Màr làttam ezt a videot. Tényleg nagyon jò. Erdemes végignézni. En is fölraktam a FILOSZ-ban (Alternativ elméletek).
Eszembe jutott, hogy régebben volt egy fr. dok.film arròl, hogy milyen mòdon sikerült (?) a piramis épitô rabszolgàknak fölhùzkodni a több tonnàs, hatalmas köveket. Ök kitalàltàk. :D
(Mellesleg nem is rabszolgàk épitették, mert a csontleletekbôl megàllapitottàk, hogy jò erôben, egészségben lévô munkàsok voltak ezek. Tudvalevô, hogy minden nap megkaptàk a fokhagyma adagjukat is, hogy ne betegedjenek meg. :)
A piramisok évszázadok óta izgalomban tartják az emberiséget, az egyszerű turistáktól a kutatókig, tudósokig. Ez a hat évig készült, lélegzetelállítóan izgalmas dokumentumfilm egy fantasztikus utazásra hív minket, Kínától Peruig, Egyiptomtól Mexikóig, hogy felfedje a világ különböző részein található piramisok rejtélyét, feltárva ezeknek az elképesztő építményeknek az üzenetét a modern kori emberiség számára, alapjaiban változtatva meg a történelmünket és a jövőnket is.
Mivel én is keresgélés fázisában vagyok talán tudok pár tanáccsal szolgálni. Persze ha már ezeket tudod, akkor kérlek vedd semmisnek :) , mert nem fontoskodni akarok, csak megosztani pár dolgot. Például ha a google-ban keresel pár szakmára, akkor a szűkítésként a domain-nál írd be, hogy fr. ,máskülömben a világ összes francia nyelvterületén keres. PL.:Aide Viticole, Ouvrier Viticole stb.
Az eures oldalán is találhatsz pár munkalehetőséget,nézegetheted, fordítgathatod. vagy http://www.indeed.fr/ oldalon, és http://www.pole-emploi.fr/accueil/ oldal is jónak tűnik. Gyűjtögesd az infókat.... Mint írtam, egyelőre 1v2 éven belül tervezem a kiutat(van pár futó ügyem), de előtte szeretnék 2-3hónapot szezonális munkát vállalni h. bebizonyosodjak tényleg olyan amilyennek képzelem, mert hiába voltam párszor turistaként az országban, az nem ugyanaz, mint ott élni huzamosabban... Viszont megtörténhet hogy olyasmi történik, hogy más lehetősegem nem lesz,mint kocsiba ülni és meg sem állni Fr.ig, szóval a szokásos biztos bizonytalanság :)
Én nagyon sok információt kaptam erről a fórumról,amit ezuton is köszönök. :)
még valami eszembe jutott: ha esetleg beszélsz angolul, találhatsz olyan pincészetet is, ahol angol nyelvtudást kérnek, mert nagyon sok angol él itt és csinál pincészetet főként angol nyelvű turistáknak (ebben az esetben talán jobb angol nyelven keresni a munkát) és aztán itt helyben megtanulni a franciát...
A '90-es évek második felében dolgoztam egy dél-franciaországi szőlészetben. Először csak pár napot amit élveztem. Majd pár évre rá, ismét pár napot a szüret alkalmával, amit mocskosmód élveztem. Viszont az egy speciális szőlészet és nagyon nehéz bekerülni.
Rengeteg szőlészet van arra, de inkább idény jellegű. Szerintem a fizetés se hatalmas és így inkább azt javaslom, hogy cnc vonalon próbálj elhelyezkedni. Nyelv nélkül felesleges ilyen vonalon próbálkozni. Ilyen munkát meg alig lehet találni a neten keresztül. Oda kell menni és ha kell, akkor bizonyítani. Tudom, hogy ez nem könnyű dolog.
