Én is most készítem szemlére a hajóm, de eszembe sem jutott fekete gömböt virítani...
A jegyzék következő sorát olvasva azt hittem ez tényleg csak a vitorlásokra vonatkozik: "felhúzható fekete kúp, motorral is rendelkező vitorlás hajón". Csak egy bibi van a dologban, Te gömbről beszélsz és nem kúpról!!! Szóval korai volt az öröm. Tovább olvasva tényleg ott van a gömb... Megyek gömböt gyártani! Meg kitalálom, hogy a csáklyámat árbócnak használva hová rögzÍtsem a csónakban...
Sk. OSB lapból kivágva 2db 40cm es kőr,egybeillesztősre összecsapolva feketére lefestve. Egy darabka laposvas segítségével egy M10-es csavart erősítettem az egyik lapra. A merítő szák nyél menetesen kapcsolódik a kerethez,amit ha kell lecsavarok,és a gömböcre átteszem, pont belemegy a napernyőtartó alsó rúdjába amivel is a magasság elegendő.
Ha a rend őre igazoltatásnál kéri,meg tudom neki mutatni. Így a leg praktikusabb,mert a tartó része más kényelmi,és horgász kelléket szolgál. A két lap meg a mentőpatkó tároló dobozban elfér.
Várjuk, várjuk a szezonnyitást, de még a tél sem múlt el igazán.
A Mosoni - Duna dugába dőlt az árvízveszély miatt.
Találkozhatnánk Sarudon április 27-28- án, de a Tisza tavon hajózási tilalom van. A gát aljáig ér a víz. A vízügyesek kilenc árhullámot jósoltak, ebből egy vonult le.
Amiből választhatunk:
Eltoljuk a szezonnyitót májusra /augusztusra, novemberre/.
Találkozunk sarudon télikabátban a jelzett időpontban.
Kérem, aki a télikabátot választja jelezze részvételi szándékát EHO 19- ig.
A ház fűthető, a sör hűthető, a veresbort meg majd csak megisszuk valahogy.