ezeket a kiviket júniusban ültettem földlabdásan,de tavaly nem sokat nőttek,most majd ahol kihajt vissza vágom és az új hajtást kellene megtartani amíg nem tudom a támra el fektetni.szerintetek mennyit nőhetnek egy szezonban,ha megadok nekik mindent amire szükségük van,ha ez nem jó kicserélem tető lécre.

Előzmény: successful77 (2339)
successful77 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2339

Amugy ujra atgondolva mivel nem a foldbe szurtad le, ki kell birja őszig! Rizikos, nagy szel is lehet, bármi. Amugy ha ket meteren visszavagott kivik lennenek, akkor siman jo kenne mivel az idei hajtasok gőzerővel mennének negy meterig. Azoknak csak juliusig kellene kibirni.

successful77 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2338

Sok bambuszom van, zolden lassan atvalt szalmasarga/barnara, egy szezont elmeletileg kibir, de en sem mernem melle tenni.

bombaba Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2337

A zöld bambusz lassan kiszárad, összesorvad és törékennyé válik. Még rózsakarónak sem alkalmas, nemhogy kivi mellé.

kivimánia Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2336

Szép napot mindenkinek!Tegnap sikerült bambusz rudakat szereznem a kivi futtatásához,ezek még zöldek és nem tudom,hogy így kibírják-e míg felnő akkorára,hogy el tudom hajtani a támra.Szerintetek beérik vagy el fog rothadni.Kicsit még korai neki tenni,de csak fektetve tudnám tárolni és hátha így megmarad.

madpapa2 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2335

Szia!

Nekem van porzósom, és termős kellene viszont. Egyeztessünk!

Előzmény: csereháti48 (2333)
gyula.uw Creative Commons License 2016.02.07 0 0 2334

Üdv sziasztok .

Kivi oltást szeretnék készíteni milyen oltást ajánlatok  gondolok itt ékoltásra vagy angol nyelves párosításra 

csereháti48 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 2333

A nálunk is termő új gyümölcsök c. fórumon is érdeklődtem az alábbiak felől. 2013-ban egy kivi sarjhajtást beoltottam egy (a jelcímke szerint) porzós egyedről származó oltóággal. Az oltóágat egy ismerőstől kaptam, nála még nem termett a kivi,de a jelcímke szerint porzós egyedről vágta. Az oltásom sikerült, 2015-ben rengeteg virágot hozott. A virágok nemével  kapcsolatban bizonytalan voltam, a "nálunk is termő új gyümölcsök" fórumba felrakott fénykép alapján „ninovarga” véleménye az volt, hogy azok termős virágok. Igaza volt. Így aztán lett még egy termős egyedem, viszont nincs hozzájuk porzós. Arra gondoltam, az idén az egyik tövön egy ágat átoltok, de ehhez kellene olyan porzós oltóág, amelyik biztosan porzós egyedről származik. Tudna valaki ebben segíteni? Természetesen a kapcsolódó költségeket vállalom, Budapesten esetleg érte mennék.

Green7531 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 2332

Hát hallod-e, ne kapjuk fel semelyiken, tényleg félreértős a fűzfás lugas. 

Részemről mostanában én is, várom a kivihaderő megszületését a margarinos dobozkákból. :)

Előzmény: Sándor111 (2328)
Green7531 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 2331

Nyista heeeely? Add nekem ide gyorsan vele ami nem fér! Kapzsi, hogy beültette!

Hun...! :))

Előzmény: successful77 (2329)
gyula.uw Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2330

Szia Ferenc.

Ilyenek már a magról kelt  kivijeim most van 1 hete hogy mutattam őket  akkorát nőttek hogy már szét is ültetem .

A papír szalvétát szét szaggattam és papirostól raktam a tőzegre majd vékonyan megszórtam moha tőzegel és be locsoltam ,majd folpackal letakartam a párásítás véget .

Előzmény: Ferenc Nagy22 (2281)
successful77 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2329

Jelzem en kapzsi kertesz vagyok, nalam mar nyista hely :)))) 

Előzmény: Sándor111 (2324)
Sándor111 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2328

Sorry, elnézést ha valamit félreértettél, nem volt semmi extra utalás a mondandómban, viszont részemről a téma lezárva.

Előzmény: Green7531 (2326)
Green7531 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 2327

1 db kivi tő még lehet? Vagy csupán egy fél? Infót kérek én is, a felső limitek részletes megjelölésével. Végülis mindenkinek egy db van, a lugasokban mint az látható. De mi megy itt, nem gyanús? Egy ideig móka, utána vajon mi? És honnan indult? Sőt, meg lehetne szabni egy darab kiviben is hány mag legyen, vagy a többit el ne vessük, hátha több lesz mint vártuk.