Sziasztok. érdeklődni szeretnék. szeretnék kimenni dél franciaországba. most végeztem cnc esztergályos és forgácsolóként. nyelvtudásom semmi. most szeretnék majd beiratkozni francia alapfokra.majd tovább közép...és ha ez megvan utánna mennék ki. nem feltétlenül cnc forgécsoloként. jobban érdekel a szőlészet,borászat. nemtudom mennyire vannak arrafele ilyen gazdaságok? ehhez viszont nincs semmilyen papirom. meg ott kint milyen fizetések vannak? és milyen nehéz vagy könnyű munkát találni? nem panaszkodom, van munkám. igaz 3 műszak havi 120 ezerért. és ebből nagyon nemtudok mozdulni, csak úgy ha a fogamhoz velem a garast is. könnyen kijövök ebből a pénzből,igaz szüleimmel lakok. de ez olyan mint a langyos víz. kellemes és nem történik semmi. szóval lépni szeretnék!
Genf, Vaud és Neuchatel teljesen francia. Jurának csak a nagy része francia. Valaisnek a nyugati része Sierre-ig kb. francia. Utána már német. Fribourgnak pedig a nyugati és déli része a francia, majd német. Van még egy olasz kanton és a többi német.
Nem, kicsit visszakeresel! Ha téged érdekel az infó, akkor keresd meg! Nem olyan rég írtam.
Esetleg tudnál valami jó kis kantontérképről linket berakni, amiből láthatom hogy is vannak ezek a kantonok?
.................................
Nem! Majd ha érdekel, akkor szépen beütöd a gugliba amira kíváncsi vagy! Elég 3 szót beírnod és kiadja a választ. Te meg itt írod a hosszú mondatokat. :)
A nem felsorolt katnonok azért nem jöhetnek számításba, mert kínül esnek a 1,5 órás határon, vagy csak úgy nem jöhetnek számításba?
..................................
Semmi köze a 1,5 órás határhoz. Az ottani törvény így határozott,
Mondjuk Zürich fogalmam sincs milyen kantonban van de az már biztosan jó messze van.
..................................
Nincs messze, mert bőven benne van a 1,5 órás határban, csak rossz kanton. :)
Amit az előbb kérdeztem: Franciaországi lakás esetén--Németországra is vonatkozhat ez a franciaországi adózás? Tehát ha valaki Strassburgban lakna, akkor dolgozhatna ily módon Ahern-ben, Kehl-ben vagy mondjuk Baden-Baden-ben ?
...................................
Nem tudom, hogy erről a német és a francia kormány hogy egyezett meg.
Az előző válaszból még mindig nem világos, hogy a 1,5 óra csak oda vagy oda-vissza értendő?
...................................
LOL!
" Szépen megnézik a gugli térképen a cég címe és a lakhely címe közti távolság megtételéhez szükséges időt gépkocsival. Tehát semmi oda-vissza..." - Ha ebből nem érted meg, akkor vagy szórakozol velem, vagy hülye vagy!
Jó, értem, ez világosnak tűnik így. Lemérickélik..
Sajnos a svájci kantonokról nincs fogalmam. Mert nem sikerült még beazonosítanom ezeket. Lennél kedves még egyszer beírni ezek neveit.Esetleg tudnál valami jó kis kantontérképről linket berakni, amiből láthatom hogy is vannak ezek a kantonok?
Kérdés: 1 A nem felsorolt katnonok azért nem jöhetnek számításba, mert kínül esnek a 1,5
órás határon, vagy csak úgy nem jöhetnek számításba? Mondjuk Zürich fogalmam
sincs milyen kantonban van de az már biztosan jó messze van.
2. Amit az előbb kérdeztem: Franciaországi lakás esetén--Németországra is
vonatkozhat ez a franciaországi adózás? Tehát ha valaki Strassburgban lakna,
akkor dolgozhatna ily módon Ahern-ben, Kehl-ben vagy mondjuk Baden-
Baden-ben ?
3. Az előző válaszból még mindig nem világos, hogy a 1,5 óra csak oda vagy
Szépen megnézik a gugli térképen a cég címe és a lakhely címe közti távolság megtételéhez szükséges időt gépkocsival. Tehát semmi oda-vissza, semmi dugó és társai. Tehát a sebességhatárokat betartva, meg tudod-e tenni a távot 1,5 óra alatt vagy sem?