Na, elég már itt nekem. Felesleges.

Előzmény: emendasajt (2325)
Green7531 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 2326

Sándor111, Nézd én tudnék példát mondani, kinek van több mint x (változó szám), de se vele, sem mással semmi bajom. Úgy pedig nem mondhatnék egyébiránt sem, mivel benne van a körön belül - eléggé benne. Talán bármi baj van azzal, akinek több van mint 2 fa? És vajon miért? Mikor is volt az legutoljára, amikor gond volt ha valakinek több volt mint a Megszabott Határ? Akivel példálózhatnék itt, az megkülönbözetett figyelemben részesül, ja, fogyóban a helye. Nekem van.

De Tisztelem, tényleg, amit csinál és ahogyan azt végzi, igen magas színvonalon. RESPECT.

Szerintem tavaly egy másik topikban (szőlő) kérdeztem egy egyszerű kérdést. Semmi vita nem lett belőle, csak nem jöttem vissza, mivel nem vagyok sehol állandó tag. Az első jelenlétem ott maradt, a másodikat törölték. Vissza lehet nézni, ezen a néven voltam, nem csalás, nem ámítás. Úgy érzem most is törölni lehet, majd találnak rá okot. Valamint meg lehet szabni felülről a fák távolságát is, mivel úgy szükséges és kész. Punktum. Ne távolabb, közelebb pedig már nem lehet. Aki nem úgy fogja ültetni, az. Befejezni nagyapám tudná, aki átélte.

Remélem, létrejön majd az a Szervezet is, amely a mostanában induló kezdeményezésekből kifolyólag pár éven belül minden településen ingyen gyümölcsöt oszt azoknak, akiknek nincs. Kívánom ezt minden településnek. Csakhogy, volt már mögöttünk ez az, ismét nagyapám tudna mesélni, amikor szép és jó meg minden, csakhogy az ízek a felületes színek mögött még valóban sokfélék. Ez mint gyümölcsészet. Családon, más társaságon belül sem mindenki ugyanazt szeret.

A hosszú listát a régi alma topikon belül már meg sem nézem, vajon ő hogy járt. Csakis azért, mivel mindenki ugyanazon elbírálás alá esik. Tudom. Érzem.

Előzmény: Sándor111 (2324)
emendasajt Creative Commons License 2016.01.23 0 0 2325

Kivi oltásáról esetleg információja valakinek? Mikor esedékes, eltárolt vessző kell-e, milyen fajta oltásmód a legcélravezetőbb, milyen fenológiai állapotban? stb... Tapasztalatokat várnék, már ha vannak... Lehet dugványozáshoz is.

Sándor111 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 2324

Kapzsi kertész esetén a nagyon nagy kert is egyszer teli lesz. Sőt még az annál nagyobb is. Aztán jönnek az egyéb helyek.

Előzmény: Green7531 (2323)
Green7531 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 2323

Na igen, ez a hűtőház-mizéria ma már általános, a fajták kifejlesztésénél is nagyon ott van mint szempont (pl. alma), nem is annyira a gyümölcs elvitelére gondoltam, hanem bármi más egyéb eshetőségre, pld. állat, őz lelegeli amíg kicsi, azonban ha megcsinálom is oda az csupán egy próba lesz. A legjobb kertben-udvarban, rendes felfuttató rendszeren ahogy itt a képek is mutatják. Később majd visszatérünk rá. Üdv.

Előzmény: Sándor111 (2322)
Sándor111 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 2322

Eleve november elejétől kell leszedni, addig éretlen. Utána is akad a laikus tolvaj számára meglepetés bőven lsd. itt és itt hogy mire kell még figyelni szedés után.

Előzmény: Green7531 (2321)
Green7531 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 2321

Hááát, már gyanús is volt, hogy ez vmi Kínában növögető ártéri növény:a vadon növő mogyoró is nagyon jó laza humuszos + vízfolyásos helyeken otthonos eredetileg. Ötletes vagy, jó tipp, köszi.

Inkább az emberek, ha felfedezik - egy idő után. Addig meg tanulok. Szóval működik jól a gyökereztetése és a nagyobb példány átültetése is. Ezeket jó előre tudnom, felgyorsítható a fejlődés, mivel eszméletlen kicsiből kell növögetnie, idén már több tapasztalattal próbálom turbózni, kap majd levéltrágyát valszeg. 1-1 db, ha kimegy, még akkor sem az összes. Habár nő ez anélkül is, csak kapja meg ami szükséges:szufla és szörpike.

Előzmény: Sándor111 (2320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!